Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

12 aylık işitme engelli kızımı neler bekliyor ve ben onun için ne yapabilirim?

derin sessizlik

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar benim 12 aylık bir kızım var duymadığını farkettim doktora götürdük. birkaç test yaptılar ancak olumsuz yanıt aldık. bera ve assr testini istediler. 25 temmuzda ilk randevumuz var. 16 ağostostada test yapılacak. kızım ne yaparsak yapalım arkasına dönüp bakmıyor. tencereler tavalar çaldım arkasında asla bakmıyor. özel hastanede doğduğu için işitme testi yapılmamış. bizimde bu uygulamadan haberimiz yoktu. söyleyende olmamıştı. kime sorsam duyuyordur siz abartıyorsunuz dediler. ama uyurken bile yapmadığım gürültü kalmadı. sonuç olarak duymadığını kesin anladım. bir kaç gündür araştırıyorum ama araştırmalar duymak istediklerime cevap vermiyor.

kızım doğuştan işitme sorunuyla karşı karşıyaysa dahamı zor işimiz. yoksa sonradan oluşanımı zor. tek korktuğum şey çokmu yetersiz kalacak dışlanacakmı içinemi kapanacak konuşmayacakmı yada ne konuştuğu anlaşılmayacakmı. ben onun için ne yapabilirim işitme engelli arkadaşlardan tecrübelerini öğrenmek istiyorum. bu soruna engelli demekte çok gücüme gidiyor. burası turistik biyer ve sokaklarda sürekli müzik çalınıyor. 3 gündür şarkıları duymak bana ızdırap geliyor. kızım şarkıları duyamazmı acaba. kızım benimle sohbet edebilecekmi aşık olup sevgilisiyle gezebilecekmi...... herşey çok cevapsız gazetelerde okuduğum şeyleri yaşıyorum sanki rüya gibi uyanam herşey normale dönse... canım kızım için mücadele etmem ve onu yetiştirmem lazım bana lütfen yardımcı olun. işaret dili kitapları varmı dudak okumanın ince noktaları varmı yani benim bunları önce öğrenip sonra kızıma öğretmem lazım.

onu savunmasız tek başına bırakamam. cihaz takıldıktan sonra özel konuşma dersleri aldırabilirmiyiz kaç yaşında başlamalıyız ve çokmu geç kaldık konuşması için. lütfen yarımcı olun.

İşitme engelli ile normal bireyler arasındaki iletişimde çok önemli bir faktör de tarafların kültür ve IQ düzeyidir.
Genellikle işitme engelli bireyler çok okumakta duyamadıkları için eksik kalan bilgi ve aktüalite açıklarını bu şekilde
kapatmaktadırlar. Fakat rastladıkları normal bireylerin birçoğu gerçekten daha düşük bir IQ düzeyine sahip olabiliyorsa
işte o zaman iletişim imkansıza yakın bir noktaya düşüyor. Basit bir diyalog, sanırım muhavereden işitme engellinin
duyup duymadığını anlayabilirsiniz:

İE= İşitme Engelli
NM= Normal Vatandaş.

İşyerine güvenlik kamera sistemi yaptıran esnafın (NM) gece saat 2 de evine dönmesi nedeniyle uykusuz kalışını anlatması sonucu

İE= Esnaf olmak gerçekten zor, bu tür işler çıkınca sabaha bile kalabilirsiniz. Tatil yapamazsınız.
NM= Kamera sistemi yaptırdım ondan 2 de çıktım.
İE= Evet işte bu da esnaflığın bir gereği. Kamera olur şu olur bu olur bir türlü istediğiniz vakitte dönemezsiniz evinize.
NM= 2 de çıktım işyerinden. Kamera yaptırdım.
İE=!!!
NM= 2 de çıktım 2'de...
İE= Sanıyorum ben de bir sorun var... (Aslında karşı tarafa senin anlayışın biraz kıt demek istiyor.)
NM= İki... İki... (eliyle göstererek ve bağırarak yüksek sesle tekrar) İkii İkiii...

Bu ve bunun gibi diyalogları yaşayınca ister istemez insanların büyük çoğunluğu ile artık konuşmak gelmiyor içimden.
Belki işitme engelli olmayanlar inanmayacak ancak anlaşılmamanın en büyük tarafını duyan insanlar oluşturuyor.
Yukarıdaki mesajlarda da ifade edildiği gibi adama bağırma dersin iyice bağırır, tane tane konuş dersin
hızlı konuşur. Halbuki meramını anlatmaya en çok kendisinin ihtiyacı var. İşte tane tane normal şekilde konuşursan
derdini anlatacaksın. Ama yok bağırmayı, anlaşılmamayı ve sonra sorunu orta yerde bırakıp gitmeyi tercih eden
çok insan vardır. Tabii bunu bilinçli olarak yaparlar demek istemiyorum ki bu tutum bile anlayış konusunda en küçük
bir gayrete razı olmayan, işitme engellinin incindiğini, hatta kırılıp döküldüğünü bile umursamayan insanlarımız var.

Kaç kere iş arkadaşlarıma "Lütfen benim adıma konuşmayın, kimseye benim adıma taahhüt vermeyin!" diye ikazda bulunmuşumdur.
Buna rağmen bir bakarım benim hayatımı, başarılarımı, anlatıyorlar. Filan tarihte filan yere gelir şeklinde 3. kişilere taahhütte
bulunmalar devam ediyor. Eskiden büyük bir ıstırapla susardım bu durumlarda. Şimdi ise ayağa kalkıp "benim hakkımda
ancak benimle konuşarak hüküm verebilirsiniz. Ben kimseyi kendime vekil tayin etmedim." diyorum.

İyi mi oluyor? Olmuyor, bu şekilde de arkadaş dediklerimiz kırılıyor inciniyor. Yalnızlığım daha fazla artıyor. Fakat bu şekilde garip bir iç huzuruna eriyorum. Biraz düşününce de yalnızlığın aslında işitme engellinin kaderi gibi algılanmaması gerektiğini, normal bireylerin de yalnızlıktan çok
mustarip olduğunu çıkarsıyorum. Belki kalabalıklar içindeki yalnızlıktansa, gerçek yalnızlık daha iyidir.

Umutsuz, o anlattığın insanlar hayatlarında hiç engelli,özellikle işitme engelli görmemiş,görüncede nasıl davranacağını bilmeyen insanlardır...
Empati kuramazlar,karşısındaki insanın ruh halini anlayamazlar o anda sadece işitme engellilere bağırarak konuşulunca duyabilieceğini sanırlar..
Dar çevre ve dar görüşe sahipler,kendilerini eğitmemişler eğitmek zahmetinde bulunmamışlar...
Ben bir yere gittiğimde muhatabımla iletişim kurmadan önce işitme engelliyim dudak okuyabiliyorum derim,muhatabımda ona göre davranır bu konuda çok zorluk yaşamıyorum..
Günlük yaşamda şunu fark ettim.Genellikle eğitimli kişiler kamu çalışanları,banka,PTT,hastane gibi yerde çalışan görevliler daha duyarlı yaklaşıp yardımcı oluyorlar,esnaf ve sıradan insanlar işitme engellilerle nasıl iletişim kurulacağı konusunda bilgisiz,eğitimsiz oldukları için bu tür iletişim sorunları yaşıyoruz...

Geçenlerde bir özel halk otobüs şöförüne ben işitme engelliyim,falan durağa gelince bana haber verirmisin diye ricada bulundum.Adamın ağzından sakız sürekli sakız çiğniyor,ha ne dedin diye sordu tekrarladım ,ee nasıl haber verecem duymuyorsun demezmi..! Ben zaten duymadığım için senden yardım istiyorum be adam :)
Sen dedim ilk önce ağzındaki sakızı çıkar,ağzındaki sakızla normal insan bile konuşmanı zor anlıyor dedim,adamın suratını görmenizi isterdim :) ineceğim durağa gelince bana dönüp burası demen yeterli dedim...
Bu sözlerimden sonra adam öyle bir saygılı davrandıki,hiç tepki bile vermedi...
Bizler çekinmemeliyiz işitme engelli olduğumuzu en başta söylemeliyiz, çünkü engelimiz görünen bir engel değil,karşımızdaki insan bunu bilmediğinden iletişimde zorluk yaşanılıyor...
İşitme engelli olduğunuzu belirttikten sonra tavrı değişmiyorsa ona kendinizi,anlatmaktan diyolog kurmaktan vazgeçin,bu davranışınız onu kendisini eğitmeye mecbur bırakacaktır ileride emin olun...

Kamuda çalışan görevliler biz işitme engelli olduğunuzu söylediğiniz zaman,canları istemesede mecburen ilgilenmek,anlamak zorundalar çünkü görevleri bunu gerektiriyor,kendileri anlamasa ya başka bir arkadaşını iletişim için devreye koyar yada kalem kağıtla sorun çözülür.Bizler işitme engelliler olarak sürekli yanımızda kalem kağıt bulunduralım ne olur ne olmaz...
O anda yanımızda kalem kağıt yoksa cep telefonumuza mesaj yazarakda okutabiliriz...

teşekkürederim söylediklerinizi uygulamaya çalışıcam. umarım bu hastalığın çözmü bulunur.

Ben kalem kağıdı başka amaçla (adres yazma,telefon numarası yazma gibi..) yanımda taşıyordum taa ki doğuştan işitme ve konuşma engellilerle karşılaşıncaya kadar...

Oğlumla üsküdarda geziyoruz,birden oğlum anne,bak dedi işitme engelliler derneği.Bir ara sokakta küçücük bir yerde işitme engelliler sporu gibi bir şey yazıyordu.Merak edip incelerken içeride üç beş kişinin oturup çay içtiğini gördüm,içeri girip bir selam vermek istedim.

Merhaba dedim,40-45 yaşları arasında üç adam,hiç biri cevap vermedi bana.Oğlum bana ben onlara bakıyorum.Sandımki adamlar normal konuşabilen,benim konuşmamı anlamadılar :)

Yeniden merhaba dedim gene cevap yok bir birbirlerine bakışmalar falan,sonra işaret diliyle bana bir şeyler anlatmaya çalışmalar, o zaman jeton düştü bende.

Doğrusu ben bir tanesi duymuyordur,haydi ikinciside duymuyordur diye düşündüm ama üçününde hem konuşamadığını hemde duyamadığını birden düşünemedim...

Onlar bana işaret diliyle iletişim kurmaya çalışıyorlar,ben işaret dilini bilmiyorum,oğlum utangaç ve mahçup bir şekilde haydi anne çıkalım boş ver diyor.

Olmaz dedim şimdi bunlara bir açıklama yapmadan çıkarsak bunların aklında sorular oluşur,bende işitme engelliyim en azından bunu onlara söylemeliyim yoksa içim asla rahat etmez,iyide dedi oğlum nasıl anlatacaksın ? Masanın üstünde kalem kağıt duruyordu çantamdakileri çıkarmaya gerek duymadım hemen kağıda yazdım.
Bende işitme engelliyim geçiyorken lehvadaki işitme engelliler yazısı dikkatimi çekti bir merhaba demek için içeri girdim diye.
Yazdığımı tek tek birbirlerine okuttular birden hepsinin yüzünde mutlu bir tebessüm :) Hepsiyle tek tek yazışma metoduyla tanıştım hepside çok mutlu oldular.

Yanlış hatırlamıyorsam cihaz kullanmıyorlardı,galiba doğuştan olanlara pek fayda etmiyor cihaz...

O ana kadar işaret diliyle konuşabilen biriyle karşılaşmamıştım ve işaret dilleri sadece el hereketiyle oluyor yüz ifadesi,mimik ve beden dili fazla kullanmadıkları için anlamam çok zor oldu.O günden sonra yanımda kağıt kalem taşımak şart oldu...Yani kendim için çok az kullanıyorum kalem kağıdı...

Sevgili derin sessizlik,

kgokce arkadaşımız size yeterince bilgi vermiş.Bencede en önemlisi kızınızın duymadığını erkenden fark etmeniz büyük sans.

Benim ailem benim duymadığımı geç fark etmiş ve bir müdahalede bulunumadığı için bu konuda küçükken çok sıkıntı çektim.Yapılan testlere göre kızınıza en uygun cihazı alın ve kullanmaya başlayın,fazla panik yapmayın sakin olarak aklınıza takılan her soruyu doktora ve odyologa sorabilirisiniz bu konuda sizi yönlendirecekler.

Kızınıza yapacağınız en büyük iyilik ne olursa olsun eğitimini sonuna kadar destekleyin,duymuyor diye sakın asla eğitimini yarım bırakmasın...

Hayat bu ileride bizlere ne getireceğini bilemeyiz,eskiden internet ve engelli siteleri yoktu,doktorlar şimdiki gibi ilgili ve alakalı davranmıyorlardı dolasıylada bilgisizdi ailelerimiz, bu siteyi bulmanız ve üye olmanız siz ve kızınız için bir + bence...

Ben küçükken işitme cihazı yoktu yada vardı bizler habersizdik, ben işitme cihazını ilk defa 17 yaşımdayken öğrendim,işitme cihazlarından haberli olmanız bile sizin için bir avantaj...

Kızınızla tüm zorlukları göğüsleyeceğinize ve başaracağınıza yürekten inanıyorum,kolay gelsin...Umutsuzluğa düşmeyin asla...

çok teşekkürederim. çok anlayışlısınız insanın kendi ailesi bile bu kadar anlayışlı olmuyor malesef şimdiden kızımla ilgili konuşurken günah yazık gibi kelimeler sokuşturuyorlar aralara çok inciniyorum. onun için herşeyi yapıcam dediğimdede allahın taktiri düşünme oluruna bırak diyorlar. demekki bu tip sorunları sadece gerçekten yaşayanlar anlıyor. birşey daha sormak istiyorum bu testlerden ne kadar zaman sonra cihaz takılıyor bu işlem çok uzun sürmüyordur değilmi.ve nasıl bu duruma geldiğini bulabiliyorlarmı. hem zaman çok önemli diyorlar hemde 1 ay sonrasına randevu veriyorlar. kızımın konuşması çokmu bozuk olacak acaba sizi insanların anlayamadığından bahsediyorsunuz sitede başka yorumlarıda okudum.

Sevgili derin,

İnsanın kendi ailesi bilgisiz tecrübesiz olunca anlayışıda ona göre oluyor malesef.
Neden yazık günahmış anlamadım ? ALLAH'ın taktiri diye tedavi olmayacakmıyız ? Derdi veren ALLAH şifasını de mutlaka vermiştir bir tek ölümün çaresi yok !

İyi o zaman tüm hastalanan insanlar ALLAH'ın taktiri deyip evlerinde ölümü beklesinler tedavi olmasınlar...!

Bizler elimizden gelen tüm çabayı gösterdikten sonra ALLAH'a tevakkül edeceğiz,bunca hastane,doktor,tıp ve buluşlar ne için ?

ALLAH'ın taktiri diyenler mücadele etmeyi bilmeyenler,ellerinden bir şey gelmeyenler,oturdukları yerde armut piş ağzıma düş diye düşünenlerdir...

Kızınızın işitme engelli olduğunu fark etmeseydiniz normal bir şekilde onunla konuşmayacakmıydınız konuşmayı öğrensin diye ?
Bence siz bilgisiz kişileri,kendi ailenizdekileri dahil dinlemeyin, ki ileride keşkeleriniz ve pişmanlıklarınız olmasın...

Profilinize baktım bay/bayan olduğunuz belli değil ama yazdıklarınızdan anne olduğunuzu seziyorum ? Anneler çocuklarıyla ilgili endişelenirler babalar bu kadar endişelenmez ve çırpınmazlar ve bir şeyler yapmak için bu kadar çabalamazlar..Siz kendi özgür iradenizle davranın aklınıza takılan her soruyu burada bizlere sorabilirsiniz ben ve arkadaşlarımız elimizden geldiğince cevaplarız...

Öncelikle şundan emin olun hiç geç kalmadınız,devlet hastaneleri malesef en erken 1 ay sonrasına gün veriyorlar,özel hastanede test yaptıracak olursanız işitme cihazını sgk den alamazsınız.Gerçi sgk çok fazla bir fark ödemiyor ama küçük çocuklara gerektiğinde 2 cihaz bedelini ödüyor diye biliyorum.

Endişenizi anlıyorum lütfen sakin olun,kızınızın konuşmasının düzgün olması birazda sizin elinizde,onunla işitmesi normalmış gibi konuşun,kelimeleri yanlış ve eksik telafuz ettiği zaman düzeltin.Zaten bir çocuk tam anlamıyla 4 yaşına kadar ancak düzgün konuşmayı öğrenebilir,sizde bunun bilincide olarak takipte olun.Size bir arkadaşımızın işitme engelli kızının yaşadıklarını anlatan link verecem,bu linkteki yazıları REM DEDEBEK - koklearimplantlilar.com - Koklear mplant (Biyonik Kulak) Hakknda Tecrbelerimiz dikkatli okuyun,ordan çok şey öğreneceksiniz,hatta kendisiyle özel mesajla irtibat kurup daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz...

İşitme testi yapılır yapılmaz size en uygun cihazı önerecek doktorlar ama sgk den alacaksanız o zaman süre biraz uzayabilir,yok maddi durumum iyi kendi cebimden alacağım diyorsanız en geç bir hafta içinde en uygun cihazı alıp doktor kontrolünde kullanmaya başlayabilirsiniz...

Kızınızın yaşı küçük büyüdükçe,ihtiyacına ve işitmesine göre belki her yıl belki 2-3 yılda bir cihaz değiştirmeniz gerekebilir.Yani doktor gerekli görmedikçe çok pahalı cihazları satın almanız gerekmiyor,bu da doktorunuzun yapacağı test sonuçlarına göre belli olur.Bazı işitme cihazı satan firmalar ihtiyaçtan çok ailelerin bilgisizliğinden istifade edip en pahalı cihazı öneriyorlar diye okuduğum için bu uyarıyı yapıyorum...

ilgi ve alakanız için çok teşekkürler. evet ben derinin annesiyim.. aklıma takılan herşeyi size sorucam beni yanlız bırakmayan tüm arkadaşlara teşekkürler.

kaç günden sonra bugün akşam sahilde rahat rahat dolaştım. iyiki bu siteyi bulmuşum bana o kadar büyük bir moral kaynağı oldunuzki bunu size anlatamam. içim umutla doldu. kızım derin için ne kadar teşekkür etsem az..

acil yarım lütfen

tam herşey iyi olabilir derken elimdeki sonucu bi başkasının sonucuyl kıyasladım ve korkmaya başladım. 1 yaşındaki kızımın test sonucunda

NLo =260 NHi= 0 stim= 75,2 dB yazıyor diğeride stim=81,9 dB yazıyor
bu NHi ne demek oluyor neden sıfır o baktığım diğer kişide sayılar vardı

kızım ileri derecede sağırmı yada hiç duymayacakmı bu yazıların açıklamalarını bilen varsa lütfen yardımcı olsun..

Sevgili derin sessizlik..işitme engelli olarak doğan bir çok kişi var...sizin çocuğunuzda onlardan biri...bunu kabullenirseniz daha huzurlu ve mutlu olursunuz....ayrıca bu huzursuzluğunuzu ve mutsuzluğunuzu çocuğunuzada yansıtırsıznız...şuna inanki işitme engelliler yada diğer engelliler...engellerini kabul ederek mutlu ve huzurlular..kendilerine güzel ..huzurlu ve sevgi dolu bir dünya kurabiliyorlar...bu dünyayı bozanlarda çoğu kez engellilerin yakınları oluyor....çocuğunuz tamamen duymsa yada sağır olsa ne olur ki...dünyanın sonumu...Allah başka dert vermesin....en azından sizin çocuğunuzun duyma şansı var...sizin umutlarınız var bazı annelerin o umutlarıda yok ( kanser ) o yüzden bence bu kadar mutsuz olmayın.....ayrıca eminim ki kızınıza cihaz takılacaktır....1 yaşında anne demezde 3 yaşında der....3 yaşında konuşmaya başlar ...o yüzden ilkin siz kafanızı rahatlatın..üzüntüyüde bırakın....çocuğunuzla güzel vakit geçirmeye bakın....hiç duymayan bir çok işitme engelli arkadaşım var...gayet hayatlarından memnunlar..kendilerinde bir eksiklik hissetmiyorlar...bende işitme engelliyim....10 yıl oldu...bende huzurlu ve mutluyum.....

evet allah başka dert vermesin katılıyorum. ama işte anne kalbi dayanmıyor ben en azından beni duyablsin istiyorum. hiç bir ses duymadan bi hayat geçirmesi belki onun için kolay olur hiç duymadığı için zaten sesin ne olduğunu bilmez ama ben bunu bilirken bu duygu beni mahvediyor. kızımın en azından işitme cihazıyla duymasını istiyorum. nhi nedemk siz biliyormusunuz. neden kızımın NHi sonuçları sıfır çıkıyor. sıfır hiç yok demekmi oluyor. zaten kızımın duyma şansı varsa üzülmüyorum bunu çoktan kabul ettim. aman bozuk falan konuşsun hiç sorun değil. yeterki sesi çıksın anne desin ben bunun derdindeyim. tabii fazla telaşlı olduğumun bende farkındayım ama ne yapayım yapı olarak telaşlı bi insanım. lütfen NHi nedemek biri beni aydınlatsın

Merhaba Derin Sessizlik,

Yazdıklarınızı okurken bi an annemin babamın geçmişte yaşadıklarını ve düşünceleri hissettim. Çünkü bende doğuştan işitme engelliyim. Dediğiniz gibi beni 12 aylıkken farketmişler. Adımı seslenip, uykuken sesli ortamlara ve gürültü ortamlarda tepki vermeyen, dönüp bakmayan ben olunca şehir şehir doktorlara götürmüşler. İleri derecede sensörinöral işitme kaybı olduğumu ortaya çıktı. 13 aylık ken işitme cihaz takmaya başladım. Hemen uyum sağlayıp alışmışım. Ama sana şunu belirtmek istiyorum; Doktorlarınızı her dediğini olumsuzlarını ciddiye almayın çünkü anneme babama bu kızınız hiç duymıcak konunşamıcak boşuna uğraşmayın devlet okulda okuyamaz boşuna özel okula göndermeyin işitme engelliler okula götürün diye olumsuz konuştular. Ama ne oldu....

Şu an 24 yaşındayım. Evet 13 aylık iken işitme cihazla duyup konuşmaya başladım 2 sene kreşe gittim arkadaşlarımı öğretmenlerimi tarafında sevilen biri oldum. İlköğretim ve Liseyi devlet okullardan okudum. 2 Üniversite okudum, 2 Üniversiteyi devlet üniversitelerde okudum ve şu an Üniveriste mezunum. Bankada çalışıyorum. Herkes bana hiç bi zaman ayrım yapmadı değer veriyor ve seviyorlar bunu her zaman hissettim...
Bu yüzden hiç bi zaman negatif olmayın. Yapacağınız tek bişey var cocugunuzla hep ilgilenin çaba saf edin ki sürekli yüz yüze dikkatli konuşarak kelime kelime iletişim kurun ki erken konuşmaya başlasın. İşitme cihazı her zaman kullansın beynine alışsın. Çünkü ben böyle yaşayarak bu duruma geldim. Annem babam sağolsun onlar iyi ki var ki iyi ki uğraşıp çaba saf etmişler allahıma bin kere şükürler ediyorum. Doktorlarını sayesinde değil AİLEMİN sayesinde bu durumdayım. Beni gören işitme engelli olduğuma inanmıyorlar. Çünkü gayet konuşuyor ve duyuyorum...

Ben hiç bi zaman bu konunda dert etmedim etmemde... Böyle olmak bi hayır var diyorum gerçekten var çünkü avantajlarımız oluyor ve kendimi çok sanslı ve mutlu hissediyorum herzaman... Hiç bi zaman aileme neden böyle oldum diye kızmadım kızmamda... Sadece teşekkür ediyorum her zaman çünkü çok uğraştılar beni konuşayım duyayım diye... Bence şükür etmelisin ki daha kötü durumda olanları var kör olanlar bedensel engelli olup eve hapis olanlar var napsın onlar...
Sevgili konusunda da hiç dert etme yaşadığımdan tecrübe olarak konuşuyorum ne yalan söyleyim çok teklif aldım :cool::cool: Evlendikten sonra kazada işitmeli engelli biri olsaydı koca tarafında terk edilmiş olsa daha iyi mi olacaktı her şey ne olacaksa doğuştan olsun çünkü böyleyken kabul edip evlenmek daha iyi diyorum ama inan bana kızınızı çok sevecek hiç dert etmeyecek ve çok değer verecek bi damadınız olacak bunu içten söylüyorum. Evlense bile koca horlama sesinden şikayet olmayacak :D Kocacım istediğin zaman horla diyecek :)

Duymak istediğimiz zaman duyuyoruz, istemediğimiz zamanda cihazı kapatıp oh be ne dünya varmış diyoruz :) Doktorlarım ameliyat sansın var derseler bile olmam çünkü ben böyle olmaktan çok mutluyum ve alıştım. HER ZAMAN POZİTİF OL, MÜJDE GÜNLERİNİZ OLACAK İNAN BANA...

çok teşekkürederim günlerdir ilk defa beni güldürdün. :) allahta seni hep güldürsün. umarım kızımda senin gibi başarılı ve mutlu olur. 1 hafta önce sürekli ağlıyordum ama şimdi kızım duyma şansı olması beni inanılmaz mutlu ediyor. korkularımın %50 geçti diyebilirim. hakikaten çok şanslısın mükemmel bi ailen olmalıki seni bu kadar harika yetiştirmişler. umarım eşimle beraber senin anne baban kadar iyi bi aile olmayı başarırırz. hayatın bize artık güzellikler getirmesini temenni ediyorum. o benim fındık kurdum. babasının prensesi. anladımki bu işin sırrı ailede gizli. iyi bir aile olmak için çok çabalıcaz. bana verdiğin savaşma azmi için teşekkürederim. şimdi daha umutlu ve mutluyum. kızımın kaderininde senin kaderin kadar güzel olması dileğiyle sana daima mutluluklar dilerim görüşmek üzere sevgiyle kal.

Seni güldürdüysem ne mutlu bana:) Çok iyi bi aile olup başaracaksınız adım gibi eminim, Kızınız çok sanslı çünkü böyle bi ailene sahip olduğu için çünkü çok iyi bi anne olduğuna şimdi daha iyi anladım çünkü kızınız için araştırıyor ve ne yapacağını panik oluyorsunuz. Geç kalmadan farketmek bi mucize oldu bence... Bakarsın ilerde ameliyatta düzelme sansınız olur bilemezsin belki daha güzel şeyler olur ne demişler "hayat süprizlere doludur" o yüzden gözyaşlarınızı hemen silin, ilerde bunları gülüp kızınızla konuşacağınız günleri olacak inan bana... Umutlu ve mutlu olmaya devam edin. Azmi olmak gerek hiçbirşeyini yarım bırakmamaya çalışın ve buna başaracaksınız. Dertleşmek isterseniz burdayım... Sevgilerle..

teşekkürederim. :) kızım uyuyor şuanda ismi derin bade yani (derin aşk) demek :) kızıımı birgün sizinle tanıştırmak isterim belki beraber sohbet edersiniz. gelişmeleri buraya hep yazıcam. kızımın bi kulak 75 diğeri 81 ama bu değer ilk teste çıktı bu ayın 25 de randevusu var ağostosun 16 sında testi var. benim halamın torunuda işitme engelli ama bir kere gördüm onu hiç konuşmuyor cihazıda vardı ama konuşamıyordu. kendi teyzemde duymazdı ama gençken duyuyordu. ya benim genlerimden geldi diyorum yada bade 4 aylıkken babası düşürdü başı şişti hastaneye götürdük film çelidi kırık falan yok denildi zaten kanama olmamıştı ama mr çektiremedik çünkü doktor izindeydi sonra herşey yolunda diye çektirmedik.

birazda baştan bu konuda şansızlığımız var. kızımız özel hastanede doğdu ama doktorlar bize burda işitme testi yapılmıyor devlete gidin yaptırın demediler. sağlıkocağına iğneye falan gittik ordada hiç bişey söylenmeyince zaman su gibi akıp gitti ve bade 12 ay boyunca hiç hastada olmadı hiç şüphelenecek durum gelişmedi düşmesi hariç. ben bade 7 aylıkken duymuyor diye diretsemde herkes bana abartma duyuyor bak bize baktı seslere dönüyor dediler ama ben buna hiç ikna olmadım. bir iki kere doktora gittim sürekli oraya git buraya git dediler ama hiç biride çıkıp şunu yaptır bunu yaptır demedi. ben doktor doktor gezerken birisi sonunda bu normal hastanelerde çözülmez dedi ve denizlide ünv hastanesine gittik. ilk test orda yapıldı yukarıda yazdığım sonuç çıktı onlarda izmire gidin dediler. biz izmire gideceğiz ama benim sormak istediğim bazı şeyler var.

heray kulaklıkların bi ölçümü falan varmı bunu satın aldığımız şirketmi yapıyor. izmirde alsak ayarı istanbulda yaptırsak gibi bişey olabilirmi. bu eğitim içinde ilkokula başlamadan önce hergünmü bunu soruyorum çünkü gerekirse kışları başka bi şehirde eğitim alırız yazları döneriz. muğla merkezde biyer var internetten buldum ancak siteleri çok kötü pek içim ısınmadı.yakın olsun istiyorum ama aynı zamanda en iyi yer olsun istiyorum :) sizin tavsiye edeceğiniz marka işitme cihazı varmı aklımda bulunsun. görüşürüz.

Sevgili derin,

İzmire ne için gidecekseniz ? İşitme cihazı almak içinmi test yaptırmak içinmi ? Bulunduğunuz yerde işitme testi ve cihazı satan bir firma ve üniversite hastanesi yokmu ?

Bildiğim kadarıyla izmirde biyonik kulak yani koklear ameliyat yapılıyor sanırım denizlideki üniversite hastanesi size bunun için izmire gidin dedi.

Bu ayın 25 sindeki rendavunuz ve ağostosun 16 sındaki test izmirdemi olacak ?

Kızınızla elbet seve seve tanışıp konuşmak isterim kaderim diye sever dururum :) Bebekleri öyle bi çok severim ki anlatamam :) Özel hastanelerde doğar doğmaz işitme testi yaptırmamak çok ilginç. Tanıdıklarım hepsi özelde doğum yaptı hepsi de işitme testleri yaptırmışlar. Doğuştan olan işitme kaybı bi türlü sebep bulamıyorlar kimisi ateşten diyorlar kimisi doğum sırasında diyorlar kimisi anneden kaynaklanıyor diyorlar belli olmuyor allahın işi işte...

Ben doğuştan 10 sene önceye kadar hep her sene Ankaraya gidip gelirdik ailemle. İşitme cihazlarımızı orda alıyorduk orda taa memleketimize işitme oticon bayi acana kadar... Şimdiye kadar 3 kez cihaz değiştirdim. hep oticon marka kullandım benim duyma kaybım 95 üstü. Şu an Ankaradaki bayi oticon marka işitme cihaz pahalı olunca fazla kişi almıyor diye oticon marka satılmıyor diye duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum netten baktım oticon marka satmıyor orda. Ama orası bizim içimiz ısınmıştı herşey en iyisi yapıp kendi çocuklarıymış gibi ilgileniyorlardı. Yıllardır en güvendiğimiz yer 1955 yılından beri yürütüyorlar işleri. Adresi özel mail atarım reklam yapmak istemiyorum :D Bu devirde işitme bayideki kimseye güvenemiyorum ki araştırmak lazım en iyi doktolarım hepsi emekli oldu. Şu an sürekli gidebileceğim doktorum yok özel hastanelerde öyle kontrol için gidiyorum tabi hepsi farklı doktor. Araştırarak muayne oluyorum tabiki en iyi doktorlar hepsi yaşlı nerdeyse emekli olmak üzere sansımdan mı anlamadım :cool:

Bulunduğunuz yerde araştırıp not tutmanız gerek bide ortama bakın ısınmadığınzda bi daha gitmeyin ama dikkat edin ki işitme cihazları firma açıp emekli polis, emekli öğretmen gibi kişiler oluyor oyunuza gelmeyin çok bilmiş gibi şu şu cihazları önerip kazıklanıyorlar. Güvendiğiniz doktorunuz varsa ordan yardım alabilirsiniz onlar öneriyorlar. Kalıp her yerde yapıyor ama deneyimli bi yerde yaptırmanızı fayda var. Muğlada mı oturuyorsunuz netten araştırıp yardımcı olmak isterim. En baştan doktor çok önemli bence devamlı aynı doktor olmanızı fayda var o yüzden iyi bi doktor bulun.

merhaba ansızın, bu ayın 25 de kızımın izmirde ilk randevusu var çidem alsancak hastanesinde .. doktor sadece muayne edecekmiş. biz denizlide bi test yaptırdık dedik assr ve bera testi istiyorlar dedik ancak çok yoğunuz siz önce muayne olun sonra ağostosun 16 da test yaparız dediler. başka bu testleri yapacak yerde bulamadığımız için mecbur bekliyoruz. özelde yapan yer yok. izmirde ekol diye bi özel hastane varmış aradık yeterli cihazımız yok 3 ay sonra olacak falan dediler. tabi bu işitme cihazları kalıp alınacak falan diyorlar kaç gün sürüyor bu cihazın takılma süresi bilmiyorum. ben fethiye ye bağlı bi tatil köyünde oturuyorum ancak burda böyle bişeyle ilgili hiç bi yer yok. fethiyede muğladada yok. yada ben öğrenemedim. herkez izmir diyor. hastane olarak istanbul ankara aramadığım yer kalmadı hepsi çok ileri tarihlere zaman veriyor. en yakın tarih izmirdi orayı tercih ettik.

merhaba oticon fethiyeye 20 dakka uzaktayız muğlaya 1 buçuk saat. ama sorun değil ankarayada gider alırım önemli olan kızım duysun. :) haklısın bu işte kar amacı güden çok uyanık vardır. pahalı cihazlar var ve işi bilen bilmeyen yapıyordur. ben kızıma en iyi cihazı almak istiyorum parası konusunu çoktan geçtim. senin kullandığın cihaz kafama yattı. nedenini sorarsan en iyisini yaşayan bilir satan değil.:) senin tavsiyen daha önemli benim için. bu kalıp alma işi zormudur. kalıp alındıktan sonra ne kadar sürede hazırlanıyor cihazları. ya tabi bu arada inşallah kızımın sadece işitme cihazlık bi sorunu vardır. bana mail olarak atabilirsin. faceden kızmı görmenide isterim. :) seni anlatıyorum neler başarmış diye herkes çok şaşırıyor ama inancımı çok yükselttin. benim en büyük moral kaynağımsın şuan. çünkü işitme sorunu yaşayanlar genelde sonradan konuşmayı biliyorlar ama sen kızımla aynısın. sen zoru başaransın. görüşürüz mailini bekliyorum.

Sevgili derin,

Anlıyorum,size yakın bir işitme cihazı testi ve satışı yapan yer olmaması tamamen sanslığınız.Olsun herşeyde bir hayır var.

Böyle telaşlıyken beklemekde çok zor gelsede mecburen bekliyeceksiniz keşke istanbul ve ankarada olsaydınız veya kalabilecek bir akrabanız yakınınız varsa ?

Ayın 25 sine az kaldı iyi haberlerinizi bekliyorum...

benim kulağım ileri derece kayıbım olduğundan dolayı hiç bi cihazla uyum sağlayamadım oticon marka ileri derece uygun cihaz denedim tepki vermişim 13 aylık iken. Kulağım bi tek oticon cihaz ile duymuşum. bence cocugunuza denemeden cihaz almayın derim.

Kalıp konusunda da yer yerine göre değişiyor 3-7 gün arasında eline ulaşıyor tabiki firmalara göre değişiyor. Firma kendisi yapıyorsa 3 gün sonra falan veriyor belkide 5 gün çünkü başka yere gönderiyorlar. Tavsiyem yumuşak kalıplardan yaptır derim ama tabiki bunu doktor karar verecek. Sert kalıplardan beni rahat etmedi. Seni mutlu ettiysem bende çok mutlu oldum her zaman inancı yüksek tutmalısın. devamlı kızınla konuşun derim.

Cihaz almadan önce netten fiyatları araştırabilirsin aklında bulunsun ki kazıklama olayı olmasın :) Senin benim kaderim oldu. Ben bu zorluluk başardıysam kızında başaracak emin ol. Ama ne yapman gerektiğini söyledim size.

Derin hanım...İzmirde çiğdem de..Dr Gül Caner hanımı isteyin....harika bir doktor ve harika bir insandır...elinden gelenin en iyisini yapacaktır.....benimde dr dur....bu güne kadar gördüğüm en insancıl...en iyi doktorlardan biridir....öyle bir hastanaede doktor olmasına rağmen özel bir bürosu yoktur..tüm hizmetlerini o hastanede verir.....yani para için değil..gerçekten bu işe gönül vermiş bir hocadır....kesinlikle onunla görüşün ...asistanlarıyla değil.....

hangi cihazı alacağınıza testlerden sonra karar verir ve en iyisine ve bütçenize uygun olana yönlendirecektir....

merhaba seher35 tavsiyenizi unutmam gittiğimde muhakkak sorarım gül hanımı umarım herşey yolunda gider ve kızım sadece işitme cihazıyla sorununu halleder.

sevgili ansızın istanbulda ablam var bir kaç akrabam var ve eşim doğma büyüme istanbullu. ama ben buralıyım die taşındık :) istanbulda kalma sorunum yok ancak istanbulda sıra bulamadık çok sıra vardı ben kısa olanı izmirdi. işitme cihazını izmirden almayı düşünmüyorum ulaşımı daha kolay biyer düşünüyorum. izmire uçak yok arabayla 6 saat git 6 saat dön çok fazla istanbul 45 dakika uçakla daha mantıklı.henüz bu konuda kafam çok karışık önce testler yapılsın diyorum sonuca kesin ulaşalım bütün sorunumuz işitme cihazı olsun sadece tek isteğim bu işitme ccihazıyla duyabilmesi ameliyattan korkuyorum narkozun girdiği her konu beni ürkütüyor. kızımın canının yanmasınıda istemiyorum sonuçları bildiricem umarım herşey çok iyi geçer.

Merhaba, bende 30 yıldır işitme engelliyim..Ne kadar sıcak ve içten yazışmalar olmuş, bir anne çocuğu için endişelenmiş onun endişesini hissettim diğer arkadaşlar bilgi ve tecrübesini paylaşmış onlarda da kendimi gördüm kendim yaşamış gibi hissettim..evet bu tür sitelerin anlamı bu; duygularını anlayan kişilerle paylaşmak..
Derin'in annesi, siz endişelerinizde haklısınız ama çocuğunuza kesinlikle belli etmeyin onu normal kabul edin (tedbiri de elden bırakmayın) normal insanlarla beraber olsun duymasa da konuşabilmesi sosyal olması için..uygun yaşa gelince kitap okuma alışkanlığı edindirin cahil insanlarla birlikte olmasın sizde olmayın..en çok üzen cahil insanlar çünkü.. Bol şanslar diliyorum.

sevgili anne
oyle mutlu oldum yazdiklarini okuyunca boyle icten anlatimla cocugunuz icin kaygilanmanizi nasil careler arastiracaginizi arastirmalarinizi dilerim her dogan isitme engelli bebeciklerin annesi sizin gibi duyarli akilli kararlar arastirip aldigi kararlari uygular

bebecik isitme kayipli diye sogukkanlilikla erken davranmaniz biraz hakli olarak panik yapmanizda haklisiniz
ama isitme kayipli olmak bu teknoloji caginda o kadarda korkulacak bisey degil butun yasamimi ileri derecede isitme kaybiyla gayet iyi sekilde babacigimin asiladigi ozguven sayesinde mumkun oldu
isitme cihazi icin aldiginiz kararlar iyi ama ileride egitimi icin cok cok ilgileniniz baska korkunuz olmasin
becerikli bilgili ozguvenli yetisince hayatta isitme engellinin kaybi o kadarda buyuk degil
size gayretli sevecen bir anne olamanizdan dolayi basaracaklariniz cocugunuzun basarilari icin simdiden kutluyorum derin

merhaba shukufe çok teşekkürederim. her anne baba çocuğu için en iyisini yapmak ister. bizimde tek isteğimiz bu. kızım duysun konuşsun gülsün oynasın başka derdimiz yok. buna inanıyorum. umarım herşey yolunda gider ve kızımız duyar. en çok onu ne kadar sevdiğimi söylemek istiyorum. beni anlarsa çok sevinicem. onu çok seviyorum. görüşmek üzere.

merhaba hayatın anlamı evet haklısınız cahil insanlar bencilce acımasızca konuşuyorlar ama bende ona göre davranıyorum. ve dediğiniz gibi uzak tutuyorum. ya birde normal insan die bişey yok ben neysem kızım da o demekki ikimizde normaliz. tabiki herkez nerdeyse kızımda orda olacak onu hayattan insanlardan soyutlayacak değilim. kendim çok kalabalıktan hoşlanmasamda kızım için artık herşeyi yapabilirim. yeterki o içine kapanık asosyal olmasın. şuanda bile dışardan geliyoruz herkese el sallatıyorum kucaklarına veriyorum öpücük atıyoruz halkını selamla kızım diyorum el sallıyoruz. :) kızım insanları seviyor ve iletişimi çok kuvvetli. kucaktan kucağa geziyor :) sevilincede mest oluyor. hatta evde duramaz oldu. hergeçen gün kızımın gerçeğini biraz daha kabulleniyorum ve daha kolaylaşıyor hayat. önce saklıyordum ne derler diye düşündüm. şimdi başımdik gururla kızım duymuyor ama duyacak diyorum. bunu artık kabul ettim. ve bugün teyzemle konuştum bana dediki benim büyük dedemin lakabı sağır hasandı dedi...:) bende dedimki bütün sülalesi sağırmış demekki ordan geliyor...nerden geldğininde önemi yok artık. kızımla gelen herşeyi seviyorum. onun duymayan kulaklarını seviyorum. o benim yaşam kaynağım yeterki nefes alsın. gerisi boş. sevgiyle kalın iyi günler.

Sevgili derin,

Bencede sana en yakın olan istanbulda cihazı al çünkü hem ulaşım kolay hemde istanbulda hemen hemen her türlü işitme cihazı satan firmalar mevcut.
Ablanın istanbulda olmasıda senin için avantaj.
Testler yapılsın,test sonuçlarına göre en uygun kararı ver,yanlız gelişmeleri burda bizlerle paylaş.
En doğru bilgileri bu sitede biz işitme engellilerden alabilirsin bence :)
Allah kolaylıklar versin,mücadelende başarılar diliyorum canım...

benim oğlum 3 yaşında sağ kulak 60 sol kulak 90 cihaz kullanıyoruz ayrıca eğitimdealıyor çok güzel konuşuyor.sadece bazı harfleri tam çıkaramıyor.her girdiği ortamda arkadaş edinebiliyor gayet mutlu.üzülmeyin

öncelikle geçmiş olsun.benimde oglum 17 aylık aynı durumda.size tavsiyem yapılacak olan bera testi çok onemli çünkü yanlış yapılma ihtimali çok yüksek olan bi test.bu konuda size çapa tip fakültesini tavsiye edebilirim.orada bera testini yapan cihazların kalibrasyyon ayarları sürekli kontrol ediliyor.bende özel bir kılinikte yaptırdım sonuç yanlış çıktı.yapılan açıklamada şu oldu kusura bakmayın kalibrasyon ayarı bozulmuş dediler.ama bu durum benim tedavi seyrimi alt üst etti.sizde aynı duruma düşmeyin.bu telden bana ulaşırsanız size yardımcı olabilirim.05353051692 çünkü bende ogluma aynı tedaviyi yaptırıyorum.

mrb cnm kızınınki doguştan demekki bende 3 yasında yürüdüm 5 yasında işitme engelli oldum konuşmamda sorun yoktu dudakdan anlıyorum elimden geldiginceokul yıllarında biraz zorlandım duyma anlamada insanları okulu bitirince cihazı degiştirdim şimdi bi sorunum yok yaşım şimdi 26 :) siz rahat olun ki kızınız da rahat olsun büyüdümü çevre edinir inş isz kabul edinki durumunu kızınıza destek olunki oda zamanla durumunu kabul etsin bu dünya bir sınav bizde sınavdayız sabır la kazanacagız:)

Üst Alt