Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 gün oldu 2022 için gelen giden yok!?

Ugurkrdg

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
15 gün önce 2022 için başvurdum hiç bişey olmadı daha eve gelen de yok etmek devletten bakıyorum başvuru yazıyı hala

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Ugurkrdg
heyetın gelmesı bulundugunuz yerın yogunluguna göre 15 günde olur 2 ay kadarda olabilir.2022 maaşında geç gelmeleri değil olumlu olması önemlı olumlu olup maaşa onay verılırse onaylandığı günden değil sizin başvuru tarıhınzıden ıtıbaren maaş bağlanır yanı aradakı bırıkenlerı toplu olarak alırsınız

Kalem

İyi geceler bi sorum olacak 1 ay önce 2022 ye basvurdum evde 5 kişiyiz kaynanam 1700 tl emekli maası alıyor eşim 1180 tl bakım aylıgı alıyor kaynanamın ben calısmıyorum kira 650 tl bugun red gelmiş ne olduki 483 tl den az cıkıyor bi araba var 96 model mondeo tasınmaz yok baska

Ugurkrdg

aracın engel teşkıl etmemesı gerekıyor tıcarı yada zıraaı değilse sizin şartınzı tutuyor nıye engel çıkarıyorlar kı
Soru 54: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait ticari veya zirai amaçlı kullanılan araçlar muhtaçlık hesaplanmasına dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. Araçların kasko bedellerinin 120'de biri dikkate alınır.

-mka

Bende anlamadım benim tanıdıgım 2015 model skoda sı olan arkadasım var o bile alıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

203f9f23733d67478e13f0111e1c28dd.jpg
red geldi itiraz ettim yine red geldi neden olmuyor ya

Üzerine kayıtlı hiç bir taşınmazın olmaması gerekiyor bildiğim kadarıyla. Bana başvurumdan 3-4 gün sonra geldiler. 15 gün içinde bağlandı. Ancak daha almadım. Ocağın ilk haftası hem aralık hem de ocak ayının maaşını topluca alacağım. Üzerime hiç bir taşınmaz yok.

Taşınmazım yok evde kaynanam var üzerinde 96 model bi icralık arac var

Ugurkrdg
Özel aracın da olmaması gerek bildiğim kadarı ile. Bunu da lüksten sayıyorlar. Benim şu an hiç bir gelirim yok. Ne araba ne ev. Babam geçim için para göndermese bittim. Onunla da kira, faturalar, mutfak masrafı o kadar. Ayı atlatmaya bakıyorum..

Ugurkrdg

hanede araç var. aracın kasko/rayic degerinin 120'de biri hane gelirine dahil edilir.
ayrıca iki dini bayramda alınan ikramiyelerin aylık ortalaması da hane gelirine dahil edilir. alınan ikramiyeleri toplanır 12'ye bölünür ve hanenin toplam aylık gelirine dahil edilir.
evde bakım aylığı da hane gelirine dahil edilir.
bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırını geçmişsiniz.

yalnız hanenin toplam aylık gelirinden emsal kira bedeli düşülür, kalan miktar hanedeki kişi sayısına bölünür. vakfa gidip, hanenin toplam aylık gelirinden emsal kira bedelini düşüp düşmediklerini öğrenmeye çalışın. eger emsal kira bedeli gelirden düşülmemişse hesabı yeniden yapmalarını söyleyin onlara.

eger emsal kira bedelini düşmüşlerse, ocak ayını bekleyin. ocak ortasında hane gelirinizi tekrar hesaplarım.

Kalem

Teşekkürler

Kalem

Slm kalem hanım tekrar hesaplama yaparım demiştiniz ben tekrar basvurmak istiyorum bakım aylığı 1300 oldu emekli aylıgı 1850 civari olmuş kayınvalidemin 775 tl kira veriyorum bu gelir giderlere göre cıkarmı artık engelli Aylıgı evde 5 kişiyiz

Ugurkrdg

bunlardan başka gelırnız yok ise 1305 + 1850 :3155 -775 : 2380 /5 :476 bu durumda 2022 maaşının baglanması gerekıyor
not:araba var dıyordunuz o araba duruyosa kasko degerıne göre gelire dahıl edılır hesaplama araç harıcı yapılmıstır araç dahıl edılırsa maaşı alamayabılırsınız

-mka

96 model ford Mondeo kasko bedelini nerden bilecegiz ki arac alınırken 11.500 tl ye alınmıştı hesaplama nasıl neye göre yapılır

Ugurkrdg
mesajını okuduktan kerri googlede baktım 1998 altı araç kargo lıstesı yok sanırm çok eskı modele kasko olmuo ben bu anlamı çıkardım o yüzden bu aracın engel teşkil etmemesı gerekıyor.bu benım görüşüm en güzeli vakıftakılere sorun ya da en yakın kasko acentesıne gıdıp aracın 96 model oldugnu kasko yapılıp yapılmadıgnı sorun.

-mka
Kasko bedeli. Cıksa bile 11.500 tl ye satısı alınmıs arac 120 de 1 i 95 tl yapıyor 95 tl yi aylık gelir olarak hesaplıyolar sanırım yoksa 95 i 12 aya mi bölüyorlar

Kasko bedelini modeli ne olursa olsun noterlerden öğrenebilirsiniz

Ugurkrdg

12 ye bölunmesı gerekıyo yıllık ortalaması alınması için.sonucda cüzi bi miktar olacagı için engel teşkıl edecegını sanmıom kaldıkı aracınzın yaşındna doalyı kaskodan muaf tutuluyor googleden baktıgm kadarıyla
sonuçda size maaşın baglanması gerekıyo

-mka

Kişi başı gelir in 609 tl ye cıktıgını yeni ögrendim ve bugun tekrar basvuru yapmaya gittim memur burda kaydın var neden geldin dedi bende kişi bası gelir yükselmiş dedim tamam dedi 1 sonra gek dedi muhtara evrak götürmeyecekmiyim dedim gerek yok burda kaydın var dedi bakalım

Benim bir aydan fazla oldu hala e devlette birşey yok. Gidip sorduğumda raporu aldığım hastaneye yazı yazılmış cevap bekleniyormuş. Ne anlama geliyorsa artık.
En azından e devlette inceleme yada başvuru yazması gerekirdi.

Emrdyl

hastaneden raporunuz vakfa gönderılmemıs henuz o yuzden olmazsa yenıdne gıdın vakfa ve raporu hastaneden elden alıp vakfa sızn teslım etme durumunuz olup olmadıgnı sorun dıcemde.daha önceden kaydın oldugu için raporunda vardır ordakı evraklar arasında.en güzel vakfa sormak

ne zaman gel dedıler.yenıden başvuru yaptıgına ii etmıssın. büyük ihtimal maaşı alacan

1 ay sonra gel dedi bakalım inşallah bu defa olur da cocukların ihtiyaclarını karsılayabilirim az da olsa

Emrdyl

ilk başvurun ise beklemen normal.bu bekleme genelde işlem yoğunlugundan kaynaklanır

raporunu vakfa verdınse.hastaneden neyı beklıolar o kısmı anlamadım sana bekletme sebebını söyledıler mı

-mka
Gidip sordum. Raporda 2022 ibaresi işaretli değilmiş hastaneye yazı yazmışlar uyar mı diye. Bu kısmı anlamadım zaten. Sonuçta bir rapor. Hastanede nerden bilecek uygunluğunu. Sonuçta o hastaneden aynı şekilde rapor.
Eğer hastaneye yazı yazılmışsa en azından e devlette başvuru yada incelemede yazmalıydı ama birşey yok.

Emrdyl

2022 işaretli olmasada kabul etmelerı gerekıyordu ve dediğin gibi senın 2022 maaşına uygunluguna hastane drler değil vakıftan gelen heyet karar verıyor.niye böyle yapmışlar bende anlamadım.söyledınızmı maaşa hastane degıl vakıftan gelen heyet karar verıyor diye

Üst Alt