Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@hepsiyAh, tesekkur ederim darısı tüm bekleyenlerin basına sizlerinde hayatınızda kolaylıklar esenlikler dilerim allah işlerinizi rast getirsin.

Arkadaşlar, ben ilk önce ilçeye gittim dedim ki, 4c ile emekli olmak istiyorum. Gişedeki memur engel oranımı sordu, "sen ancak erken engelli emekliliği yani vergi indirim talepli emekli olabilirsin" dedi.
Eyvallah dedim araştırmak için ayrıldım. Araştırdım geldim, 4c li olarak erken engelli emekliliği için başvurumu yapmak istedim. "Sen 4 c den emekli olmazsın" dedi, neden dedim "sen memurluktan ayrıldıktan sonra 30 gün 4 a lı olarak çalışmışsın" dedi, evet dedim, "işte o nedenle olamazsın" dedi,
Bende " kanunen son yedi yılda en çok hangi sandığa bağlıysan oradan emekli olursun" dedim.
"Hayır , kanun değişti" dedi,
bende değişmedi dün akşam baktım, inceledim dedim. Bi bakanlığın merkez teşkilatında uzman olarak kanuni incelemeyi yapıp cevapları ben yazdığım için kanuni konularda olaya evrak üzerinden hakimolup öyle konuşurum ve konuya hakim olarak net konuştum,
Bu tartışma uzayınca amirine devretti, amiride birebir aynı cümleleri kurdu....
biraz dalga geçer bir edayla, "git eski işine tekrar başla, bir gün çalış seni emekli edeyim" dedi.
"Bu mümkün mü, ben khk ile işten çıkarıldım, beni beraat ettiğim halde işe başlatmıyorlar, beraat ettim döneceğim ama dönene kadar paraya ihtiyacım var, işim yok, kanunen de memur olarak emekli olabiliyorum ve o şekilde emekli olmak istiyorum " dedim.
"Bizde böyle, bir gün bile çalışmayacaktın, çalıştığın için, ancak 4a lı olarak emekli işlemi başlatabiliirim..." dedi.
--> ( Bu arada; disiplin soruşturması ile işten atılmadığım için teknik olarak halen 657 liyim),
"Birgün bile olsa işe başlayıp gelirsen 4 c'li olarak emekli başvurunu alırım"dedi
Baktım inatlaşıyor, yokuştayız, uzatmadım.
ben işsizim, param yok, emekli olmak zorundayım.... Ayrıca Kanuni hakkım emeklilik benim tek şansım.... ve yıllarca devlette çalıştım.
Sonuçta, "4C li emekli olacağım" dedim evrakımı işleme sokmadılar. İl merkezine git dediler. Buradan biz yapamayız dediler.
İl merkezine gittim, memur ekrandan inceledi, "senin burayla işin yok, ilçeden başvurmalıydın" dedi.
"Son altı ay içinde aldığın bir rapor var mı" dedi. "Var" dedim, "çok güzel" dedi, "şimdi o raporu ve tetkiklerini alıyorsun, ilçeye gidiyorsun, o memura benim 1260'a göre emeklilik işlemimi başlatırmısın diyorsun" dedi.
"Beni buraya onlar gönderdi, 4c ile emekli olamazssın dediler" dedim.
"Boşver onları sen git işlemlerini 4c ye göre yapacaklar" dedi.
İlçeye geldim. Başka memur denk geldi. Hiç Sorun çıkarmadı başvurumu yaptım, "4 C'den başlattı ama bu memurda amirini çağırdı başka bir amir geldi. "Seni sağlık kuruluna sevk edeceğiz"dedi
Bende il merkezindeki Bayan memurun dediğini esas alarak raporum 2025 tarihli ve bu raporu işleme sokmak istiyorum dedim "Kabul edilmez" dedi.
Bende "bu evrakla işlem yapmak istiyorum" dedim.
"Kurul seni yeniden değerlendirecek" dedi.
"Bu Mümkün değil" dedim . "Kurul beni yeniden uyku odasına mı sokacak, ağır uyku apnesi hastalığım var. Bu şehirde uyku odasına ben 850 gün sonra girebildim. 3 yıl kurulun değerlendirmesini mi bekleyeceğim. Kurul beni hemen uyku odasına sokacaksa, kabul, kurula gireyim ama beni uyku odasına sokamaz" dedim.
" Biz Onu bilemeyiz" dedi.
" Ben biliyorum, Sokamaz" dedim.
Bunlar Tamamıyla angarya ve Devlete külfet getiren işlemler.
"Hazır tam teşekküllü şehir hastanesinden rapor almışım. Aynı devletin kurulu, Devletin Doktorunun, Devletin atadığı kurulunun resmi kararını tanımayacak mı?" dedim.
"Kurulun kriterleri farklı" dedi. "Ben başlatayım işlemlerini ama 8 ay kaybedersin" dedi.
Bende "başlatalım" dedim ve başladı.
Ama genel ekseriyetin yaşadıklarına bakılırsa ben boşa kürek çekiyorum... benim emeklilik çok zor.......

Bu arada 3 ayrı memur, 2 ayrı amirden beş farklı cevap aldığım bir sistemi çözen varsa tebrik ederim. Benim gözlemim burada çok büyük bir kaos ve belirsizlik olduğudur. Standart yok, mevzuat birbirine girmiş ve çok net bir bir sıfırlamaya ve devlet hastanelerinin emeklilik standartları ile eşleştirmeye ihtiyaç var. Devlet hep 18 yaşındadır. Eninde sonunda düzene girer ama çok fazla mağduriyet var ve mağdurların hakkını şimdiki amirler bu sistemde ödeyemez. Hesaplar hep ahirete kalır. Orada da mazlumun ahı çok çok ağır gelir...

Son düzenleme:
Buradaki bazı kişilerin emekliliği onaylanmış. Asıl soru da şu ki, yeni yasada emekli olanlar süresiz mi emekli oluyor? SGK emekli ettikten sonra kontrol muayenesi istiyor mudur? Ben de buradaki bazlarının emekliği onaylandığı için şansımı deneyerek başvurumu yapacağım. İster malülen olsun, ister yaşlılık aylığı olsun, emekli olduktan sonra çalışmayacağım için her türlü emekliliğe razıyım. Emekli olursam hiç çalışmayacağım, alacağım aylık zaten yetecek. Kendi evimde yaşayacağım, kira falan ödemeyeceğim, yeme-içme- faturalar ve ilaç masrafları karşılasın o yeter benim için.

@mehmet-41, bende fatih den basvurdum demekki istanbulun hemen hemen her yerinde surec ayni ufak sehirlerde hizli gidiyordur bi arkadas 3 ayda sonuclandi diye yazmisti

@Manemm, hayirli ugurlu olsun insallah 4 ay gecte olsa vosver en azindan canini kurtardin kac kisinin emekliligi gitti

Arkadaşlar mevzu apaçık ortada eskiden belli ki bu kurul sadece malulen emeklilikte toplanıyordu 15 Ocak yasası çıkınca inanılmaz bir yoğunluk oldu taşra bölgelerde sorun olmuyor ama özellikle Marmara Bölgesi müthiş yoğun ara karardan sonraki hastane evragim 26 Haziran'da gönderilmiş daha kurul sırasında bekliyor evrak

Arkadaşlar daha benim durum bildirir raporum çıkmadı 3,5 ay oldu arıyorum izne çıkan doktorlar var imzayı geri çeken doktorlar var diyor resmi işlemler

@sabi88,
3 ayda çıktı benimde oda puan vermişler ama hastlaığımla ilgili hiç birşey yazmamışlar oda erişkin engellikde buldum raporu durum bildirimde hiç birşey yok

@esra777, Bizim de başvurumuz 9 ay oldu ilk raporu verdikten sonra 3 ay arayla iki sefer ara karar çıktı her seferinde detaylı rapor istediler sadece oran yetmiyor gerçi orana da baktıkları yok önemli olan doktorun yazacağı bilgiler ve gerekli muayene tetkikleri sadece oran yazıyorsa İnşallah sıkıntı olmaz doktorun yazacağı bilgiler SGK kurulu için daha önemli yoksa ara karar çıkabilir

@mehmet-41,

Oran yazmış ama çok kısmış küçük ayrıntılarının hiç birine puan vermemiş sadece durum bildirim için 19 yazmış oda iş gücü kaybı ama sağ kalan parmaklarıma hiç bir puan vermemiş sadece ampute olan parmaklara puan vermiş 3. 4. 5. Parmak ampute el avuç için kalın deri nakli paş parmak işaret parmak arası küçüldü işaret parmak tam eyilmiyor onlara hiç puan vermemiş yani iyice saçmalamış

Üst Alt