Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

emeklilik için heyete girdiğimizde raporumuz edevlette çıkmıyor mu? Direk sgk ya yolluyolar, bizim hiç haberimiz olmuyor mu?
Merhaba,
eğer hastaneye çalıştığınız kurum tarafından sevk yazıldı ise rapor e-devlette çıkmaz. Hastane raporu kurumunuza gönderir. Sonra sgk ile yazışmaları kurumunuz yapar.

Bireysel olarak başvuru yaparsanız aldığınız rapor e-devlette çıkar.

@BARRACUDA35,

teşekkür ederim, çalıştığım kurum değil de çalıştığım firmanın bağlı olduğu SGK dan sevkli gittim. Peki takip edebileceğim bir yer yok mu süreci?

merhaba, göz den tek hastalıktan engelli raporu için başvuru yaptım direkt hastaneye başvurarak . sevk ile yapmadım. sgk ya başvuru için son 6 ay rapor geçerli midir ? sgk sitesinde geçerli yazıyor .

@hcm, bu da bireysel başvuruya giriyor galiba. Bence rapor çıktıktan sonra e-devlette görürsünüz. Takip için şu anda bir sistem yok diye biliyorum.

@AltayTuna,

Raporlarınızı eksiksiz derken? 31 yıl önceki trafik kazasında kaybettiğim bacağımın tc kimlik nosu bile olmayan herşeyin elle yazıldığı dönemde ve hastanenin yer değiştirmesi sonucu arşivinin olmamasından kaynaklı ameliyat raporlarını detaylı olarak nereden temin edebilirim? Yabancı bir ülkede değilim tekrar röntgene girip ardında heyete girdikten sonra inanmayacaksa bu bizlerin değil başkalarının duygusuzluğu olur.

@Emre-k,

Emre bey hayırlı olsun. Orta düzey mi verdiler acaba. Ara karar ne için verildi evrak mi eksikti yoksa başka birseymi .kusura bakmayın soruyorum bende di altı proxsimal den bekliyorum şu anda ondan sordum🙏

@burcu111,

şubat ayında başvurmuştum sgk ya hastaneye sevk etti heyete girdim (1,5 ay heyet işleri) nisan ortalarında hastane raporu sgk ya gönderdi ağustos sonunda aradı sgk emekliliğiniz onaylandı başvuru yapabilirsiniz diye. ara karar falan hiçbir şey istemediler.

@burcu111, Evet orta duzey diz ustu amputasyon

@msm18694, benim de hic bir hastane kayidim yoktu. Ilk raporu alirken doktor gozumun gordugune gerek yok dedi ama ara karar da rontgen istendi. Ara karar raporu ile sonuclari gorebilirler dedi doktor.

herkese merhaba
sigorta değerlendirme yaparken e devlette gördüğü raporlardan (engelli raporları) mı yoksa hastane sevkinde oluşturulan sevk kağıdı ile beraber gönderilen raporumu inceleyip karar veriyor.

Benim durum bildirir raporu hala çıkmadı doktorlar 3,5 aydır imza atmıyorlar bekletiyorum böyle iş olmaz kardeşim

@sabi88, sabi benim dogustan glokom goz tansiyonu yani hastasiyim sol goz nerdeyse gormuyor isik var sadece sag gozde %40 gorme var ama bulanik iste benim en buyuk problem gunes ve gun isigi goz bebeklerim normalden buyuk olduklarindan disarda gozlerimi zor aciyorum agri yapiyor veya sulaniyor o yuzden ben gecelerin adamiyim 😉

@sabi88, bu arada ben 9 ay 10 gun bekledim rapor icin bu sure zarfinda bir cocuk doguyor verecekleri bir karar ama iste bilerek oyaliyorlar ne koparsak kardir diye

@hcm, kardesim emin ol o raporu hic bir yerde goremiceksin istesende vermiyorlar sadece sgk ya soyle bir yazi gider
Emekli olamaz yada 3. Derece engellidir 2.derece engellirdir veya agir duzeyde engellidir emekli olabilir bu yani baska bisey yok rapor yok

Evrak Bilgileri
Evrak TarihiGeldiği YerVaride TarihiEvrak Açıklamaİşlem Tarihi
06/08/2025DYS-TAH22/08/2025AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ13/08/2025
06/08/2025DYS-TAH23/09/2025DİLEKÇESİNE CEVAP VERİLDİ =======>>>> Bu yeni 23/09/2025 te13/08/2025
06/08/2025DYS-TAH22/08/2025EVRAK MALÜLLERE AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ13/08/2025
06/08/2025DYS-TAH22/08/2025SAĞLIK KURULUNA RAPOR GÖNDERİLDİ13/08/2025
Bugün güncelleme geldi. Sgk ya gittim sordum, Evrakım Ankaraya gitmiş, bu evrak safahatı olumu mudur? olumsuz mudur? Bilenler aydınlatırsa sevinirim

@güllerin efendisi,

Buraya e devletten 4c emekli evrak takipten bakıyorum. Ancak, olumlu olsaydı tekrar "AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ" yazısı belirirdi ama belirmediğine göre benim cevabım olumsuz olmalı. Benim kanaatim o yönde oluştu, ondan benzeri süreç yaşayanlardan bilgi istedim. Neyse, hayırlısı...

@EmirAlim

"Dilekçesine cevap verildi" denilen kısımdaki cevabın içeriği önemli.
Ben 4c'li olarak çalışmıyorken başvurduğum için gelen cevapta 4a'lı çalıştığı işten ayrılsın yeniden başvursun denilmişti.

Yeniden başvurduktan sonra 15 20 gün içinde (4c'li olarak) emeklilik işlemlerim tamamlandı.

Hala bir umut var bence.

Arkadaşlar arada bişeyler yazın da psikolojimiz düzelsin zaten kuruldan bişey gelmiyor 😀 arada cevap alan birileri yazsın da kurulum çalıştığını bilelim

@Emre-k,

Enteresan olan biz ilk heyete gireceğimiz zaman röntgen çekilmişti zaten tam karar beklerken hastane raporlarını istediler. Aslında olması gereken röntgen görüntüsünü zaten almışlardı heyette

Üst Alt