Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

merhaba

Sizce ne durumdayım ? Bir sağlık kurulu bir ara karar muayenesi oldum bu arada :)

11/04/2025Tespit - İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 3.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ ( MALULLÜK)Giden Evrak Kayıtlı14/04/2025 9:07 AMBSK DOSYA GÖNDERİMİ
11/04/2025Tespit - ( )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜGelen Evrak Kayıtlı14/04/2025 9:42 AMBSK DOSYA GÖNDERİMİ
28/03/2025ad soyad hakkında yazıyorİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 3.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ ( MALULLÜK)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış17/04/2025 12:55 PMİŞLEM YAPILDI
28/01/2025HASTANE SEVKİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 3.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ ( MALULLÜK)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış17/04/2025 12:57 PMİŞLEM YAPILDI
11/04/2025Tespit -İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak İşlemde

@koçyiğit66, sevk alarak durum bildirir raporu çıkarttık heyet bize raporu hiç bir yerden göremezsiniz dedi SGK gonderiyoruz dedi dys den takip edersiniz dedi bekliyoruz

SGK arar karar evrak nasıl ulaşabilirim SGK'ya gitmeden e-devlet üzerinden göre bilme şansımız var mı

@1907fatih,
Ara kararda tek hekim/bölüm muayenesi istedilerse edevlette tek hekim durum bildirirde görünüyor.

Diğer arkadaşımız sanırım ara karar belgesini sormuş.

ben ssk ya muracat ettıgımde bana yenı rapor al denildi hastaneye gittigimde ssk dan yazı olması gerek denildi sonra tek hejım raporu ile yapabilirsiniz denildi fizik tedavi dr beni heyet e sevk etti burada okuyorum herkes farklı ıslemler yapmıs sanırım ssk da bu yeni yasayı bılen kımse yok kafasına göre insanları yonlendiriyorlar nasıl bir işleyişteyiz anlamadım gıttı 1 aydır evrak islemde görünüyor benim

@Bertolocci,
ne kadar oldu basvuru yapalı kardesim

@aligumus,
Hocam ara karar yazısında açıkça ilgili klinikten muayene bilgileri talep ediliyorsa tek hekim yeterli. Ancak tahlil, emg vb detaylı sonuçlar veya testler istendiyse farklı olabilir.

@aligumus,
Kardeşim herkes yanlış yapmıyor yanlış yapan yasal çıkaran kişidir memurları ne yapacakları bile bilmiyor 28/5 emekli olmak istiyorum diyorsun adamlar maluliyet yazılıyor saçma sapan işler

@dmndmn,

bende ara karar cıkmadıkı muracat ettigimde ssk da görevli arkadas raporumu kabul etmedı güncel tarihli olması lazım dedı raporum süresiz dedim yeni yasadan sonra gecerliliği yok dedı aldıgın hastahaneden randevu al tekrar güncelle dedi hastahaneye gittim benden üst yazı istediler kim istiyor ise raporu üst yazıyı yazsın dediler durumu anlatınca hastahane yetkılısıne bana sen o zaman tek hekime randevu al oradan seni kurula sevk etsin denildi o sekilde işlemlere basladık yüzde 59 rapor 51 e düstü suresiz rapor 5 yıllık verildi rahatsızlıgım kronik ortapedik süregelen normalde süresis olması lazımdı yani bu işin özeti kimse birsey bilmiyor kafasına göre yonlendiriyor evrakları verirken bile görevli dalga gecer gibi sen evrakları ver biz işleme baslayalım allah bilir sonu ne olur diye soylenip durdu hatta emekli olur isende calısamazsın dediler

Şuna açıklık getirelim. Memur sana maluliyet falan yazmıyor. Artık hepsi maluliyet tespiti oldu. Memurda suç falan yok. Onu nereden çıkardınız? O Bizim kendimizi iyi hissetmek için uydurduğumuz bir şey. Hani yanlışlıkla maluliyete mı gönderdi diye. Artık normal emeklilik yok. Maluliyet tespiti var Akabe sayesinde. Tamamen Akabe işi. Buna CHP'nin dahli yoktur. Ha diyeceksin ki siyaset ne alaka? Yahu konu siyasi. Ben ne yapayım! Kanunu çıkaran Akabe! Defalarca yazıyorum. Unutulmasın diye. Bizde balık hafızası vardır çünkü. Ha bu siyaset yapmak bile değil. Sadece gerçekler!!!

sigortalılık süresi, ÖDENMİŞ sgk sigorta prim gün sayısı ve ilk sigortalılık tarihi itibariyle engelli emekliliğine başvuru için tüm şartları taşıyan kişinin ara ara ÖDENMEMİŞ sgk sigorta primleri (yani borcu) var ama bu ödenmemiş primler emeklilik şartlarının hesabını etkilemiyor çünkü ödenmiş sigorta prim gün sayısı zaten fazlasıyla var. böyle bir durumda (yani ödenmemiş prim borçları varken) sgk ya başvuru yapılarak engelli emekliliği işlemleri başlatılabiliyor mu?

@limi1
2 yıl önce vardı epikriz şimdi yok e nabızda. hatta ben sağlık çalışanıyım özelde bizzat gönderiyorum e nabnıza gidiyor ama gitmesine rağmen gözükmüyor. Buradaki sorun bakanlıkla ilgili.
Hadi bunuda geçtim arkadaş hekim görmüş oran vermiş ne yapacaksın sen epikriz veya başka raporları. Yeminli hekim kardeşim. Amaç bıktırmak insanları

@gannicus,
Bu konu hakkında benlik durum yok yanlış anlaşılmasın ben buradaki arkadaşlara yardımcı oluyorum. Şimdi konuyu gelelim ben siyaset yapmam konuşmam evet yasal çıkaran akepe peki sen sgk memur arkadaşına savunuyorsun EK1 listesi hastalıkları çıkaran kim akepe 28 madde 5 fıkrası çıkaran kim akepe yasal varsa bizim engel olan arkadaşları ek1 listesi de veya engel oranı %40 ile %59 arası maluliyet sayılıyor mu hayır sgk hizmet başlangıç primi tutuyor mu evet o zaman neden Ret veren oluyor neye göre açıklaması yapılıyor kime göre kanunları bakılıyor merak ediyorum. Ek1 çalışma listesi başka 28/5 listesi başka demeki memur arkadaşlar world gelen yeni yasal incelememiş acemice iş yapılmış bence

@Avcı05,
Amacın bıktırmak olduğuna bende inanmaya başladım. Önce ara karar olumlu olabilir ama eksik bilgileri teyit etmek olarak düşünüyordum ama şuan her başvurana ara karar çıkıyor. Önce rapor için uğraşıp ardından ara karar için uğraşıyo olmanın altında iyi niyet göremiyorum. 3 ay oldu hala başladığım noktadayım. bir hastane bir sağlık kurulu hop ara karar hop sağlık kurulu son süreç mi bilinmez.

Beni maluliyet tespiti için fizik tedaviye gönderdiler. 24 şubatta muayene olduk. 10-12 mart civarı dys sistemine düştü. Hala heyette bekliyor. 2 ocaktan belli bir karar çıkmadı.

Gastroentoloji ile ilgili %50 , romotoloji tutulum %7. Gastroentoloji ara kararda da detay yazıp %50 orandır yazdı ama sonuç ne olur bilinmez

@BnymnYldz,

Bu form sanırım 6 ayı geçmiş sağlık kurulu raporu olanlara veriliyor. Ben öyle bir şey doldurmadım ya da ilerleyen zamanda benden bunu isteyecekler. Benim doldurduğum formda yaşlılık aylığını işaretledim. Öyle istendi. Ama SGK işleme alırken malülen emeklilik kapsamında değerlendiriryor.

@Dertli58,

ortopedi:%30 kısalık çekil bozuklugu vs vs agırlık sol ayakhatta valgusuda yazmadı sgk da olmasına ragmen
kvc:%40 staz ülseri buda sol ayak ve sağ ortopedi ile beraberler değerlendirlendirmeye almaları lazım ama alırlarmı mechul..
kulak:22
fıtık:12
önceki rapor oranları bu: ancak şimdi emeklilik için verdiğim ne çıkar bilemiyorum.

@Mehmet005,

Çalışma iş gücğ kaybı yüzde 60 ve üzeri ise malülen, 40 ile 59 arası hafif ve orta düzeyde iş.gücü kaybı belirlenip engelli emekli ediliyor. Yani yüzde 60 iş gücü kaybı olan engelli değil malül sayılıyor

@Freedomm,

Değerli can: sizin % 43 olan oranı sgk sonuçlanmadan görebildiniz mi? Yoksa Emeklilik onayı olmadan görülmüyor mu?verilen oran. Merak ettim!

@Sançar1,

Benim de aynı SGM memuruna da söyledim malulen emeklilik başvurusu yapmak istemiyorum diye yaşlılık aylığını işaretletti büyük bir ihtimalle hepimizin itiraz süreci olacak kaçarı yok

ilk başvuru esnasında malülen emeklilik ve 28-5 numaralı kanuna göre emeklilik ayrımı ilgili evraklarda en garantili şekilde naısl belli edilebilir?

Yani ilk başvuru sırasında doldurulan evrakta malülen ya da 28-5 üzerinden emekli olmak istediğimizi belirtebilecek bir satır ve ya sütun mevcut mudur?
Eğer böyle bir satır yoksa sözel olarak görevliye mi durumu belirtmeliyiz, ya da not olarak yazıp evrakların üzerine mi zımbalamalıyız?

@strazyevsk,

sütun yere işaretler ve birde el yazısı 28/5 normal engelli emeklilik yaz boşluk yere varsa tabi engel oranı %59 altında garanti ederse ama onu üstü olursa mecburen maluliyet ek1 listeye göre karar verilecek sana

Üst Alt