Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Modality, geçmiş olsun hocam kaç yılla kaçırdınız peki yılınızı beklerseniz tekrar rapor va işlerine gerek varmıymış

@dmndmn, 1,5 ay önce kapanmış diye birşey yazmadım. Sadece bayadır dedim. Geçende bu olayı açıkladım ama tekrar yazayım. Durum şöyle, tam olarak aktif bir şekilde çalışmıyor. Belkide 6 mayıstan önce gelen evrak kayıtlı oldu ama sisteme 6 mayısta düştü. Şansınıza düşmüş. 😊 Bunun gibi şeyler var. Yazılanları detaylı takip ederseniz insanların neler çektiğini görürsünüz. Benim maluliyet red geldi. İtirazda bulundum. Hala dys ekranında maluliyet red ile ilgili bir detay yok. Sgk'ya devamlı giderek sonucu öğrendim. Ve itiraz ettim. Sgk'ya gitmeseydim dys'yi takip etseydim şuan hala maluliyet red ile ilgili bir açıklama yazısını takip ediyor olacaktım. Zaman kaybım olacaktı.

@dmndmn,
Sonra memurlar bize fırça atıyorlar ne gelip gelip duruyorsun biz size haber vereceğiz telefona SMS atacağız gibi sözleri şöyleniyor gerçekten sgm çalışanlar çok değişik davranıyor tabi her il ilçe den fark ediyor

Arkadaşlar merhaba ara karar sonrası tekrardan hastaneye gidip durum bildirir raporu alan arkadaşlar varmıdır acaba ama malulen emekli değil normali için

@dado84,
Ben aldım lakin ara karar evrağında malüliyet tespiti yazıyor çünkü şuanki 28/5 çalışma gücü kaybı malüliyetle aynı prosedürlerde değerlendiriliyor

Yani galiba bu şu demek o doktorun vereceği karar bizim için önemli
@grafakir,
Ya zaten galiba yüzde 60 üstüne çıkınca malulen emekli yapıyorlar 40 ile 59 arasında karar verecekler benim prim zaten 5600 oldu

Benimde sanki bayram sonrası diye Umut ediyorum ama temmuzu bulur gibi hakkımızda hayırlısı olsun inşallah 🙏

@Dertli58,

Hipertrofik kardiyomiyopati hastalığım ve İCD kalp pili takılı EF değerim (%55 NON OSTRUKTİF) hastaneden almış olduğum engel rapor oranım %65
Benim tahminim hastalık listesinde Ağır ve orta var Hafif yok.
Ağır ve orta da istenilen NYHA Evre 3_4 isteniyor fakat benim kalp yetmezliğine karşılığı Evre-2 ama kalp pili ve kalp duvar kalınlıkları fazla olduğu için değerlendirmiyorlar diye düşünüyorum.
O yüzden ret kararlarına itiraz ettim.

13 Mayıs ta gelen evrak dosyaya kaldırıldı yazıyor en son hareket bu

BENDE 10 GÜN ÖNCE VE 26.05.2025 TARİHİ SAAT 11.00 ANKARA SIHHİYE SGK'YA GİTTİĞİMDE DYS'DEN ARTIK TAKİP EDEMEZSİNİZ KAPANDI DEDİ.

İtiraz ettik yine red geldiyse tekrar başvuruda bulunabilirmiyiz

bu ülkede hic mi bir kurum düzgün calısmaz arkadas ssk yı arıyorsun zor bela karsına bırı cıkıyor dosya saglık kurulunda diyor nasıl dosyayı takıp edecegim diyorum DYS kapandı belge nete gectik diyor onuda sen göremezsin ara ara bızı ararsanız size bilgi veririz dıyorlar arkadas 15 gündür arıyorum bugun telefonu acan cıktı ılk defa bu nasıl iştir anlamadım gitti

Belgeneti̇ bi̇z göremeyeceği̇z di̇yorum burda hala hayır bende görücem di̇yen var, kardeşi̇m belgenet elektroni̇k i̇mzalı devlet dai̇releri̇ni̇n kendi̇ aralarında yeni̇ döküman veri̇ si̇stemi̇ her kurumun farklı mebi̇nki̇ farkli sgk ninki̇ farklı, eşi̇m memur mi̇lli̇ eği̇ti̇m bakanlığı belgenet si̇stemi̇nde i̇şleri̇ni̇ yapıyorlar o bi̇le müdürünün şi̇fresi̇yle gi̇ri̇ş yapiyor, belgenetten taki̇p etsek bi̇le o belgeneti̇n alt hi̇zmet sayfalarından bi̇ri̇ olacaktır

@Can1963,
Bu ilettiğiniz hususlar daha çok sistemin aktif çalışmaması değil. Memurların iş yapmaması. Tabi yine sizin dediğinizle aynı yola çıkıyor. Şubeye fiziken gitmek zorundayız.

Yalnız benim SGM bana mail atıyor. İşlem bitince cevap vereceğiz diyorlar. Sanırım bunun yerine haftada bir defa cimere kayıt bırakmak lazım :)

Ben de Cimer'e şikayet yazmasaydım kim bilir ara kararı ne zaman mail atacaklardı. Hatta ara kararı elden aldıktan sonra sistemde güncellediler.

Belgenet yalanı bulmuşlar sisteme not düşmüyorlar. Bir portal çalışmayı durdurduğunda hiç ulaşamazsınız. Sayfa hiç açılmaz.

Son olarak dediğiniz gibi fiziki ziyaret vakti geldi. Haftaya bu aşağıdaki bölüme fiziken gitmek istiyorum. Bu bölümün olduğu yer İstanbul İl Müdürlüğü'nde mi ? Yoksa ilçe müdürlüğünde mi ?

İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)

@grafakir,
Hocam doğru da SMS atmışlar :) Yani bilgi verilenlerin değil bilgi verenlerin suçu :)

@dmndmn, Ben İstanbul'da oturmuyorum, bilemiyorum. Sgk'ya gidip dys'yi soran herkese neredeyse aynı cevabı veriyorlar. ''Dys devri kapandı.'' Ama tekrar herkese söylüyorum dys takibi ile beklemeyin, zaman kaybı yaşamayın. Yüzyüze görüşerek bilgi alın.

Ben her koldan takip ediyorum. Sadece SGK yı aramayı bıraktım çünkü benim SGK şubesi asla açmıyor telefonunu. Dahilisi bile var elimde ama açıp alo demeden geri kapatıp hattan düşürüyorlar. Haftada bir kez Google'dan bakıp bulabildiğim tüm SGK iletişim adreslerine mail atıyorum sgk'ya bazen cevap yazıyorlar bazen yazmıyorlar. Haftada birer kez de cimere şikayet ve istek kaydı açıyorum. Dys den de günde bir iki kez kontrol ediyorum bir ihtimal satır ilerlemesi olur mu diye. Hazirana kaldık gibi duruyor...

Üst Alt