Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Daha önce de yazmıştım ama kimse ya ciddiye almıyor veya okumadan direk geçiyor. Bir kez daha tavsiye ediyorum, yine de uygulayın. Elinizde süresiz rapor veya hastalığınız listede olmasına rağmen size red vermeye hakkı yoktur.
İtiraz sonrası yine red gelirse, hakkınızın aramanın sadece iki yolu var. Öncelikle iyi bir avukat tutarak mahkemeye vererek dava açacaksınız. Dava açmak hem masraflı, hem de zaman kaybetme yoludur. Ancak hak aramak veya davayı kazanarak emekli olma yöntemi çözümüdür.

Diğer bir yol ise, şayet mahkemeyle uğraşmak istemeyenler de, Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararı beklemelidir. Bu yol kesin olmasa bile, emekli olabilme ihtimali de ortaya çıkartıyor. Anayasa Mahkemesi iptal kararı verdikten sonra eski yasa geri geldikten sonra emekli olma ihtimali daha yüksek olacaktır.

Ne yazık ki bu kesin olmasa da, sadece zamanı beklemekten başka yolu da yok. Şöyle de olabilir, eğer red cevabı alan herkes SGK'yı mahkemeye veritse, nasıl olsa herkesle mahkemelik olacağı için geri adım atmak zorunda bile kalacaklardır. Bakalım bu konuda ne yapacaklar göreceğiz. Benim kendi fikrime göre tavsiyem, Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar çıkmadan yeni yasa için başvuru yapmamak, sabretmek ve zamanı beklemektir.

@kahani08,

Aynı durumu geçen hafta yaşadım ama maalesefsadece kvc ve fizik detaylı istemelerine rağmen tüm bölümlere yeniden girmem gerektiğini belirtti hastane. Israrcı olmama rağmen tümünü yeniden yaptırdım

@hasanusta3838,

Üzgünüm. Burada hepimize düşen haklarımızın peşinde koşmak. Bunuda hep meydanda hem sandıkta belirtmeliyiz. Anayasa mahkemesine başvuru yaptı CHP ama RT(Başbadem)anayasa mahkemesinde dinlemiyor. Dilerim aksi olur ve herkes haklarını kazanır. İster AKP'li olsun ister CHP li arkadaşlar bu hakkınız hakkınız için mücadele edin ve etmeliyiz.

@Dertli58, benim hastaneden aldığım raporda kontrol muayenesi ile ilgili bir not yoktu. SGK sağlık kurulu bu şekilde karar vermiş. Bana da SGK'daki uzman söyledi

@savas_38, çok sağolun. İnanın hiç fikrim yok benim bu ilk raporumdu, daha önce hiç rapor alma ihtiyacı duymamıştım.

@hepsiyAh, Vergi indirimi sonucunuz olumlu sonuçlanmış.

Bu yeni yasa Anayasa Mahkemesine açılan dava sonucunda iptal edilirse eklemiş olduğunuz vergi indirim belgeniz ile tekrar rapor hastane sağlık kurulu gibi işlemlere gerek kalmadan kolay ve hızlıca emekli olabilirsiniz.

@BnymnYldz,

Kardeşim varsayalım yeni yasa iptal edildi,bu durumda yeni yasa ile emekli olanların durumu ne olur.
Mesela %96 yarı bağımlı sürekli rapora sahip birinin Ö79 Ağır derece kodu ile vergi indirimsiz raporuyla malulen emekli edildiği bir durumda emeklilik iptal mi olur,yoksa kazanılmış hak denilerek devammı edilir,ki' 18ay sonrasına yine emeklilik kontrol muayenesi verilmişken,kontrol muayenesi hangi yasaya tabii olur.

@Mehmet005, Emekli olanların emekliliği devam eder. Kontrol muayenesi ise emekli olduğu tarihteki geçerli olan yasaya göre yapılır.

Mesela bu yasa değişikliği yapıldığı zaman, eskiden vergi indirimi ile emekli olanların kontrol muayenesini eski sisteme göre balthazard formülü uygulanarak alacağı engelli raporuna göre yapılıyor.

Yani bir yasa değişikliği olacaksa eğer emekli olanların kazanılmış hak olarak emekliliği yine devam edecek.

Arkadaşlar benim anladigim ara karar gelen kimse emekli olamiyo hep red hep red benim ortapedik rahatsizlihim var ama banada ara karar ile başka hastaneye sevk edilmisim demekki devket kendi diplomalı doktoruna bile güvenmiyor başka hastaneye başka doktora sevk ediyo biz vatandaş olarak neye kime güvenelim...

@Alibekar,
Malesef oyle surekli duzenleme ile hop sil baştan herkes yeniden rapor çıkarsın dönün basa 5 ay uğraşın sonra bir 5 ayda biz karar verelim belki 10 20 ay kazanırız da batan ekonomide nefes alırız diyorlar

Sgk emekli olanları 5510 sayılı yasadan 4.madde a fıkrasına göre yaşlılık aylığı bağlıyormuş.
Bu ne anlama geliyor bilen var mı acaba ?

Aracı danışmanlıklar yasal hakları bildikleri için emeklilik daha kolay oluyor biz bilnediğimiz için rasgele başvuru yapıyoruz durum bu yoksa sürekli raporlar yenilenemez kanun var

Herkese merhaba arkadaşlar. bugün emekliliğimin hafif gücü olarak onaylandığının bilgisini aldım. sürecimi sizinle paylaşmak istiyorum
3. ayda yeni çıkartmış olduğum raporum ile %48 işitme - implant yok. iki kulağımda da işitme cihazı var., 18 yıl 4400 prim günü 2007 ağustos girişim. başvurumu 09/07/2025 tarihinde yaptım.

kurumda olan yakın bir arkadaşımın arkadaşı. sakatlık çalışma gücü kaybımın hafif gücü olarak onaylandığını. kişinin tarafına sms ve ya mektup ile bilgilendirileceği haberini aldım.

Tüm işlemlerim 1 buçuk ay sürdü.

Allah herkese gönlüne göre versin.

@feramuz,
Geçmişte isitme ile ilgili kulak zarı ameliyatım var. Raporumu takipçisi oldugum hastaneden çıkarmıştım. Raporda hiç birsey belirtilmedi. Sadece, Bilateral mix tip isitme kaybı mevcuttur yaziyor.

@hepsiyAh, hayırlı olsun bizim basvuru 8 ay oldu 2 kez ara karar halen bekliyoruz sonucu ileri derecede işitme kaybı ve konuşma bozukluğu işitme cihazı ve ameliyat ile düzeltilemeyecek düzeyde işitme konuşma bozukluğu olarak rapora yazıldı bekliyoruz bakalim

İş gücü kaybına red verilmesi sonrasında itiraz dilekçesini yüksek sağlık kuruluna ilettik. Kurulan hayaller, hayal kırıklığı oldu. Umarım buradan olumlu haber gelir.

@hepsiyAh,
Gözünüz aydın olsun sizin adınıza sevindim
Size bişey sormak istiyorum benimki 2005 yılı 20 yıl prim 7000 günü süresiz raporum var Yanımıza işitme cihazi götüreceğiz mi ? sizin her iki kulağınıza kaç desibel verdi ?

Arkadaşlar en hızlı hangi hastaneden durum bildirir raporu alınır biliyor musunuz? Bir çok hastane muayene sonrası heyete girmek için bile üç dört ay sonrasına randevu veriyor. Durum bildirir raporunu hastaneden kısa süre (üç beş gün) içinde alan var mı acaba?

@BARRACUDA35, durum bildirir tek hekim sabahtan gittik 1 saatte hemen bitti ertesi gün heyete gir çık yaptık işiniz bitiyor sonrasi dosyayı heyet SGK gönderiyor sonrası o da 15 günü buluyor .SGK bize ara karar durum bildirir sevk evragi verdi onunla Ümraniye araştırma hastanesi den hallettik durum bildirir tek hekim raporlarında randevu istenmiyor sormuştum sekreterliğe sabahtan gelin dediler o kadar

@hepsiyAh,

Sizinki de ne şans varmış. Hem işlemleriniz kısa sürmüş, hem de kontrol muayenesi olmadan, süresiz emeklilik hakkı verilmiş. Keşke herkese sizin ki olsaydı ne güzel olurdu. Ben de sizin durumunuza bakarak yeni yasaya başvurmaya karar verdim. Hafif tanı almak için prim yetersizliği yüzünden başvuramıyorum. Şu anda 4084 prim oldu ve 4100 tamamladıktan sonra ancak şansımı deneyeceğim.

@mehmet-41,

Merhaba dostum,

Bende 07 temmuz cuma günü Ümraniye Eğit. Arş. Hast. inde işlemlerimi çok çabuk bitirdim 10 temmuz p.tesi heyete gel dediler öğlen 13:30 da heyete girdim çıktım ertesi gün durum bildirir sağlık kurulu raporum edevlete düştü. Fakat evraklarım halen emeklilik başvurusu yaptığım sgm ye ulaşmamış. Hastane ile sürekli görüşüp soruşturup pres yapmama rağmen her defasında biz 17 temmuz da gönderdik diyor fakat sgm bize gelen evrak yok dediği için iyi ki zamanında tüm evrakların fotokopisini almıştım onları ve edevletten çıkardığım durum bildirir sağlık kurulu raporumu geçen hafta sgm ye elden teslim ettim.

Merak ettiğim konu şu; hastane de aynı tarih aralığında bulunmuş olma olasılığımız yüksek. Sizin evraklarınızın sgm ye ulaşmasında bir aksama olmadıysa ve aynı heyet grubunda isek benim evraklarımın kaybolduğuna ikna olacağım. Sizin randevu ve heyet tarihiniz neydi acaba ?

@İstanblue34, 30 temmuz muayne 31 temmuzda heyete girdik 10 gün sonra tekefonla aradım heyet sekreterliği 15 güne kadar sürebiliyor dosyanın SGK ya gitmesi dedi .bildiğim kadarıyla sgk ya elden teslim edilse bile resmi olarak hastaneden gelmesini bekliyormuş SGK buradan bir arkadaş öyle işlem yapmıştı sizin ki 17 temmuzda verildiyse su an SGK ya ulaşmıştır dosyanın gittiği SGK ya bir sorun çok yoğunluk var bildiğim kadarı ile biz 8 aydır uğraşıyoruz

@Batax,

Benim süreli raporum yoktu. Önceki raporumda süresizdi. Ben işlemlerin süresini kısaltmak icin. Şansıma güvenip tekrar rapor çıkarttım. Önceki raporum %46 yeni raporum ise %48 olarak onaylandı.

Yeni raporum ile basvurdugum icin. Hastaneye sevk etmedi. Umarım hersey sizin içinde en iyi şekilde sonuçlanır.

Üst Alt