Güncel Olarak başvurmak isteyenlere BİLGİDİR !!!
1-6 Ay geçmemiş yeni rapor eğitim araştırma-üniversite veya şehir hast olması zorunlu(devlet hast kabul edilmiyor)
2-Primleriniz tam ise çalıştığınız iş yerinin bağlı olduğu sgk kurumundan sevk alıyorsunuz.Sevk verirken size randevu aldınız mı diye sormaktalara siz randevuyu mhrs üzerinden erişkinler sağlık kurlu rapor kısmından alıcaksınız sevk 10 gün süresi var randevuyu önce alın sevk işi kolay
3-Sevk işlemi geldiğiniz hast evrak giriş böl gidin barkod alıp kurulun bulunduğu muracat ksımına gidin size 8 hekimli imza ve kaşe basılacak döküm alacaksınzı doktorları aynı engelli raporu alır gibi tek tek gezip muayene olacaksınız.
+varsa hastalığınız vakit kaybetmeden güncel olmak zorunda tetkit reçete rapor emg,ekg her ne ise doktor onu baz alıp işler aksi taktirde 20-30 gün süre extra bekleme durumu oluyor heyet doktor gezme yalan oluyor bunları önceden hallederseniz örnek kendi engelim emg siz bakmıyor size mantığı anlatmaya çalısıyorum
4-Eczaneden 1 yıllık ilaç kullanım listesi isteniyor zorunlu. (ilaç kullanmasanızda boş kağıt olsada o döküm isteniyor)
5-elinizde ne kadar rapor reçete tetkit tüm işlemleri bitirdiğinizde teslim ediyorsunuz kurul değerlendirip ona göre değerlendiriyor...
Öneriler tavsiyeler; Tavsiyem engelli raporu ile uğraşmayın mutlaka eksik veri yazılıyor ve ara karara çıkıyor zaman kaybı. O sebeple sevk almaya bakın ama öncesi Hast randevu bulun...
Kendi engel grubunuz da emekli olan kişileri bulun iletişim kurup nasıl emekli olmuş çalışma güc nasıl değerlendirmiş öğrenin red yiyenler bir azınlık kısmı şahsi düşüncem bu sebeple red yiyor...
ÖNEMLİ BİLGİ; CHP Milletvekili Aylin hanım Anayasa mah üyesi ile bu konu hak anayasa ihlalidir dedi sanırım lehimize sonuç çıkma olasılığı fazla yani iletişim kuruyorum dedi ama bu kısım vergi indirim belgesi alan kişileri bağlayacak gibi anlıyorum iptal kısmı Ekim 2008 öncesi ile alakalı..Bu tarihten sonra Ekim 2008 den sonra ki hak kaybı buna mütakip 2021 de değişen yönetmelik ile alakalı o dönem kimse itiraz etmedği gibi o kısmı kapsamayacak.
Ekim 2008 den sonra sgk lı olan her vatandaş engelli de olsa düz vatandaşta olsa çalışamayacak ya emeklkilik ya da çalış.
Şimdilik durumlar bu yönde bilgi vermek istedim