@dado84,
Şöyle bir şey var doğru tanı ve eksiksiz epikriz,tahlil ile 1,5 ay da onaylanan var istanbulda bu süre 2 ay ama eksiklikler olunca bu süre ara karar eksik doktor tanısı 4-5 ay buluyor şuan bu olanlar süreçlerin uzaması bu sebeble
Şehir hastaneleri kısa sürede onaylıyorlar doğrudan kabul ediyorlar ya red olur onaylanır bu süeçler eğitim araştırma veya üniversite hast uzuyor(devlet hast kesinlikle kabul edilmiyor)sevk alırsanız mutlaka şehir hast gidin ve mutlaka doktorlar suratınıza bakmasa bile konusun engelim günlük iş yapmama engel oluyor bakıma ihtiyacım varbunlar sgk için kabul edilen ifadeler
@Avcı05,
Sistem şöyle ilerliyor örnek olarak yazıyorum serebial pleksi veya brakial pleksus bozuklukları-kol ve bacak kaybı kodları var FTR veya Noroloji doğru tanı yazarsa günlük yaşamı etkiliyor diye emekli ediyor.
Bağlıo olduğun sgk başvurunu alır seni sevk eder durum bildirr 8 doktor gezersin işin biter elindeki tüm raporları verirsin kurula çıkarsın kurulda sana belgelerine bakar çalışma gücü varmı yokmu bakar o kodu yazar engeline uygun bilimsel açıklama ve günlük yaşamını etkiliyorsa heyet yazar. Heyet imzası sonrası MEDULA sistemi üzerinden sgk sistemine düşer.SGK bölgeye göre 15 günde 1 veya ayda 1 toplanır bu bulunduğıunuz il e göre değişir yoğunluk değişir.
eğer istanbuldaysanız bağlı olduğunuz sgk örnek kadıköy ise başlı başına karar vermiyor SGK İstanbul il müd sağlık kuruluna iletiliyor.
burda sgk hekimleri (iş yeri hekimleri ve sağlık denetmenleri veya branş doktorları oluşan komisyon var.
kurul raporu ya olduğu gibi kabul eder ya da ek tetkit hasta raporu ister bu karar tekrar kadıköy sgk ya döner emeklilik bağlanır tahsis atanır veya olumsuz bir dönüş olursa da tekrar süre uzar sevk alırsın gibi gibi
karıştırlan nokta şu işverenizin bağlı olduğunuz sgk bir kurul yok orda evrakları teslim alan süreci yöneten memrular var asıl değerlendirme istanbul il müğd sağlık kurulu yapar gerekli görürse ki görüyor ANKARA MERKEZ SAĞLIK KURULU da yapıyor .bazı kodlu engeller direk emekli ediyorlar onu bir önceki paylaşımda yaptım