Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@dado84,

8 aymı? şakamı yoksa Red sonrası ikinci başvurudamı dahil. ilk başvurudan itibaren 8 ay saçmalık olur.

@dado84,

Şöyle bir şey var doğru tanı ve eksiksiz epikriz,tahlil ile 1,5 ay da onaylanan var istanbulda bu süre 2 ay ama eksiklikler olunca bu süre ara karar eksik doktor tanısı 4-5 ay buluyor şuan bu olanlar süreçlerin uzaması bu sebeble
Şehir hastaneleri kısa sürede onaylıyorlar doğrudan kabul ediyorlar ya red olur onaylanır bu süeçler eğitim araştırma veya üniversite hast uzuyor(devlet hast kesinlikle kabul edilmiyor)sevk alırsanız mutlaka şehir hast gidin ve mutlaka doktorlar suratınıza bakmasa bile konusun engelim günlük iş yapmama engel oluyor bakıma ihtiyacım varbunlar sgk için kabul edilen ifadeler

@Avcı05,
Sistem şöyle ilerliyor örnek olarak yazıyorum serebial pleksi veya brakial pleksus bozuklukları-kol ve bacak kaybı kodları var FTR veya Noroloji doğru tanı yazarsa günlük yaşamı etkiliyor diye emekli ediyor.
Bağlıo olduğun sgk başvurunu alır seni sevk eder durum bildirr 8 doktor gezersin işin biter elindeki tüm raporları verirsin kurula çıkarsın kurulda sana belgelerine bakar çalışma gücü varmı yokmu bakar o kodu yazar engeline uygun bilimsel açıklama ve günlük yaşamını etkiliyorsa heyet yazar. Heyet imzası sonrası MEDULA sistemi üzerinden sgk sistemine düşer.SGK bölgeye göre 15 günde 1 veya ayda 1 toplanır bu bulunduğıunuz il e göre değişir yoğunluk değişir.
eğer istanbuldaysanız bağlı olduğunuz sgk örnek kadıköy ise başlı başına karar vermiyor SGK İstanbul il müd sağlık kuruluna iletiliyor.
burda sgk hekimleri (iş yeri hekimleri ve sağlık denetmenleri veya branş doktorları oluşan komisyon var.
kurul raporu ya olduğu gibi kabul eder ya da ek tetkit hasta raporu ister bu karar tekrar kadıköy sgk ya döner emeklilik bağlanır tahsis atanır veya olumsuz bir dönüş olursa da tekrar süre uzar sevk alırsın gibi gibi
karıştırlan nokta şu işverenizin bağlı olduğunuz sgk bir kurul yok orda evrakları teslim alan süreci yöneten memrular var asıl değerlendirme istanbul il müğd sağlık kurulu yapar gerekli görürse ki görüyor ANKARA MERKEZ SAĞLIK KURULU da yapıyor .bazı kodlu engeller direk emekli ediyorlar onu bir önceki paylaşımda yaptım

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Avcı05,

Red yok kardeşim ara karar Mayıs'ta çıktı sonra evraklar teslim edildi şimdi sonuç bekleniyor başvuru 22 ocak

@marto1,

Ya bendeki olay hastanenin çok yavaş işlemesi hastane gopta GOP SGK ya bir ayda ulaşıyor evrak hem durum bildirir raporu hem ara karar sonrası rapor ulaşımı iki aydan fazla şimdi de sağlık kurulu sırasında gözüküyor

Kaç aydır beklediğim sonuç geldi,tek yol mahkeme yolu kaldı çünkü engelim ağır hatta evde bakim aylığı alıyorum o derecede sonuç

2025/22035 sayılı karar ile:

“Sigortalının dosyası Maluliyet ve Çalışma Gücü Kaybı Tespiti İşlemleri Yönetmeliği kapsamında incelenmiş olup, mevcut sağlık kurulu rapor/raporlarında yer alan tüm hastalık/arıza bulgularının Yönetmeliğin 2’nci bölüm, 5’inci maddesi hükümleri çerçevesinde değerlendirildiği, Yönetmelik Ek-1 Hastalık Listesinin A/5, G/4, R/2 madde/maddelerinde belirtilen seviyelerde hastalık/arıza bulunmadığından çalışma gücünü ağır düzeyde kaybetmemiş olduğundan malul sayılamayacağına” karar verilmiştir.

Verilen karar ve dosya, 19.08.2025 tarih, 8635071 sayılı tebligat yazısı ekinde İstanbul/Esenyurt Sosyal Güvenlik Merkezine gönderilmiştir.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz.

Kurum Birim Adı:
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı
Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı

@marto1,

Peki, şimdi benden daha detaylı kvc ve FTR istemişler yeniden ilettim. Hekim eksikliği yüzünden yine uzadı bir nevi.. Peki bu ilettiğim ikinci raporda yine 3/4 aymı sürecek.. Burada aslında zaten görülmüş ek rapor istenenleri devamı diye hızlandırmaları lazım değilm mi? varmı bilginiz
bilgilendirmenizde güzeldi bu arada çok mersi

@Avcı05,
Merhaba hızlandırma diye bir şey söz konusu değil 2 aşamalı bir sistem var ilk kurul yetersiz gördüğü için eksik rapor ve tanı istiyor bunlar bir süreç siz randevu alırsınız muayene olursunuz(randevusuz alanlarda var almayanlarda var) kanıtlanmış tetkit ve buna uyan tanımlı rapor düzenlenir medula ile gönderilir sgk derler toplar il müd yollar onlar uygun görürse onaylar tereddüt varsa mutlaka ankara merkez sağlık gönderiliyor işte burda süre totelde 3-4 ay uzar...Bir de başvular ayyuka çıkmış durumda duyan başvuru yapıyor bu tüm süreçleri tıkıyor bilgi alıyorum...

Üst Alt