Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci
@msm18694, hayırlısı olsun gözünüz aydın Ben de 60 yaşında işitme konuşma engelli ablam için başvuru yaptık 9 aydan beri bekliyoruz inşallah biz de hayırlı bir sonuç alırız tekrardan hayırlısı olsun diyelim herkese
Merhaba,
Banada hafif düzeyde onay geldi. İşyerinizden çıkış alıp sgkya başvurmam isteniyor.
SGK ya gitmeden önce sizlerle paylaşmak ve kafama takılan bir soyuda aydınlatmak istedim.
Ben Mart 2008 Girişliyim. Bildiğim kadarı ile 18 yıl olması gerekiyor hafif düzeyde. Hesaplamama göre Mart 2026da hakediyorum. Eğer böyle ise neden beni işten çıkış almamı istediler başvuru için.
Bilgisi olan tecrübeli bir arkadaşım cevaplarsa memnun olurum.
Biliyorum çıkış aldıktan sonra işlemin başladığını. Sormak istediğim hafif düzeyde onaylandı. buda 18 yıl çalışma yılı şartı gerektiriyor. benimde 18 yıl olmasına 6 ay var. ama gelen evraktada iş yerinden çıkış al gel diyor. yarın gidip soracağım.
@iLhan,
sgk bazen yanlış bilgi veriyor, önce sgk size işten ayrılabiir yazısı vericek sonra işten ayrılacaksınız, eğer hafif düzey geldi ise hakkınız yanmaz 2026 da doldurunca işten ayrılabilir yazısını alırsınız
@iLhan, emekliliğiniz hayırlı olsun çıkış almadan ilk önce SGK'ya gidip kesin bilgiyi alın tam olarak 18 yılı Mart ayında dolduruyorsunuz o zaman o tarihte başvuruyu yapabilirsiniz herhangi bir mağduriyet hakkınız zayi olmaz ayrıca hangi hastalıktan emekli oldunuz onu da belirtirseniz bilgilendirme olur tekrardan hayırlı olsun
Arkadaslar sag kol brakiyal plekesus sonucum cıktı 1 ayda sonuc hafif düzey iş gücü kaybı diyor. Yani pirimim 5850 lerde ama yılım 16 oda kurtarmıypr sanırım 18 olması gerek yani 2 sene sonramı emekli olacam hafif düzey verdigi icin birde 2 sene sonra tekrarmı hastane felan kurula girecem
@Ferhat3333,
Hayırlı olsun , SGK sağlık kurulunun vermiş olduğu iş gücü kaybına ait Karar süreli değil ise yılınızı tamamladığınız da dilekçenizi vererek emeklilik işlemlerinizi başlatırsınız .
Sizin bu ay artık sonuçlanır inşallah.biz de sizden sonrayız .bakalım kasım Aralık gibi de bize artık net cevap gelir herhalde.ilk başvuru mart 18 ara karar temmuz ara karar sonucunun tekrar kurula gitmesi 27 Ağustos.bize Bağcılar'daki beyfendi kasım gibi belli olur .olumlu olursa da Aralık gibi maaş almaya başlarsınız dedi.
@mehmet-41 ah Mehmed’im ah senin ve ablanın neler çektiğini Allah Görüyor ama o vicdansız SGK görmüyor insanlara eziyet zulüm ne ararsan bunlarda ne demek 9 ay yahu bu nasıl bir zulümdür anlam veremiyorum Allah belasını versin bu yasayı çıkaranların ve onaylayanların
@iLhan Bey rahatsızlığınız neydi, ben de 2008 Nisan girişliyim 18 yıl dolmasına 7 ay kaldı benimde,sizce bende başvuru yapmalımıyım. yoksa,beklemelimiyim yeni rapor işlemleri için.
Not: ilk raporumu 2010 yılında almıştım %40
Arkadaslar simdi sgk dan geliyorum Sag kol brakiyal pleksus ile hafif düzey ile yılım yetmedigi icin 2027 de emekli oluyorum Kontrol sartı gerekmez yazmıslar
sosyal platformlarda durum bildirir raporu diye bir rapor paylaşılıyor bende hastane heyetine girip emeklilik için başvuru yaptım hastane evrakların sgkya iletildiğini söyledi 1,5 ay oldu ama e devlette öyle bir rapor gözükmüyor sadece engelli raporum gözüküyor.
durum bildirir raporu heyete girdiğimizde hastaneiın sgk için hazırladığı rapor mu yada ara karar falan istenirse mi çıkıyor ?
bilgisi olan var mı benim başvuru yaptığım hastane yanlış birşey mi yaptı acaba
Hiç bir şey yok kardeşim bende emeklilik için başvuru yaptım ama hastanenin evragını Hiç bir şekilde bende alamadım e devlete,de düşmüyor hastane sgk,ya yolluyor hangi ilde isen oranın sgk il müdürlüğünú ara yada git bilgi al
Ya kardeşim kimseye olumsuz cevap gelmesin dokuz ay bekledik bizlerin hakkı olan bişey bu ben 2006 girişliyim 6000 oldu prim vergi dairesinden evrak gelmişti şubatta emekli oluyordum nasıl bir gol atıldı millete ya şaka gibi,
Ben 3 yıl olmuştu dolalı bende yasaya takıldım antalya ret veriyor neymiş iş gücü kaybım yokmuş ankara,dan haber bekliyorum bakalım ne karar verecekler