Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@AltayTuna, 10 aya girdik bakalım birkaç kişi ablamın hastalığından emekli olmuş manem diye bir arkadaş vardı o da emekli olmuş inşallah ablamın emekliliği de onaylanır birkaç gün için ötesinde işitme ve duyma engelli emekli olan birkaç kişi var hatta ablamın işitme ve konuşma derecesi bunlardan daha ağır İnşallah bizimkisi de yakın bir zamanda onaylanır ve inşallah anayasa mahkemesinden geri gelir ve bu yasa iptal olur güzel düşüncelerin için teşekkürler

@grafakir,

Kardeşim bence ilk haftasında olmazsa bile ikinci haftasında açıklarlar artık diye düşünüyorum

benim metabolizma hastalığım var ve hastanede 14 günde 1 enzim replasman tedavisi alıyorum yıllardır bu ek 1 denen hastalık listesinde de benim hastalıgımı tamamen tarif eden bir seçenek var hafif düzey çalışma gücü kaybı diyor iyi güzel ülen dedim emekli olacagız çok şükür ama gardaşım nerden bileyim ben başıma gelecekleri.neyse hastaneye sevki aldım gittim herşeyi hallettik uyuz endokrin dr 0 sıfır puan verdi içim rahat ama hiç takılmadım sagol hoca dedim puan filan da sormadım hiç birine sonuçta ek 1 de hastalıgım var yaaa garanti bizim iş :) neyse gel zaman git zaman bir iş için kuruma gitmiştim bi sorayım nedir diye elime bi kağıt tutuşturdu memure ulen ek 1 hastalık listesinde belirlenen düzeyde çalışma gücünü kaybetmediğine karar verilmiştir. vallahi vurulmuşa döndüm saydım sövdüm içimden tabiki bu arada itiraz günümde geçiyormuş gitmeseydim karambole gittik kimsenin umrunda degil biz postaya verdik deyip çıkıyorlar. buda böyle geçti hadi ankara yap bi emekli üzme beni deyip yolladık itiraz dilekçesini 3 ay sonra gittim yine kuruma gelmiş yine aynı terane biz postaladık evrağı içerik ne dedim efendim okuyun o yeterli dedim red beyfendi dedi... UZUN LAFIN KISASI BURDA BOŞ KONUŞAN ARKADAŞLAR BAKIN BAKALIM HARFİ NOKTASINA KADAR BENİM HASTALIĞIM OLMASINA RAGMEN RED ÜSTÜNE RED YİYORUZ. bügun yeniden başvurdum bakalım ya nasip dedik oltamıza ne gelecek. bilginizi tecrübenizi esirgemezseniz memnun olurum dostlarım selamlar.

@dado84, dado kardeşim bende unkapanı sgk ya gittim bugün senin gibi subat başvurum var ara karar da geldi onu da verdik 3 ay gecti üzerinden bugün il sağlık tan bi karar cıktı dediler ama ne olduğunu bizde göremiyoruz bu hafta olmasada haftaya sonucu öğrenirsiniz dediler hepimizin sonucu olumlu olur inşallah kardeşim .....

@erydml,

E-nabız'da raporlarını kontrol et,orda aldığın en son tarihli raporu bulursun.
Fakat içeriği yazmaz.
Şayet o rapor onaylandı olarak görülüyorsa,raporun hastane tarafından sgk'ya gönderilmiştir.
Bundan sonraki takibini ise sgk dys evrak takip e devlet üstünden takip et.

@ilker evlen,

Kardeşim öncelikle hayırlı olsun hepimiz için büyük ihtimalle bana da öyle soyleyeceklerdi ben bu hafta o yüzden gitmedim gop SGK daki adam kararlara sürekli bakıyorum ben seni karar çıkar çıkmaz arayacağım dedi adamları o kadar bunalttim ki 😂😂 Rabb'im herkesin yüzünü güldürecek inşallah kardeşim 🙏

@Mehmet005,

Kardeşim asla takip ekrani yok sadece başvuru yaptığın SGK müdürlüğüne gidince görüyorsun ben sordum eğer maaş bağlanırsa onu da Unkapanı biliyor

Size bişey diyeyim arkadaşlar Marmara Bölgesi için söylüyorum ki artık son donemeçteyiz psikoloji tamamen iflas etti dilerim Rabbimden ki inşallah hepimize hayırlı güzel haberler gelir mutlu oluruz🙏

Bana ek1 listesindeki hastalıklarım yeterli düzeyde olmadığı gerekçesiyle ret vermişlerdi. Yüksek Sağlık Kurulu na itiraz edeceğim itiraz hakkım için süre var mı?

emeklilik durumu için bilgi almak isteyenler bağlı bulunduğu ilçe sigorta müdürlüğünü mü arıyor telefomla ulaşım sağlayabiliyor musunuz
ben şişliden başvuru yaptım telefon ile ulaşım sağlayamıyorum

@erydml, her kurumun mail adresi var ben Ataşehir SGK'ya mail atıyorum aynı gün veya ertesi gün cevap veriyorlar bir de bağlı bulduğunuz kurumun mail yoluyla bilgi almayı deneyin

@güllerin efendisi, tebligat banada ulaşmadı postaladık dediler tarafıma gelmedi eger size bildiri yapılmadı ise bildiri yapıldıktan 30 gun icinde itiraz hakkınız olur bende 30 uncu günde gidip kendim itiraz etmiştim tarafima posta ulaşmadığı halde

@dado84,

Burası Türkiye Sonuç Belli Ama Öğrenemiyorsun Acaba 2000₺ Falan Sıkıştırsak Koltuk Altına Sonucu Söyleyebilir mi

@AltayTuna,

Ya bişey söyliyimmi sana konuşurken yüzüne bakmıyorlar sorsan acayip yoğunlar bugün tam dokuz ay oldu başvuru tarihi unkapanina gidince ordakiler cevap veriyor saolsunlar ama dosya kaydı gopta diyor 😂 mecburen son yolculuk buraya oluyor hani red de gelirse itirazı oraya yapacaksın dedi ama bunlarda muhatap olulmuyor

@dado84, hadi bakalım hayırlı olsun inşallah en yakın zamanda güzel haberi alırsın çok bekledin darısı bekleyen herkesin başına

Engelli emekli olanların kontrol muayenesi eski yönetmeliğe göre olacak diyorlar. Ben 4kez kontrole gidiceğim. Giden arkadaşlar var mı. Eski yönetmeliğe göremi oluyor

Bende dün SGM ile görüştüm benim dosyada yüksek sağlık kurulunda değerlendirme aşamasında olduğunu söylediler.

Dokuz ay oldu inşallah beklediğimize, emeğimize, çektiğimiz çlileye değer arkadaşlar, hayırlı güzel haberler almamız dileği ile 🙏

2025 temmuz ayında yenilediğim engelli raporumla, engelli erken emekliliğe başvurum ve E- devlet'te 4C emekli işlem evrak takip ile takip ettim bütün aşamaları.
1. 06.08.2025'te evrakım ==>>>> 6 Ağustosta evrak kaydı ile işlemler başladı.
2. 13.08.2025'te evrakım ==>>>> MALÜLLERE AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ.
3. 22.08.2025'te evrakım ==>>>> AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ.
4. 28.08.25'te evrakım ==>>>>SAĞLIK KURULUNA RAPOR GÖNDERİLDİ --->> Bu 4C olduğu için ANKARA SAĞLIK KURULU idi. Ben İzmirden başvurdum
5. 23/09/2025'te ==>>>> DİLEKÇESİNE CEVAP VERİLDİ.
6. 26/09/2025'te evrakım ==>>>> DOSYANIN İŞLEMİ TAMAMLANDI.ARŞİVE İADE EDİLDİ.
7. 30/09/2025==>>>> DOSYANIN İŞLEMİ TAMAMLANDI.ARŞİVE İADE EDİLDİ
8. 30/09/2025==>>>>DYS-TAH EVRAK GİDEN FİŞLE TAHSİSLER D.BŞK.LIĞINA SEVK EDİLDİ
==>>>> 7 ve 8. Sekme bugün aktif oldu

==>>>> iki ayda bu işlemler yapıldı.
Tarihler bu safahatta ilerledi ve tamamlandı Ancak, sonucu bilmiyorum....

@dado84 Tebrik ederim. Dilerim beklediğiniz sonuç gelir. Ben de 22Ocaktan beri bekliyorum.

Üst Alt