Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Bana olumsuz geldi, Ek-1 hastalık listesinde yer alan ve belirlenen düzeyde çalışma gücünü kaybetmediğime karar vermişler. Ben çalışmaya başladığımda var olan kanun hükümleri neyse o kapsamda değerlendirilmem gerekirken 2025 yılında devreye giren yeni mevzuata göre "yeteri kadar" engelli değilim. O zaman neden bana engelli belgesi veriyorsunuz, onuda vermeyin, yeteri kadar engelli değilsem engelli değilimdir. Ağır uyku apnesi basit geliyor demek ki, itiraz edebilirsiniz diyor. Neyine itiraz edeceğim, işi gücü bırakıp sizinlemi uğraşacağım. Yapacağım tek şeyi yapıp Allaha havale ettim.
İnşallah herkes gönlündekine kavuşur...

Arkadaslar mrb bişi sorcam simdi ben hafif duzey ile emeklilik hakkı verdildi pirimim 5850 yılım 16 sgk kagıdında 18 yılı tamamla gel dedi benım asagı yukarı 2 yılım var 18 senesine kontrol de tekrar hastane gerekmez yazıyor. Yasa filan gelse beni etkilermi... Hastalıgım sag kol brakiyal pleksus

@Ferhat3333, Henüz ortada bir tahsis/aylık talep başvurun olmadığı için, sen emekli olana yeni bir yasa çıkarsa kadar o çıkan yasaya tabi olursun.

Şu an sadece çalışma gücü kayıp tespiti yapıldı yani diğer kriterlerin eksik olduğu için kesin olarak ortada kazanılmış bir emeklilik hakkın yok.

@Manemm,
İstanbul Ataşehir SGK'ya her hafta mail atıyorum sonuç ne oldu diye halen dosya kurulda cevabı veriliyor sonuç çıktığında adresinize tebligat yapılacaktır şeklinde mail atılıyor ben de her hafta mail atıyorum sonucu öğrenmek için

@Ferhat3333,
Yasa geleceği kadar gelmiş zaten hafif derecede onay almışsınız yıl dolduğunda başvuru yaparsınız emekli olursunuz tabii ki herhangi bir olumsuz bir şey daha yaşanmaz ise

@burcu111,

telegramda çok fazla uzuv kaybından emekli olan dostlarımız var gruba katılmak isterseniz telegram arama kısmına engelli emeklilik yazın çıkar ...

bir de amputasyonda sakın malülen emeklilik başvurusu yapmayın malülen emekli olmak çok çok zor ama çalışma gücü kaybından emekli olursunuz bir önceki başlıkta yazan arkadaş kalçadan amputeyse o malülen olabilir ama diz altı tek kol malül sayılmaz ya ölmek lazım ya da tam uzuv yokluğu sayılıyor pirim ve yıl yeterse mutlaka 28/5 başvurun hataya yer vermeyin dün bir arkadaşımız bu yüğzden red yedi bilek amputasyon 28/5 başvurmamış maülen değerlendirilmiş ve red yemiş

28/5 işaretli olmak zorunda

%55 oranla başvurup red aldığım emeklilik işlemlerime itiraz etmiştim. Bugün gelen cevap yine, yeniden RED. İş gücü kaybı listede yokmuş hastalığım. 2024 Kasım'da bana cevap verip 01/06/2025 emeklisin diyen sistem diyor bunu. Lanet olsun bu kanunu çıkaranlara.

@mehmet-41, banada tebligat ile ilgili gerek sevk aşamasında gerek sonuc gerek itiraz asamasi ve sonucunda gelecek dendi 1 tane bile posta gelmedi kendim gidip sevk kağıdını aldım sonucu kendim öğrendim sonra kendim itiraz yaptım sonucu yine kendim edevlet şikayeti uzerinden öğrendim sadece bu süreçte 5 posta beklerken 1 tanesi geldi oda sevk kağıdımı aldım muayene oldu bitti sevk kağıdını posta olarak isler bitince geldi siz düşünün kendiniz bağlı olan SGK gidin hangi emeklilik servisi uzerinden islem yürüyor ise orayla bizzat yuzyuze görüşün burası çok önemli sistemde son noktayı bağlı bulunan servis koyuyor çıkan sonucu sana bildiriyor burası agir kaldığı zaman senin is uzar gider sıkıştırın onları

@marto1,

Teşekkür ederim . Ben 28/5 e yaptım basvuruyu yani sandigimizin yazısını gördüm çalışma gücü olup olmadigina yapıyordu aynen dediğiniz gibi.

@Manemm, ablam yerine bu işlemleri ben takip ettiğim için kendim Kocaeli'de oturuyorum ancak SGK kurumu İstanbul Ataşehir'de haftada bir 10 günde bir mail atıyorum sonuç ne oldu diye ertesi gün mail olarak dönüş yapılıyor ezbere iş yapıp bana mail atmıyorlardır inşallah kocaeli'deki SGK kurumundan takip etsem ne kadar sağlıklı olur bilemedim çünkü kurumlar birbirlerinden habersiz birbirlerini yaptı işlemleri göremiyorlar durum bu şekilde

@mehmet-41, maile cevap veren birim işlerinizin yürüdüğü emeklilik servisi ile aynı mi bundan emin olmak lazım. Örnek vermek gerekirse ben itiraz icin gittiğimde sonucu öğrenmeden önce beni yönlendirdikleri yerde sıram gelince girdim bana sevk edilmişsiniz diyordu bende sonuc çıkmasını bekliyorum dedim sonuc görünmüyor dedi boyle olunca benim bağlı olduğum 3t emeklilik servisine çıktım bilmem kaçıncı katta dedim boyle boyle dosyam ne durumda oda ben senin sonucunu sana postaladım dedi bilgisayardan gösterdi 2 hafta olmuş gelen giden posta yok ne yapalım gelmişken in asagi itiraz etmek istiyorsan itiraz et dedi sonra gittim itirazı mi yaptım bundan sonra hep oradan sonuçları öğrendim

@Manemm, maili hangi bölüm yazıyor onu bilemiyorum kimlik bilgileri ile sorgulama veya başka bir şekilde mi sorgulama yapılıp mail olarak cevap veriyorlar anlamadım telefonlara da bakmıyorlar ne yapacağımı şaşırdım

İyi günler engelli emekliliğinden red yedim, malulen emekli olabirmiyim rapor oranı %78 gün sayısı 6700 şu anda çalışmıyorum

Dün birisi emekliliği onaylandığından bahsetmişti. Ancak verdiği bilgiler ne yazık ki işin doğrusundan söz etmedi. Emekliliği onaylandığında SGK 4680 prim günü istemişti. Kendisi zaten 2008 öncesi SGK girişliydi. Kafa karıştıracak durum da şu oldu. Yeni yasadaki tabloda 2008 öncesi hafif tanı alan tüm engelli SGK'lılar, 4100 prime tabidir. Peki 2008 öncesi SGK'lıysan nasıl olurda SGK 4680 prim isteyebiliyor? İşin burası doğru olmadığı için şöyle ihtimaller var. Ya mesajı yazan kişi yanlış bilgiler verdi, ya da SGK yanlış bilgi aktarmış olabilir. Bunun en doğrusu, 2008 öncesi SGK engelliler, raporları hafif tanıya göre onaylandıktan sonra, 18 yıl sigorta süresi ve 4100 prim gününe tabidir. Bunları tamamladıktan sonra raporunuz hafi tanı olarak onaylanınca hemen emekli olabiliyorsunuz.

Merhaba 6 ekimde heyete girdim. Binalar tanısından emekli olmaya çalışıyorum. Bugün e devlete rapor yansımış ama psikiyatri sonucu görünmüyor raporda; diğer bölümler olmasına rağmen. Normal mi arkadaşlar?

Arkadaşlar bir şeyi kaçırıyorsunuz iş gücü kayıp oranı %60 olanları emekli ediyor dolayısıyla tek hastalıkta %60 ve üzeri alırsanız emekli oluyorsunuz.
SGK'nın hastaneden istediği rapor iş gücü kaybı var mı yok mu diye araştırıyor eğer hastane Evet bu arkadaşın işgücü kaybı var derse malulen emekli ediyor. Yani kısacası SGK sizin çalışabilip çalışamayacağınızı araştırıyor eğer çalışabileceğinize kanaat getirirse hastane sigortaya bu şekilde bildirdiriyor.

Arkadaşlar selamlar emekli olan arkadaşlar ondan sonraki süreçte ne oluyor anlatabilirmi ? Ben çalışıyorum çünkü çalışmaya da devam edeceğim emekli olunca kısmet olursa işyerine evrak mi veriyorlar acaba?

Üst Alt