Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

iş yerinde senin koahna falan bakmıyorlar vallahi ağırda gelse sorun deil artık
Kardeşim benim olayı duydun mu ağır düzey vermişler şaka gibi ya benim başvuru şeklim yanlış oldu ben başvuru yaptığımda daha kimse bişey bilmiyordu ısrarla üstüne basa basa malulen emekli olmak istemiyorum dedim unkapanina geldim malulen çıkmış ama evrakların daha Gaziosmanpaşa dan gelmedi dedi buna itiraz edip iyi olduğumu anlatmam gerekiyor itiraz olmazsa ben de iptal edeceğim artık çok saçma işler malulen isteyenleri yapmıyorlar ben felç geçirmistim ama çok şükür iyiyim

@Leylek81, bu ara cok kişi olumlu dönüş aldı ben dado ve bi kaç arkadaş daha ama çok bekledik tam 9 ayda sonuç aldık benim ki hafif düzeıyde emekli oldum süresiz ara karar da vardı hepimizde

@Leylek81,

Ben aldım ama bende ağır ibaresi çıktı enteresan bir şekilde 😂 duzeldikten sonra red gelecek diye korkarken adamlar malulen emeklilik çıkardılar.bakalim şimdi Çarşamba günü gel dediler evrakların gelir dediler itiraz edicem duruma olmadı tekrardan sıfırdan başlayacağım engelli emeklilik için çünkü bir işim var benim ve çalışıyorum ekstra olarak emekli olurum gelir olur diye başvurdum şimdi hem SGK yolunu kapatacaklar hem 16.800 verecekler yok yaaaa😄

Ben ara kararda beni fizik tedavi doktoruna yolladılar o doktor patlattı beni kadın ben emekli olayım diye yazdı da yazdı raporda o yüzden ağır çıktı bende kadın büyük ihtimalle malulen emekli olmak istediğimi anladı çünkü sevk evragimda malullük durumu yazıyordu acıdı beni görünce 😄 kadına da suç bulamıyorum şimdi benim bu gelen rapora itiraz etmem gerekiyor heyete çıkacağım zaman doktorlara da durumu anlatmam gerek

@dado84, kardeşim sen 28/5 başvursanda çalışma iş gücü kaybı malüliyet yönetmeliğine göre değerleniyor her hastalığın (hafif-orta-ağır) dereceleri var senin hastalık, ağır seviyede anlaşılan itiraz etsende bu kanun değişmediği sürece farklı sonuç çıkmaz ben senin yerinde olsam bir daha itiraz etmem

@grafakir,

Hayır ordaki bilgi yanlış, işe giriş tarihinizde engeliniz var ise malülen emeklilik olmaz, ağır düzeyde çıkması demek sadece daha erken yıl ve prim günğnde emeklilik hakkını kazanmanız demek

Arkadaşlar konuyla alakasız ama bir bilgi vereyim ek1 de kifoz skolyoz hastaşığıyla alakalı sadece ağır tanı var orta ve hafif tanı yok. Forumda bir arkadaş var engel raporu 58 çalışma gücü kaybı hafif vermişler emekli olmuş, yani kime neye göre bilen yok. Yani ek1 de oldugu halde emekli etmedikleri var, ek1 de hafif ve orta tanı olmadığı halde hafif vermişler çokta umutmuz olmayın

@msm18694,

Kardeşim çalışıyorum felç geçirdim engellilik sonradan geldi ama duzeldim rahat rahat işe gidip geliyorum Spor yapabiliyorum günde en az 10000 adım atıyorum ya malulen yapacak bişey yok diyorum işim iyi emeklilik de destek olsun diye istedim yoksa imkansız geçinemem ben o mâaşla

@dado84, sende sgk gidip dilekce verme emekli olmasın öyle kalır ne zamanki karar verdin git dilekce ver emekli ol

@Ferhat3333,
Anlamadım kardeşim çalışıyorum ben ama malulen olunca çalışmak yok diyorlar nasıl olacak

Arkadaşlar bişey duydum ama bu konuda net bilgisi olan varmıdır ? Malulen emekli olan ağır düzey gelen evde bakım parası da alabiliyor dediler gerçeklik payı varmıdır ?

@dado84, Hem emekli maaşı verip hem bakım parası vermezler. Evde bakım parasını engelliye bakana veriyorlar. Arkadaşım yüzde 95 engelli olan oğluna bakmak için belli bir para alıyor mesela.

Son düzenleme:
@pınar-deniz,
Doğru söylüyorsun bana bunu söyleyenlere de söyledim çok saçma benim için malulen emeklilik çıkması bile çok saçma duzeldim çünkü ben 😄 neyse bakalım itiraz dilekçesini yazdım unkapanina vereceğim haftaiçi umarım yapılan yanlıştan dönülür ne insanlar var malulen emekli olmak için uğraşıyorlar onları yapmıyorlar istemeyi yapıyorlar nasıl bir kafada bu insanlar acaba 🤣

@ultraslan0101
DYS ve BELGENET çalışmıyor bir senedir neredeyse anca alo 170 den yazacak yada arayacaksın orada da sonuçlanmamıssa sadece bekleme de deniliyor

@Mako1453
ben de ilk dilekceyi 15/05/2025 de verdim 2 defa kurula girdim 25/08/2025 de ankara kocatepe sgk müdürlüğün de ogündür sıra bekliyor nerdeyse 2 ay olacak daha ses yok 15/05/2025 den buyana 5 ay oldu dilekceyi vereli de

@dado84, gönderirler basvırmadıkca dilekcenle calısmaya devam edebilirsin bn öyle biliyorum. Banada yeni hafif duzey hastane gerekmez cevabı geldi 15 gun içinde oldu hepsi il mersin sonuclandı. Sgkgıttım 2027 temmuzda gunun grliyor dilekce vetirsen emekli edrrz dedi otomatik etmez dedi

Aynen bana da öyle dedi senin onaylanan gerekiyor dedi evragi . Bakalım ya senin emeklilik de hayırlı olsun inşallah kardeşim umarım malullukten dönüş yolu vardır yoksa mecbur 60 yaşı bekleyecegim

@dado84, hayırlı olsun yazmıştım ama sanırım malülen çıkmış bundan sonraki süreciniz için kolaylık dilerim

@zeytin81,

Kardeşim hepimizin için hayırlısı olsun Çarşamba günü gideceğim bakalım yapılabilecek bişey olursa yapacağım engelli emekliliği için 10 ay bekledik malulen emeklilik bekleseydim yeminle yapmazlardi😄

Başvuru için hangi evraklar gerekiyor arkadaşlar?SGK Esenyurt'a gideceğim.2520 güne baktılar yani son 7 yıla,4/a daha fazla ödendiği için 4/a'dan olacağım.Başvuru evrakları nelerdir yazar mısınız?İsteğe bağlı sigorta ödüyorum(4/b) iptal edip öyle mi gideyim.8 Ekim 2025 tarihli sağlık kurulu raporum var(Zeytinburnu SGK memuru son 6 ay içinde alınmış olması yeterli dedi).Şizofren orta çalışma gücü kaybı Ek1'e göre.
Alo 170'i arıyorum her çıkan personel farklı prim ve sigorta süresi veriyor.Ben 2007 girişliyim ve son 7 yıla bakıldığında 4/a gözüküyor. @OturanBoğa listesine göre 16 yıl 3700 prim gün sayısı yazıyor orta dereceli çalışma gücü kaybı.Alo 170 çok yanlış bilgi veriyor bilginize.
Emekli Süreleri;
https://hizliresim.com/2sr81z4
1416 sayılı kanunla yurtdışında eğitim yaptığım süreleri saydıracağım bir de,Alo 170'i arıyorum saydıramazsın diyor. 5510 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 41.maddesi (j) bendinde 1416 sayılı kanunla yurtdışına gidenin, yurtdışı eğitimini başarıyla tamamladıysa ve mecburi hizmetini tamamladıysa borçlanmayla borçlanabilir diyor.Alo 170 hala Erasmus öğrencisi sayılmaz diyor ya da yurtdışı sayılmaz diyor.Kanunu okumuyor Alo 170, yazık aldıkları paraya.

Son düzenleme:
@güllerin efendisi,
2 tane face den 1 tane telegram grubunda gördüm isterseniz Engelli EMEKLİLİK Dayanışma Platformu kendi engel grubumdan biz de Brakial Pleksus var 14 kişi bu rahatsızlıktan emekli oldu benzer engel oldğu için yazıyorum güç kaybı doğru tanı ile emekli olunuyor
bu gruplar anlık emekli olan red yiyen kişileri bir arada tutuyor 730 kişi falan var

@güllerin efendisi,
Kardeşim biliyorsun sol hemipleji ile malulen çıkardılar bana 😄 malulen olmak isteyen hak kazananları süründuruyorlar ben orta veya taş çatlasın hafif düşünüyorum çünkü bitti artık çok şükür işe gidiyorum ben adamlar ağır düzey demişler şaka ya yenin ederim ki şaka 17 bine nasıl geçineceğiz hem işimden olacağım

Üst Alt