Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@ucuncubahar, artık onda da değişiklik yapmışlar, 2020 de sevk vermişlerdi bu sefer gittiğimde randevu al öyle gel dediler randevu aldım hastane adını verdim direk hastane adını yazarak sevk verdi, Taksim ilk yardımdan aldım orda da Kardiyoloji haftanın sadece Perşembe günü sağlık kuruluna bakıyormuş, 2. de ara karar çıkınca gene aynını yaptı randevu aldım hastan ismini yazarak sevk verdi sadece nefroloji deselerden gene hepsini gezdik ...

Annem diyalize giidiyor diyaliz merkezinde bir arkadaş eyt olayını bir kaç ayla kaçırıyor bari engelli olayım diyor elemanı malül yapmışlar şimdi çalışamayacağı için çocukta var iptal etmek istiyor
Çok kötü malesef hele hele evli engelliler için çok kötü bir durum oldu.
Benim çalışmayı iisteme nedenim diyalize başlayınca evde oturmak istemememden çünki aile yok çocuk yok soyal yaşamdan kopacağım mallesef.

@ucuncubahar,

Sen kralsın, Sen en bilensin, Sen üst düzey kapasiteli bu işin kitabını yazmış bir varlıksın,

@Batax
Hastalığın genetiğine bakılıyor, Senden özellikle ilk sgk lı olduğun tarih ve daha önceki hastane raporlarını istiyorlar Epikriz ve reçeteler, Askerlik belgesi gibi. Eğer hastalığının başlangıcı ilk sigortalılıktan önce olduğu anlaşılıyorsa ve ispatlanıyorsa malulen yapılamıyor. Ama bu durum kanıtlanamazsa tabi ki de malulen riski var.

tp1 diabet hastasıyım nöropati ayak ağrılarım var psikiyatri anksiyete retinopati oran %58 red geliyor ne yapmam gerek

Arkadaşlar selamlar,

Az önce toplamda 11 ay süren emeklilik başvurum sonucunda maalesef RED kararı çıktığı bilgisini aldım. Yapılan açıklama altta ki gibidir.

(İlgi: 21/01/2025 tarihli talebiniz.

İlgide kayıtlı talebinize istinaden, dosyanızdaki tüm rapor ve ekleri Kurum Sağlık Kurulunca
incelenmiş olup, belirlenen düzeyde çalışma gücünü kaybetmemiş olduğunuz tespit edildiğinden talebiniz
red edilmiştir.
Ancak itirazınız halinde raporunuzun bir kez daha Yüksek Sağlık Kurulunda değerlendirme
hakkınız olduğu hususunu
Bilgilerinize rica ederim)

Sizlerden ricam takip eden süreçte;

1) İtiraz nereye ve nasıl yapılır ?

2) Tekrar emeklilik başvurusu hakkım var mıdır var ise ne kadar süre sonra başvurabilir ayrıca edevlet'ten şahsen başvurabilir miyim?

3) Yapılan RED açıklamasında oran belirtilmiş olması gerekir miydi ?

4) İtirazım sonrasında mevcut raporlarımla mı yoksa tekrardan muayene, tetkik, kurul, rapor vs istenir mi ?

RED sonrası genel bilgi, yorum ve önerilerinizi rica ederim.

Bana şans dileyin arkadaşlar. İlk işlemleri başlattım. İlk aşama için şehir hastanesinden randevu aldım. Randevu gününe 3 gün kala SGK'ya gidip sevk kağıdı alacağım. Sonu. ne çıkacak göreceğiz. En azından bir şansımı deneyeceğim.

Merhaba dosyam Kocatepe de 2.5 ay oldu bekliyor. Kurula gönderilmişler kurulda 1 ay oldu bekliyor halen böyle uzun süre bekleyen varmı ?

@Batax,
Yan dallardan biri ile ilgili rahatsızlığın varsa mesela böbrek veya gut gibi dahiliyeye gidince nefroloji ve ramatoloji için kayıt yaptır veya damar sorunun varsa kalp damara
epikrizlerini yanına al varsa arkadaşın veya kardeşin birini daha al yanına bu tavsiyem istanbul gibi büyük şehirler için, kuyruk bekleyeceksiniz.
Göz ve K.B.B uzun sürüyor çünki önce göz tansiyonu ve işitme testi yapılıyor

@İstanblue34, Geçmiş olsun itirazınız olumlu sonuçlanır inşallah.

1) İlk emeklilik başvurusu yaptığınız SGK'ya giderek memurların söylediği şekilde bir dilekçe yazarak itiraz edebilirsiniz.

2) Tekrar emeklilik başvuru hakkınız var ve bunun için ne kadar süre geçmesi gerektiğine dair bir madde şimdiye kadar görmedim. SGK'ya giderek Çalışma Gücü Kayıp Tespiti (28/5) olarak başvuru yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

3) Red veya kabul açıklamalarında herhangi bir oran belirtilmez. Sonuç olumlu ise Orta Düzey veya Hafif Düzey olarak açıklama yapılır olumsuz ise size gönderilen cevap gibi açıklama olur.

4) İtirazınız sonucu dosyanız Yüksek Sağlık Kurulu tarafından incelenir ve gerekli görülürse ek tahlil tetkik bilgi için hastaneye sevk edebilir.

@İstanblue34, kardeşim gerçekten çok üzüldüm aynı zamanların bekleyeniyiz bende 9 ay beklemiştim ara kararla beraber bu kadar bekleyipte böyle karar çıkması çok üzücü ama itirazını yap tekrar başvurduğun sgk ya git ve çalışma gücü kaybıyla yap başvurunu malulen degil tekrar ara karar çıkaracaklardır doktorun hastalığınla ilgili detaylı bi yazı yazmasını sağla eski raporlarını da ekle ysk ya yollasınlar hakkımızda hayırlısı kardeşim sağlıklı günler dilerim ...

@ilker evlen,
En kötüsü de bu oluyor kardeşim saçma sapan bir bekleyiş sonucu hüsran bak düşün bir de itiraz süresi var bu işin en önemlisi kardeşim iyi bir işçi avukatı hallediyor aslında bu işleri adamın bir dilekçesini gördüm mükemmel dilekçe yazmiş adam biz itirazı bile yapamadık adamların insafına bıraktık olayı sırf bu işlerle uğraşan insanlar var madem red vereceksin erken ver de itiraz hakkımızı kullanalım bir şekilde olay her türlü mahkemeden geri dönüyor zaten

Hani Emeklilik Daha Kolaydı Sayın Millet Vekilcikleri Bu Aptal Yasa Çıkmadan Emeklilik İşlemi En Fazla 3 Gün İçinde Hallediliyordu Bu Engelli Vatandaşa Eziyetleri Bitmedi Bitmeyecek

bende de süreç bu şekilde görünüyor, tecrübe eden yorumlayabilecek biri var mıdır?

Evrak NoEvrak SayıKonuEvrak Tipiİşlem TarihiGönderenAlanAçıklama
124610639E-73052948-010.99-124610639Tespit - ( G***** G***** )GIDEN_EVRAKEvrak Geçmişi
25/08/2025 10:00:50--Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Sigortalı Tescil Ve Hizmet 4 (S******** İ******** E** E** E** K**** 4* M********)' Klasör Kodu: '999' Klasör Adı: 'Entegrasyon Evrakları (A***** K***** A*********)'
25/08/2025 10:00:50--Evrak Kapatıldı-P******** işlemi sonrasında evrak otomatik olarak kapatılmıştır.
25/08/2025 10:00:50--Evrak Postalandı-E**** kurum içi otomatik postalandı.
25/08/2025 10:00:50H****** C*****H**** G*****Evrak İmzalandı-
25/08/2025 09:17:53H****** C*****H****** C*****Evrak Paraflandı-
25/08/2025 09:17:43--H****** C*****Evrak Onaya Sunuldu-
25/08/2025 09:17:41--H****** C*****Evraka Akış Tanımlandı-E**** akışa atandı.
25/08/2025 09:16:30--H****** C*****Evrak Oluşturuldu-E**** O***********
124610639E-73052948-010.99-124610639Tespit - ( G***** G***** )GELEN_EVRAKEvrak Geçmişi
18/11/2025 13:19:40Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (M********) (Ş***** Ş**** İ****)H***** Ş*****Evrak Havale Edildi-
23/10/2025 15:18:10--Ş***** Ş**** İ****Evrak Teslim Alındı-E**** teslim alındı.
25/08/2025 10:00:50Sigortalı Tescil Ve Hizmet 4 (S******** İ******** E** E** E** K**** 4* M********) (H****** C*****)Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (M********)Evrak Havale Edildi-K**** içi posta işlemi sonucunda otomatik oluşan havale.
25/08/2025 10:00:50--H****** C*****Evrak Kaydedildi-P******** hareketi sonrasında otomatik oluşan evrak kayıt işlem açıklaması.

@Gambred, Bende entegrasyon evrakları dendiğinde ara karar çıkarıp yeniden muayneye gönderdiler, istersen muracat ettiğin yere git son durumu sor, ara karar çıktıysa elden al ve muaynenin ol, ben öyle yaptım 1 ay kazandım neredeyse ama sonuç değişmedi 7. aya girdik daha karaar çıkmadı

@caan006,

400.000 başvuru değil, yeni sistem gelince SGK eski emeklilere kontrol muaynesi çıkardı, 2 kez sağlık kuruluna girdim 5 ay ve 9 ayda ikisinde de gelenlerin %80 kısmı eski emeklilerdi ...
Bir çok kişinin emekliliğinin iptal edilmeye başlandığını duyuyoruz, kimse ne yapacağını bilmiyor personel bilgisiz

Üst Alt