Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Durum Bildirir Raporu E-devlete düşüyor veya düşmüyor diye kesin bir durum yoktur. Hastaneden hastaneye fark eder raporun yüklenmesi.

@SERHAN2853, Bu arkadaşımız e devlette raporunu görmüş demek ki yüklenebiliyor. Benim de geçmiş yıllarda almış olduğum bir Durum Bildirir Raporu var halen E-devlet üzerinden görebiliyorum.

E-devlet üzerinden Durum Bildirir Raporu sorgulama linki 👇

Arkadaşlar selamlar bu YSK nin numarası vardı direk ulasiyorduk bilen varmıdır ?

Anayasa mahkemesi süreci hakkında gelişme var mı acaba? Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

@SERHAN2853,

Serhan bey sizin başvurunuz ile çalışma gücü kaybına sisteme yüklenmesi arasında kaç gün süre oldu 3 aya gireceğim ses yok sıkıldım bu durumdan yani ne olacaksa olsun bir an önce biz de yolumuza bakalım.
Bilgi verirseniz teşekkür ederim

@Besiktas_1903 merhaba

bana ilk cevap gelmesi 3,5 ay sürdü onda da ara karar çıktı ekstra evrak rapor film istediler onlarıda gönderdim 1 ay oldu cevap yok halen.

ara karar çıkmaz ise yakındır sizi bilgilendiriler arada bir sgk ya uğrayıp sorun

Anladım benim süresiz raporum olması farketmiyor sanirim , valla bir an önce belli olsada bende yoluma baksam.

@Besiktas_1903,
ben daha yeniyim hastaneden durum bildirir raporu yazıyor sgk konu durum Bildirir SKR henüz bir cevap yok

@Fulya_83
bende başvurdum doldurduğum formda çalışma gücü işaretledim ama bende dysde konu böyle Durum Bildirir SKR

bu ne anlama geliyor arkadaşlar? KESİN KARARIN BÖLGE SAĞLIK KURULUNCA VERİLMESİNE DAİR SAĞLIK KURULU KARARIDIR.

bir de şu var; OPERE HKMP 2000 HT-DM- EKG SR LBB 110 HİPERTROFİK KMP 50 PUAN ORTA AORT YETERSİZLİĞİ 30PUAN

Son düzenleme:
Arkadaşlar Merhabalar,
Emeklilik işlemlerim 4 aydır devam ediyor.
İlaçlarımı alamıyorum . Sigortam yok diye. Şişli sgk ya ulaşamıyorum. Telefonları hiçbir zaman açmıyorlar.
182 yi aradım. 170 i arayın dedi. orayı aradım . şişli sgk yi arayın dedi.
Bir de GSS borçu çıkarmışlar 6 bin küsür tl 4 ay için. Peki bunu ödersem ilaçlarımı alabilir miyim.
Bayanlar babadan yararlanmıyor mu. Ben sadece erkeklerin gss ödediğini sanıyordum.

E devlette bişi görünmüyor. Ne sağlık raporum , ne durum bildirir raporum. ne de erişkinler kısmında bişi .

Dys de sadece en son hareket 31 Ocak 2025. sağlık kurulunda bekliyor.
Benden sonra Kasım da veren kişi emekli oldu. 2. maaişini alıyor kadın.
Ben böyle eziyet çekiyorum.

Sizce ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz. İllaki GSS yi ödemem mi lazım. ilaçları almak için.

@Fulya_83,

Fulya selam,
Öncelikle bölgende ki (SYDV) sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gidip gelir testi yaptırmak (yeşil kart) istediğini söyleyeceksin onlarda bağlı bulunduğun sgm ye yönlendirecekler sgm ye durumu anlatacaksın onlarda sistemden devam eden sigortan ve düzenli gelirin (maaşın) olup olmadığını kontrol edecekler, sonuçlanması 3-5 gün ya da bir haftayı bulur. Herhangi bir gelirin ve devam eden sigortan olmadığını tespit ederlerse 60c-1 den yani geliri asgari üçte birinden az olanlar sınıfından yeşilkart'lı olacaksın. Sonuç 10 gün içersinde edevlete düşecektir. Yeşilkartlı olduktan sonra hastanelerden provizyon alabilirsin. Gss borcunu şimdilik ödeme, son çıkan yeni habere göre 2023 sonrası birikmiş gss borçları tamamen silinecekti onu da konuşursun sgm ile ona göre ödersin ya da ödemez ilaçlarını ona göre alırsın.

Şişli sgm ye telefon ile ulaşman çok mümkün değil. Dilersen sislisgm@sgk.gov.tr adresine mail atıp DYS dahil bilgi alabilirsin, mail'e aynı gün içersinde ya da ertesi gün mutlaka dönüş yapıyorlar. Gidebiliyorsan şahsen ya da bir yakının ile gidip yüz yüze görüşüp konuşmanı tavsiye ederim. Kafanı karıştırıp canını sıkma, halledilmeyecek işler değil, kolay gelsin geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Yanlış bilgi unsurunda çok hassasımdır 2023 yılında vrg indrimi ile 4/a emekli oludğum zaman Gss sigorta ve benzeri borç oluşumunlarında emekli olunamılıyordu borç tahsilinden sonra olunuyordu şimdi bilmiyorum borç ödendikten sonra emekli olduktan sonra da promosyon alındıktan sonra Sgk çok cuzi o ay için kalan gün kadar borç çıkıyordu ( Gün geçmiyordki takip zorlakştı bir değişiklik yaşanmasın) iyi forumlar

@İstanblue34,

Şişli mail adresine sürekli mail atıyorum. 2 gün sonra cevap geliyor sağlık kurulunda bekliyor yazıyorlar. 4 aydır bekliyorum.

Bugün yine attım sabahtan ilaçları alamayınca. pazartesi günü mail gelir. Sağlık kurulunda bekliyor diye :D
Başka bişi dedikleri yada yazdıkları yok.
Gerçekten sinir oluyorum.
Yeşil kartı bana vermezler banka gelirim var diye.

İşin tuhaf yani kadın kasım da verdi .Aralıkta emekli oldu. Ben ekim de verdim hala bekliyorum. Neye göre işlem yapılıyor anlamıyorum.
Uzak olduğu için benim oraya gitmem 3 saat sürüyor . in bin in bin yürü yürü in bin. gidiyorsun orada da bişi yapmıyorlar. bomboş oturuyorlar. cevap yine aynı oluyor. Cidden engellilere özellikle mi bu kadar eziyet çektiriyorlar anlamadım gitti. tanıdık olsa 1 telefonla işi bitiriyorlar. çoğu kişi sürünüyor benim gibi.
her geçen gün daha kötü bir sistem oluyor. Ne diyim Allah bizlere sabır versin.

@Tekin-Tekin,

bunu söyleseler şuan öderim. Bunu da söylemiyorlar. Sağlık kurulunda bekliyor diyorlar.

@nu067,

Benim süresiz raporum vardı. Bana bu eski yeniden rapor çıkartman gerekiyor dediler. Hastaneden randevu aldım. Gittim sgk ya oradan sevk kağıdını verdiler. Bir de bir form doldurdum. 3 hafta hastane işim sürdü git gel git gel. Doktorlar yarım gün çalışıyormuş. kurul k-doktorları. Sistemlerde bozuktu. Ay ben çok uğraltim hastanede de. sonra da heyete girdim. 1 sn durmadım baktılar sgk yı bir hafta sonra arayın . bizimle işiniz bitti dediler. Oranımı sordum. Biz oran vermiyoruz. SGK karar veriyor dediler.

@manika59,

Kolay gelsin. inşallah tez cevap gelir sana. ben 8 ekimden beri bekliyorum.

Oran 40 ın altında düzenlenirse engelli hakkımız kayboluyormu yada 90 altı olursa diğer haklarımız

@nu067,

40 ın altında olursa engelli değiliz . bana öyle demişlerdi. Ama kanunlar sürekli değişiyor. Kesin bilen cevap yazar size .

@nu067, kardeşim raporunun 40 yada 90 la alakası yok hastalığınız ne düzeyde bununla ilgili sgk sana puan veriyor hafif orta ve agır bunların hangisine uyarsan buna göre puanlama yapılıypr senin aldığın rapordaki oran engelli raporun için lazım ikisi birbirinden ayrı

@Fulya_83, kardeşim yeşil kart için başvurunuzu yapın gss borcu bi tek böyle silinir emeklilik uzun bir süreç benim 9 ay sürdü erken çıkarsa bu şansınız ara karar vermişlerdi buda uzattı süreci sosyal yardım gss borcunu silmezse emeklilik bu arada onaylanırsa sgk hiç borcunuz olmasın gidip ödeyin sonra işlemleri başlatacam diyecektir o zaman karşınıza çıkabilir bu borç

Son düzenleme:
Sağ hemiparezi raporuma ara karar çıktı. Sevk yazımla beraber beni yönlendirdikleri Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanına gittim.

Bu tabloları dolduracak kişi ben değilim nörolog görecek seni dedi.

SGK'yı aradığımda biz nörolojiye sevk vermiyoruz, kurul yönlendiriyor dedi.

Elimde sadece Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanının yazdığı “nöroloji uzmanı değerlendirmesi uygundur” yazılı rapor var.

Saat 13:50 Nöroloji’ye randevu aldım.

Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu? Yönlendirebilir misiniz?

Son düzenleme:
@Gambred,

Kardeşim selam sol hemipleji benim Mart'ta ara karar çıkmıştı benimde fizik tedavi rehabilitasyon a sevk etmişti kararı fizik tedavi doktoru veriyor o zaman kadın bana yazdı da yazdı onun raporuyla ağır engelli kararı gelmişti malulen oldu ben de itiraz ettim de orta düzeye çevirmişler

Üst Alt