Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@BnymnYldz,
Cok teşşekurler o zaman işler dahada zorlasmıs demek . Sgk tek hasdalıkdan oysa %40 aramakda ama cogunun bı kac hasdalıgı var oldugu icin %40 ı gecıyor tek hasdalık baya baya zor artık ama

Emeklilik için engelli raporumu bağlı olduğum Sgk ya götürup , calisma gücü kaybı tespiti için başvuru yapmıştım, çalıştigim iş yerinden ayrılma durumum var ayrılırsam süreci etkiler mi ?
Hafif düzeyde rapor geldi diyelim o sırada calismiyorsam sorun oluyor mu bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

2025 Ekim işten çıkarılış, Urla SGK'da emeklilik başvuru süreci, sağlık kurulu muayeneleri (Tepecik Eğitim Araştırma Hast.)
2025 Kasım heyet, ara karar
2026 Ocak ara karar sevk muayenesi (refakatçi sorunu ve araya yılbaşı girmesi yüzünden gecikme oldu), durum bildirir raporu (Dokuz Eylül Hast.)

Bugün itibarıyla son durum da aşağıdaki gibi. İzmir gibi büyük bir şehirde olmama rağmen sürecin şu ana kadar nispeten hızlı ilerlediğini söyleyebilirim.

135205141E-45566620-205.02.01-135205141Yaşlılık AylığıGELEN_EVRAKEvrak Geçmişi
02/02/2026 16:36:49###### ######## ######Evrak Havale Edildi-
02/02/2026 14:32:514/A Emekli Aylıkları İlk Karar İşlemleri Servisi (##### ####)###### ####Evrak Havale Edildi-28/5 #####

Bizde neden 28/5 yazmiyor maluluk yaziyor basvurada 28/5 den yaptik

@Besiktas_1903,
Başka işe girmeyip sonucu bekleyeceksen, çıkıştan sonra muracat ettiğin yere gidip tahsis talebinde bulun böylelikle toplu maaş alabilirsin ...
Muracat sırasında çalışmayan kişi tahsis talep etmişse emekli olunca muracat tarihine kadar geri dönük maaş alır, çalışıyorsa tahsis çıkınca alır .

Evet arkadaşlar skolyozdan ameliyatlıyım sırt ve boynumun içindeki omurların tamamı platin dolu emeklilik başvurum ret geldi Allah belalarını versin inşallah hakkım haram olsun ben çocuğumu bile kucağıma alamıyorum adamlara göre sağlam çıktık itiraz hakkı nasıl oluyor dilekçemi yazıyoruz ne yazmam lazım yardımcı olabilirmisiniz

@Hkn38, sgk da sağlık kurumu kurulunun kararına itiraz ediyorum diye bi evrak var onu dolduruyorsun elinde hastalığın ile ilgili evrak varsa onlarıda ekle senin için sgk evrakları hazırlayıp yolluyor zaten

@güllerin efendisi, teşekkür ederim hem hastane hemde ara karar ile fakülte bir sürü ellerinde evrak var ben nasıl bir evrak ekleyeceğimki bunlar dosyayı kendileri sgk ya yollamıyormu

@Leylek81, arkadaşım önce ara karar çıkardılar fakülteye gittim ftr ve nörülojiye malesef şimdi sgk yı aradım ret dedi bugünde yazın hazırlanıyor dedi kafayı yememek elde değil psikolojikmen çöktüm skolyozdan sırtımın ortasından boynumun üstten 2. Omuruna kadar platin var ve hareket kısıtım çok ağır kaldıramam yasak kaldıramıyorumda hafife razıydım nasıl ret gelebiliyor seninde aynı hastalıktan hafif gelmişti neye bakıyorlar neyi değerlendiriyorlar allah belalarını versin hakkımı helal etmiyorum ağrılarımla çalısıyorum beni sağlam görüyorlar ben şimdi ağrımla çalısıyom 60 yasına kadar nasıl çalısabilirim

@Hkn38, ilk önce itiraz dilekçesi var onu dolduruyorsun sonra elindeki evraklar ile sgk,daki evrak kayıt servisine götürüyorsun orda kaydedip sonra emeklilik servisine bırakıyorsun yada onlar yolluyor sonra onlar evrakları dosyalayıp posta yolu ile ankara Yüksek Sağlık kuruluna yolluyor genelde sonuçlanması 4 yada 5 ayı buluyor ret daha çabuk çıkıyor bilgin olsun

@Beylikduzu, evet başka işe gitmeyi düşünmüyorum ama işsizlik maaşı alicam 6 ay kadar.
Bilgi için teşekkür ederim Beşiktaş SGK ya giderim oyleyse işsizlik maaşına engel olur mu acaba ?

@güllerin efendisi, peki ret gelipte spnrasında ankara kurula giden arkadaşlardan hiç ret kararı bozulup hafif veya orta alan oldumu acaba çok merak ediyorum olumsuz iken olumluya dönen örnek varmıdır bildiğiniz?

@Hkn38, senin hastalığın ile ilgili bir bilgim yok ama ben kendimi söyliyim ben sağlık kurumu kurulu ret verdi itiraz ettim sonra onaylandı

@Besiktas_1903, benim emeklilik başvuru sürecim devam ediyor, kasımdan beri de işsizlik maaşı alıyorum. Emekli maaşı bağlandığında hala işsizlik maaşı alıyor olursam ya kesilir ya da iade isterler diye tahmin ediyorum.

@güllerin efendisi, senin rahatsızlık neydi ret verdi sonra kurul hafif veya ortamı verdi nasıl oldu benim skolyoz ameliyatlısıyım omurgamda boynumun içinden sırtımın ortasına kadar platin var ağır iş yapamıyorum kısıtım var ona rağmen ret geldi şimdi sen öyle deyince ümitlendim

@Hkn38, benim hastalığım sol kolda güçsüzlük ve bilek düşüklüğü var spastik hemiparezi var yani serebral palsy tanısı olarak geçiyor benim durum bildirir raporumda doktorların yazdığı tanıya göre ağır orta ve ağır düzeyde tanı vardı hafif düzeyde daha uygundu ona göre karar verildi kardeşim

@güllerin efendisi, anladım geçmiş olsun inşallah herkes hakkını alır çok fazla mağduriyet var, bana ret vermişler kurul inşallah olumlu gelir Allah yukarda kalıcı benim rahatsızlık lütuf istyen yok bunlardan hakkımız olanı istiyoruz itiraz edip bekleyeceğiz bakalım rabbim büyük

@Besiktas_1903, o konuda bilgim yok onu sorman gerekir...
Bilgi sahibi bir arkadaş varsa yazar ama o sürede gene maaş yerine geçecek bir para alacağın için tahsis çıkarmayacaklardır.

@Besiktas_1903, iş yerinden çıkış nasıl yapıldığı önemli sanırım benimki emekli olmak için çıkış yapıldığı için kısa çalışma ödeneği aldın cüzi miktarda onuda geri istediler zaten seninde çıkış emekli olacağın için yapıldıysa alamazsın diye düşünüyorum

bu konuyu ilk günden bu yana takip ediyorum ve ilk defa bu kadar sessizlik oldu. Eskilerin durumları artık sonuçlandı ve artık çok bir yoğunluk kalmadı sanırım.

En son cevap alan arkadaşlarımızın raporları hangi ay da kurula gitmişti acaba. Yani şu anda hangi ay ın işlemleri deperlendiriliyor. Bilgi verirse cevap alan arkadaşlar sevinirim.

@cfylmaz, Muhtemelen bölgeye göre değişiyor. Geçen yıl Nisan ayında ilk müraacatımı yaptım (hastaneden raporun SGK'ya gittiği tarih) Eylül gibi RET gelmiş ben Kasım gibi öğrendim. Ocak ayında da üst kurula itiraz dilekçemi verdim. Dilekçe de ne? Maltepe SGK'da herhalde başvuru ve taleplere yetişemedikleri için bir halkla ilişkiler bölümü kurmuşlar. ALO 170'in daha yetkili ve yüz yüze hali. RET kararına itirazda bulunmak istiyorum dedim. Hazır bir dilekçeyi verdiler elime kişisel bilgileri doldurup geri verdim. Hepsi bu. 2-3 ay sonra ara anca sonuç çıkar dediler. Bekliyoruz..

Aslında üst kurula dilekçe verme sebebim tamamen prosedürel. Çünkü SGK'ya dava açacağım. Mahkeme üst kurula başvurulmadığını görmesin diye usulen başvurdum.

@K.Catalbas, banada ret geldi skolyoz ameliyatlısıyım kısıtım çok agır yasak boyun kısıtlı skolyoz solunumu orta derece etkilemiş yinede ret geldi allah belalarını versin bende dün gittim sgk ya dilekçeyi verdim üst kurula sizinki gibi 3 aydan çıkar sonuç dedi adam dün bana diyoki kanser 4. Evre ret geldi birisine, adamın bacak alttan yok ret geldi diyo kayseriden yazıyorum durum bu vahim yani çok zor artık diyo sgk çalısanı ne hale düşürdüler bizi engelli düşmanları

Üst Alt