Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

2014 de rapor almıştım yüzde 49. vergi indirimi vs de ankaradan gelmişti 3. derece ve süre yazmıyor. Seneye emekliliğim var bugün bir şey için hastaneye giderken sağlık kuruluna uğradım seneye emekliliğe başvurunca 2019 önce raporlar için tekrar heyet istiyor dediler. Seneye emekli zamanı gelene kadar heyete çıkmamı söylediler bu durumu yaşayan var mı?

@alpay24, teşekkürler dostum. Tek göz hiç görmüyor düzelme durumuda yok protez çünkü ondan direk 32 veriyorlar. Psikoloji ve diğer hastalıklarla 40 geçer diye düşünüyorum.

rapor yenileme sürecinde epilepsi rahatsızlığı olup hastanede yatış yaşayan arkadaşlarımız var mı?
hastanede yatış sürecinde nöbet geçirdi mi veya süreç nasıl ilerledi deneyimleriniz paylaşırsanız memnun olurum.

Şimdi arkadaşlar kendi durumumdan haber vereyim engel Brakial Pleksus...

-ilk başvuru 20 Ağustos
-Ara karar(sonuç) 15 Mayıs
-Randevu 17 Temmuz Çapa Tıp(Anca bulabildim)

Total Sürecim 1 ay sonra 1 yılı devireceğim ve muhtemelen 6-7 ay daha beklerim diye tahmin etmekteyim.

Size tavsiyeler;

Engeliniz ek1 karşılığı varsa alın çıktısını doktora gösterin...
Mutlaka EĞİTİM ARAŞTIRMA veya TIP FAKÜLTESİ olsun randevu buralardan alın neden mi şehir hastaneleri aşırı yoğun ve mutlaka Durum bildirir çıkarın
KESİNLİKE ENGELLİ ORANLI RAPOR ÇIKARMAYIN neden mi hast yoğun oluyor ve doktorlar sizi iplemiyor eksik ve kafalarına göre yazıyor direkt mağdur oluyorsunuz.
Bir diğer önemli husus mağduriyetin temel nedeni Hastanelerin EK1 listesi kesinlikle haberleri yok elindeki yönetmeliğe göre tanı ve teşhis yazıyor.
SGK nın en çok baktığı şey günlük iş aktiviteleri yapıp yapmadığınız,öz bakım fonksiyonel kayıp(engelinize göre) kullandığınız ilaçlar hastane yatışı böbrek yetmelzliği varsa dialize bağlı mı tahliller gibi gibi.

Aşağıdaki linkten telegram grubuna dahil olabilirsiniz anlık bilgi akışı ve dayanışma grubu

@pınar-deniz, peki 9 da emekli oldum diyorsunuz şunu merak ettim.9 aylık birikmiş maaşımı aldınız yoksa normal emekli olduğunuz tarihten mi basladi

@Mustafa _10, sgk dan emekli olan biri ilk önce iş yerinden çıkış alacak sonra emeklilik için başvuru yapacak ama başvuru yaptığı zaman tahsis talep formunu doldurup imzalaması lazım o zaman toplu ödeme alabilir

@özcanbjkli, morelinibozmak istemem ama sizi yüzden 99 emekli etmezler . AKP ve iş birlikçisi MHP engellilerin kazanılmış haklarını elinden aldılar.

Üst Alt