Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 yıllık OKB hastasıyım. %40 rapor alabilir miyim?

musberat

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
15 yıldır artık kronikleşmiş OKB hastasıyım ...askerden muaf tutuldum ve ekpss ye girmek için 40 puana ihtiyacım varmış..bundan 4 sene önce başvuruda 36 verildi...40 alma durumu nedir ve tedaviyle iyileşmeyen 70 puan alıyormuş kronikleşmiş bu hastalık o gruba girmez mi

4sene önce size okb tanısı konulmamıştır konulmuş olsaydı 100de40alırdınız okb nin puanı yıllardır 100de40ve100de70 15yıllık hastaymışsınız 100de40almamanız imkansız kesin verirler yalnız iş bilmez doktorlar her muyane de farklı tanı koyarlarsa sıkıntı hastalığınız tanınız sabit olmalı doktor zırt bırt tanı değiştirmemesi lazım

Son düzenleme:
Neredeyse 12 yıldır OKB tanısı var bende...OKB bin puanı nasıl 40 yanlışınız olmasın..30 puan yazıyordu puan cetvelinde ama umarım degismistir

musberat
Okb eski yönetmelikte %30 olarak veriliyordu.
Yeni yönetmelikte kısmen bağımlı yani %40 olarak değiştirildi...
epikiriz raporunuzla heyete girin/Geçmiş olsun...

musberat evet heyete girin mutlaka tedavi oldugunuz hastaneden rapor alın sorun cıkmayacaktır

OKB ve daha sonrası

OKB den geçen gün heyete gittim tam derdimizi dinlemeden tahminen kısmen düzelen teşhisi verildi ve daha sonra ayın 16 sindan sonra gel oranlar o zaman belli olacak dendi

kısmen düzelen denilmesi ki ALLAH ede tam düzelen olsaydı bence yanlış teşhis.. ulan 15 yıllık hastalığın kismeni mi olur başlangıç belli şu anki durum belli..ama kısmen dinledikleri için keyfi karar veriliyor ki hakkim hakkımız HARAM OLSUN

1) ben olası 40 çıkma durumunda itiraz edebiliyor muyum
2)40 ile 60 verilmesi arasindaki yararlanacagim haklarda çok büyük değişiklikler olur mu
3)hastayı dinlemeyen insanlıktan nasibini almamış bu terbiyesizleri bu hilkat garibelerini nereye nasıl şikayet ediyoruz

musberat
Hakların nedir bilemem.
Okb(obsesif kompulsif bozukluk)
15 yıllık öykünüz varsa,bunları epikiriz vs.belgelerseniz kısmen düzelen %40 tedaviye rağmen düzelmeyen %60 şeklinde raporunuz çıkar.
Evet heyet sonrası itiraz hakkınız var/Geçmiş olsun...

Merhabalar engelli kartımı nasıl alabilirim heyete girmedim epikriz raporuna göre %46 verildi ama heyete girmedim nasıl olacak

Galiba psikiyatr ile ilgili bir branstasiniz belki puan vs veriyotsun...sorunum 15 yıldır devam ediyor rapor epikriz herşey ortada...gidiyoruz derdimizi anlatacağız 30 saniye dinliyor haysiyetsiz tamam diyor birşey karaliyor...ulan benim derdim 30 sn mi 30 dk mı..hep o numaradan gidip rapor çıkarmaya çalışan SEREFSİZLER yüzünden şüpheyle bakılıyorsun..bu bir haksızlık arkadaş kısmen düzelen ne söyle ne yani...bilmiyorum daha 16 sında gelin dendi puanı oradan ogrenecekmisim eğer ki 40 gelirse ki benim durumum ortada 60 için hakkımı bırakmam bu namussuzlara

musberat
Kısmen düzelen ile düzelmeyen arasındaki farkı anlamıyorsunuz.izah edelim.
Okb hastası vardır; hastane yatışlarına rağmen,aldığı en etkili tedaviye rağmen hayatını idame ettiremez,bütün sosyal yaşantısı bitmiştir,tedaviye yanıt vermez.
Sizler bakın buraya gelip derdinizi anlatabiliyor normal sağlıklı bireyler gibi konuşabiliyorsunuz.bu gibi durumda size tedavi ile kısmen düzelen %40 raporu uygundur.istereniz 30 yıldır okb tedavisi alın bu değişmez,ne demek istediğim sanırım anlaşılmıştır.
Okb hakkında çok fazla bir şey bilmiyorsunuz.okb basit bir el yıkama tekrarı demek değildir...
Siz; 2 basamak merdiveni 1 günde çıktığınız oluyormu 2 gün belkide tekar etmekten yorgun düşüp orda bayıldığınız oluyor mu?işte böyle okb hastalarında var...

Bu ne basit sacma cevap sen benim yaşadığımı bilmeden OKB hakkında çok bilgim olmadığına nasil vardin..el yıkama tekrarı olarak bildiğime nasıl vardın mesela..sağlıklı birey gibi yazmakla ne alakası var belki düşüncelerimi arkadaşıma yazdiriyorum belki de bir psikopatim yazım seklinden neyi anlıyorsun arkadas...OKB uzmanı değilim de benim kadar bilmeyenin ahkam kesmesine de dayanan arkadas ...OKB diyorum gelmiş burda yazıyorsun diyor arkadaş ben sana paranoid şizofreni mi dedim...OKB yazar da okur da hayret birşey ne saçmalık...

Okb hastası vardır; hastane yatışlarına rağmen,aldığı en etkili tedaviye rağmen hayatını idame ettiremez,bütün sosyal yaşantısı bitmiştir,tedaviye yanıt vermez. Bunu diyorsun benim üstesinden geldiğimi yazis seklinden mi anladın ..

Arkadaşım bak senle kavga etmek derdinde değilim fakat bu kadar saçma dayanaklarla bu kadar garip enteresan bulgularla insanları sinirlendirmesen iyi edersin burası zaten burnundan soluyan dertli hastaların yeri

Cevap verdiğim için haklısınız.
Okb yazar okur elbet.ifade etmek istediğim o değil.
Neyse umarım %60 alırsınız raporuda bana gösterin oldumu....

Son düzenleme:
eğer biliyorsan cevap ver konuşalım ama çok garip cevaplamışsin ..ne alaka burda yazmaktan OKB teşhisi ne alaka el yıkamadan ibaret görme...biraz mantıklı tutarlı yaz...takintilarimdan dolayı gecede 15 defa kalkıp lavaboya gittiğini bilirim..kimsenin hasta olmadan o hastalığı en iyi bilirim gibi bir hadsizlige düşmesine izin vermem

Bakın basit bir el yıkama tekrarı yapana da okb deniliyor,günlerce banyoda kalan hastayada okb deniliyor.şimdi bu iki okb hastasını bir tutabilirmiyiz?
Emin olun bilmediğim konuda yorum yapmam.
Ben sizinle daha fazla folemik yapmayacağım/Geçmiş olsun....

Arkadaş ikisini bir tutalım mi dedim nerede okudun benim mesajıma bir bak..ben diyorum Tekirdağ sen diyorsun Şırnak..benim ağır veya hafif olduğum belli değil mi 15 yıl ve gittikçe artan olmasından...kısmı düzelen adı üstünde yani uzaydan gelen profluk isteyen bir terim değil Türkçe söylüyor işte kısmı ne demek ufakta olsa cevap veren demek...yani 1 lt sudan 1 damla alırsan kısmı azalır anladın..fakat 1 damla dahi azalma olmamışsa ve üstüne artış olmuşsa cevap vermemiştir 60 puandır yani

Okb kismen duzelen %40

Engelli raporu cikmis suresiz olarak.. Şimdi benim ne yapmami tavsiye edersiniz.. İlk once nerelere başvurup hangi haklardan yararlanayim

Bir de 15 yillik tedavi görmeme rağmen kismen düzelme olmadigini ve %60 oran almam gerektiğini düşünüyorum ne yapmaliyim

Ve eskiden 30 du şu anda 40 oldu diyelim ki 1 ay sonra geri çekilse 30 olsa benim bu hakların kaybolur mu

Ve ekpss ye girme hakkim var midir makine muhendisiyim

musberat
Egeliniz hangi hastalıktan? Sigortanız var mı? Halen çalışıyor musunuz? Sosyal yardımlara, engelli maaşına filan ihtiyaciniz var mı?
Bu sorulara cevaplar haklariniz konusunda yydinlatici olacaktır.

Okb

bagkurda kendi marketimi isletmeye calisiyorum ama memurluk isterim tabi

Engelli. Raporuna devletin verdigi her haktan yararlanmak isterim

musberat
Engelli Çalışanların Gelir Vergisi İndirimi

%40 ve üzeri tüm engelli çalışanlar gelir vergisi indiriminden yararlanır.Bunun için engelli raporu,çalışma belgeleri ile ilgili vergi dairesine bir dilekçe ile başvurulmalıdır.

Engel oranı:

• %40-59 arası olanlar 3.Derece,

• %60-79 olanlar 2.Derece,

• %80 ve üzerinde olanlar 1.Derece vergi indiriminden yararlanır.
Memurluk için ekpss girmen gerekiyor

musberat

%40 oranında sağlık kurulu raporlu İlköğretim, ortaöğretim, lise, üniversite mezunu kişiler E-KPSS’ye girebilir.

Şehirler Arası Otobüs Şirketlerinde Engelli İndirimi

Şehirler arası otobüs yolculuğu yapacak %40 ve üzeri engelliler için tüm şehirler arası otobüs yolculuğu hizmeti veren şirketler tarafından Karayolları Taşıma Yönetmeliği'ne göre normal bilet fiyatları üzerinden %30 indirim yapılmaktadır. Bu engelliler adına yönetmelikle belirlenmiş kanuni bir haktır ve sık karşılaşıldığı üzere otobüs şirketlerinin “Engellilere indirimimiz yok.” deme hakları bulunmamaktadır.

THY Engelli İndirimi

%40 ve üzeri rapor oranına sahip engellilere Türk Hava Yolları tarafından tüm iç hat uçuşlarındaki %20-promosyon ücretleri dışındaki- dış hat uçuş ücretlerinde %25 indirim uygulanmaktadır. Biletin satış ofisinden alınması gereklidir, internet üzerinden yapılan alışverişlerde indirim geçerli olmamaktadır. Engelliler bu indirimden engelli kimlik kartlarını veya engelli sağlık kurulu raporlarını veyahut engelli ibareli nüfus cüzdanlarını ibraz ederek yararlanabilmektedirler. Ayrıca 24 saat önceden talep edilmesi halinde engelliler için tekerlekli sandalye de sağlanmaktadır. 

Engelli raporu cikmis suresiz olarak.. Şimdi benim ne yapmami tavsiye edersiniz.. İlk once nerelere başvurup hangi haklardan yararlanayim

Bir de 15 yillik tedavi görmeme rağmen kismen düzelme olmadigini ve %60 oran almam gerektiğini düşünüyorum ne yapmaliyim

Ve eskiden 30 du şu anda 40 oldu diyelim ki 1 ay sonra geri çekilse 30 olsa benim bu hakların kaybolur mu

Ve ekpss ye girme hakkim var midir makine muhendisiyim
Çoklu-Alıntı Olarak İşaretle

musberat

Tedaviyle kısmen düzelen okb için kılavuzda belirlenen oran %40 olduğu için daha altında bir oran veremezler. Tabii ki de tedaviyle tam düzelir o zaman da oran %0 olur zaten. Dolayısıyla %30a düşürülür mu diye endişe etmeye gerek yok.

Tedaviyle kısmen düzelen derken, kullandığınız ilaçların size iyi geldiği kastediliyor, illa da iyilestiginiz değil.

musberat okb gecici fonksiyon kaybı olan hastalıktır Allahtan raporu sürekli vermişler genelde bu ve benzeri nevroz hastalık grubu denen hastalıklara süreli rapor veriyorlar sebeb iyileşme olabilir diye sizin 15yıllık tedaviyi baz almışlar sürekli vermişler işgüzar doktora denk gelseydiniz muhtemelen süreli verirdi ugraşırdınız

Demek istedigim 30 a duser mi degil.. Eskiden 30 du suan 40 olmus yani yasa degisirse kismene 30 veriyoruz derlerse aldigim 40 iner mi onu sordum

15 yildir tedavi goruyorsam ve ilac kullaniyorsam ki yarimla baslayip katlandiysa bina kismen nasil duzelir diyebilitsin.. Ha keske tam düzelse de derdimiz kalmasa ama ilacla kismen duzelirin mantigi nedir duzelse dun 1 olan bugun 5 olmazdi..bir de onun sureli vs vermesine hakki yok 15 yil oldu keyfimizden olmadi

musberat haklısınızda burda 10yıl psikiyatri tedavisi görüpte süreli rapor alan var anlaşılan iyi doktora denk gelmemişsiniz yoksa raporu ne amacla aldıgınızı sorar ona göre puan verirdi cevremde bir cok psikiyatri malül emeklisi var anlayacagınız cogu doktor tolerans gösteriyor

1)cikan rapora %40 ken ki bence %60 olmasi lazim en başta mi itiraz etmem mantikli yoksa bir çıksın ondan sonra istediğim yerden mi yapilsa daha iyi olur

2)cikan oran itirazdan sonra dusebiliyor mu

3)eskiden kismen düzelen 30 ken şu an 40 oldu örneğin gelecek ay 20 e indirilse benim 40 sabit mi kalir

4)40 ile 60.arasinda çok. Fark bulunur mu her hak. Acisindan

40 almak zor mu ? 2006 da ilk tedavim başladı . Hiç gidip baş vurmadım . Doktora dedim geçen gün rapor için ne yapabilirim . Doktor fazla bi oran vermiyorlar bu rahatsızlığa dedi . 30 40 veriyorlarmış dedim o arada birşey dedi . Kaldı öyle nereye baş vurucam bunun için yada doktorum mu heyete sokmalı ? Ondan mı rica etmeliyim .

Engelli raporu için uğraştığım hastane de 566 soruluk test çözdürdü psikolog bu testi çözen var mı daha önce nedir amaç ?

Üst Alt