Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaş altı 2022 maaşında babanın sigortalı olması engeli nasıl aşılır?

O vakit şubat ayı ilk maaş alınır hayırlı olsun

(ben) çok teşekkür ederim Peki bende birkaç kez ameliyat oldum skolyoz ve distoni hastalığından birde genetik olarak tiroid hastası olduğumu öğrendim bu şekilde 2022 maaşı yerine evde bakım maaşı alabilir miyim sence

Rapor varsa ve şartlar uygunsa niye olmasın, evdeki ikinci engelli iki, kişi sayılıyor gelirde bir sorun cıkmaz.

Gül, senin bildiğin kadar benim unuttuğum var desen daha iyi olurdu.

Teşekkürler şimdiden

Slm arkadaşlar kızım 4 yaşında %45 engelli amc hastası dizleri bükülmüyor raporunda sürekli ibaresi var 7 aylık birde erkek çocuğum var onada aynı teşhis kondu asgeri ücret çalışıyorum sürekli özel hastalerde uğraşıyorum borç batağının içine girdim. Size sorum şu olacak 7 aylık oğlumada rapor çıkarmış olsam onlara engelli maaşı ve bakım parası bağlanırmı bende kirada oturuyorum.yalnız kızıma 3 yıl önce çıkarmıştım raporu oranı veren doktorla kavga etmiştim 45 den yukarı bilinçli olarak vermemişti tekrar rapor çıkarma şansım varmı.

Kocareis28

Cocuklar için özel Cözger raporuna başvurun her ikisi icin de. Sürekli raporu olması yeni rapor alması için engel değildir.

Hane geliri şartına uymanız durumunda, oranlar ağır engelli olarak belirlenirse evde bakim maaşına başvurulur, olmazsa engelli yakını aylığına başvurulabilir. Evdeki ikinci engelli 2 kişi sayılacağından hanr gelir sınırı sartina uyarsiniz kanaatindeyim.

Cözger raporunda “Çok ileri düzeyde ÖGV”, “Belirgin ÖGV” ve “Özel koşul gereksinimi var (ÖKGV)” ifadeleri, ilgili
mevzuatın uygulanması açısından ağır engellilik durumunu ifade eder.”

Ankyra
Yukarıdaki mesajınızda
"Olmazsa engelli yakını aylığına başvurulabilir" demişsiniz.
Aktif sigortalı olarak çalışanlar 18 yaş altı çocuğundan dolayı engelli yakını aylığına başvuramazlar. Kocareis28

Çalışıyor olduğuna dikkat etmemişim. Raporlarını alsınlar, devamı belli olur.

Teşekkürler arkadaşlar sgklı olanlar zaten özel hastanelerde hiçbir halta yaramıyor zaten herşeye ücret ödüyorsun.sgklı olmayanlar 200 lira muayene parası veriyor biz 190lira arada hiçbir fark yok yani sgklı olmak bi anlam ifade etmiyor hastanelerde uğraşanlar için. Allaha şükür elim ayağım tutuyor çalışır borç harç eder elimden gelen herşeyi yapar çocuklarımı sağlığına kavuşturmaya çalışacağım. ALLAHIM TÜM HASTALARIMIZA ŞİFA VERSİN
ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE ÇOCUKLARIMIZA BİR UMUT IŞIĞI VERİR İNŞALLAH BİZ HERŞEYİ ALLAHTAN İSTEYELİM BUNADA ŞÜKÜR.

Kocareis28

Evde bakım maaşı bağlanması için gerekli 3 şart şunlardır:

1. Engelli kişinin sağlık raporunda “ağır engelli’’ kısmının işaretli olması gerekir.

2. Eve giren her türlü gelirin toplanıp kişi sayısına bölünmesinde, kişi başı gelirin asgari ücretin üçte ikisinin altında gelir olmalıdır.

3. Sosyal hizmetler yetkililerinin yaptığı sosyal incelemede, engelli kişinin bakıma ihtiyacının olduğu tespit edilmiş olmalıdır.

Evde bakim maaşında engellinin yaşi sınırı yoktur. Bence çocuklarımız için belirlenen şartlara uygun Cözger raporunu alıp başvurabilirsiniz.

Arkadaşlar haftaya rapor alacağım 2. Çocuğuma %50 üzeri olsa ikiside ayrı ayrı mı olacak yada ikisi tek haktanmı yararlanacak.anlattım sizlere bu cuma alçı yapılacak küçük çocuğuma trabzon medicalparkta bu gidişle işide bırakacağım hiçbir hakkımız yok hep para konusu ayrıntılı faturada alamıyorum 2 çocuğumunda çalışmamış olsam ayrı ayrı yararlanabilirmiyim pirim gün sayımda doldu sayılır.

Evde bakım maaşına başvurabilmeniz için, 2.ci çocuğunuza rapor almanız yeterli değil, her iki çocuğun da raporunda ağır engelli anlamına gelen “Çok ileri düzeyde ÖGV”, “Belirgin ÖGV” ve “Özel koşul gereksinimi var (ÖKGV)” ifadelerden biri olmalı ki, bunlar %70 üzeri engel orani demektir.

Kızınızın raporunda engel orani %45, yani ağır engelli olarak kabul edilmiyor. 7 aylık oğlunuza 70in üzerinde oran tanımlarlar mi, o da belli degil.

Işten ayrılmamız durumunda sizin, dolayısıyla da çocukların sosyal güvencesi olmayacağından ve hane geliriniz de kişi başı belirlenen sınırdan düşük olursa, cocuklar icin engelli yakını maaşına başvurabilirsiniz. Aylık tutari 536 liradır.

Engelli aylığı bağlanabilmesi için haneye giren tüm gelirler
toplanıp kişi başına bölündüğünde kişi başına düşen aylık gelir; asgari ücretin üçte birinden az olmalıdır. 2020 yılı için asgari ücretin üçte biri 701,32 liradır.

Kocareis28
prim dolunca emeklı oluonuz.emeklı olunca sıgortalı sayılırsınız ve çocuklar için 18 yaş altı engellı yakını maaşı alamzsınız.birini oranı %45 imiş bu ebm almasınada yetmez.önceden %50 ve agır engellı rapor yetiodu ama şimdi tam bagımlı yazması gerekıo raporda ve rapor oranı yanlış hatırlamıosam %70 olması gerekıo.ilgili kuruma gidip iice sormadan garantıye almadan işten cıkmayın belki bir çocugunuz için ebm alabılırsınız ama dıerı için heç bişi almazsınız

Merhaba iyi günler ben oğlum için eşime nafaka ödüyorum ben sskliyim oğlum engell, annesi oğluma 2022 maasi alabilirmi

Üst Alt