Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1837 gün primim var. Malulen emekli olabilir miyim?

..can..

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
21.04.1979 doğumluyum … ilk işe giriş tarihim 01/2004 ve şu anda toplam prim sayım 1837 oldu …

2006 yılından sonra aralıklarla 4 defa siringomiyeli ameliyatı oldum … son ameliyatım 12/2009 tarihinde oldu ve o ameliyattan sonra yürüyemiyorum … nörojen mesane gibi problemlerim var …
O tarihte primim 1800 gün + 10 yıl çalışma sürem olmadığı için rapor almadım … özel bi şirkette çalışıyorum … (evde bilgisayar başında ya da şirkette) .. malulen emekli olabilmem için 2014 yılına kadar primim yatması gerekiyor galiba :confused: (sağlıktan faydalanmam için )

H ehliyet almak için rapor çıkartıcam … bu çıkartıdığım rapor ilerde emekli olmama engel olur mu … ya da 2014 yılından daha önce emekli olamaz mıyım ?

Hayır olmaz ehliyetinizi alıp araba kullanmaya bile başlayabilirsiniz..
Yalnız Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık söz konusu ise 10 yıl şartı aranmaz ve malulen emekli olabilirsiniz

Can, sen omurilik felcisin değil mi? Belden aşağısında hiz ve kontrol sorunu var? Öyleyse, 1800 gün primle hemen malulen emekli olabilirsin. "Kuadripleji, parapleji, dipleji ve sigortalının yaşamını kendi başına yürütmesine engel hemipleji veya merkezi sinir sisteminin sfinkter bozuklukları ile birlikte olan diğer hastalık ve arızalar." başkasının bakımına muhtaçlık için gerekçe sayılır zira.

Bunun için tek yapman gereken malulen emeklilik talebiyle -işten ayrılıp- sigorta müdürlüğüne başvuru yapmaktır. Seni hastaneye sevk ederler...
Yok, işten ayrılıp kendimi riske atamam dersen, o zaman sigorta müdürlüğüne malulen emeklilik için değil de, maluliyetinin tespiti için balşvur. Bu ddurumda yine hastaneye sevk ederler ve sgk sağlık kurulu malul sayılıp sayılmayacağına karar verir. Sonucuda sana bir yazı gelir "malulen emekli olabilmek için kurumumuza başvuru yapabilirsiniz" derler. İş o andan sonra işten ayrılığ malulen emeklilik işlemlerine başlayabilirsin. Yeniden hastane sevki olmaksızın hemen malulen emekli olursun...

H sınıfı ehliyet için çıkartacağın rapor emeklilikle ilgili olmaz. Ki, zaten bacaklarını kullanamadığın için, "gaz fren elle kumandalı araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli bir rapor alacaksın. Bu da emekliliğini zora sokması mümkün olmayan bir ibare olur...

tşkler ilker bey ... Rapor aldıktan sonra prim yatmaya devam ederse sorun olabileciğini duymuştum ... bi tanıdığımız önce h ehliyetini alıp sonra emeklilik için başvurdu sorunda çıkmamıştı gerçi ama genede sormam gerektiğini düşündüm ...

evet omurilik felçliyim ... o zaman dediğiniz gibi yapıp işten ayrılıp başvuru yapıyım hemen ... ben hep 1800 gün prim + 10 yıl çalışma süresi lazım diye biliyodum ... 1800 gün primi yeni doldurdum zaten ama o zaman 2014 e kadar beklememe ... primimin yatmasına gerek yokmuş tşkler bülent bey

Ben paraplejiyim ve 1800 günle malulen emekli oldum, oradan biliyorum :)

2000 gün ile 10 yılı beklemeden emeklilik için başvurumu yaptım bende ... parapleji yim ... sgk beni hastaneye sevk etti ... haftaya gidicem hastaneye yanlız Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık için ayrıca bi rapor mu almam lazım yoksa aynı rapora mı yazılıcak ? doktorlara belirtmem gerekli mi raporu alırken ?

Aynı rapora yazılacak heyette doktorlara belirtin...

Bakırköy Osmaniye ssk da sevk edildim ... 11 bölümü gezicem ... 1 Aralık tan sonra başlamayı düşünüyorum ... zorlu bi hafta olucak gibi ... Bakıma muhtaçlık kararını da beyin cerrahisi ya da fizik tedavi bölümü vericektir o zaman benim durumun için herhalde ... bütün bölümler 1 günde bitmeyebilir demişler hastenden .. bakalım ne olucak ... epikrizler .. mr lar her şeyi hazırladım eksik bişey kalmamıştır diye umuyorum bakalım kaç günde bitiricem rapor işini :( ..

Hadi bakalım gazan mübarek olsun güzel haberler bekliyoruz senden emekli olman için..

işte bazı eksikler var onları bulmaya çalışıyorum ... 1. ameliyat epikriz raporu yok .. ameliyatı olduğum hastaneyi de aradım onlarda bulamadı ... ürodinami sonucunu da bulamadım sadece nörojen mesane raporu var ... bi sürü MR sonucu var .. 2-3-4. ameliyat sonrası epikrizleri var ... eksik olanları arıyorum bakalım ne olucak :) ...

1 Günde 11 bölüm gezdim . Sabah 8:00 da hastanedeydim . 10:45 te Osmaniyede işim bitti .. ama osmaniye polikiniğinde Beyin Cerrahı yoktu .. 5 doktor birden istifa etmişler . Samatya Ssk ya gittim beyin cerrahı doktoruna görünüp osmaniye ye geri döndm .. saat 12:15 olmuştu 15 dakka erken gelseydim heyet e de yetişicektim .. İlgili bütün bölümler Parapleji diye not düştüler . artık iş çarşamba günki heyet e kaldı . Girdiğim bütün doktorlara bakıma muhtaçlık durumunu söyledim . onun heyette karar verilip yazılıcağını söylediler .
bu işin bu kadar bitmesine hem şaşırdım hem sevindim .

Oh oh, her şeyin yolunda gitmesine çok sevindim Can. Emekli ol da yiyelim şu maaşları! :)

tabiki :) .. osmaniye de yaklaşık her bölüm için sağlık kurulu bölümü yapmışlar . orda doktorlar sadece heyete giricek hastalarla ilgileniyo. böylece sıra bekliyen hastaların önüne geçmiş gibi olmuyosun . bu bence güzel bi uygulamaydı ..

bugün heyete girdim .. girdiğim gibi sağlık kurulu başkanına bakım muhtaçlık durumunu hatırlattım .. o da bana durumunu yazıp ssk ya göndericez dedi .
artık unutulmaz her halde söylemediğim doktor kalmadı nerdeyse ..10-15 gün içinde Unkapanı Ssk ya yazılı olarak yanıtı göndericeklermiş . takip açısından bana bi telefon numarası verdiler ordan arayıp cevabın gönderilip gönderimediğini sorabilicekmişim .. Unkapanından da bilidiğim kadarıyla Ankaraya gidicek . Artık ordan gelicek yanıtı bekliyem...

Dün bilgi almak için Unkapanı SSK yı aradım . Tekrar dan hastaneye sevk edildiğimi söylediler .. ürodinami sonuçum yoktu onu istiyolar sandım .. ama değilmiş ..Ara karar almışlar ... 1. ameliyat epikriz raporum yoktu onu istiyolar bi de Beni Cerrahpaşa Nöroloji servisine sevk etmişler ...
Ara Rapor Özeti :
- Bir Üniversite Hastanesi Nöroloji servisine sevk edilerek ayrıntılı anamnez ( hastalığın ilk olası/bilinen başlangıç yılını içeren) , muayene bulguları,tanısı, dört ekstremite kas güçleri , FAS ve Frankel evresi, inkontinansı var ise dayanağı tetkikleri yorumuyla ekli sağlık raporu teminine karar verilmiştir .

Buna gavur eziyeti deniyor işte... "Vallahi sakat değilim" desen sakat olmadığını ıspatlamak için anandan emdiğin sütü burnundan getirirler; "valalhi sakatım" desen, işte böyle, sakat olduğunu ıspatlamak için adamı canından bezdirirler! Maşallah, maşallah!

Doktorum söylediğine göre hastalığın başlangıç tarihini araştırıyolarmış... 2004/01 de Ssk girişim ilk ameliyat 2006/06 da ... gerçi ilk işe girerken sağlık raporu almıştım ama bir sağlık ocağından dı . acaba o raporu mu yeterli bulmadılar .. muhasebeci arkadaş Ssk giriş için sağlık ocağından alınan raporun yeterli olduğunu söylemişti . bu arada 4 ameliyatı da aynı hastanede oldum ama 1. ameliyatın epikrizi bende de hastanede de yok :( ... arşivlerinde arıyolar inş. bulurlar

Hastanede epikriz bulunacaktır... Bulunmazsa, bi şekilde o döneme ait evraklar da işe yarar. Sadece işler uzar o kadar...

Geçen hafta Perşembe günü Cerrahpaşa Nöroloji bölümüne gittim ...çok kalabalıktı .saat 11 e doğru muayene oldum . ve bugünde raporumu hastaneden aldırdım ... bu defa raporu onlar göndermiyormuş unkapanına ben götürücekmişim ...
Benim gibi Malulen emeklilik için başvurmuş ve 2. defa muayene ye gönderilmiş biri daha vardı. o ilk raporunu Bakırköy Devlet Hastanesinden almış . onu Nöroloji ve Fizik Tedavi bölüne sevk etmişler ..
bu arada ameliyatları olduğum hastaneden de iyi haber geldi .. Arşivden önce ameliyat raporumu bulmuşlar ondan bi gün sonra da epikrizi buldular :) ...
Eğer hava şartları izin verirse haftaya Çarşamba , Perşembe günü Unkapanı ssk ya teslim ettiricem .

İşler uzadı ama, inşallah sonu güzel olacak Can.

arkadaşım benide böyle baya dolaştırdılar üniversite hastanesi emg ürödinami anal emg falan da filan bunları halletmem ve emekliligimin kabul edilmesi tam olarak 10 ay sürdü inşallah sende hepsini halleder ve emekli olursun.bol şans anca sana şans dileye biliriz..

evet baya uğraştırıyolar ... bakalım ne olucak ... Cerrahpaşa nın raporu dün ulaştı bana ... özet olarak spastik parapleji sağ alt eks. sağda 0/5 solda 2/5 kas gücü .. mesane bozukluğu ... hasta hayatını tekerlekli sandalyede sürdürüyor , yaşamsal faaliyetlerinde bağımlıdır yazılmış ... bi de günde 4 defa tak yapıyor yazılmış ... ben 4 saatte bir tak yapıyorum demiştim raporumda öyle ...
inş. başka bişi istemezler ... baya bi zormuş maluluen emekli olmak :( ... benden şimdilik emg , ürodinami istemediler ...
bu arada 2168 gün ssk prim oldu . başvuruyu çıkış yaptırmadan yaptım .. biraz aceleye geldi başvurum .

seyithan ,emekliliğinin kabul edilmesi 10 ay sürdü yazmışsınız peki bu 10 aylık süreyi peşin olarak ödedilmi sgk maaşınızı yoksa sizdenmi gitti bu süreç nasıl işliyo acaba

Başvurunun işleme konması, daha doğrusu, maaşının birikmeye başlaması için işten çıkışını alman gerek. Çıkış yaptırıp bunu sigorta müdürlüğüne bildir Can.

başvuru yaparken çıkış yapalım mı diye sordum ... işlemler bitsin sonuç alınsın ondan sonra çıkış yaparsınız dediler .
dediğim gibi başvuru aceleye geldi ... çıkış yapıtırıp da başvurucaktım ama ordan da öyle söyleyince tamam dedim ... artık sonuçlanınca çıkış yaptırıcam .. maaşın birikmemesi kötü oldu ama bağlansında ...

arkadaşlar 10 aylık süre boyunca ara karar lar falan onlar tamamlana kadar mecbur primlerimi yatırdım cünkü sonda kullanıyordum sgk dan malüliyetiniz kabul olmuş yazısı geldigi günden itibaren maaşım birikti ondan öncesi benden gitti...

seyithan, malüliyetiniz kabul olmuş yazısını ne zaman gönderdiler

az önce unkapanı nı aradım ... bakıma muhtaçlık durumunun olmadığıma karar vermişler ... 10 yıllık süremin doldurmam gerektiğini söylediler :( ... ben bu işten bişi anlamadım ... :( ... şimdi itiraz mı etmem gerekiyo benim sgk ya .. yada 2013 yılının sonuna kadar beklemem mi gerekiyo ?

Üst Alt