Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1837 gün primim var. Malulen emekli olabilir miyim?

Terbiyesizler! Atla arabaya ve oraya git Can. Dayan müdürün karşısına, "bak bakalım başkasının bakımına ihtiyaç duyuyor muyum, duymuyor muyum" de! Karara yazılı olarak itiraz et!

Ayrıca "bakıma muhtaç değildir" diye görüş belirten görevliler hakkında da idari soruşturma açılması için ayrıca BİMER'e (BİMER'e yazdıktan birkaç gün sonra 150 numaralı BİMER hattını arayıp bilgi edin konuyla ilgili) ve İstanbul Valiliği'ne dilekçe ver! İşlerini yapmadıkları ve vatandaşa eziyet çektirdikleri için şikayetçi ol. Valiliğe de kendin git. Görüşebilecğein en yüksek mevkideki görevliyle görüşmek için ısrarcı ol. Doğrudan devreye girmeleri ve SGK müdürü ile iletişime geçip bu ahnakça karara karşılık çözüm iste!

Merak etme, mecburdurlar seni malulen emekli etmeye! İşgüzar, ceberrut, insan düşmanı görevliler var devletin içinde. Ama hepsi hizaya gelir. Hiç merak etme...

ne biliyim valla çok şaşaırdım şu anda ... son cerrahpaşa raporunda '' hasta hayatını tekerlekli sandalyede sürdürüyor , yaşamsal faaliyetlerinde bağımlıdır yazılmış ''
yazmıştı ... oda mı güvenmiyolar anlamadım ki ? :(

Neden son zamanlarda bütün işlerin ters gidiyooo [FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]:( ... [/FONT][/FONT] H ehliyeti aldıktan sonra tam araba alıcakken B sınıfı ehliyet varken kullandığım arabam çalındı .. o yüzden yeni araba alma işini erteleyip emeklilik işine öncelik vermiştim .. şimdide sgk dan böyle bir karar çıktı .. itiraz etmeye gitmem lazım ama nassı gidicem bilmiyorum evde bizle beraber oturan 90 yaşındaki ananem kalça kemiğini kırdı . ameliyat olup eve yeni geldi .. henüz kırık ayağına bastırmıyorlar .. ama yaş 90 olunca bu biraz zor oluyo … sürekli başında birinin durması gerikiyor .evde herkez onunla uğraşırken benim bi de sgk itiraz işim çıktı . bakalım ne yapıcam :( . gidip itiraz edicem tabiki de .. ama bakalım ne zaman .

Önce o Murphy i mi bulsam :D ... bugün tekrar unkapanı ssk yı aradım . bana itiraz hakkımın bulunduğunu söylediler . İtiraz sonrası dosya Ankara ya Büyük Sağlık Kurulun a gönderiliyomuş .benim red yazımı 5 martta postaya vermişler. o yazının bana ulaşmasını bekleyip bir 5510 sayılı SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU'nda " başka birinin sürekli bakımına muhtaç " olma hali ni içeren ve benim durumumu anlatan bi dilekçe hazırlıycam . (Osmaniye ve Cerrahpaşa nın raporlarıyla beraber ) İşler biraz daha uzadı .
Bi de ssk benden Bakırköy Osmaniye de ki Muayene parasını almış 12 bölümde muayene olmuştum bölüm başına 5 TL almışlar . bunu da dün eczane den ilaç alırken öğrendim . :)
Red yazısı bana ulaştıktan sonra İtiraz dilekçeysiyle beraber gerekirse bende giderim Unkapanına

Imageshack - ssk.png resmi yüklüyemedim linki gönderiyorum ...

sskdan ekteki cevap geldi . benimde aklım karıştı ....Bir başkasının sürekli bakımına muhtaç olma şartlarında parapleji olmak yetmiyor mu ? sol bacağı çok hafif hareket ettirebiliyorum ama hepsi o kadar .. raporlarımın hepsinde parapleji yazıyodu zaten .

"A işgüzar memurlar, benim raporuma baksaydınız başka birinin sürekli bakımına muhtaç olduğum orada yazıyor! Bi zahmet rapor inceleyin ve beni hemen malulen emekli edin! yoksa hakkınızda görevi ihmalden valiliğe ve başbakanlığa şikayetçi olacağım"

29.03 tarihde itiraz ettim ve Ankara ya Büyük Sağlık Kurulun a gitti ... ama henüz ordan bi haber gelmedi . Bugünlerde haber gelir diye bekliyorum .

Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı evrak takibi: 0312 415 32 03-4-5-6

ve sonunda iyi haberler gelmeye başladı . :) az önce Unkapanı ssk dan aradılar . Ankara Sağlık Kurulundan olumlu sonuç gelmiş . İşten çıkışınızı alıp gelin dediler . Malulen Emeklilik başvurum kabul oldu ...

Hadi bakalım biran önce işlemlere başla şimdiden hayırlı olsun ...

Geçen süreç :
23.11.2011 Malulen emeklilik için başvuru
05.12.2011 Bakırköy Osmaniye Ssk muayene
07.12.2011 Bakırköy Osmaniye Ssk Heyet ….
15.12.2011 Osmaniye heyet raporunu Unkapanı SSk ya gönerdi ..
13.01.2012 Ssk dan ara karar ve Cerrahpaşa sevk
28.01.2012 Cerrahpaşa muayene
08.02.2012 Unkapanı 2. Rapor teslimi …
06.03.2012 Ssk Bakıma muhtaç değildir kararı …
15.03.2012 Red yazısı bana ulaştı
29.03.2012 itiraz ettim ve dosya Ankara Büyük Sağlık Kurula gönderildi ..
04.07.2012 malülen emekliğim Ankara Büyük Sağlık Kurula tarafından kabul oldu …
teşekkürler Bülent Bey , İlker Bey ...
10 Temmuz da unkapanı ssk ya gittim .. ve işlemleri başlatım .. Bir ay sonra maaşı postaneden çekebileceğimi söylediler ...

inşallah sonuç olumlu olur kardeşim bende kendi durumumu yazayım acaba ne çıkar

Özel bir şirkette 17/02/2007 yılında ssk başladı
02/07/1985 doğum tarihim
yaklaşık 2000 gün ful sigortam hala devam ediyor
işe başladıktan sonra %40 ayakta durmayı gerektirmeyen işlerde çalışabilir raporu aldım
hastalığım spinal müsküler atropy tip 3-4 arası
en son 2007 de vergi indirim raporu aldım %53
şuan hastalık sürekli ilerlediği için bakıma ihtiyacı var,agır engelli veya %70 filan rapor alırsam çalışır durumda emekli olabilirmiyim,can senin durumuna yakın bakalım sende sonuç ne çıkacak çünkü bazen hakem hastane olmazsa tekrar sevk filan yapıyorlar yada çalışamaz raporu alsak bile red edebilirmi diye düşünüyorum yarım yapabilirmisiniz konu hakkında

Ömer .merhaba .. Eğer rahatsızlığın ilk ssk girişten sonra başlamışsa en az % 60 rapor + 1800 çalışma günü + 10 yıl çalışma süresi aranıyor .. Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık var ise 10 yıl aranmadan Malulen emeklilik için başvuru yapabiliyosun ... ilk işe girişte % 60 altı raporun var ise de aynı diye biliyorum ama yanlış bilgi vermiş olmıyayım ... o konuda İlker Bey ve Bülent Bey yardımcı olurlar

teşekkürler can benim detaylı bilgilerimdede mevcut ilk başladığımda %40 raporum vardı hastalık ilerlediği için f ve üstü rapor çıkar diye düşünüyorum aradan 5,5 yıl geçti tamamen 2000 gün yani bende bu konuda fikir verecek arkadaşlar destek bekliyorum

can sıkıntı olmayacaksa maaşınıda paylaşırmısın

ömer ..
kas hastasısın galiba askere gittinmi veya ilk raporun elindemi veya işe başlamadan önce verilen bir sağlam raporu..

Özel bir şirkette 17/02/2007 yılında ssk başladı
02/07/1985 doğum tarihim
yaklaşık 2000 gün ful sigortam hala devam ediyor
işe başladıktan sonra %40 ayakta durmayı gerektirmeyen işlerde çalışabilir raporu aldım
hastalığım spinal müsküler atropy tip 3-4 arası
en son 2007 de vergi indirim raporu aldım S
şuan hastalık sürekli ilerlediği için bakıma ihtiyacı var,agır engelli veya p filan rapor alırsam çalışır durumda emekli olabilirmiyim,can senin durumuna yakın bakalım sende sonuç ne çıkacak çünkü bazen hakem hastane olmazsa tekrar sevk filan yapıyorlar yada çalışamaz raporu alsak bile red edebilirmi diye düşünüyorum yarım yapabilirmisiniz konu hakkında

İşe başlamadan önce aldığım rapor 2005 yılında %40 onu kullandım işe girerken sonra askere gitmedim direkten döndüm raporlarım olmasydı göndereceklerdi anlamamışlardı doktorlar ne rahatsızlık oldugunu

ömer sgk kas hastalarına sıcak bakmıyor çalışıyorsan devam et çalışmana bırakma malulen emekli olup olmayacağın meçul sadece şunu yap engelli dereceni tesbit için rapor al eğer ben iş yapamıyorum artık diyorsan her gittiğin yere tekerlekli sandalyeyle git çünkü ona bile bakıyorlar canın durumuyla senin bir alakan yok çünkü onun doğuştan değil sgk kas hastalarına doğuştan gözüyle bakıyor bence çalış iş yerinde çıkana kadar çalış çıkarıllarsada tazminat al öyle malulen emeklilik dene en son çare olarak yane forumu oku kaç tane muzdarip insan var bu konuda..

Hayırlısı olsun ben 1810 gün ile maalülen emekli oldum . Raporum %92 ,daha kolayı vardı aslında sgk yı arayıp emeklilik servisini bağlatıcaktın durumunu anlatıcaktın onlar sana olursun yada olamazsın diye söylerlerdi

lakoste;

aynen arkadaşım teşekkür ederim bende çalışabilidiğim sürece çalışmak istiyorum zaten nerde trak orda bırak yapacam hayırlısı bakalım teşkkürler tekrar

merhaba can arkadaşım yanlış anlamadıysam evde bilgisayar aşında çalıştığını sölemişsin böle bir iş varmı ne gibi bir iş bahsedermisin.. yada başvurabileceği biryer varmı?

bugün ilk maaşımı aldım . 1 aylık birikmiş maaşla beraber ... 2355 çalışma günü ile emekli oldum ...
bağlanan maaş : 681.96 TL.
ek ödeme : 50.00 TL.
aylık bağlanma oranı e-devlette hala 0 olarak gözüküyor bakalım o bilgiyi ne zaman giricekler ...

mdursun merhaba ... benim çalıştığım yer özel bi şirketti ... Vodafone turkcell ve benzeri çağrı merkezlerini takip edebilirsin ... onlarda evde bilgisayar başında iş imkanı sağlıyolar diye biliyorum

peki sen emekli oldun şimdi hala çalışıyormusun veya emekli olunca evde çalışma olanakları olurmu ssk dan ssk lı olmazsan zaten çalıştırmazlar

Üst Alt