Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1988 SGK girişim, 3700 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?
Slm arkadaslar ben ankara saglik kurulundan sonuc bekleyen birisiyim vergi indirimi icin... benim 1988 sigorta baslangici 3700 gunum var hastaneden aldigim rapor yuzde 43 ve 2 yil kontrollu ankaradan olumlu gelirse ne yapmam lazim
geçmiş olsun abi onaylanırsa bildiğim kadarı sürelide olsa emekli oluyorsunuz ama koyduğu sürede hastaneye gidip muayene oluyorsunuz onuda bildireceksiniz misal 2 yıda bir..
Yok daimiyse zaten bunların hiç birine gerek yok aldığınız vergi indirimiyle süresiz emeklisiniz.
2. sorunuzun cevabı ise onaylanırsa istediğiniz an kendi elinizle sgk ye verip emeklilik işlemlerini başaltırsınız...
saygılarımla
Bülent bey iyi akşamlar daha önce vergi indirimi hakkında yazılmıştık benim vergi indirimi yüzde 43 le onaylanmış
Tekirdağ vergi dairesine gelmiş emeklilik için SGK ya başvurmam için bir ayda olsa vergi indirimimden yararlanmammi lazım yoksa dırek SGK ya basvurabiliyormuyum maliyedeki bayan öyle anlattı gıbı
Vergi indirimi yazısını aldıktan sonra hemen SGK ya emeklilik için basvurabiliyormuyuz
Vergi indirim hakkınız geldiği vakit sgk ya emekli olmak için müracaat yapabilirsiniz. Raporunuz da kontrol olabilir ama Ankara süre koymaya bilir vergi indiriminize evrak gelince daha detaylı olacaktır. Velev ki süre koydu ama siz yine emekli olabilirsiniz. Süre şartına yakın SGK ya müracaat edersiniz ve tekrar rapor alırsınız.
Bu gün SSK ya gıttim Maliye'den vergi indirim yazısının fotokopisi ile günlerimin toplanması için dilekçe verdim SGK da bana bir dilekçe verdi Maliye'ye vermem için benim vergi indiriminden yararlanıp yararlanmadıgımı yararlanmıyorsam oranını ve süreli olup olmadığını SGK ya bildirın diye yalnız benim vergi indirim yazım Tekirdağ vergi dairesine geldi merkez saglık kurulundan ben ilçesi mallara vergi dairesinden müracaat ettigim için SGK nım dilekçesini vergi adresine veremedim evrak malkaraya gelene kadar beklemem lazım malkaraya yazı geldikten sonra ne yapmam lazım
Iyi akşamlar benim rapor Ankara'dan onaylanmış fakat Tekirdağ vergi dairesine gelmiş ben malkaradan müracaat ettigim için Tekirdağ'dan evrakın fotokopısini aldım ve SSK ya gittim orda bir dilekçe verdim ve bana bir yazı verdiler bunu malkara vergi dairesine ver dediler fakat benim evraklar 10 gündür Tekirdağ'da gelmediği için dalmın verdigi yazıyı götürmemesini bundan sonraki süreç nasıl işler birde bana fotokopileri verm memur hemen emekliliğe müracaat etme vergi indiriminden bir ay yararlanman lazım diyor
SSKnın benimle malkara vergi dairesine gönderdiği yazıda benim vergi indiriminden soruyor Tekirdağ'dan bana verdikleri yazıda sure yok ama ekinde benim iki yıl sonra kontrol yazan rapor var her halde zamanı gelince kontrole yani yeniden heyetimi girecegim
Raporun süreli olmasının hiç bir önemi yok. Önemli olan maliyenin sakatlık indirim hakkı yazısına bir kontrol süresi koyup koymadığı. Orada kontrol süresi yoksa, vergi indirimi sürekli demektir. Emeklilik de o bağlamda sürekli olur
Bana ekteki raporu gösteriyor kurula girenler bizim raporun arkasındaki gibi önünü kaselemişler imzalamışlar raporun altındaki kontrol süresini gösteriyor SSK ya süreli yazarsa ne olur siz üst yazıyı okuyabildinizmi
Bülent bey iyi geceler nihayet surelide olsa emeklilik işlemleri bitti e devlette kafama takılan bişey vardı 03.01.2014 dilekçe tarihi aylık bağlanma oranı 60 9425 gösterge 3740 gün kazanç 100000 maaşım yazmıyor birde aylık bağlanma tarihi 01.02.2014 yazıyor dilekçeyi verdigimiz tarihten başlamıyormuş yardımcı olabilirseniz teşekkür ederim ne kadar maaş alabilirim SSK başlangıç 1988
Merkez saglik kurulunun göndermiş olduğu yazıda süre olmamasına rağmen başvuru yaptığım tekirdag mal kara vergi dairesi sgk nin emeklilik işlemleri sırasında mal kara vergi dairesinden raporun süreli olup olmadığını sorduğu yazıya mal kara vergi dairesi süreli diye cevap yazdı ve sgk da kontrol süreli emeklilik işlemi yaptı ankara ya telefonla ulaştığımda merkez saglik kurulu raporunun süresiz olduğunu söyledi ve mal kara vergi dairesine dilekçe yazmamı ve süreyi neye göre koyduklarını yazmamı söyledi bu konuyla ilgili bilgisi veya başından geçen arkadaşlar varsa yazabilirmi ne yapmam lazim nasil bir dilekce yazabilirim
Öncelikle geçmiş olsun siz ilk vergi indirimine başvurduğunuz tarihte çalıştığınız iş yerine raporunuz gönderilmiştir onun fotokopisi yle vergi dairesine gidip durumu hıza edin gerekirse müdür ile görüşün yapılan yanlışlığı düzeltilmesini talep edin. Kunu ile ilgili gelişmelerden bizi haberdar edin buradan takip edelim,
Iyi geceler umut bey vergi dairesine telefonla aradım bana hala tekirdag devlet hastanesinin verdiği rapordaki süreden bahsediyorlar halbuki merkez saglik kurulunun verdiği üst yazıda herhangi bir tarih yok ekte hastanenin verdiği rapor var ayrliyeten ankara yi aradım tc numarayla raporunu sorguladilar herhangi bir sure olmadığı soylendi
Iyi geceler sanırım siz ilk vergi indirimine başvuru yaptığınız sağlık raporu süreli idi ama vergi indirimi sürekli idi bu durumda SGK sistemde raporunuzun süreli olduğunu fark ettiyse eğer kontrol şerhi koyabilir ki kontröle tabi tuttuğu çok kişi var bu durumda ama her iki raporunuz da sürekli ise bir hata yapmış ise memur yazışmalarda itiraz edin yanlış anladıysam eğer konuyu düzeltin lütfen,
Evet umut bey raporum sureli vergi indirimin suresiz ama emekli işlemlerine başladığımda sgk maliye den vergi indiriminin sureli veya suresiz oldugunu bildirilmesini diye yazıyı benimle vergi dairesine gönderdi yazının cevabını vergi dairesi süreli diye yazdi