Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1991 ssk girişim, %70 raporum ve 3380 günüm var. Ne zaman emekli olurum?

şener sef

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
3600 gün ne için isteniyor malül emeklilikte benim 3380 günüm var ve başvurdum tıp fakültesi %70 rapor verdi akut lenfoblastik lösemi emekli olabilecekmiyim olursam ne maaş verirler 1972 doğumluyum 1991 yılında ilk sigorta girişim veya daha avantajlı ne elde edebilirim saygılar

şener sef
Malulen emekli olmak yerine vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olursanız daha iyi olur. ssk giriş tarihinizi gün ay ve yıl olarak verirseniz net bir hesaplama yapabiliriz.
son olarak halen çalışıyormusunuz.

1991 mart ayı ilk işe giriş ve sigorta halen sigortalı olarak calışmaktayım fakat rapor alıyorum durmadan malül emeklililik için başvurdum % 70 verdiiler vergi indiriminden haberim yoktuuu hesaplarsanız sevinirim

Prim sürenizi 3600 güne tamamladığınız vakit ve vergi indirim hakkı kazanır iseniz hemen emekli olabilirsiniz.
siz ssk ya malulen emekli olmak için müracaat ettiniz ve rapor vermeye yetkili hastaneye mi sevk edildiniz.İlk mesajınızda hastaneye müracaat edip rapor aldım demiştiniz.

ssk beni yetkili hastaneye sevk etti ve raporlarım ssk ya geri gelmiş %70 rapor vermişler vergi indiriminden haberin yoktu yeni öğrendim evet ssk beni tıp fakültesine gönderdi raporlarım gelmiş ssk sağlık kuruluna

Olsun önemli değil malulen emeklilik talebiniz sonuçlansın velev ki malulen emekli oldunuz birikmiş maaşınızı alın biraz da maaş alın 3-5 ay sonra ssk girişi yaparsınız malulen emeklilik iptal olur.
Sonra vergi indirim hakkı kazanıp ve eksik kalan günleri tamamlayıp vergi indirim hakkı ile erken emekli olursunuz.

NOT: ilerleyen yıllarda çalışmak isterseniz malulen emekli birey çalışamaz ama vergi indirim hakkı kazanan ve emekli olan birey SGDP kapsamında hem çalışır ve hak ettiği maaşı alır, hemde emekli maaşını almaya devam eder.

cok teşekür ederim beni aydınlattınız vergi indiriminden hiç haberim yoktu aynen anlattığınız gibi yapıcam cok teşekür ederim

birikmiş maaş derken başvurduğum tarihten itibaren mi alacağız maşımızı malülen başvurduk

şener sef

Malulen emeklilikte, maluliyete temel olan raporun tarihini takip eden ay başı itibarı ile aylık birikmeye başlar.

ilk rapor derken hematolojı hemen %70 verdi göğüs bilmiyorun ve 4 ay bekledim ocakta baş vurdum mayıs oldu hala bekliyorum yanı 5 aylık mı alacağım mayısta emekli olursam

şener sef

Sigorta müdürlüğü maluliyetin tespiti için hastaneye sevk eder ya. O sevk işlemlerinin bitip heyete çıktığınız gün (daha doğrusu raporun veriliş tarihi) belirleyici olacak. O tarihi takip eden ay başı itibarı ile maaşınız birikmeye başlar.

sağolasın bülent bey anladığım kadarıyla hematoloji % 70 verdiği tarih başlıyor maaş birikmeye

size soracağım ve bilgi almam gereken cok bilgiler şimdiden cok teşekür ederim emeğinize

vergi indirimi ve emeklililik

9 ay bağ kur borcum cıkıyor 3381 gün ssk var ve lösemi hastasıyım malül emeklililik için başvurdum onaylandı şimdi ben 9 ayı ödeyip 3650 güne cıkartırsam gün sayımı ve %70 raporum ile vergi indirimi ile erken emeklilik için başvurursam onaylanırmı beni bilgilendirirseniz memnun olurum

Malulen emekliliğim onaylandı demişsiniz.
Bu aşamadan sonra vergi indirimi ile emekli olmak isterseniz ancak yukarıda officer arkadaşımızın son mesajında belirttiği şekilde olabilirsiniz.

evet benim malül emeklililik işlemlerim bitti ben maaş kağıdını bekliyorum bilmek istediğim 3381 günüm var ve 9 ay bağ kur borcum var ben bağ kur borcumu ödesem 3650 güne cıkartabiliyorum ve erken emeklilik için başvurabilirmiyim vergi indirimi alarak

Benim burada anlamadığım; siz bu borcu ödemeden nasıl malulen emekli olabiliyorsunuz?
Şayet borçlu olduğunuz bu süreden imtina ederek borcu ödemeden malulen emekli oluyorsanız, söz konusu bu Bağkur süreniz silinecek olup artık ödemesi de mümkün olmayacaktır.
Konuya açıklık getirir misiniz?

benim ssk da 3381 günüm bağ kur dan değil geçmiş zamanda 9 ay esnaflık dönemim var ve bağ kur ödemedim evet ben bu 9 ayı ödeyip 3650 gün yapabilirmiyim yoksa bu borç otamatik olarak silinecekmi

temmuzda cıkan bir af var bağ kur borçlarını siliyor veya ödüyor sun bundan faydalanabilirmiyim derdim bu ve vergi indirim hakım olacak ondan sonra

vergi indirim ile emeklilik sürecini başlatabilirmiyim derdim bu

İşte arkadaşım ben de onu diyorum, o günlere ihtiyacın yok ve sildirirsen o döneme ait hizmetin de silinir ve artık istesen de ödeyemezsin.

3600 gün lazım değilmi erken emeklililik için

sildirmeden ödemek isterim mümkünmü ve ödersem 3650 gün oluyor ve calışmama gerek kalmadan vergi indirirmi alabilirimiyim

Şener Bey, lütfen yazdıklarımı yeniden okuyun.
Vergi indirimi ile emeklilikte elbette size 3600 gün prim lazım.
Ancak siz o bağkur süresini ödemeyip sildirerek malulen emekli oluyorsanız, borca esas o hizmet süresini de sildirmiş oluyorsunuz diyorum. Yani istediğinizde artık o süreyi ödeyip priminizi 3600 e tamamlayamazsınız.

Yazdır
1606089426 Sicil No için Toplam Hizmet Süreniz: 0 yıl 9 ay 0 gün
Hizmet Türü Başlangıç Tarihi Terk/Talep Tarihi Hizmet Süresi
Mecburi Sigortalılık 01.10.2008 30.06.2009 0 yıl 9 ay 0 gün
burada olan benim bağkura olan borcum gözüküyor ve ben bunu ödersem 3650 günü geciyor ve bunu ödemem için temuzun sonuna kadar gün verildi bunu ödersem vergi indirimi alırsam erken emekliliğe gecebilirmiyim UFUKALP BEY

DAHA BİRŞEY SİLİNMEMİŞ

şener sef
Malulen emeklilik aşamasındasınız, bu süreyi ya ödeyecek ya da sildireceksiniz, ikisinden birini yapmadığınızda zaten emekli de etmezler.
Öder de malulen emekli olursanız, bir iki ay maaş alıp tekrar sigortalı bir işe girerek emekliliğinizi iptal ettirebilir, bu süreçte vergi indirimi alır ve vergi indirimi sonuçlandıktan sonra tekrar erken emeklilik için başvurabilirsiniz.
Şu da var; sigorta girişinizi 1991 olarak belirtmişsiniz, şayet girişiniz 06.081991 sonrası ise ve vergi indirimi için alacağınız rapor %60 ın altına düşerse size gerekli olan prim gün sayısı bu kez 3760 olacaktır bunu da göz önüne alın.
Borçlu göründüğünüz o süreyi ödemeden sildirerek malulen emekli olursanız bir daha o süreyi ödeme imkanınız olmayacaktır.

kafanızı cok ağrıtım hakınızı helal edin ilk işe girişim mart 1991 o yüzden rahatım ben bunu ödemek istiyorum ve temuzun sonuna kadar vakit verdiler soon şans olarak ve ödeyeceğim sıkıntı şu ben şu an normal calışacak durumda değilim bacaklarımda sıkıntı var aldığım kemoterapi ilaçları etkiledi neyse beni cok aydınlatınız ve ben bunu daha da araştırıp öyle başlıyacağım malülenmi iyi erken emeklilikmi maaş farkı varmıdır cok teşekürler hakınızı helel edin

Aslında emekli iken çalışmayı düşünmüyorsanız hizmet ve prim aynı olduktan sonra çok da birşey fark etmez.
Paranız da cebinizde kalır. Karar sizin tabi.

geciçi bir emeklilik muayneye tarihi verilecekmiş onu bekliyeceğim tabi bu arada bizim tedavi 2 sene sürüyoemuş idame tedavisi
bakıcaz calışmayı düşünüyorum ama şu an için imkan yok bacaklarım zorluyor gene herşey için sağolun

1984 doğumluyum 2800 gün primim var şizofreni hastasıyım malulen emekli olmak istiyorum 1800 günden mi 3600 günden mi emekli olabilirim

Malulen emeklilik için 10 yıl sigorta süresi ve tek rahatsızlıktan en az %60 işgücü kaybı istenir.

malulen emeklilik maaşım ne olur

tşk ederim bir sorum daha olacak
2800 gün primim var
2002 sigorta başlangıcı
120 000 sgk kazancı
malulen emeklilik maaşım ne olur

ufuk alp bey benim kontrol muayene günüm yaklaşıyor tedavim devam ediyor yuzde 70 veriliyor kontrol muayenesine gidiğim zaman emeklilik uzatılırmı devamlı mı olur acaba veya vergi indirimi alımayamı ugrasayim tesekürler

iptal edilecek diye korkuyorum calışacak dueumda değilim tedavim 2017 mayıs 15 de bitecek

2017 mayıs ayından sonra alacagım rapor oranı ne bilmiyorum su an remisyonda idame tedavisi alıyorum ve yuzde 70 veriliyor sonre ne kadarverilir onuda bilmiyorum vergi indirimi ile emekliliğe basvurursam olurmu bu aradaben calışmıyorum vergi indirimine baş vurabilirmiyim yardımcı olursanız cok sevinirim tesekürler

rahatsızlıgım t all akut lenfoblastik lösemi

şener sef
Vergi indirimine başvurabilmek için çalışıyor olmak gerekmektedir.
Ancak tedavinizden dolayı rapor süreli veriliyorsa bu durumda vergi indirimi de süreli olur zaten.

Üst Alt