Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1995 sigorta girişliyim, 2000'de %65 2004'te % 90 vergi indirimi raporu aldım..?

aek

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
27 Ekim 2010 Güncel:

sabah sgk arayarak bağlanan maaşımı öğrendim,
prim gün sayım:3.902
toplam yatırılan prim: 165.819,95
Bağlanan emekli maaşımda: 1248+49 ek ödeme

Merhaba,
1995 sigorta girşliyim,
2000 yılında işkur vasıtasıyla % 65 özürlü raporuyla çalışmaya devam ettim. Daha sonra 2004 yılında işyerim vergi indiriminden yararlanmam için tekrar hastahaneye gönderdi ve % 90 vergi indirimi raporu aldım.
şu anda 3280 iş günüm doldu.
SGK nin sayfasından baktığımda 2010 Ocakta emekli olabilirim gözüküyor.
bu bilgi doğru mu?
yoksa özürlü olarak çalışmaya başladığım yıldan sonraki dönem mi geçerli? yani 2000 yılından sonra mı 15 yıl çalışmam gerekiyor?

son olarak da ben şimdi % 65 mi yoksa % 90 üzerinden emekli olacağım?
en son olarak da :) özürlülük derecesi alacağımız maaşı etkiliyor mu?

teşekkür ederim.

15 yıl sigortalılık ve 3600 gün primle emekli olabilirsiniz. Yani 2010 yılında 3600'ün aşkın priminiz de yatmışsa, emekliliği hak etmiş olacaksınız.
Vergi indirim belgenizdeki orana göre hesaplanıyor ne zman emekli olacağınız.
Emekli maaşı hesabında ise sakatlık oranının bir etkisi bulunmuyor.

Emekli maaşım ne olur ?

1995 sigorta girişliyim
2010 ocakta emekiliği hak ediyorum. ( % 90 göz )
prim gün sayım 3600 olucak
şimdiye kadar yatan prim 136.000 tl yıl sonuna kadar da 145.000 olur, 3 ayda 1 maaş ikramiye aldığımız için yatan prim yüksek oluyor ama ikramiyeler bildiğim kadarıyla brüt maaşımızı etkilemiyor.

son brütüm de 1350 lira

emeklilerin aldıkları maaşlara baktım hepsi farklı farklı
o yüzden aşağı yukarı ne kadar alırım öğrenmek istiyorum
ona göre emekli olacağğım veya devam edeceğim
teşekkürler

ssk.gov.tr de bu bilgileri girerek hesaplayabılırsin.

ben bulamadım o sayfayı
2000 yılından sonra işe başalayanlar için bir bölüm var

Emekli maaşınızı kestirmeniz çok çok çok çok çok zor. O kadar karışık ki hesaplaması...

arkadaş ikramiyeler yatırılan primleri etkiliyor.3 ayda bir aldığın ikramiyeli maaşta vergi ve sigorta kesintileri çoğalmakta.bu nedenle emekli olurken işine yarayacak.ortalama emekli olduğunda 750-900 arası alabilirsin tahminimce

Emekliliğe başvuruda bulunacağım, en uygun gün ve süreç?

25 Ekim 2010 Güncel:
Maaşım,bağlandı arkadaşlar,
17 sinde maaşımı alabilekmişim,

31.08-2010 Güncel: Emeklilik vaşvurumu yaptım.

______
Selam arkadaşlar,

Ocak ta emekliliğe hak kazanmıştım, bu ay başvuruda bulunayım diyorum, ya da önümüzdeki ay,
daha önceki okuduğum konularda bir tarih vardı zannedersem ayın 20 si gibi hatırlıyorum bu tarihi bilen var mı
ona göre konuşup başvuruda bulunacağım,

teşekkür ederim

Özel sektörde çalışıyorsanız ayın sonunda 27/28/29 gibi müracaat edebilirsiniz..
Kamuda çalışıyor iseniz ayın 12/13/14 gibi müracaatta bulunabilirsiniz..

özel sektörde çalışıyorum
peki 2011 yılını beklemem benim için daha avantajlı olur mu

Nasıl bir avantajı olsun ki? Ben hep diyorum: Emekli olmayı tercih etmişsen, en erken ne zaman emekli olabiliyorsan ol. Emekli maaşı en güzel cepteyken tat verir :)

2011 i bırakın bir ay beklemek zarardır.
İlker'in yukarıda yazdığı gibi ayın son günlerini tercih edin.
Özel sektör emekli aylıkları başvuruyu takip eden ayın 1.inden itibaren bağlanır,tutar 3 ünde 5 inde başvurursanız diğer ayın 1 ine kadar yaklaşık 1 aylık süre boşa gider.
30 unda başvuruyu tamamlarsan 1-2 gün sonra ayın 1 inde maaşın birikmeye başlar.

teşekkür ederim arkadaşlar
dün yöneticimle konuştum o da müdürle konuşacak
emekli olup çalışmak istediğimi söyledim
bakalım ne karar çıkacak
merakla beklemedeyim
emekli maaş.com daki emekli maaşı hesaplaması doğru mu arkadaşlar
prim gün sayım 3900 yatan prim de 163 bin
emekli maaşım sitesine göre bağlanıcak maaş 1200 lira
burdaki emekli maaşlarına bakıyorum hepsi birbirinden farklı
bir ortalama çıkaramadım
siz ne diyosunuz
ne kadar olur maaşım
ve başvurduktan sonra ne kadar sürede sonuçlanır
ssk dan emekli olabilir yazısını da almıştım
teşekkürler

Siteyi ilk olarak ben önermiştim ve çevremdeki normal emekli olanların gerçek maaşlarıyla karşlaştırmıştım çok cüzi farklılıklarla doğuru hesapladığını gördüm.
Engelli maaş hesabı kontrolü yapamadım ,ama en yakın zamanda bununda bilgisine ulaşacam,benim arkadaşım müracat etti emekliliği çıksın kontrol edecem.

Özel sektörde çalışılıyorsa ay sonuna doğru emekli olup gelecek ayın 1.den itibaren emekli maaşı bağlanması maddi kayba uğramanızı engeller.Ama işyeri emekli olsanızda sizi zaten çalıştıracaksa (ve eminseniz) istediğiniz zaman emekli olun fark etmez.Hangi ay içerisinde başvurursanız başvurun gelecek aydan itibaren emekli maaşı bağlanır.
Benim Emekliliğime daha 13 ay var. O siteden bende hesaplattırdım.Şu an için Haziran ayı sonu itibariyle 4776 gün prim 185.101 TL ile hesaplattırdığımda 1217 TL emekli maaşı 48 TL ek ödeme ile toplam 1265 TL olduğu sonucu çıkıyor. Arkadaşların örnek emekli maaşlarına göre kıyasladığımda makul gibi geldi bana.Bende çok düşündüm ama emekliliği hak ettikten itibaren anında emekli olmak en iyisi. 1-2 ay veya 1 sene sonra emekli olmak ne maaşı aman aman yükseltmeyeceği gibi o kadar zamandada emekli maaşı almayacağınız için maddi kaybınız daha çok olacaktır.

Emekliliğe ayın 31'inde başvurusam gün kaybım olur mu?

arkadaşlar ayın 31 inde müracaat edersem gün kaybım olur mu
ssk lıyım
çok teşekkür ederim

31 inde tüm işlemler tamam olup başvuruyu tamamlamış olursanız tek gün dahi kaybetmeden ertesi günden itibaren maaşınız bağlanır.
Bunu söylerken özel sektörde çalıştığınızı varsayıyorum.
Kamuda ise ayın 14 ü en avantajlı gündür.

bu işlemler ssk da mı yapılacak
iş yerimde mi
işyerinden problem yok
müracaat için evraklarımı verecekler
aynı gün yani 31 inde ssk da işlemlerim bitmez mi

özel sektörde çalışıyorum

Neden 31 i ya 30 da hallet 29 da hallet neden son güne bırakıyorsunuz..

Olur ya bir aksilik çıkarsa dedim,o günler başvuruların en yoğun günleri,yoksa bitmeyecek bir işlem yok.
İşi şansa bırakmayıp 30 u ya da 29 u yapınız.

31 inde iş yerimden çıkışım yapılacak
1 inde de tekrar işe girişim yapılacak
gün kaybımın olmaması için

Ya 1-2 gün kaybet ne olacak. Diyelim ki SSK 31'inde yetiştiremedi ayın 1'inde işleme soktu oldumu sana 30 günlük iş kaybı :)

ayrıca 30 u tatil arkadaşlar
27 sinde yapılabilir o zamanda 4 gün kaybım olacak,
4 ay önce iş yerimizden bir arkadaşımız müracaat etti
benim koşullarımda
ssk daki işlem yarım saat sürmüş
emekli olması 4 ay sürdü

açıkcası olurda işyeri vazgeçerse diye tereddütteyim
hemen giriş çıkış yapılsın istiyorum

yok yanlışınız var
dediğim gibi arkadaşım 4 ay önce müracat etti
giriş çıkış yapıldı sosyal güv. primi ödüyorlar tabi
maaşın bağlanmasını beklemeye hiç gerek yok

işlemlerimi hallettim arkadaşlar
sigortada 10 dk. da bitti.
hayırlı uğurlu olur inşallah

Hayırlı olsun gelişmeleri bizim le paylaşın...

Hayırlı olsun, İlker arkadaşımızında belirttiği gibi gelişmeleri bizimlede paylaşın ki neler olduğunu bilelim.Malum 13 ay sonra benim başımdan da geçecek bu olaylar..

Üst Alt