Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1995 sigorta girişliyim, 2000'de %65 2004'te % 90 vergi indirimi raporu aldım..?

teşekkürler arkadaşlar,
3 farklı ilde çalışmam olduğu için biraz uzun sürebilirmiş,
gelişmeleri paylaşacağım

dün sigortayı aradım,
1 ay oldu başvuralı,
defterdarlığa yazı yazmışlar
vergi ind. belgesi doğru mu diye,sahte evrakla başvuran çok oluyormuş,
defterdarlık hemen geri dönüş mektubu yazıyormuş
fakat postada takıldığı için
ancak önümüzdeki aya maaşınız bağlanır denildi,
beklicez artık.
emekli olup tekrar çalışmak,
çalışan için avantajlıymış arkadaşlar,
destek primini işyeri ödüyormuş ben kendim ödeyeceğim sanıyordum.
ssk kesintimde % 15 den % 7 düşmüş yani % 7 karım varmış:)

Oturan boğa,
konu başlığımı emeklilik sürecim diye değiştirebilirmisiniz,
diğer arkadaşları da bilgilendirmiş oluruz.

aek;
Destek primini işveren ödüyor diye birşey yok,sen kendine düşeni ödüyorsun (brüt maaşından kesiliyor) işveren kendi hissesini ödüyor.
%7 ye düşüyormuş dediğin zaten destek primi,emekli çalışanda uzun vadeli sigorta kollarına zaten prim kesilmiyor.
Sosyal güvenlik destek primi çalışan payı %7,5 tur.

Ufukalp;

ufukalp,
bizim i.k daki arkadaşın bana aktardığı bilgi bu,
işveren benim için 500 tl destek primi ödüyormuş
sağlık kesintisi eskiden % 15 miş şimdi sizin de söylediğiniz gibi % 7,5 muş
dolayısıyla maaşımda % 7,5 oranında bir artış oldu.ben bizim i.k nın yalancısıyım:)

bu arada geçen hafta tarafıma sgk tane bir bilgilendirme yazısı geldi,
defterdarlığa yazı yazıldığına dair,
yazıda ise, sağlık raporumun ve vergi ind. belgemi istiyorlarlar defterdarlıktan,
sonra defterdalığı aradım,
şans bu ya yaşlılık emekliliğiyle ilginen birim cevizlibağa taşınmış,
yazı kendilerin ulaşmış cevap ancak bu cumaya kadar sgk ye ulaşır dediler,
bana pek inandırıcı gelmedi,çünkü postada falan takılır,
cuma tekrar arayacağım sgk yı

aek;
sağlık kesintisi dediğin o destek primi işte,ayrı ayrı iki kesinti yoktur.
Ben bir yılı aşkın bir süredir destek primiyle çalışan emekliyim.

teşekkürler ufukalp,

dün,SGK yı aradım,
defterdarlıktan evraklar gelmiş,
eksik evrak yokmuş ve dosyam maaş bağlanma birimine verilmiş
10 gün içerisinde maaş işlemleri bitermiş ve önümüzdeki aya maaşımı alırmışım.
inşallah:) 31 ağustosta müracaat ettim bence süreç biraz geç işlemekle beraber,
her aradığımda dosyamla ilgili bilgi almak cidden güzel bir durum.

Maaşım,bağlandı arkadaşlar,
17 sinde maaşımı alabilekmişim,
çok şükür bir problem olmadan sonuçlandı:)
rakamı öğrenince ilgili bölüme yazarım.
bana yol gösteren tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun.
Detayları dört gözle bekliyoruz.

Valla benimde emekliliğim yaklaştıkça emekli olan arkadaşlara kendim emekli olmuş gibi seviniyorum.

Aek bende eylül 20 sinde sigortaya evrakları vermiştim ,bana tahsis numarası verdiler ,ekim 18 de sigorta vergi indirim belgesini (aslı olmasına rağmen ) defterdarlığa yolluyor sahtemi değilmi diye sorguluyor, sanırım defterdarlık postayla evrağı sigortaya yollayana kadar 10 gün gecer, bende beklemedeyim anlıyacağınız.Emekliliğiniz hayırlı olsun bu arada.

Faruk34 size verilen tahsis numarası değil,tahsis talep numarası,bir nevi durumunuzu takip edeceğiniz başvuru numarası gibi birşey.
Maaşınız bağlanınca gerçek tahsis numarası verilecek ve o sizdeki numaranın hiçbir hükmü kalmayacak.
Herkese huzurlu bir emeklilik hayatı diliyorum.

çok teşekkür ederim arkadaşlar,
evet, faruk34 defterdarlığa yazı gönderiyorlar,gönderdiklerine dair size de yazı geliyor,
sizinki de şimdiden hayırlı olsun,
ben 17 kasımda alacağım inşallah maaşımı,
tv de hep emeklilere maaşları bayramdan önce ödenecek gibi haberler duyardım
umarım benim maaş da bayramdan önce ödenir:)

arkadaşlar öncelikle hayırlı olsun. bir arkadaşımız dilekçeyi ne zaman vermeliyim diye sormuş. maaş bağlanması her ayın 1 den itibaren oluyor. o nedenle dilekçeyi bir önceki ayın engeç 24 25 gibi vermek gerekiyor. arkadaşları bilgilendireyim dedim.

Ufukalp;

Kartta Yaşlılık Tahsis no yazıyor, internetten evrak takibe numarayı yazıyorum ,tahsis numarası yanlış girildi hatası veriyor, bir şey daha öğrenmiş olduk, ben bu süreci nasıl takip edeceğim sigortayamı telefon açmam lazım yoksa sabır edip beklemekmi lazım, aek arkadaşımızla süreçlerimiz bire bir aynı işliyor.Ben de mutlu sona yaklaşıyorum galiba hayırlısıyla.

faruk34;

sürecimiz evt aynı işliyor,
ben sigortayı aradım, dosya numarası size verilen numara onunla bilgi alabilirsiniz
hangi sigortaya başvurduysanız gayet kibar bir şekilde bilgilendiriyorlar, defterdarlık hemen yazıya cvp veriyor, fakat postada takılıyormuş ben defterdarlığı da aramıştım, an be an dosyamı takip etmiştim:)

Emekli maaşımı öğrendim

Selam Arkadaşlar,
sabah sgk arayarak bağlanan maaşımı öğrendim,
prim gün sayım:3.902
toplam yatırılan prim: 165.819,95
Bağlanan emekli maaşımda: 1248+49 ek ödeme,
allah bereket versin,darısı emekli olmayanların başına
ayrıca emekli maaşı hesaplamada şu rakamı bulmuştum:
Emekli Maaşınız 1.159,64 YTL Ek Ödeme:46,39 YTL
Toplam 1.206,02 YTL

elime evraklarım ulaşınca ilgili yere detaylı olarak yazarım
bu süreçte yanımda olan herkese tekrar teşekkür ederim.

Emekliliğin hayırlı uğurlu olsun. Allah güle güle harcamayı nasip etsin. Darısı başımıza:eek:

önce size emeklilik hayatınızda sağlık mutluluk ve huzur dillıyourum .. ve acaba 2015 kasım olurda bende emekililk için o güne kadar yaşarmıyım diye ümit ediıyorum ..14 yıldır aralıksız çalışıyorum zorda olsa üçüncü denememde vergi indirim elde ettim ama sigorta başlangıçım 97 yıllı ekim olduğu için 18 yıl gibi bir süree beklemem gerekıyor o sürede 2015 e tekabül ediyor semtimde buundan dört yıl önce emekli olmuş özürlü denilemeyecek kadar hafif özürlü biriyle kendimi mukayase ettğimde gördüğüm fark inanılmaz derecede byük ama adaletsiz lik bu ya ben hala çalışmaya direnirken o hem çalışıp hem emekli maaşşı alıyor

Üst Alt