Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1995 SSK girişim, %40 raporum ve 4000 prim günüm var. Emekli olmalı mıyım?

serefd

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
7/1995 ssk girişliyim ,
%40 özürlüyüm ,
vergi indirimimi 2001 aldım ,
4000 günüm var.

Emekli olursam ne kadar alırım , olmazsam emekliliğimi etkiler mi ?
(bürüt 3000tl gelir)

Konuyla ilgili düşüncelerinizi bekliyorum.

toplam yatırılan prim nekadar.
emekli-maasi.com sitesinde emekli maaşi hesaplanıyor.
seni kurtarırsa emekli olursun ve inede çalışırsın.

yanıltmış olmaym'de iğnede 1600-1800 arası olma ihtimali yüksek.
Malülen veya vergi indirimden emekli olduğunda maaş hesabı bağlama oranı
9000 günden yapılıyor,senini prim'de yüksek olduğundan büğük ihtimal benim yazdım kadar maaş yatacak.
ama istersen emekli-maasi.com kontrol edebilirsin.
benim 1700 gösteriyor 250000tl prim ile.

dediğiniz gibi siteden baktım arkadaşlar ve emeklilik süresi için 2 yıl daha beklemem gerekecek ,17 yıl süresi gerekiyor !! Bu süre dolsa ve çalışmaya devam etsem ne değişir ?

maaşin daha yüksek olur,ama dediğim gibi emekli olup çalışabilirsin.

arkadaşlar verdiğiniz adresteki maaş hesabın hata payı sizce ne kadardır?

Bu siteler üç aşağı beş yuları doüru hesaplıyor emeklilik maaşlarını.

Emeklilik için 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün prime tabisiniz. Prim günü yeterli ve süreyi bekleyecekseniz, tabii ki çalışmanız daha avantajlıdır. Sonuçta ne kadar prim o kadar maaş demek. Ama emeklilik şartları oluştuktan sonra sırf emeklilik maaşını arttırmak için çalışmak akıl karı değil. Emekli olup maaşı cebinize koymaktan daha kazançlı hiç bir şey olamaz :)

Ve, ille de çalışacaksanız, hem emekli maaşını alın hem de sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edin...

Emeklilik için başvurdum.Evrak takibinde bilgilendirme var.Ne anlama geliyor?

EVRAK BİLGİLERİ
VARİDE NO:VARİDE TARİHİ:26.06.2012
GELDİĞİ YERBUCA/İZMİRT.C. KİMLİK NO
SİCİL NO:TAHSİS NO:
ADI:SOYADI:
EVRAK NO:EVRAK TARİHİ:26.06.2012
EK SAYISI:0GİZLİ:Hayır
GELİŞ ŞEKLİ:ELDEN(VATANDAŞ)GELİŞ NUMARASI:
KONUSU:DİĞER

[SIZE=-1]
126.06.2012İZMİR SGİM BUCA SGM EMEKLİLİK SERVİSİNEELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
226.06.2012İZMİR SGİM BUCA SGM EMEKLİLİK SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI
328.06.2012KURUM DIŞINAÖ.KARGO İLE GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
428.06.2012KURUM DIŞINAZİMMETTEN ÇIKARILDI

[/SIZE]

Emeklilik başvurma tarihinden ne kadar sonra emekli olunuyor?

Merhaba,26.06.2012 tarihinde emeklilik için başvurdum.Ne kadar süre sonra işlemler biter?

Yaklaşık 45 gunde sonuçlanır.Posta ile evrakları yollarlar, paranı postaneden çekersin.

talep tahsis numarasıyla baktığımda biryere gönderilmek üzere zimmetten çıkarıldı diyor.gönderilen yer vergi dairesimidir?

126.06.2012İZMİR SGİM BUCA SGM EMEKLİLİK SERVİSİNEELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
226.06.2012İZMİR SGİM BUCA SGM EMEKLİLİK SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI
328.06.2012KURUM DIŞINAÖ.KARGO İLE GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
428.06.2012KURUM DIŞINAZİMMETTEN ÇIKARILDI

Sıra NoTarihBirimİşlem

bu durumda adresine posta göndermişler kargoyla bu gün yarın geçer eline

Emekliliğe dair bir şey anlaşılmıyor bu bilgilerden.

Vergi indirimi belgeniz teyit edilmek üzere ilgili kuruma gönderilmiştir.

Hadi hayırlısı, bir iki ay içinde maaşı alırsın ;)

VARİDE NO:12.882.940VARİDE TARİHİ:18.07.2012
GELDİĞİ YERBUCA SGMT.C. KİMLİK NO
SİCİL NO:TAHSİS NO:
ADI:T.C.GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞISOYADI:
EVRAK NO:EVRAK TARİHİ:18.07.2012
EK SAYISI:0GİZLİ:Hayır
GELİŞ ŞEKLİ:TAAHHÜTSÜZ POSTAGELİŞ NUMARASI:
KONUSU:DİĞER

[SIZE=-1]
118.07.2012İZMİR SGİM BUCA SGM EMEKLİLİK SERVİSİNEELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
219.07.2012İZMİR SGİM BUCA SGM EMEKLİLİK SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI

[/SIZE]

arkadaşlar bu şekilde bir ilerleme oldu.dün aradım sgk yetkilisi arkadaş gelin kıdeme esas yazıyı verelim dedi.ama maaşımın ne kadar olduğunu hesapladıktan sonra öğrenebilirsiniz dedi.şimdilik bekliyorum

nekadar mass alırsan neşarta oldu paylasırmısın

biz bu hesablamayı yaptık fakat 2002 yılında bagkur girişim var ve 3 yıl 8 ay 18 gün olan bagkur girişimi göstermiyor,

lakin 2005 yılında özel sektöre girişim yani ssk pirimlerimi gösteriyor ve bunu hesablıyor..

buda işlemlerimi yarım yamalık cıkartıyor...

mesela bizim pirimi toplamda 3500 gün ve 10 yıl sigortam var ama bu sistem bunu böyle göstermiyor yani sadece ssk olanları hesablıyor ve bagkuru görmüyor bile..

buda net bir hesab cıkarmıyor..

nekadar maaş alacağımı inanın çok merak ediyorum.arkadaşların doldurduğu yerden takib ediyorum,maaş sitelerinden hesaplıyorum .... devletin hesapladığı neyse onu alacaz , umarım beklentilerimizi karşılar.ben işime devam ediyorum şimdilik.yani iki yerden maaş alıcağım inşallah . daha emekli maaşım görünmüyor ama sgk dan kıdem yazısını verdiler ve buda emekliliği hak ettim demek oluyordur inşallah.bunca yıl beklediğim günler çok yakındır umarım.Allah herkese nasib etsin.

az önce sgk şubeyi aradım , emeklilik belgelerimde durum nedir dedim . önümüzdeki hafta postayla yollanacağını söyledi görevli arkadaş.45 gün lük süre içinde demişlerdi ve denildiği gibi olucak galiba.

arkadaşlar,bu gün e-devlet şifremle kontrol ettim ve emekli bilgilerim girilmiş.maaşım ve ne zaman alacağım belli değil ama kesinleşen emekliğim olduğumdur.şükür bu günlere , allah herkese nasib etsin.bu başlığı nezaman açtığıma baktığımda nereden nereye geldiğimi gördüm.herşey zaman ve sabırla bitiyor.umarım en kısa zamanda emeklilik bilgilerimi girip emeklilier kervanına katılırım.

sağolun,
tahsis numarasına göre maaş tarihleri nedir ? bilgisi olan varsa paylaşabilirmi ?

Merak ettiğim bir konu var, benim sgk kartımda 1997 stajda vermişlerdi. Ama çalışmaya 2002'de başladım, hesaplama yapılırken hangisi göz önüne alınacak?

susuşum'B'aşkaydı;

Bende öyle duydumda, tühh deyip geçiyom hep.. O zamanlar haftalıkta olsa para yatırsaymışızdı keşke :S

bende birşey soracam yılbaşından sonra emeklilik için başvuracam ama işyerim sorumsuz muhasebe tazminat vermemek için başvurmaz ben başvursam tazminatımı nasıl alırım yardım edin

Üst Alt