Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1997 MEB işe giriş tarihi. %60 raporum var. Emeklilik için izlemem gereken yol nedir?

thomas

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
"% 60 Sürekli ve Efor Gerektiren İşlerde çalışamaz." İbareli rapor verildi.

Not:Hastaneye kendi isteğimle; "vergi indiriminden yararlanıp yararlanamayacağıma, 2022 sayılı yasadan yararlanıp yararlanamayacağıma " (Dilekçemde sadece bu ibareleri belirttim)şeklinde sitenizden yararlanarak oluşturmuş olduğum dilekçe ile müracaat etmiştim.

03.11.1997 MEB işe giriş tarihi memurluk hizmetim var. Emeklilik için izlemem gerekn en kısa ve en doğru yol nedir?

Thomas slm.Ben canalp.Bende 23 yıllık memurum.Bende 2003 yılında işkazası sonucu % 65 sakat kaldım.Bu günlerde yine tam teşekküllü hastaneden rapor istedi kurum.Benim mahkeme süreci devam ediyo.Çarşamba hastaneye gidicem ve sonuşlarından seni haberdar ederim.Selamlar

mrb canalp

ben raporumu daha yenı aldım (pazartesı elımde olucak - sonucu sekreterlıktekı arkadas soyledı) ve hıcbır ıslem yapmadım ... tek bır hastalıktan almıs oldugum oran %50 burada okuduguma gore tek bır hastalıktan malulluk mumkun degıl....ve yıne okduklarımdan cıkardıgım sonuc "vergı ındırımi" en mantıklısı...sız yararlanıyormusunuz vergı ındırımınden...

Arkadaşım ben raporumu hala vermedim.Ve vergi indiriminden faydalanmıyorum.Her şey bu hafta belli olucak.Selamlar

slm tekrar!!!

Raporumu bu gun 2 nüsha olarak aldım hastaneden %60 ( %50 kardylj + %20 dahiliye : %60 ) ve sürekli yazıyor...Öncelikli olarak vergi indirimi için başvurumu yapıcam...

Hastalıgım dogustan ve kalıtsal olan bır hastalıkmıs ve bu hastalıgıma verılen oran %50 ---- maluluk ıcn gecerlı olur mu ? ...Nereye ve nasıl başvurmam gerekiyor ?...

Raporumda : Efor gerektiren işlerde çalışamaz ibareside var...

Slm thomas bence malülen emekli olmaya yeterli.Ama memurluk yapamaz diye rapora işletseydin diye düşünüyorum.Memuriyette orandan ziyade memuriyet yapamaz ibaresi önemli.Sgk'ya git orda bi sorgula.Selamlar.

raporumu bu gun malıyeye teslım ettım vergı ındırımı ıcın... bakalım ne olucak...
AYRICA :
2- KALP KASI, KAPAĞI ve ZARI:
Klinik, laboratuar, radyolojik, EKG, ekokardiyografik, angiografik bulgularla doğrulanan, hafif eforda veya dinlenme halinde fonksiyon kısıtlaması yapan iskemik kalp hastalıkları, kalp kası hastalıkları, kalp kapağı hastalıkları veya kalp zarı hastalık ve bozuklukları
forumlardan okudugum kadarı ıle bu bılgıye ulastım oturanboga denk gelır ve musaıt oldugunuzda yanıtlarsanız sevınırım...

merhaba arkadaşım. malül emekliliğinde tekrar sigortalı olduğunda emekli maaşı kesiliyor
ama erken emeklilikte sadece %15 destek primi kesiliyor ve çift maaş alıyorsun ayrıca
5510 a göre yaşlılık emekliliğinde toplu ödeme de var sanırım . ama malül emeklilik
maaşında 9000 gün üzerinden hesaplınıyor buda 25 yıl eder. erken emeklilikte bu süre
daha az oluyor. iyi düşünmek lazım.

calışıp - calışmama ; çift maaş ilgilenmiyorum çalısmakta zorlandığım icin bir an önce kurtulmak ıstıyorum (su an boyle düşünüyorum) ilac tedavım devam edıyor...

1-03/11/1997 goreve basladığım tarih...Daha önce ---SSK-BAĞKUR ---yok
2-MEB bünyesinde normal (saglıklı olarak) işe başladım-vergi indirimi hakkım yok.. (Yeni basvurdum ama sonuc ne olur bilmiyorum)
3-Calıstgım kuruma mı ? (MEB bağlı devlet okulunda çalışıyorum) SGK il müdürluğüne mi basvurmam lazım ? ...
4-Dr hastalıgımın genetık geçislıiyanı doğustan olduğunu soyledi kalıtsal bır kalp rahatsızlığı yani...

Forumları okudum ama daha fazla kafam karıstı ---Labirent gibi....

selamlar
sanırım %60 özür ile 10 yılı geçirdiğin için malül emekli olabilirsin.
5510 madde 25, madde 26, buralarda detaylı anlatıyorlar. ama anlaşılırmı bilemem:) benim de kafam karıştı....

Malulen emeklilik sadece maluliyet cetveli'ne göre tek bir hastalıktan maluliyet varsa mümkün. İki hastalığın toplamı maluliyeti sağlamaz.

Siz, sonradan sakatlanan memur kapsamında sayılacak ve 5510/Geçici madde4'e göre değerlendirileceksiniz. Vergi indirim hakkı elde edip etmediğinizin de hiç bir önemi yok. Emeklilik zamanınız geldiğinde kurumunuza başvuru yapacaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler, o zaman alacağınız rapor oranı erken emekliliğinizi belirleyecek.

% 60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5400,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün
hizmet süresi ile emekliliği hak ederler.

Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/eme...emekliligi-ile-ilgili-mevzuat.html#post614071

Mesleğinizin etki edeceğini sanmam. Olsa olsa, "seni emekli etmiyoruz, şu kadroda görevlendiriyoruz" derler, o aşamada önemli olabilir çaılştığınız iş kolu...

ögretmenım... ama baska bır goreve vereceklerini zannetmiyorum---bunu bende kabül etmem---...forumda malülen emekli olan memur yok galiba...emekli sandığı çalışanlarının işi zor zannederim... ne vergi indirimi etkisi var ne de emekli olan örnekler...

tek bir hastalıktan %60 malululluk şartı hangi maddede ya da genelgede var ? aradım ama bulamadım ... yardımlarınız için teşk ....

İlgili yönetmelik madde 12:

(3) Arıza/Hastalık Listesinde (Ek-1) belirtilen arıza/hastalıklardan birden fazlası mevcut ise çalışma gücünün en az %60’ını kaybedip kaybetmediğine dair değerlendirmede en ağır sekel bulgu dikkate alınır ve Balthazard Formülü uygulanmaz.

bu devlet memurluğu hakikaten ilginçmiş hemde çok ilginç...ne vergi indirimi ne malüll olabilme ihtimali yok... alınan raporlar istatik veriden iaberet...

Thomas slm.benim rapor perşembe çıkıcak.Yani kurumun istediği rapor.Bende ulaştırmada memurum.perşembbe günü gelişmelerden haberdar ederim.aşşağı yukarı aynı pozisyondayız.selamlar

mrb

ben raporu kendi isteğim ile ; vergi indirimi ve kullanabileceğim diğer haklarım için almıştım...siz kurum tarafından mı_? ve nasıl bir dilekçe ile başvurdunuz ?birde raporuma heyet tarafından yazılmış "efor gerektiren işlerde çalışamaz" ibaresi eklenmiş...

ayrıca :

sizin durumunuz ile benim durumum çok farklı --- siz iş kazası geçirmişsiniz ve yıl olarakta özürlü statüsünde emekli olma şansınız var---benim ne 15 yılım (12 yıl 6 ay) ne de iş kazası gibi bir durumum söz konusu... genetik bir hastalığın ilerlemesi ve tek dr dan %50 rakamı söz konusu...başvurucam ama sonuca ulaşma şansı olur mu bilmiyorum....

Bende 18 yıllık memur um.Sonradan özürlü oldum vergi indirimi alıyorum .
Sonradan özürlü olupta emekli olan memur duymadım.Bende emeklilik için başvurmadım.
gerçekten emekli olan varmı bilmiyorum?

mrb arkadaslar bende benzer durumda sayılırım bende 03.11.1997 yılında goreve (memur-ogretmen) basladım ve mayıs 2010 tarıhınde baglı bulundugum gelırler mudurlugune basvurdum ve ankaradan %60 İKİNCİ DERECE vergi indirim hakkı kazandım.... ne zaman ve ne skıılde emeklı olabılıırm_? yardımcı olursanız sevınırım .... malulen degılde erken yaslılık emeklılıgı ıcın ne zamanı beklmeyelım ve kac gun sıgortalı olmam gerek....

Memur lduktan sınra işgücünü %40 ve üzerinde kaybeden memurlar 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesinin 6. fıkrası temelinde emkli olurlar:
"çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır."

memurıyetten ayrılıp ssk gecsem ... kac gun daha prım odemem lazım ve ne sekılde emeklı olabılırım ...
en kısa sekılde emeklı olmak ıstıyorum ve en kolay ve en kısa yoldan hedefe ulasmak ıstıyorum ...
ssk gecsem vergı ındırım hakkımla kac gun prım odeyıp emeklı olabılırım...

Son 7 yıl içinde en çok prim hangi kuruma ise oradan emekli olabilirsiniz. Yani 3,5 yıl ssk'lı çalışan olmalısınız ki ssk statüsünde emekli olabilesiniz. Ama bu hiç mantıklı değil. Memuriyetten istifa edcerseniz bir çok hakkınız heba olur.
Sabredip yukarıdaki, minvalde emekliliği bekleyin bence.

prosudurle ugrasmak ıstemedıgım ıcın bu alternatıfı dusundum... vergı ındrım hakkım varken bır an once ve hıcbır enegele takılmadan bır an once kurtulmak ıstıyorum ...ssk gectıgımde emeklı olurken zannedrım yenı bır rapor ıstenmıyor... gunum dolunca dılekce verıp emeklı olabılıyorsam ugrasmamal daha mantıklı dıye dusundum sadece...12 yıl 6 ay hızmetım var devlet memurlugunda....

thomas size katılıyorum kağıt üzerinde emeklilik var başvurunca bir sürü engelle karşılaşırsın 19 yıllık memurum 2010 yılında % 51 vergi indirimi aldım buna rağmen yeni rapor istediler tam teşeküllü hastaneye sevk etiler onuda aldım hemde % 80 ama malesef devletin verdiği rapora eksik bulgu diyorlar bu kez üçüncü defa başka ilde bulunan üniversite hastanesine sevk etiler çıksınlarda kanunlarda böyle bir uygulamanın olduğunu söylesinler nerde hangi kanunda bu zulum var.

Şu an memur olarak çalışmaktayım 03.11.1997 (ilk atama ve ilk sosyal kesenek) yılında göreve başladım ve kesintisiz
devam ediyor ;

---öncesinde hiç bir kurumdan sosyal güvencem yok--- %60 vergi indirim raporum var . İstifa edip aile şirketinden SSK ödemeyi düşünüyorum ; vergi indirimi hakkım ile erken emekli olabilmem için en mantıklı ve en kısa yol bu geldiği için...

01.10.2008 tarihinden önce SSK lı olmam gibi bir durum mu gerekiyor...Ben bu şekilde yorumladım...Bülent Bey yanıtlarsanız sevinirim

İşin özü : En kısa ve kolay ne şekilde emekli olurum...

Yazdıklarıma göre yanıtlarsanız sevinirim...

03/11/1997 göreve başladığım tarih . Sonradan sakatlanan % 60 özürlü öğretmenim . ÖMSS sınavına girip özürlü kadrosuna geçtiğimde kontrol muayenesine tabimiyim . Bir an önce emekli olmak istiyorum rahatsızlığım çalışmamı zorlaştırıyor .

Forumda farklı başlıklarda yazdım ama yanıtlayan çıkmadı .

5434 sayılı yasaya tabi olarak normal olarak 1997 yılında göreve başladım .14 yıldır görevime devam ediyorum . Sınava girip engelli kadrosuna geçsem
5434e mi ?
5510 a mı ?tabi olacağım . Çünkü ilk defa memur olmuyorum . Bir nevi özürlü kadrosuna geçiyorum . Birkaç yerde yazdım ama yanıtlayan çıkmadı . . .

forumda aradım ama benzer bir konuyada denk gelmedim . . .

5510 sayılı yasanın 28. maddesi ilk defa 1 Ekim 2008 tarihinden sonra Memur olacak kişiler içindir. Siz bu tarihten önce zaten memurdunuz, dolayısıyla 5510 sayılı yasanın 28. maddesinden yararlanamazsınız...

Memur lduktan sınra işgücünü %40 ve üzerinde kaybeden memurlar 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesinin 6. fıkrası temelinde emkli olurlar:
"çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır."

Oturanboğa mrb !

Tek hastalıkatan % 50 diğer rahtsızlık % 20 toplamda % 60 raporum var ,

Daha önce farklı bir başlık altında bana aşağıdaki bilgiyi vermiştiniz . . .

15 yılım doldu ve hastalığımda da yeni gelişmeler oldu ben %60 üzeri rapor alırsam malülen mi emekli olmak zorundayım tek veya farklı hastalıklardan alacağım % 60 raporla erken emeklilik başvurusunda bulunamıyormuyum ? . . .

Çalışmakta zorlandığım için bir an önce ayrılmak istiyorum . . . 5510 sayılı yasada %60 rapor için erken emeklilik konusunda oran girilmemiş kafam karıştı . . .

Emeklilik için 5510/geçici 4. maddeye tabisiniz:Memurluğa başladıktan sonra %40 ve üzeri işgücü kaybı oluşanlar:
%50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760 gün primi bulunmak şartı ile,
%40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün primi bulunmak şartı ile,
[%60 ve raporu olanlar zaten malulen emekli olur]

1- Bu durma göre 5760 gün 16 yılım dolmadığı için
başvurumu mecburen MALÜLEN MEKLİLİK olarak mı yapmalıyım ?

2-%60 ve üzeri rapor alırsam 5400 gün 15 yılda erken emekli olma şansım yok mu? (Ben kanunda yazmadığı için bu şekilde anladım...)

Üst Alt