Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1997 MEB işe giriş tarihi. %60 raporum var. Emeklilik için izlemem gereken yol nedir?

metepe mrb !

İlgili yazıyı okudum ama orada da yazan aynı ; beni ilgilendiren C MADDESİ ve oradada %60 üzerinde raporu olanlar için 15 yıl 5400 gün ibaresi yok . . .Malülen değilde ERKEN EMEKLİ olmak istediğim için bu durumda 16 yılı doldurmak gerekiyor sonucu ortaya çıkıyor . . .

Sorun zaten memur olup ERKEN OLMAK İSTEMEKTE (((

Çünkü % 60 ile alınmış 2.derece vergi indirimim var ama bir işe yaramıyor emeklilik için . . .

Emekli olmak istediğimde kurum sevki ile yeniden rapor almam lazım

Ve bu güne kadar bu sitede memurlukta erken emekli olan sadece Profiline Bak: mehmetekrem - Engelliler.Biz Platformu arkadaşımız var (Onun 19 yıl hizmeti olduğu için emeklilikte sorun yaşamamış ) . . .

Biz 5434 ile başladık ve 5510 çıktıktan sonra yeni yasa ile erken emekli olma hakkını kazandık ama benim sorunum 16 yıl 5760 (%50il3%59 arası raporu olanlar) gün ile değil 15 yıl 5400 gün ile emekli olup olamıyacağım .

Birde şu var SSK ve Bağkur'a bağlı olarak çalışanlar bulundukları illerdeki SGK il müdürlüklerine gidip tüm sorularına yüz yüze cevap alabiliyorlar ama hala daha SGK bünyesinde EMEKLİ SANDIĞI masaları ve görevlileri yok en ufak bir soruda dahi kurum memuruna dilekçe veriyorsun ve en kısası 1 ayda cevap alıyorsun tam entirika ayrıca E-DEVLETTE de hiçbir bilgimiz mevcut değil ne pirim gün sayısı ne vs hiçbirşey yok . . . SORUNDA BURADA . . .

DEVLETTE BU İŞLER İLE UĞRAŞMAK BAŞLI BAŞINA DERT . . .

1 ekim 2008'den önce memur olup, ilk memur olduklarında % 40 ve üzeri raporları bulunduğunu belgeleyebiliyorlarsa, bu kişiler 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre 5400 gün hizmet süresi ile emekli olurlar.
Sorunuzun cevabı bu değil mi?

"Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının C bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır."

Oturanboğa mrb !

1 Ekim 2008 tarihinden önce ( 03/11/1997 ) tarihinde memur olarak işe başladım ve bu tarihte (işe girmeden önce) alınmış bir raporum yok ayrıca durumumu da belgeleme şansım yok çünkü SONRADAN ENGELLİ OLDUM ...

Merak ettiğimde bu ; ben şimdi %60 raporumla 15 yıl 5400 gün ile ERKEN EMEKLİLİK için başvuramıyormuyum ?

O kadar aradım ama hiçbir yerde bu konuda bilgi yok yazan sadece : "sizinde yazdıklarınız" benim durumumu açıklayıcı madde yok .

Bu durumda ERKEN EMEKLİ olmak için oranım yeterli olmasına rağmen 1 yıl beklemem mi lazım ?

http://www.engelliler.biz/forum/eme...r-emekli-olurken-yeni-rapor-istenecek-mi.html şu konuda ve içerisine eklediğim linklerdede belki işinize yarayacak bilgiler bulabilirsiniz ancak bence bu olayı aydınlatmanın en iyi yolu bulunduğunuz il sgk müdürlüğüne durumu anlatan bir dilekçe yazmak ve sonradan engelli olduğunuzu sizinde ilgili kanuna istinaden 15 yıl ve 5400 günle emekli olup olamayacağınızı sormak resmi yazı ile dilekçe ile başvurduğunuz için size cevap vermek zorunda kalacaklar, eğer durumunuz bu statüyle aynı olursa zaten memuriyetiniz 10 yılı geçtiği için kalan süreyi emekli sandığına isteğe bağlı sigorta olarak ödeyebilirsiniz, yeni gelişmelerden bizide haberdar edin, geçmiş olsun.

OturanBoğa;

Mrb

Sevgili oturan boğa verdiğiniz yanıt aynen doğru ` ve 5400 gün ibaresini bende çok aradım hiçbir yerde bulamadım .

BENİ EN ÇOK SİNİR EDENDE SGK ADI VERİLEN KURUMDAKİ İL MÜDÜRLÜKLERİNDE "EMEKLİ SANDIĞI MEVZUATINI BİLEN BİR ALLAHIN KULU YOK" Ankaradakiler ise ukalalıktan belgeliler...

Aralık ayı içerisinde cihazım takılacak ve forumlarda çok aramama rağmen "hipertrofik kardiyomiyopati + ICD cihazı takılan hastalara verilen oran konusunda " benim durumumda olan kimseye rastlamadım . . .

Benzer durumda olan kimseye rastlamadığım ve yazışmalar bir dünya sürdüğü için ne olur bilemiyorum . . .

Tavsiyede bulunacak ya da bilgisi olan veya benzer durumda olan arkadaşlar var ise yazsın lütfen . . .

Engelliye özel erken emeklilik sadece engelli kadrosu ile işe başlayanları kapsar. Sonradan alınan raporlar işe yaramaz. Malulen emekli olursunuz bu durumda da alacağınız emekli maaşının yarısı civarında bir maaş slırsınız ..

2008 yılından önce memuriyetiniz olduğundan,15 yılda,emekli olursunuz.

5434 e tabisiniz.

fatih_123 benim bahsettiğim konu "erken yaşlılık emekliliği" En başından okursanız sevinirim ...

turkuaz 1997 yılında sağlıklı olarak göreve başladım ve sonradan sakatlandım 5 yılım doldu ama mevzuaata yazan bu ;

Emeklilik için 5510/geçici 4. maddeye tabisiniz:Memurluğa başladıktan sonra %40 ve üzeri işgücü kaybı oluşanlar:
%50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760 gün primi bulunmak şartı ile,
%40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün primi bulunmak şartı ile,

"% 60 RAPOR ORANI İLE 5400 GÜNDE ERKEN EMEKLİ OLURSUNUZ YAZMIYOR ." Bunu öğrenemek istiyorum . . .

Malülen başvurama şansım var ama ben malülen değil erken emekli olmak istiyorum . . . SORUNDA BURADA ....

Malülen emeklilik için dilekçe verdiğimde çalışmaya devam etmem gerekiyor mu?

Yine aynı soruyu erken emeklilik için dilekçe verdiğimde de şeklinde de soruyorum ?

teşk . . .

Slm !

03/11/1997 tarihinde sağlıklı olarak göreve başladım . Yaşadığım sağlık problemleri nedeni ile malülen emekli olmak istiyorum gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

İçeriği bu olan kısa bir dilekçe ile başvurumu malülen emekli olma için yaptım 16 yılımın dolmasına 9 ay vardı ama artık daha fazla mesleğimi yapacak halim olmadığı için dilekçemi vermek zorunda kaldım . Bakalım bundan sonra ne olacak . . .

4 Şubat tarihinde malüllen emekli olmak için verdiğim dilekçeye bu gün yanıt geldi (2 ay 11 gün-el insaf...) ve üst yazı ile üniversite hastanesine sevk edildim (Bülent Ecevit Ünv.) . . .

Gelişmeleri buradan paylaşarak benzer durumdaki arkadaşlara süreç ve işleyiş hakkında yardımcı olmak ümidi ile . . .

Bu gün il Milli Eğitim Müdürlüğünden okuluma gelen yazıya okulumca üst yazı yazılarak : "Halen bulunduğu görevi yapıp yapamayacağını gösterir , kesin işlemli sağlık kurulu raporunun fotoğraflı aslının..."İlgiliye elden teslim edilmesini ve tarafımıza ulaştırılmasını . . .(şeklinde yazılmış yazıya istinaden)

Gittiğim üniversite hastanesinde rapor başvuru odasındaki personelce "Kardiyoloji ve Endokronoloji" servislerine yönlendirildim . Tahliller ve diğer işlemler bittikten sonra rapor odasındaki görevliye muayane kağıdını teslim ettim ." Buraya bulunduğu görevi yapıp yapamayacağı" yazılmamış dedi tekrar polkilinikteki dr gittim onlarda heyette görevli doktorlar yazacak biz yazamayız dediler .

Bana verilecek rapor özürlü sağlık kurulu raporu değilmiş "Bulunduğu görevi yapıp yapamay . Neden bu şekilde olduğunu sorduğumda ise bu tür durumlarda sizin hastalığınız ile ilgili 3 doktor bu kararı verecek diye bir cevap aldım .
acağını belirtir SAĞLIK KURULU RAPORUYMUŞ. . .

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yazsın lütfen . . . Burada malüliyet için bu şeklide bir rapor tanzimi olduğunu okumadım hiç . . .

Malulen emeklilik süreci tamamlanmadan işten ayrılmayın ki, olası bir red kararında açığa düşmeyin.

Rapora nihai kararı heyet yazacaktır. Dlerim olumlu olur...

Slm

Dün raporumu alıp kurumuma elden teslim etmek için sevk edildiğim Zong.BEÜ ünv hastanesine gittim . (Normalde raporları elden teslim etmiyorlarmış. ) Raporun bir örneğini alabilir miyim ? Dedim ve memur bayan raporumun bir fotokopisini ve aslını kapalı zarfta elden verdi .

Bi baktım raporumda rahatsızlığım ile ilgili ibare yok . Ben kardiyolojiden gittim oradaki memur da işgüzarlık yapmış Endokronoloji yazmış neyse ben o servisi de dolaşmıştım asıl rahatsızlığım olan Kardiyoloji ile ilgili servisini de dolaşmış olmama rağmen bir rahatsızlığım yazılmamış . Dedim ben HİPERTOFİKKARDİYATİ hastasıyım ama bu rapora göre bende bir şey çıkmamış ben iyileşmişim .

Bundan sonra şefime sorayım dedi ; şef hanım geldi ukala ukala itiraz et dedi (itiraz edince hakem hastaneye gönderileceğimi bildiği için). İtiraz etmeme gerek yok epikrizde ve tetkiklerde yazanı siz rapora yazmamışsınız dedim . Git Dr la konuş dedi . Hocaya durumu anlattım . Bir not kağıdı yazdı elime ve eklesinler dedi . Görevli bayana götürdüm verdi elime dosyayı git yazdır dedi . Ondan sonra Hoca yok . VS VS VS

BIRAKTIM GELDİM

MALULEN EMEKLİLİK BU ŞARTLARDA MÜMKÜN DEĞİL . ÖNCE RAPORUMDA HASTALIĞIMIN BULGUSU YAZMASI LAZIM Kİ BAKIP İNCELESİNLER .

:) Ne denebilir bilemedim. Rapor o şekilde SGK'ya gittiğinde yeniden hastaneye sevk edilecektin vs.vs. Aylarca sürecekti iş... Geçmiş olsun! Bundan sonra ya sabır çekip raporu düzelttirmeye odaklanın...

Slm ;

Beklenen cevap geldi ve malülen emeklilik başvurum reddedildi . . . Buradaki başvuruları ve sonuçlarını sürekli okuyan birisi olarak çokta şaşırmadım desem yeri . . .

16 yılımın dolmasına şu an tam 3 ay var ve ondan sonra 39j maddesine göre yeniden sevk ve emeklilik başvurusunda bulunacağım . . .

Neyse ki 3 ay sonra emeklilik hakkınız var. Yoksa çok daha fazla can sıkardı bu durum....

sayın hocam sizin maluliyetten ziyade vergi indirimine bağlı erken emeklilikten" faydalanmanız gerekiyor..son durumunuz nedir öğrenebilirmiyim?

slm ,

memurlarda vergi indirimine dayalı erken emeklilik diye bir şey yok .ben 16 yıl ve 5760 günü doldurduğum için yeniden kontrol muayenesi ile emeklik için başvurdum .daha önceki rapor oranım %60 idi o nedenle bu şekilde bir yol izledim .

Not : Malülen emeklilik talebime red cevabı geldi .

erken emeklilik hakkınız raporunuz yüzde 60 üstü olduğu içinmi yok sayın hocam? bir yerde bir karışıklık var..yasadaki boşluktan dolayı sizi malulen emekliliğe zorlayıp ,malulen emekli olamadığınız için çalışmayamı zorluyorlar?

hocam yasayla size sağlanan erken emeklilik hakkıızdan faydalanmak istediğinizi belirten dilekçeyle başvurun bir kez daha..hakkınızdan vazgeçmeyin.malulen edemedikleri için erken emekli edeceklerdir.aksi takdirde mahkemeye verin ..başkada çözüm yolu yok gibi duruyor..

sayın THOMAS son durumunuz nedir? erken emeklilik talebinize emekli sandığı olumlu bir cevap verdimi?

thomas

konunuz yarım kalmış emekliliginizi kısaca özetleyip bilgi verirmisiniz

Üst Alt