Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 ay önce kaza sonucu c5 seviyesinde patlamalı kırığı oldu. Neler yapabiliriz?

sadet48

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş. Benim kardeşim 04.07.2009 moosiklet kazası geçirdi c5 patlamalı kırık var. Belden aşasını hissetmiyor. Kolunu göğüs hizasına kadar zor kaldırıyor. Gaitasını bazen hisediyor, ayaklarda hisyok sadece masaj yaptığımızda karıncalanma oldunu söylüyor akçiyerleride hasar görmüş ayrıca ameliyatı geçirdi 15 gün önce solum cihazından ayrıldı. Fizik tedaviye hala geçemedik.
Bizi neler bekliyo yardımcı olabilirmisiniz. Kardeşime nasıl faydam dokunabilir?

Ayrıca kardeşim moral olarakta çökmüş durumda tedavileri kabul etmiyor egzersizleri ve buhar makinesini istemiyor yan çevirme saati geldinde onuda reddediyor. Lütfen bize yardımcı olun

gelişmeler olabilirde olmayabilir de,bunu en iyi zaman gösterecek,ama en önemlisi size her türlü olumsuz söz söylense bile aldırış etmeden fizik tedaviye başlamanız ve devam etmeniz.
fizik tedavi konusunda geç kalmış sayılmazsınız...doktorlarınızla görüşüp ne zaman başlayabileceğinizi öğrenebilirsiniz
allah yardımcınız olsun

Öncelikle geçmiş olsun;
Fizik tedavinin yanında, devamlı yattığı için ,havalı yatak şart yoksa yatak yarası gelişebilir.Kontrollerini aksatmayın,herşey cok taze, biraz sabretsin ,herşey güzel olacak, üzülmesin.

geçmiş olsun doktorunuzla konuşup fizik tedaviye mutlaka başlayın bu dönemler onun için çok önemli nazlanıp sızlanmanın vakti değil zaman aleyhine işliyor omurilik felçli hastalarda hareketlerin ve hislerin geri dönüş süreci ilk6 ay la 2 yıldır bu dönemde ilerki yaşamında onun için çok önemli istemesede bir şekilde bir fizik tedavi ve rehabilitosyon hastanesine yatırın burada hem fizik tedavi görür hemde sizlere yapmanız gerekenler öğretilir...

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN...

Merhaba mac72 çok geçmiş olsun. Benim kardeşimde motosiklet kazası sonucu c5 patlamalı kırığı var. Platin takıldı. Tam bi hafta sonra akciyerlerin de problem olduğu anlaşıldı zaten solum sıkıntısı vardı oksijen veriyolrdı ama o çok rahatlamıyodu. 1 hafta sonra solunum cihazına bağlandı. Kazadan 10 gün sonra ankara gataya götürdük orda akciyer amaliyatı geçirdi meğerse akciğer ortadan bükülmüş ters dönmüş bütün sıkıntısı buymuş akciyerdeki bütün komplikasyonlar bu yüzden gelişmiş. şimdi sadece buhar veriyolar. Dün tarake öztamiyi çıkarmışlar pazartesi fizik tedaviye geçebileceğini söylemiş doktorlar.
Kardeşimin belden aşasında his yok sadece bacaklarına masaj yaptımızda karıncalanma oldunu söylüyo gaitasını önceden hisetmiyodu şimdi arada onu hissediyo. Kollarını yattığı yerden göbek hizasına zor kaldırıyo. Kardeşimin ayaklarında karıncalanmanın oluşu hilerin gelicene işaret olabilirmi gaitasını hissetmesi iyi bi gelişmemi yoksa olan şeylermi bunlar.
Siz hangi tarihten beri uğraşıyosunuz hangi aşamalardan geçtiniz şu anki durumunuz ne bizimle paylaşır bize yol gösterirmisiniz. Bizimle aynı durumda olan bütün herkesle konuşmak dertleşmek isterim.allah herkese acil şifalar versin.allah yardımcımız olsun. Bu arada biz muğlalıyız

----------

Pardon bacaklarının karıncalanması hislerin gelicenemi işarettir
herkese çok geçmiş olsun

Öncelikle kardeşinize ve size geçmiş olsun sadet48 ;

Butür rahatsızlıklarda akciğerde kardeşinizdeki gibi bir bükülme olmasa bile ilk aşamalarda sürekli yatmaktan ve egzersiz yapmamaktan dolayı akciğerlerde problem oluşabiliyor bende de olmuştu(aslına bakarsanız hayati tehlike taşıyan bir durum akciğerdeki hava keseciklerindeki ödemden birtanesi bile patlamış olsa hastayı kaybetme riski varmış)..

Kardeşinizin gaitasını hissetmesi bence iyi bir gelişme inşallah daha da gelişir ..Kolları için sürekli egzersiz yapması lazım tabiiki doktorlardan yapabilirsin onayı aldıktan sonra heleki bir akciğer probleminden sonra kesinlikle sormadan birşey yapmamalı..İlkbaşlarda (sanırım elleri kavrayamıyor ) boş plastik kolonya şişesini ellerine bağlayıp egzersiz yaptırabilirsiniz boş şişeyi rahatlıkla kaldırmaya başladıktan sonra yavaş yavaş şişenin içine su koyup ağırlaştırabilirsiniz..

Allah kolaylık versin...

bana hemen cevap yazdınız için çok teşekkür ederim. doktorlar eğzersizlere hayır demiyolar zaten pazartesi günü fizyoterapiye başlayacak.
sizin kaza nezaman oldu? ellerinizi haraket ettirmeye başladınızmı?
bi mahsuru yoksa paylaşabilirmisiniz?

Rica ederim arkadaşım sağolsun bir arkadaşımız bana yazdığınızı söyledi görmemi sağladı...

ben kazayı 1989 'da yaptım yani epey bi oldu ..ama size şunu söyleyim kardeşinizin durumunu kimseyle kıyaslamayın çünkü ben C5 kırığı olupta altı ay içinde yürüyen of lide gördüm..Omurilikteki zedelenmeye bağlı olarak hareket hemen de dönebilir altı aydada dönebilir üzgünüm ama dönmeyebilirde..sizin yapmanız gereken kardeşinizin egzersizlerini fizyoterapistlerin ve doktorlarının önerdiği şekilde aksatmadan yapmak...

bacaklarının karıncalanması nasıl sizce olan bişeymi

İnşallah iyidir hisin ve hareketin dönüşüne işaret eder bilememki yani benim birşey demem yanlış olur..

sadet48;
karıncalanma hemen hemen her hastada görüle bilir...onun için bu ayrıntıya takılmadan fizik tedaviye devam edin.geçmiş olsun...

merhaba defna hanım sizede çok geçmiş olsun. yani nebileyim daha yeni olduğumuz için napcamızı çaşırıyoruz bi yerden bi umut bekliyoruz

----------

ayrıca sizlerlerle iletişim kurabildime çok sevindim beni başkalarının anlayabileceğini düşünmüyorum hepinize de çok teşekkür ederim

----------

çok teşekkür ederim çılgın. palet sizin durumunuzu hatırlayamadım neydi rahatsızlığınız

sizin durumunuz gayet normal hepimiz ilk kazadan sonra ne yapacağımızı şaşırıp her yerden bir umut aradık bende c5-c6 seviyesinde kırık var boynuma platin takıldı 7 yıl oldu hala azda olsa bir şeyler umut ediyorum...
çünkü umut etmezsek elimizde başka neyimiz kalır ki...

ALLAH'IN İZNİYLE BU GÜNLERDE GEÇER İNŞALLAH...

öncelikle allah şifa versin diyorum .bu site sayasinde bu derdi bir bizim yaşamadığımızı gördük.bilgi ve tecrübelerden bayağı yararlandık.12 yaşındaki kızım 26 haziranda trafik kazası geçirdi.c5 c6 da hafif ama c7 de hasar var.c7 kemiği alındı ve kasıktan kemik alınıp oraya konuldu.ilk başlarda yıkıldık ama zamanla kabullenip tedavisi için çırpınmaya başladık.bizim akciğer sorunu olmadı.kollar hareketli ama ellerde his var hareket yok.baştan beri havalı yatak kullanıyoruz.haftada 4 yada 5 seans fizyoterapi görüyor.anladık ki ilacı zaman ve terapi..kolları ilk güne göre güçlendi.2 saat arayla pozisyon değiştiriyoruz.splint kullanıyoruz.ayrıca sonda olarak tak kullanıyoruz.doktorunuz zaten size gereken bilgiyi verir.hastanızın isyan etmesi normal.psikolojik destek alabilirsiniz..allah hepimizin yardımcısı olsun,hastalarımıza şifa versin.

----------

bir de omiriliğin durumu ne aceba.inşallah tam kesi değildir.bu durumda malesef umut yok.inşallah bu hastalığın kesin tedavisi bulunur da bu durumdaki bütün hastalar şifa bulur.malesef şu aşamada bunun kesin tedavisi yok.vücudun zamanla vereceği tepkiler ve fizyoterapiden başka...

----------

kök hücre nakli yaptıran arkadaşlar var.onlar olumlu gelişmeler oldukça siteye yazacaklar..bizde onlardan umutla haber bekliyoruz.olumlu gelişmeler olursa bizler için de bu tedavi umut olur...

ya bende onu merak ediypyorum ama doktorumuz bize tam kesimi ezilmemmi bunu bilemeyiz
içerdeki hasarın ne oldunu biz açıp bakamayız dedi. ama bazıları hasarlarının tam kesi oldunu söylüyolar bu kanata nerden vardılar diye bende merak ediyodum

----------

aycıca size de geçmiş olsun inşalllah allahın izniyle bu zorlukların üstesinden gelicez. belki de sınanıyoruz
herşeyin hakkımızdaki hayırlısı.

kardeşim radyoloji doktoru. o filmlerine baktı ve omirilik hattının sağlam durduğunu söyledi.kırık omiriliğe bir bası yapmış.ben de şunu merak ediyorum tam kesilerde omirilik tamamen kopuyor mu ileri düzeyde eziğe bağlı yüksek düzeyde hücre ölümü mü...

haha sizde bizde yolun başındayız benim kardeşimde 24 yaşında daha askerden geleli 4 ay olmuştu askere gitmeden önce nişanlanmıştı işe başlayıp evlenceklerdi 1 iki ay içinde 04.07.2009 da motosiklet kazası geçirdi bütün hayalleri yıkıldı ikisininde. benide en çok kahreden hayallerinin yarım kalışı oldu. kardeşim şimdiden pes etti ama nişanlısı kardeşimden bizden daha güçlü çıktı allah ondan razı olsun

cümle devrik oldu.. yani tam kesiyi ben de merak ediyorum

pardon yukarda daha yazcaktım HA HA OLMUŞ
KUSURA BAKMAYIN

zaten onun morale ve desteğe ihtiyacı var..inşallah onu candan seven bir nişanlısı vardır...

Bize ilk palatin takan doktorumuzun allattığı şu oldu omurilik içinden geçen geçen bir sürü sinir olurmuş bunların hangi işlevi yaptını bilemiyiz hepsinin çalıştırdığı yerler farklı dedi kimisi elleri kimisi kolları kimisi parmakları, bunların içinden bir sinir kopsa bile biz onu göremeyiz iiçinden kopmuştur dedi yada eziklik olmuştur bunu biz tahmin edemeyiz dedi. Diğer arkadaşlar durumlarını tam kesi olarak dile getirmiş yoksa ordaki sinirlerin hepsinin kesik olmasındanmı bahsediyolar bende anlamış değilim henüz. Inşallah rabbim ummadığımız bir yerden bir ışık yakar hepimize sizin kızınızda daha çok küçükmüş.

evet kızım hayat yolunun başında...içi içine sığmayan hareketli bir çocuktu...kazayı dedesi yaptı..kızımdan başka kimse zarar görmedi.dedesi ağır depresyon geçiriyor..yani ailece sınavdayız...kardeşimin düğününe giderken yani gelin almaya..düğün evi yas evine döndü..herşey iptal edildi..bütün sülale mutsuz..kızımdan gelecek iyi haberleri bekliyorlar...

Doktor içerde sinirlerin ne durumda oldunu bilemeyiz içerden geçen bir sürü sinir vardır dedi bunların hansi zarar görmüştür hanhisi eziktir tahmin edemeyiz dedi. Bende bilmiyorum bazı arkadaşlar durumlarını tam kesi diye anlatmış onların sinirlrin hepsimi kopmuş bilmiyorum bende

buradaki kopma kelimesinin ikiye ayrılma mı yada tamamen ezilmemi olduğunu bu durumu yaşayan birisi bize izah edebilir..mutlaka bir yazan arkadaş çıkar..

Allah hiç kimsenin mutluluğunu yarım bırakmasın ,kimsenin hayalleri yarı yolda kalmasın bizim hayallerimiz yarı yolda kaldı inşallah o yola devam edicez

Bunları inancımızla yenicez

inşallah sadet kardeşim.bizi ayakta tutan umut ve dua

Fizyorerapiye nerde başladınız sorabilirmiyim acaba

Belki bi yerlerde buluşur birbirimize destek oluruz

Ikimizde aynı aşamadayız

özel bir terapi merkezinde.gata ya gitmek istedik olmadı.kızım oturamıyor.ileri bir tedavi için oturması lazım.oturunca termal tedavi imkanı olan daha iyi bir yere gideceğiz.bekliyoruz

tedavi masraflarını trafik sig. karşılayacağı için özel bir terapi merkezine gitmeyi düşünüyoruz

büyük ihtimalle izmir olur

Trafik sigortası karşılıyomu masrafları? o nasıl oluyo kii

Gata neden olmadı dolu muymuş

kaza yapan araç trafik sigortalı.tedavi masraflarını o yüzden karşılıyorlar.tabi belli limitte.150 bin liraya kadar masrafları karşılamak zorundalar.sizin durum nasıl bilmiyorum.motosiklet trafik sigortası oluyor mu.oluyorsa sigortanız var mı.kusurlu olan sürücülerin masrafını karşılıyor mu.bilmiyorum.kazada kardeşinizin kusuru ne ve tek taraflı kaza mı.

----------

gata uğraşsak belki olurdu ama yaşadığım şehre uzak ve kurulu bir düzen.yani zor olacaktı.

Üst Alt