Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 ay önce kaza sonucu c5 seviyesinde patlamalı kırığı oldu. Neler yapabiliriz?

Arkadaşlar benimde kuzenim sığ suya dalma sonucu C6 kemiğinde kırık oluştu ve 2 temmuz 2009 da kaza oldu. Göğüsten aşağıda his ve hareket yok şuana kadar... Haftada 5 gün fizik tedavisi devam ediyor. Bunun yanında psikolojik destek alıyoruz, psikiyatriden. Gün içinde 5 salona katılıyor. El egsersiz, Fonksiyonel, Norolojik, Biofeedback ve Spor salonu.

Gelişmeleri yanında olan ve kendiniz anlayamazsınız gerçektende çok minik minik ilerliyor. Fakat hayat boyu hiç bıkmadan sıkılmadan spor yapmak gerekiyor. Eklemleri sürekli hareketli tutmak gerekiyor. Kreçlemeyi ve kasılmayı azaltması için.

Biz bunun yanında günde 4 seans kendimiz masaj yapıyoruz. Vücudu oldukça rahatlatıyor. İdrar boşaltımda kullandığınız Tak a oldukça dikkat edin enfeksiyon durumu çok kötü yoruyor vücudu bitkin bırakıyor ve iştah kaçıyor. Biz 10 kilo verdik...

Vücut bazı şeyleri çalıştıkça kabul ediyor...

Tam kesi, yarı kesi ve bası olayına gelince. MR çekiliyor ve sonucunda Kişinin Skala sı belli oluyor. A,B,C,D,E olarak A en kötü fazla bası veya kesi olduğunu gösteriyor. Fakat bu skala çok önemli değil sıkmadan bıkmadan çalışmak herşeyin önünde geliyor. Motivasyonda çok ama çokkk önemli...

Merhaba arkadaşlar kardeşim ayaklarını hisetmiyordu kas haraketlerinden başka hareket yoktu geçen gece kardeşim uyurken babam ayağına iyne batırdığında ayağını hafif çekmiş bu iki defa olmuş hemde ama kardeşim uyandında haberim yok hissetmedim demiş. Sizce bu iyi bi gelime olabilirmi

----------

Dün gece balgamdan dolayı sıkışmış. Burnundan girerek balgamı temizlemişler pazartesi fizyoterapiya başlıycaktı. Sizce bu fiziktedaviyi geciktirir mi.

Öncelikle çok çok geçmiş olsun.arkadaşlar bazı konulara değinmiş ben de sizlere faydalı olacağını düşündüğüm tecrübelerimi paylaşmak isterim...

1-Sevgi,moral ,destek çok önemli.Olay yeni olması sebebi ile size kızabilir,odadan kovabilir, ağır konuşabilir bunları normal karşılayın zamanla düzelir
2-Yatak yarası açılabilir bu konuda hemşire veya doktorundan yardım isteyin.Pozisyon değiştirmesinin neden gerekli olduğunu anlatsınlar.Sizi dinlemez boşuna yorulmayın.Eğer sırtüstü yatıyorsa topuk yarası açılmaması için ayaklarının altına yukseklik saglayacak minder koyun.Minderi silindir haline getirin topuklar boşa çıksın
3-Tekerlekli sandalyeye geçtiğinde muhakkak havalı minder üzerine oturtun.Kuyruk sokumunda yara açılma riski çok yuksek oldugu için bu havalı minder gerekli.
4-Tam kesimi?Ezil me? bunlara kafa yormayın,kardeşinizin yanında da bunları konuşmayın.Onun mutlu olduğu konuları açın.Umut tacirleri çevrenizde dolaşabilir.Ben şunu yürüttüm,bunu ayağa kaldırdım derler.Sakın bunlara kanmayın.Maddi manevi çöküntüye uğrarsınız.Kardeşinizin psikolojisi daha da bozulur.Modern tıbbı takip edin.Koca karı ilaçlarına asla prim vermeyin.
5-Fizik tedavi önemli size bu konuda yardımcı olacak olan fizyoterapistlerdir.Ayrıca kardeşiniz kabızlık sorunu yaşaayacak sebze ve meyveağırlıklı beslenmesine dikkat edin.Gunluk 2 lt sıvı alması iyi olacaktır.Şu an mevsim meyvesi incir,kuru kayısı,kuru erik bağırsaklarını rahatlatacaktır.
6-Zannederim şu an daimi sonda kullanıyor.Aralıklı sondaya geçince buraya yazarsanız yine sizlerle tecrübelerimizi paylaşırız.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar.Kafanıza takılan birşey olursa bizimle paylaşın.Tekrar geçmiş olsun...

sadet kardeşim ben de kızımın ayaklarını gıdıkladığımda tepki veriyor.ama o hissetmiyor.bu durum normal ve her hastada olabilir.bunları görmek bizi mutlu ediyor.kızım öksüreceği zaman içten gelerek öksüremiyor yüzeysel öksürüyor.onun için nefes egzersizleri yapıyoruz.

çok teşekür ederim allah razı olsun hepinizden

merhaba dua kızını nasıl oldu güzel gelişmeler varmı

teşekkürler sadet.haftada 6 seans terapimiz devam ediyor.artık desteksiz oturtma çalışmaları başlıycak.onun dışında kollar eskiye göre güçlü.kardeşin nasıl.onda da ilerleme var mı.

herkese merhaba öncelikle yeni üye oldum siteye of li olan canım babam kazaya t11 t12 zedelenme 14 ay oldu evde fizik tedavi yaptırıyorum ben önceleri fizyoterapist yardımı almıştık.ellerini azda olsa kullanabiliyor yani en azından kendi yemeğini suyunu ilacını içebiliyor.ayaklarını kendine çekebiliyor parmaklarını oynatabiliyor yerde köprü hareketini yapmaya çalışıyor. karıncalanma ve yanması hep var ayağının altını gıdı gıdı :) yapınca anlıyor gaita kontrolü var idrar kaput sonda kullanıyoruz wolkerle ayakta 10 dk.durabiliyor yalnız benim öğrenmek istediğim ağrısı bazen çok oluyor neurantin 800 4*1 lioresal 3*1 oxilepsi 3*1 kullanıyor rutin ilaçları antidepresanda kullanıyor ağrı neden geçmiyor yada geçmeyecekmi bide spastisitesi oluyor. yardımcı olursanız sevinirim iyiye gidiyormuyuz bide bu ay ege üniv.FTR bölümüne götüreceğim onu rehabilitasyon programında daha ii olur dimi arkadaşlar.herkese geçmiş olsun Allah şifalar versin

Sevgili zekre...Babanı bir an önce fizik tedaviye götürmende fayda var, hatta bence geç bile kalmışsın..Çünkü eğer ayağını kendine çekiyor yani ayak bileğini ve arak parmaklarını oynatabiliyorsa nörolojik seviyesi kırık seviyesinden bayağı bir aşağılara inmiş, bu durumda kaslara yoğunlaşmak iyice güçlendirmek lazım...sonrasında da yürüme şansı çokkkkk yüksek..

sebseb bayram sonu gideceğiz inşallah haklısın kasları güçlendirmek lazım yazdığın için çok sağol inşallah müjdeli haberi buradan paylaşırım sağlıcakla kal hayırlı bayramlar..

kardeşim ayaklarının altından dokununca karıncalanma hisediyor gözlerini kapasada hangi ayağının dokunulduğunu hisediyor dün dizlerinine, hissetmiş. idrarında yanma olduğunu söylüyorrr. yaniii idararınıda hisediyor bunlar güzel şeyler gerisi gelirmi sizce. yoksa olan şeylermi.

sadet48 elbette iyi şeyler bunlar bunların gerisi gelir fizik tedavi şart birde beyin gücü uyuşma olması ii diyolar umarım öledir kal sağlıcakla...

arkadaşlar biliyomusunuz kardeşim bacağını dizinden hafif haraket ettirebiliyomuş ama hareketi hissetmiyomuş. sizce durum nedir.

sizin anlattığınıza göre iyi şeyler..zaten böyle durumlarda en küçük bir belirtinin bile açığa çıkması ileri için umut vaat edebilir...

Üst Alt