Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 aydır askerim. Panik atak, anksiyete ve depresyon nedeniyle çok zorlanıyorum!?

Karaci78

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba 31 yaşında kısa dönem askerim.Sivilde anksetiye ve panik atak depresyon sorunları nedeniyle 1 yıldır ilaç kullanıyorum.60 gündür askerim bu sorunum tavan yaptı.Rdmye gittim alışma süreci dediler bende mantıklı buldum ve günlerin geçmesini bekledim.

Ama maalesef düşündüğüm gibi olmadı hep dişimi sıktım yaparım ederim diye maalesef olmadı.Her Sabah dis gıcırdatma sesi ile uyanıyorum yetmiyor başıma büyük bir ağrı giriyor.Arkadaslarimda bu durumdan üstü kapalı rahatsız..Her sabah buraya ait değilim duygusu ile uyanıyorum.Kafam her gün ağrıyor.Arkadaslarimla samimi olamıyorum.Yemekten zevk alamıyorum.istahim yok.Bir arkadaşımla konuşmak istemiyorum.Arkamdan iş çeviriyorlar diye düşünüyorum. Hayatımın tadı kalmadı.Rdm sonra hastaneye gidiyorum sanki sallamiyorlar.Kendi kendime köşede ağlıyorum.31 yaşında adamım böyle birşey yaşamadım.. Ne yapsam ne etsem uyum sağlayamıyorum.Aileme bu sorunu hiç açmadım uzulmesinler diye nisanliyim onada söylemedim.Bi arkadaşla az daha yumruk yumruğa kavga edecektim.Zarar vereceğim diye korkuyor çekiniyorum.

Durumum bundan ibaret ilacimi içiyorum ama bi bi faydasi yok.Biliyorum ki Ailemin ve sevdiklerimin yanında olsam sorun düzelecek ama olmuyor burada kilitliyim resmen .Hava değişimi alsam kesinlikle geri gitmem..

Ne yapmalıyım arkadaşlar lütfen bu kardeşinize yardım edin.

Lütfen cevap yazın..

Kardesim onceliklen gecmis olsun. Durumunu anliyorum senin. Anksiyettede doktorlar pek onemsemiyorlar gibime geliyor. Bence yapman gereken oraya kendine alistirman . Saten kisa donem yapicaksiniz 2 ayi gitmis bile . Bence az bir vaktinizin kaldigini dusunerek oranin sivilde yasayamayacagin bir yer oldugunu . Bir daha boyle bir ortami goremiycegini dusunerek orada arkadasliklar kurmani, kendine oralarda daha sonra anlatacagin anilar birakmayi denemelisin .. lakin hastane sureci ne bel baglarsan sonucu alana kadar bakmissin askerligin bitmis. . Sormak istedigin soru olursa askeriye ile yardimci olurum

kardeşim raporlarını sun acil psikolojik destek iste.psikolojik rahatsızlıkların görüntüsü yok o yüzden ne yaşadıgını sen bilirsin.kimseye kulak asma git tedavi ol

Kardeşim ben sağlıklı olsam inan askerlik bir gram ağır gelmez hatta bedelliyi bile es geçtim fakat sağlık sorunlarım el vermiyor.Ben ne yapsam ne düşünsem bile beyin ve ayni sekilde vücut reaksiyon veriyor.Ayrica yaşım 31 bu sebeple herşey zor geliyor inanın yaşayan anlar.Ben salı günü Rdmye cikacam ondan once komutanla bu konuyu konuşmalı miyim ? Rdm hastaneye sevk etse heyet mi istemeliyim ne yapmalıyım saygılarımla..

Karaci78

Geçmiş olsun.12 yaşından bu yana aynı şeyleri yaşıyorum panik atak panik bozukluk halini aldı Hayatım Allak bullak oldu.Sizin eğer fizyolojik bir rahtsızlık yok ise Anksiyete içinden Ayrıştırılmış Panik bozukluk durumu..siz Askerlik yapmayacam diye kendinizi şartlamışsınız ve bunu bir an önce sonuçlandırmak istiyorsunuz.bu dediğimi yalnış anlamayın Ansiyete ve panik bozukluktan dolayı oluyor bu..ben kaç kez kalp krizi geçirdim ve hastane aciline bu şekilde gittim..

Ama gerçekler böyle değildi kalpte hiç bir sıkındı yok gezmediğim kalp doktoru kalmadı panik bozukluk tan dolayı 7 ay hatanede yatırdılar beni çok inatçı pis bir illet..Ama hastane yatışından sonra bunun bana beynimin bir oyunu olduğunu kabullendim.sizin duruma gelince iyi bir psikiyatriste git herşeyi olduğu gibi anlat hatta Yatışını iste çünki beynin sana yeni senaryolar hazırlıyor biri gidiyor biri geliyor sonu gelmiyor.şuanki yaşadığın Ailenden ve bulunduğun ortamdan uzaklaştığın için yaşadığın kaygı bozukluğu hali.o yüzden Amirlerinden izin al birsn önce bir doktora git olduğu gibi anlat onlar sanayardımcı olur geçmiş olsun

Karaci78

Saten komutanin seninle konusur den rdm ye cikiyorsan eger. O sana kita anlet formu duzenleyecektir .

Kardeşim ben senin söylediğin safhaları geçtim..Bende kalp krizi vs.. sorunları oldu sonuç tabiki beyin oyunu..Bu durum farklı kaç yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum biliyorum hastalığı ama bu farklı bir durum.. Belki de sadece hava değişimi alsam iyi gelecektir.Bilemiyorum belkide uyum bozukluğu vardır daha bir kac sebep sayabilirim..

Dış gıcırdatma yaşıyorum bunu panikle veya kaygı ile ilişkilendiremiyorum.ve en baş cevapta yazdığım gibi binlerce sorun var..

Karaci78

diş gıcırtısı bir çok insanda var diş gıcırtısı panik bozuklukla pek ilişkisi yok başka sebeblerden olabilir.ayrıca Anksiyete yada panik atak panik bozuklukta ben o evreleri geçirdim demek pek doğru olmasa gerek.ben ne söyledim beynin sana sürekli yeni senaryo hazırlıyor sonu yok ve sonu gelmiyor..Ancak iyi bir tedavi alırsan hayatı yaşancak hale getirebilirsin..tamamen kurtuluş yok zaman zaman yeni senaryolarla tekrarlıyor Anladın?

Dediğim gibi sen hava değişimi yada askerlikten muah olmayı bilinç altına yerleştirmişsin hava değişimi alırsan rahatlayacağını ve düzeleceğini düşünüyorsun doğrumu.. ve bunu sonuclandıramadığın için şuanki bunalımın o yüzden..ve panik bozukluğun tekrarlamış durumda.Doktora gidiyorsun doktor seni dikkate almıyo çünki ona göre sende bişey yok,Ama yaşadıkların ve beynin seni oyuna getirip sende çok çiddi bişey olduğunu ve doktorların bunu anlamadığını fısıldıyor buda seni müthiş bir kaygıya ve korkuya düşürüyor.

Umut112 ; diyelimki öyle, beynimiz.senaryo uyduruyor sonra kendimizi bunun gerçekleşmemesi durumunda caresiz hissediyoruz. peki böyle.olması durumunda ki bu hastaligin adına psikososyal rahatsızlık mi deniyor?

yörükoğlu

bu şikayetler serotonim hormon dengesizliğinden dolayı oluyor.bu şikayetlerin genel adı Anksiyete...Ama doktorlar yaşadığın şikayetlere göre panik atak,sürekli panik atak halindeysen buna panik bozukluk, major depresyon,kişilik ve uyum bozukluğu psiko sosyal anti sosyal ve buna benzer bir çok tanı koyarlar.Genel olarak Anksiyete bozukluğudur

Umut112

teşekkür ederim cevap için. doktorum bana psikososyal bozuklugu tanısı koydu. ön tanı Z65.9 psikososyal sorunlarla ilgili tanimlanmamis problemler, suanda 10 günlük sıhhi izindeyim 1 ay sonra kontrol amaçlı muayene yazdı rapora. ilaç kullanımı 1 hafta içinde etkisini gosterimi sizce? eğer ilaç etki etmezse 1 ay beklemeden izin dönüşü tekrar sevk alıp doktorla konuşmam uygun olurmu?

öncelikle mutlu yıllar diyelim😊psikiyatri ilacı yazdı sanırım?psikiyayri ilacları 1 gün veya bir haftada etki etki yapmaz en az 3 ay kullanmaznız gerekiyor.

Eğer rahtlamadıysan ve şikayetlerin devam ederse 1ayı beklemene gerrk yok doktoruna tekrar gidersin

Umut112

teşekkürler bende size mutlu yıllar dilerim. komutanlarim doktorun çağırdığı tarihten önce sevkimii zorlastirabilir bu yüzden ters dusmek istemiyorum. yeterince yardımcı oldular anket formumda. 1 ayın dolmasını bekle derlerse itiraz edemem sanırım fakat bunyem hem fiziken hemde psikolojik olarak 1 gün daha bile askerligi kaldıracak durumda değil bunu hissediyorum. ilacı 1 adet 25mg günlük tek doz. raporum şöyle ; ön tanı Z65,9

destekleyici görüşüldü, kıtası rdm takip, birlik içi motive edici tedbirler alınması. ilaç tedavi önerildi. 1 ay.sonra kontrol amaçlı muayenesi uygundur.

doktor bana ön yargılı yaklasti, buradan muafiyet almayı düşünüyorsanız alamazsın, sizden çok.daha.kötü.durumda olanlar var, ben günde onlarca kişiyi muayene ediyorum her sorunum var diyeni kurula göndermeyiz, sorunlarını cozmeye komutanlarına veya kendin cozmeye.calismalisin gibi cümleler kurdu. son.olarak da yapamayacağımı, günden günü sorunlarimin büyüdüğünü söyledim.ısrarla ve 3 aylık.askere haa değişimi verilmez ama başka sağlık problemlerinde olduğu için ( bel fıtığı, alerjik rinit, karaciger yaglanma) 10gün sıhhi izin yazdı, bu.izini iyi degerlendir sorunlarına çözüm aramaya bak.dedi ve.raporu.elime verip gönderdi

yörükoğlu

şikayetlerini tam anlamıyla anlatıysan ve doktor sizi muayene edip ömemli birşey olmadına kanaat getirmişse buna katımak zorundayız.aksi halde doktor size inadına bir şey yapacağını zannetmiyorum.demekki ciddi bir sorun görmemiş.koyduğu teşhis bile ilac yazabilmek için koyduğu uyduruk bir teşhis..

Karaci78

öncelikle geçmiş olsun. kusura bakma başlığı.biraz meşgul ettik.
öncelikle durumu komutanlarına anlatmalisin ve birkaç gün seni izlemelerini saglamalisin sonunda senin.askerlik yapamayacağını yönünde anket formu doldurarak rdm sevkinde çok kalabalığı yapmadan sorulara kısa ve net.cevaplar vermelisin, intihar düşünüyorum gibi.cümleler kullanmam şayet böyle bi.durum varsa bunu komutanların formunda belirtecektir. senin.soylemen hiçte iyi bir izlenim bırakmıyor ınan.bana.

herkes mutlaka ailesinin sevdiklerinin yanında kendini.daha iyi hisseder sonuç olarak bu geçerli bir sebep değil, bunun için varsa daha geçerli bir.sebep sunmasını ki doktorda ciddiyetle yaklassin. süreci bu şekilde başlat, ne yap yap komutanlarini yapamayacagina ikna et . doktora ve.komutanlarına kesinlikle hava değişimine.gidersem donmem cümlesini kullanma, hava değişimi tedavi sürecinin içinde büyük önemi var bence, aksi.taktirde seni haa değişim vermeden kurula sevk ettiginde kurul ilk önce hava değişimi alman yönünde karar verecektirdiye düşünüyorum, şimdiye.kadarki okuduğum örneklerde bu.şekilde görülüyor. iyi yıllar

Cevaplar için teşekkürler ben zaten intihar düşünecek biri değilim inançlı biriyim..ama maalesef bu hastalık askerlik yapmamı zorluyor. Sıkıntıları anlatacam sanırım hava değişimi iyi gelecektir..

Umut112

aslında bende anlamadim tam olarak doktorun ne yapmak istediğini, konuşmaya sanırım yanlış bi yerden girdim ki başka sikayetlerini anlatmama rağmen doktor sürekli aynı şeyleri söyledi durdu fakat son cumlelerimle ve hastaliklarimla ilgili raporlarimi sunarak doktorun kanaatini biraz olsun değiştirdim sanıyorum, çünkü ilk başlarda sadece ilaç yazabileceğini söylemişti ama sonra istirahat de ekledi normal şartlarda benim durumumda bunun gerekli.olmadığını belirtti.

tabiki doktorun kanaatine katılmak zorundayız, doktor size bakınca zaten anlıyor ne.yapılması gerektiğini fakat yinede konuşma esnasında doktorun fikirlerini yönlendirmekte bizim elimizde ben bunu anladım.

komutanıma raporu getirdiğinde okudu ve bu şekilde süreci baslattik, gününde dön (firar etme olarak algıladım) ve bundan sonrası bi hava değişimi daha verir dönüşte kurula sevk eder dedi.
benim tek sıkıntım iznim bittiginde muayeneye kadarki 20günlük sureyi evimde geçirmek istiyorum. diğer taraftan sunuda dusunuyorum acaba 1 ay.beklemeden birligime dönüp ertesi gün komutanlarimdan tekrar acil sevk isteyerek doktora sikayetlerimde değişme olmadığını ve birliğe dönünce sorunlarimin tekrar artmaya başladığını söylesem doktorun kanaati ne yönde etkilenir?

Karaci78
sana tavsiyem biraz sabret ve rahatsizliginla ilgili istirahat alarak evine gittiğinde kullandigin ilaçların reçetelerini ve bununla ilgili tüm dökümanları topla izin dönüşü doktoruna bunları göster. bu.şekilde istirahatin çok işe yaramadigina kanaat getirirse seni ikinci hava değişimi vermeden kurula sevk eder, belkide raporuna kesin.tanı yazarak havadegisimi dönüşü smk li inzarli oolarak fotoğraflı sevk ile tekrar muayeneye cagirabilr ki buda muafiyet için büyük bir gelişme olur.

Ayni durumlar bende de vardi silah tutamaz verdiler bana sadece.

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Karaci78

Arkadaşlar Doktorlar hastalık konusunda zaaf göstermezler..Eğer çiddi bir rahtsızlığın var ise gereken her şeyi yapacaktır..boyuna posuna huyuna nerede askerlik yaptığına bakmaz hastalığın varsa gerekeni yapar..eğer doktor hastalığın yok deyip seni birliğine yolluyorsa sağa sola atlamanın bir anlamı yok.doktor yok diyorsa yok demekki..insan gibi askerliğinizi yapın El alemede rezil olmayın...

ben 18 ay askerlik yaptım..Askerde hastalandım hasta hasta nöbet tutuyırdum ve hastaneye gitmek hiç aklıma bile gelmedi geçer gecer dedim.sonra nöbette bayılmışım gözümü hastanede açtım 1ay hatanede yattım sonra 3 ay hava değişimine yolladılar ben hiç bir şeyle uğraşmadım..demek istediğim doktor sizde ciddi bir hastalık görse gereğini yapıyor o yüzden boşuna uğraşmayın..Askerliğinizi insan gibi yapın Ailenize sağ salim dönün inş.

Yanlış anlamayın ben doktor takmıyor derken ne dersem onu yapıyor ilaç diyorum veriyor şu ilacida ekle diyorum ekliyor yani uzun lafın kısası ilgisiz bir doktora denk geldim yoksa benlik birşey değil

Karaci78

Şimdiki askerlik hiç birşey değil çok rahat konumdasınız,baksana internet sitesine bile girip sohbet edebiliyorsunuz..dağda insan yüzüne hasret kalan Telefonun T sini göremeyen Annesine babasına hasret kalan bitlenen asker kardeşlerimide düşünün..rahatlık batar insan oğluna bu insan oğlunun yapısında vardır..

Kardeş ben diyorum adana sen diyon Çorum leblebisi

Karaci78

Ben bir yerde gerçekleri söylüyorum..sen ne söylüyorsun özet olarak tekrar geçermisin.ona göre cevap yazıcam.

Kardeş bana bedelli askerlik vuruyordu ama ben es geçtim askere gelmek istedim yani senin düşündüğün gibi kaçmaya çalışıyorum ama 1 seneden fazla bu hastalığa yakalandım. Benim elimde olsa gram ağır gelmez ama gerek ilaç gerekse vucud ve beyinin tepkisi beni bu hale sokuyor ona rağmen sadece hava değişimi alsam iyi gelecek düşüncesindeyim. Belki yine duzelmem.

Askerlik dediğin nedir şurada 4 ay kalmış bı şekilde geçer peki ya sağlık ? Burada kalan beni geriye dönmesi çok zor olan hastalığa iletirse ne olacak ? Hayat baba zindan olur. Ki zaten kısmen sivil hayatta yaşadım. 4 ay yataktan çıkmadım Vertigo hastalığına yakalandım işten çıkmak zorunda kaldım. Hastalığı çok zor da olsa kısmen atlatmistim fakat böyle giderse durum kötüye gidecek şimdi kendimi ifade edebildim mi acaba ?

umut kardeş senin niyetin başka yere kaymaya başladı. karaci 31 yaşında olduğunu yazmış bırak nasihat etmeyi de varsa yardımcı olacak kadar bi fikrin onu belirt yoksada zaten kim neyin ne olduğunu biliyordur.

arada kanada kayıyor laf o yüzden müdahale ediyorum. yapmak isteyen yapar askerligini istemeyen hur iradesiyle buna çözüm arar, hastalık bahane yada gerçek olsun bunu yargılamaya kimsenin hakkı yok. o kadar

Karaci78
Güzel kardeşim ben sizi çok iyi anlıyorum ,Ve asla ve asla sizi rencide etmenin peşinde değilim,Hastalık ALLAH tan gelen birşey hasta iseniz tabiki bunun bir çaresine bakmak gerekir..benim takıldığım nokta neden doktor bey yada doktor hanım her kimse sizi sizin istediğiniz şekilde değerlendirmiyor?Hasta iseniz size gerekeni yapmak zorunda.

yörükoğlu
yazdıklarımı iyi okur iyi anlarsan hiç bir yere kaymadımı anlarsın..gercekte hasta isen bunu tabiki anlatacaksın ve caresini bulmaya çalışacaksın.ben aksini idda etmiyorum ki

Kardeş doktor çaresine bakmıyor değil Rdmye gittim o bana İlk haftalarda sıkıntı çekersin dedi bende doktorluk birşey bulamadım çünkü bana da mantıklı geldi ama süreç böyle ilerlemedi o sebeple ikinci kez gidiyorum sıkıntı çıkaracaklarını sanmıyorum sadece ne nasıl işliyor ne söylemem gerek bu konularda destek bekledim

Gerçekte hasta olan asker kardeşlerime diyeceğim hiç bişey yok Hepsine Allah acil şifalar versin.Ama hasta olmayıpta numara yapıp rapor koparma peşinde olanlarada yazıklar olsun..Sahta raporla hava değişimi yada askerlikten muah olacaksın evde yan gelip yatacaksın..bi diğer tarafta gariban halini anlatamayan mazlum asker kardeşim dağda seni koruyacak.vijdanın el veriyormu buna veriyorsa sanda yazıklar olsun.bukadar basit..kurum yada isim belirtmedim üstüne almak isteyen alsın.yarası olan gocunur

Karaci78
siz psikiyatrist le görüşüyorsunuz değilmi

@Umut112 ;
yukarıda sana ait olan son cümlelerden öyle.anlaşılıyor. kimseye rezil olmayın demissin bu.cümleyi açarsak muafiyet

aldığımızda veya suanda muafiyet alma yolunda karşımıza.cikanlara halihazırda rezil olmuş oluyoruz senin gözünde, bu.kelime biraz ağır.

Hakkını vermek gerekirse başlarda gayet ciddiyetle ve bu konularda bilgi sahibi olduğunu zaten belli etmistin öyle oldugundanda şüphe yok. Sivil hayatta bu.rahatsızlıklar bizim hayatımıza ne kadar etki ediyorsa , askerlik hayatinda bu durum katlanılmaz bir.hal alıyor. ben mr cihazına girince içinde.duramiyorum kalp carpintisindan kapalı ortam ölüm hissi panik atak hepsi var, 3 ay önce sağlıklı bir.insan olarak katıldım birliğe fakat suanda geçmişte yaşadığım tüm hastaliklari fiziki ve psikolojik olarak ilerlemiş şekliyle tekrar yaşıyorum. ve benim geçimini sagladigim insanlar var, en iyi doktor seni en fazla 5dk dinliyor, çoğu askersin diye yüzüne bakmıyor,

hatta bu.forumun bazı yöneticileri bile. grip olan başçavuş 7gün istirahat alıp yatıp ayın 15i gelince bilmem kaç.bin tl maasi almasını biliyorda gerçekten caresiz kalmış er neden hor görülüyor söyler misin?

bizlerde burada kendimzi v ailemizi düşünmek zorundayız, benim dayım 25yıldır ruh v sinir hastaliklari tedavisi görüyor %80 raporu var kendi.cocugunu tanimiyor... ve tüm bu.sorunlar askerlik döneminde başlamış sonrası çıkmaz sokak. hakkını helal.et

Güzel kardeşim seni ve bi başkasını istemeden rencide ettiysem ben özür dilerim..Askerlikle ilgili pek bilgim yok..ama tıpla veya hastalıkla ilgili istediğinizi sorabilirsiniz..benim anlatmak istediğim şeyler tam anlaşılmamış yada farklı yerlere çekilmiş o yüzden ters konuma düştük..

Askersin diye yüzüne bakmayan doktor olamaz.Ama olanlar şundan dolayı oluyor kendini hasta ayağına yatırıp rapor koparma peşinde olanlarla çok karşılaştığı için..bü yüzden senin gibi gerçek hastalar bu şekilde dikkate almıyorlar.herkes dürüst olsa herşey yolunda gider buna inan..senin hastalığın Anksiyete Aksiyete içinden ayrıştırılmış panik atak hastalığın bu..panik atak tanısıyla hava değişimi yada askerlikten muah vereceklerini sanmıyorum.

Üst Alt