Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 aydır askerim. Panik atak, anksiyete ve depresyon nedeniyle çok zorlanıyorum!?

@Umut112

rica.ederim hocam özüre gerek yok, unutalım gitsin. bize yardımcı olmaya.calistiginin farkındayım bunun içinde tekrardan teşekkür ederim

13-14 yıl önce atarax kullanmistim ozamanlar şikayetim uykuya geç dalma/alamamak, yalnız kalma/karanlık fobisi, uykuda terleme ve sık sık benzer kabuslar (yükseklik fobim devam ediyor, o zamanlar ruyada yuksek yerlerden kendimi atarken yada çok derin bir kuyudan ailemi kurtarmaya çabalarken ter içinde uyanirdim ) suan kabuslar yok, uyku.dalma problemim var, sürekli hesaplar yapıyorum, en.ufak bi sorun.büyüyor beynimde günler haftalarca.her boş.kaldigimda bunu düşünmeye engel olamıyorum, ataklarim oluyor kalp çarpıntısı, baş agrisi ve migde problemleri...

doktora sadece bir cumlemmde ailevi sorunlarimin da olduğunu, geçimini.benim sqgladigimi da söyledim doktor başka bi.tespit yapamadı ön teşhis psikososyal yazdı. oda insan sonuçta. dogustan.yetenegi.yoksa neden.bilecek 3dakikalık görüşmede benim sorunlarimin gercekligini, belki de.biraz klasik.geldi.konuşmam.ona, kendimi deli.olarak.tanıtım ama.anlatimim gayet aklı selim oldu.

yörükoğlu

elbette size yardımcı olmaya çalışıyorum Eğer bir art niyetim varsa ALLAH şahit olsun..Anladığım kadarıyla sizinde dediğiniz gibi doktor sizi tam dinlememiş o yüzden şikayetlerinle koyduğu teşhis bağdaşmıyor..Şikayetlerin Panik atağı tarifliyor ve sürekli bu şekildeiseniz panik bozukluk halini almış ve ciddi bir tedavi sürecine alınmanız gerekiyor..panik atak da aniden kalp çarpıntısı ateş basma nefes darlığı ölüm korkusu kalp krizi geçiriyorum korkusu 1 dk 20 dk kadar sürde oluyorsa panik atak krizidir..ama bu sürekli bu şekilde devam ediyorsa panik bozukluk halini almıştır ve tedavi edilmesi gereken inatcı bir hastalıktır

evet öyle oldu, bu biraz benim.hatam birazda doktorun aslında. onun ilgisizliğini farkettim odaya girer girmez.ve savunma mekanizması ataklarla baş.gösterdi bende. en büyük.sorunum kendimi ifade edememek, karşımdaki.beni.haksız.çıkarırsa anlamaya.calismazsa çıldırıyorum fakat zararsız biriyim hiç.bir şekilde n kendime nede karşındakini fiilen zarar veremem, düşünürüm yapmak isterim sonucunu ihtimalleri hesaplarim kendimdn korkmaya.endişelenmeye başlarım ufak çaplı kalp krizleri gecirrm belki.ama icimde bastirirm şiddet duygusunu ve farkındayım.bunun bana en.çok.zararı verdiğinden ama yapamıyorum. yapabilsm kendimin yada bi başkasının elini kolunu kirsam ınan ki rahatlatir beni hatta masadaki bardagi alıp duvara carpsam ama yapamıyorum lanet olsun birşeyler beni engelliyor öyle bir kasiyorki hemde kalbim sızlıyor parçalanıyor.
doktor beni umarım iyice anlamaya çalışır yoksa benim sonum iyiye işaret değil

yörükoğlu

size saydığım şikayetlerin kaçını yaşıyorsun yazarmısun...Ateş basması,ellerde terleme ve titreme,uykuda terleme,ölüm korkusu nefes darlığı,çıldırıyorum hissi kalp krizi geçiriyorum öleceğim korkusu.gaz şkayetleri göğüste ağrı kollarda ellerde uyuşma.

cildirma hissi deyince biraz düşündüm oluyormu tam emin.değilim fakat diğerlerinin hepsi yoğun.şekilde var. hatta ateşim nadiren 37.5 altına.düşüyor, bunlara ek olarak kas ağrılarım, kramplar kasilmalar, şiddetli baş ağrılarım, boğaz sisligi (yutkunma zorluğu), dikkat eksikliği (kitap okurken.aynı.anda başka.bir.şey üzerine.dusunebiliyorum bunu farkettigimmde 10sayfa okumuş oluyorum ama hicbirsey hatirlamiyorum) sürekli.yorgunluk bitkinlik bıkkınlık hissi... aklıma gelenler bunlar

psikolojik hastalıklarda Ateş basmasını hissedersin ama derece yükselmez sen öyle hissedersinboğazda düğümlenme yutkunma zorluğu varsa Yaygın Aksiyete bozukluğuna Panik atak da eşlik ediyor demekki..size önerim doktorla görüşmende bu şikayetlerini tam anlamıyla anlat size yardımcı olacağını umuyorum.şikayetlerin bipolar bozukluğa da benziyor.

hocam evet yanma.sürekli.var iç.hastaliklari.doktoru.her.gittiğimde olcuyordu o yüzden. derece söyledim. yüzümde ve avuç iclerimde sık .yanma şikayetim var

dediğim gibi.kendimi ifade edemiyorum karşı karşıya gelince, yanımda beni.dinlediğinden emin olduğum bi arkadasa yada sıradan birine sabaha kadar.anlatabilirim amma velakin doktor karşısında dilim dolanıyor nerden baslayacaagimi dusunurken.en.saçma yerden dalıyorum lafa, herkese az konuşun diyorum önce kendim yapamıyorum. bu bnde böyle isyerimde patronuna karsida konuşmazdim, lisede mudurumede. ne yapmami onerirsinizzz?

valla ne önersem bilemedim.şikayetlerini doktora yüz yüze anlatamıyorsan.düzgün bir yazıyla yaz o şekilde doktora ver doktor okusun.sacmagibi ama dersin hocam yüz yüze konuşmakta çekiniyorum şikayetlerimi yazdım dersin verirsin okur

yazmak.aklıma gelenler arasında fakat benim.sorunum çekingenlik değil herşeye aşırı.reaksiyon gösteriyorum, ani konuşma isteksizliği yada ortamı terk etme isteği ruh.halim dalgalanıyor. doktorun yanına kendimden emin.girdim fakat anlık bit.his.ne diyecegimi nerden başlayacağım nasıl anlatacağım aklımdan gidiyor. çekingenlik huyum yok her ortamda rahatım neredeyse ama önemli. bir konuda kpnusacaksam kendime anlam veremiyorum

yörükoğlu

Anlattıklarına göre konuşuyorum kesin teşhisi iyi bir psikiyatrist te ne yaşıyorsan Olduğu gibi anlat.o sana kesin teşhisi koyacaktır ve gerekli tedaviyi yapacaktır..Ama anlattıkların Yaygın anksiyete Panik bozukluk ve bipolar duygu durum bozukluğunu da tarifliyor sanki tam şekillenmemiş .bipolar bozukluğunda manik ve depresif ataklar olur.sen sadece depresif atak yaşıyorsun,içe kapanma kendini ifafe edememe vs.özet olarak sen herşeyi olduğu gibi doktorunla konuş o sana yardım eder inş.şimdiden geçmiş olsun

çok.sağolun zaman ayırdığınız.için. disaridaydim bakmadım telefona, cuma günü. sıhhi izin veren doktorun yazdığı ilacı almak.için eczaneye.girdim ilaç uretilmiyormus . ismi exel sanırım doktor.yazısı.iyi okunmuyor, epeyce şakacı bi.doktorum olduğu.için mutluyum suan :) doktora tahlillerimi gosterdim ilaç kullanmamam gerekiyordu onuda söyledim ama bu.ilaç karaciğeri etkilemez dedi kendisi (3hafta sonra.tekrar karaciger.enzimlerine.bakılacak.ve biyopsi olma durumumda var). eczacı bulamazsın.dedi.yarın zaten.reçetenin.günüde doluyor artık.bulsamda alamam. araya hafta sonu ve yeniyill tatili girince üstüne 2gündür yolculuk yaptığımdan bugün fırsat oldu. neyse artık kararimi.verdim.yarın.öbürgün burdaki psikiyatr a cikmam.lazım herşeyi anlatip gerekli.olan.doğru tedaviye baslamaliyim. zaten içim icimi.yiyor pazartesi günü iznim bitecek hayirlisi artık.

kendine iyi bak,herşey yoluna girer umarım bolşans.iyi geceler

evet karaciger enzimleri.yuksek çıkıyor alt114 ast76 alp240 hepatit negatif, pankreas enzimi ggt 880... ultrason.temiz karaciger pankreas normal.boyutlarda büyüme yok, karaciger yaglanma var.diyet yapıyorum sigara alkol biraktim yaş 33. kısacası karaciger hasarini tespit.için biopsi yapacaklar birdaha gidişimde. ankara zırhlı.birlikler de askerlik yapıyorum

yörükoğlu

Çok geçmiş olsun karaciğer direncli bir organımız ama ihmale de gelmez.değerler oldukca yüksek karaciğer yağlanması ne derece bilmiyorum ama siz bunu ihmal etmeyin.ayrıca yazmak isterseniz özelden de yazabilirsin.ben size Allahtan Acil şifalar diliyorum.herşey yolunda gider inş.iyi geceler kendine iyi bak

Umut112

Allah razı olsun. inşallah en yakın zamanda tekrar eski sagligima kavuşup sivil hayatima donebilirim tüm hastalara rabbim acil sifalar versin şikayet etmiyorum kesinlikle, bu halimize binlerce şükür. iyi geceler

Evet arkadaşlar durumu rdmye söyledim oda zaten az çok durumu biliyordu hastalığımin ve ciddiyetimin farkında bana uyum sorunu depresanlik panik ve anksetiye bozukluğu teşhisi koydu kıta anketi istedi komutanda doldurdu yarın hastaneye sevke gidiyorum

Kısaca hastalığımin üstünden geçecek olursak;Her sabah dişe sertçe vurarak uyanma veya gıcırdatma üstelik Arkadaş da durumdan rahatsız uyanir uyanmaz kafada yoğun baskı,parmakta titreme , boğazda dugumlenme, Arkadaşlar ile konuşmama isteği hepsinden uzak kalma isteği, iştahsızlık ve yemekten tad alamamak.mutsuzluk yaşça büyük olduğumdan uyumsuzluk sorunu, agresiflik yersiz yere arkadaşla kavga etme ve onu ölesiye dövme hissi, Çaresizlik duygusu bazen gözlerim doluyor hatta son zamanda ıssız bir köşede kendi kendime ağladım ( 20 yıldır göz yaşı dokmemisimdir)en ufak sorunu kafamda büyütmek mesela adam bana oğlum vs dese şaka bile yapsa aşırı alınıyor büyük tepki gösteriyorum.

Aklıma gelenler bunlar.. Arkadaşlar durumun farkında zaten kısaca doktora kendimi tam ifade edebilmek için önerileriniz var mı ?

Karaci78 komutanin vr rdm doktoru askerlik yapamaz.yada uyum sorunu yaşıyor görev alamıyor.yazmissa yarın.doktor gerekli olan tedaviyi baslatacaktir ve hava değişimi sonrası kurula çıkartması muhtemel. yarın en kötü ihtimal10 gün sıhhi izin almaya bak ilaç yazdir sonrası akisina bırak

Kardeşim ben zaten 1 yıldır lustral sonra efexor 35 mg sonra 75 mg ardından sabah akşam olarak dereceli yükseltilerek ilaç içiyorum ve geçmişte de içiyordum yani bu olaylar var olan hastalığı daha fazla yükselti telafisi olmayan hastalığa ilerlemesin diye bunca şeye katlanır ve sizden yardım bekliyorum

Karaci78

Sizin durumla ilgili dün bişeyler paylaştık.şimdi bir yandan durumuna üzülüyorum yardımcıda olamıyorum bu oldukca sinir bozucu...Size Anksiyete Panik atak uyum bozukluğu felan demişler..Malesef ki bu tanılara pek önem vermiyor doktorlar..engelli raporu almaya kaltığın zaman bile bu teşhislere %10 gibi düşük bir oran veriliyor

Sağlık bakanlığının yayınladığı prosdür bu..Hastalığı hiç kimse sevmez Allah kimseye de vermesin Ama inanın size üzüldüğümden içimden şöyle geçiriyorum,keşke panik atak anksiyete yerine Bipolar bozukluk yada psikotik bozukluk psikoz manik atak manik depresif gibi tanılar alsan..ozaman istediğin son ucu şartsız alırsın..Ama panik atak Aksiyete tanısıyla pek şansın yok..Ama yinede Allah yardımcın olsun

Askerlik Hava Değişimi Hakkında Bilgi istiyorum | Yardım

Arkadaşlar Öncelikle merhaba

Anksetiye ve panik bozukluk sebebiyle RDMye gittim onlarda hava değişimi için doktora sevk ettiler doktora başıma gelenleri ve RDM nin söylediklerini anlattım fakat doktor ben vermiyor askere hava değişimi çok biliyorlarsa komutanın ve RDM deki psikoloji komutanın gelsin veya beni şikayet etsinler diye tepki verdi.

Ben zaten şok oldum ! Durumu komutana anlattım o doktoru dilekçe ile şikayet ederiz seni başka doktora sevk ederiz dedi.Ben ise zaten yeterince bunaldığım için gerek görmedim ve kanuni izin istedim durumu memleketimde hallederim dedim.

Komutanda raporu bu numaraya faksla dedi. Oldukça anlayışlı bir komutanımız var..Her neyse memleke geldim Merkez komutanlığından raporu aldım gittim psikatriye fakat o doktor kıta anketi ile askerlik yaptığın yerde muayne olmalısın hava değişimi öyle alırsın dedi.

Neyse dedim Burnumda et var hem onu alayım hemde hava değişimi ile biraz rahatlamış olurum dedim KBB ye gittim onlarda neredeyse aynı şeyi söyledi.

Kısaca Bu sevk kağıdını ben niye aldım ? ne işe yaradı ? Memleketimde rapor almak imkansız mı ? Bu nasıl bir sistem ? Doktorlar benimi kandırıyor yoksa benmi yanlış bir yol izliyorum ? İznimin bitmesine 2 gün kaldı ve ben kendimi hazır hissetmiyorum Acil tavsiyeniz lazım tşk ederim cevaplar için

Karaci78

Güzel kardeşim ben sana bişeyler anlattım Ama pek dikkate almadın..panik atakla ansiyeteyle hava değişimi alamazsın bunu unut..Ağır bir tablo olması lazımki sana hava değişimi versinler..hava değişi bulunduğun birliğin sevk ettiği hastane neresi ise orası vermeye yetkili..şuan izindemisin Sana bir önerim olacak.

Evet kardeşim şuan izindeyim.Aile hekimi en fazla 5 gün verim dedi buda çok yetersiz. Özel hastaneler olur mu acaba

nerde hangi ildesin..bulunduğun ilde ruh ve sinir hastanesi varmı

@Karaci78; benim durumumu da anlatmistim 10gun sihhi izin yazdi doktor, ön tani: psikososyal durumlarla ilgili tanimlanmamis problemler, 1adet ilac yazdi İXEL adinda bu ilaci bulamadim uretilmiyormus neyse gecen hafta carsamba gunu yasadigim ildeki devlet hastanesine gitttim (sevksiz) psikiyatr `a durumu kisaca anlattim 2tane ilac yazdi Lustral ve Meresa, bunlari kullan raporun bittigi gun gel rapor yazayim dedi. Dun gittim öntani: Anksiyete bozuklugu tanimlanmamis yazdi rapora ve 10gun istirahat yazdi. Birlige donunce tekrar doktora cikmami onerdi.

@Umut112; kardeş enim durumuda biliyorsun, en buyuk sorunumda kendimi ifade edememek, ani ruh halimdeki degisimler, isteksizlik, ortami terk etme gibi durumlar oluyor. Doktor burnunu kaşisa beni ciddiye almadigini bana inanmadigini dusunerek aniden cok asiri sinirleniyrum kendimi feci sekilde kasiyorum ve konusmaya devam edersemde gercekten cok sacmaliyorum karmasik anlasilmaz konusuyorum, bunlari ancak gorusme bittkten sonra tekrar tekrar dusundugumde farkedebiliyorum kendimde. Sorunum basit bi anksiyete bozuklugu degil bundan eminim ama kendimi ifade edemiyorum banada bi oneride bulunurmusun rica etsem.

Üst Alt