Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 aylık engelli memurun tayin hakkı..?

csharpci

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Memurluğa başlayalı bir buçuk ay oldu. Henüz asalatim tasdik olmadı. Sürekli raporumla engelli tayini hakkım var mı ? Şu anda hemen tayin isteyebilirmiyim ?

ben 15 günlük sağlık personeliyim. dilekçemi hastaneye verdim onaylandı. genel sekreterliğe elden götürdüm yönetmelikten haberleri olmadığı için az kalsın sağlık mazereti sanıp dilekçemi geri göndereceklerdi. ilgili yönetmelik ve maddeyi açıklayınca tamam biz size döneriz deyip kapattılar. hala haber yok. yani ordakilerin keyiflerine kalmış gibi görünüyor. ama tayinimizin yapılmaması için bir sebep yok şuanda

Engelli iseniz tayin hakkınız var, bir dilekçe yeterli olacaktır fazlasıyla..Bir buçuk aylık memur olmanız ve dolayısıyla asaletinizin tasdik olmaması tayin hakkınızı engellemez.

Arkadaşlar yanlış bilgi vermiş olmayalım engelli memur asaleti tasdiklendikten sonra engelliliğinden dolayı 1 kereye mahsus tayin isteme hakkı var.

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlşkin Yönetmelik hükümlerine göre değerlendirildiğinde adaylığınız kaldırılmadan hiç bir yere gidemezsiniz. Kaldı ki bu yönetmelikte yapılan değişiklikle engellilere bir sefere mahsus yer değiştirme imkanı verilmişsede yönetmeliğin 2. madddesi aday memurları kapsamadığına hükmetmetedir.

Aday memurun tayin hakkı çalıştığı kurumun inisiyatifinde bir konudur.Ben memurum ve çalıştığım kurumda aday memur olup bir hafta sonra tayinle giden memur arkadaşlar biliyorum.Bunlar mümkün olmayan şeyler kapsamında değil arkadaşlar.

adaylık kalkmadan tayin olmuyor ama torpil ile geçici görevlendirme olabilir..

Engelli memur asaleti tasdiklendikten sonra engelliliğinden dolayı 1 kereye mahsus tayin isteme hakkı var diye bir söylem var ama biz de aynı durumda olan daha yeni atanmış olan (1-2 hafta oldu) bir arkadaşımız için girişimlerde bulunduk dilekçelerimizi yazdık da asaletle ilgili bir söylem olmadı eğer kadrolar müsaitse işiniz çözülür denildi bakalım bekliyoruz.

arkadaşlar yönetmelik açık adaylık kaldırıldıktan sonra tayin hakkınız doğuyor. Bu eğitim öğretim dışındakiler için geçerli tabi

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/08/20140816-5-1.pdf

Engelli memurların adayken tayininin yapılamayacağını söyleyen arkadaşlar lütfen yukarıdaki linkte bahsi geçen 11. maddeye bakabilirler mi ?
Özellikle 2. paragrafı dikkatlice okuyun. Engelli ise diğer kısıtlayıcı hükümlere tabi olmadan atama yapılır diyor. yani adaylık ve asaletten bahsedilmiyor.

Aslında sizde haklısınız. daha genel sekreterlikte ki uzmanlar bile yönetmeliği tam manasıyla anlamayıp dinlemeden dilekçemi geri vermeye çalışırken sizin böyle demeniz şaşırtıcı değil.
Bugün genel sekreterlikle görüştüm. onlar yönetmeliği kendilerine göre yorumlayıp biz sağlıkçılara atandığımız Genel sekreterlikte hastane seçimi yapmamıza müsade ettiklerinde geçerli olduğunu sanıyorlar. halbuki alakası yok bu dedikleriyle ve şuan bakanlıktan görüş bekliyorlar. anlamıyorum bu insanlar nasıl uzman olmuşlar ?

bazı kurumlar kendi yönetmeliklerinde istisnalar yapmışlar...

Vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim. Henüz çok yeni memurum. Ve problem çıkarmak istemiyorum. Asaleti tasdiği bekleyebilirim. Peki örneğin asaleti tasdikten sonra tayin istedim. Kesinlikle atanırmıyım? Veya her hangi bir sebepten ötürü Geri çevrilme ihtimalide var mı ? Eğer kesinlikle atanırsam il mi olur ? ilçe olma olasılığıda var mı ?

kimse sen dilekçe verdin diye sana mobbing uygulayamaz azarlayamaz kızamaz ceza veremez. sen memursun arkadaşım her önüne gelen ahkam kesemez. senin o hastanede 3 tane amirin var. 1- hastane müdürü 2- müdür yrd 3- başhekim ve yardımcıları daha da kimseyi takma.

istediğin ile atanma konusu şöyle. istediğin ilde kadro boşluğu varsa ataman sorgusuz sualsiz yapılır. yoksa yapılmaz.

bende tayin talebinde bulundum.ek madde 3 ten istedim.Adı geçenin Hizmetine duyulan ihtiyaç nedeniyle görevinden ayrılması Valiliğimizce uygun görülmemiştir.şimde ne yapmak gerek.Forumda Avukat arkadaşlar yardımcı olabilir mi dava açsak.

Çalışmayı istediğim kurum beni istedi.İstemeseydi Görevinden ayrılmasında bir sakınca olmadığı takdirde personel tanıtma formu .hizmet belgesinin tasdikli örneği ,hakkında adli soruşturma olup olmadığı ister miydi?hiç.

kadrolar boş ise atanır gibi anlamlar çıkabiliyor yazışmalardan ancak böyle bir şey yok. dolu boş atamak zorunda "bir defaya mahsus" ibaresini de danıştay bozdu. kısıtlama yok. dilekçe veripte problem yaşayanlar, sağlık bakanlığına bağlı olanlar lütfen ankarayla (çok yardımcı oluyorlar) görüşsün. görüşü bulunduğu il yöneticilerine aktarsın bilinçli bir dille. ben böyle yaparak tayinlerimi sonuçlandırdım.

güzi adaylığınız bittikten sonra mı sonuçlandı tayininiz yoksa bitmeden mi ?

ben altı yıllıkken tayin aldım. ancak adayken hatta hiç göreve başlamamışken tayin alanlar da var. lütfen bağlı bulunduğunuz kurumun en üst personel birimini arayıp görüş sorun.

güzi peki hangi kurumdasınız ? süreç nasıl oldu anlatabilir misiniz ?

çalıştığım kurum muvafakat vermedi ise...

çalıştığım kurum muvafakat vermedi ise...

Öyle bir şansı yok! Amir benim dilekçeme "yerine memur verilmesi koşuluyla uygundur" yazdı ama verilmedi hala yerim boş geldiğim kurumda.

@güzi peki hangi kurumdasınız ? süreç nasıl oldu anlatabilir misiniz ?

kamu hastanesinde çalışıyorum. vhki kadrosu. bu tayin konusunda amirler çok dalga geçti benimle. hatta torpilin varsa gidebilirsin dedi birisi :) öyle mi? diyerek başladım işe. sordum soruşturdum, herkes farklı şeyler söyleyince bu iş böyle olmaz diyerek Sağlık Bakanlığı Ankara personel işlerinde engelli personel tayin işlerine bakan bölümün telefonunu buldum internetten, aradım görüş sordum. Tabi düşürmek zor oluyor ben günde 10 kere 15 kere arayıp cevap alamadığım oluyordu ama yılmadım yakaladım. yakaladığım gibi cevabımı aldım. dediler ki yazın dilekçeyi, sistem üstünden "engel durumundan mazeret tayini" olarak bölge üst kurum bize göndersin biz hemen yaparız dediler. Yazdım dilekçemi, soktum evrak kaydına, o zaman genel sekreterlik vardı üst makam olarak. Sevk ettik evrakları. Sonrasında evrak sistemi üzerinden takip ettim. Bir yandan da telefonla aradım sekreterlikten süreci takip ettim. Sekreterlik engel durumundan atama işlemi yapacağına "sağlık mazereti" nden yapmış. öyle olunca yanlış işlem bakanlık personel onaylamamış bakanlık personeli beni uyardı ben de sekreterliği uyardım ve işlem düzeldi yaklaşık 1-1,5 ay gibi bir sürede tayin aldım. bence işlemler doğru yapılsa idi daha kısa zamanda biterdi. Tayin alacaklara önerim kısaca, işlemlerinizi sıkı takip edin. İletişimi açık yapın. İletişim kazasına mahal vermeyin.

ve hatta aynı zamanda farklı bakanlıktaki eşimin tayinini de kendime tabi eş durumundan aynı anda çıkarttık yine telefonla süreci takip ederek.

Öyle bir şansı yok! Amir benim dilekçeme "yerine memur verilmesi koşuluyla uygundur" yazdı ama verilmedi hala yerim boş geldiğim kurumda.[/

adı geçenin hizmetine ihtiyaç nedeniyle görevinden ayrılması Valiliğimizce uygun görülmemiştir.diye yazılmış tayin istediğim kuruma.sizin gerekçeniz neydi.

Arkadaşlar yanlış bilgi vermiş olmayalım engelli memur asaleti tasdiklendikten sonra engelliliğinden dolayı 1 kereye mahsus tayin isteme hakkı var.
Hatalı Bilgi veriyorsun Engelli Memurun asaletle ilgili bir maddesi yok hiç bir kısıtlamaya tabi olmaksızın tayin hakkı var ve bununla ilgili devlet personel başkanlığının görüşü mevcut aday memurda tayin isteyebilir .

dediğim gibi: yer değiştirme tayin ve atama yönetmeliğinin ilgili maddesine istinaden engellilik mazeretine bağlı yer değişikliği istedim.

Teşekkür ederim .çok aydınlatıcı oldu.Bende bu şekilde mücadeleme başlayacağım.

sayın güzi Sağlık Bakanlığı Ankara personel işlerinde engelli personel tayin işlerine bakan bölümün telefonunu buradan yazabilir misiniz?

sanki adaylık kalkınca hemende gidiliyor yer bulmak meselesi ne oldu karşı taraf he seni bekliyoruz bütün kurum boş kadro

Üst Alt