Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el araca özel tertibat yaptırma ve ruhsata işletilmesi süreci ile ilgili deneyimim

Konular
4
Reaksiyonlar
19
Merhaba 2.el araç tertibat yapımı ve onay süreçlerini paylaşmak istedim.

Öncelik sürücü belgesi kodlarım
10.04 Uyarlanmış Vites Kolu
35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden Kullanılan Kontrol Cihazı
40.11 Direksiyon Topuzu

Öncelikle tertibatçı ile anlaştım.Tertibatçı aracımın ruhsatı,sürücü belgemi,engelli raporumu,sürücü belgesi sağlık raporunu ve aracın kapı için de olan araç bilgilerinin belgelerini aldı.
Sonrasında araca uygun tertibatları yapıp monte etti.Makina mühendisi projesini hazırladı.TSE başvurularını yaptı ve TSE harçlarını ödedi.Sonrasında aracı TSE Araç Kontrol merkezine götürdük.Orada tertibatların uygunluğu ve çalışması kontrol edildi.1-2 gün için de Uygunluk raporu çıkarıldı.(Ben aracıma 3.şahısların kullanması için de talepde bulundum bunun için ayrıca TSE harç ödendi)Sonrasında MONTAJ UYGUNLUK RAPORU-ÖZEL TERTİBATLI ARAÇLARIN ENGELİ OLMAYAN KİŞİLERCE KULLANILMASINA İLİŞKİN TEKNİK MUAYENE RAPORU- geldi bunlar ile beraber Araç Ruhsatını alıp noter e gittim.Noterde Ruhsat tescil edildi.Sonuç olarak araç kullanıma hazır. Tüm işlerim yaklaşık 17.000,00 TL tuttu.
Bilgilerinize

abim aracı senden başkası kullanması için yakınlık derecesi varmı ? yoksa herkes mı ?

@SmhGwz,
Ruhsatta tam olarak şunlar yazıyor
Engelli kullanımına uygun tertibatlı,sahibinin eşi 3.derece kan/kayın hısmı veya çalışanıda kullanabilir.
İbare var ama 3.dereceler nasıl tespit edilir hiçbir fikrim yok.

@saimakdeniz,
neden böyle bi yazı yazmışlar anlamadım. Sonuçta ötv muafiyeti ile almadın 3. derece de kullanır 7. derece de. Engellinin ve engelli olmayanın da kullanabileceğini belirtir ibare olmalıydı.

Muhtemelen noterler birliğinden EGM den öyle kayıt atıyordur. Manuel yazamıyordur noter. Kanun yazanlar kafasına göre böyle bişey yazmışlar sanırım. Bence de mantıksız. Sonuçta raporda bu ibare var: ÖZEL TERTİBATLI ARAÇLARIN ENGELİ OLMAYAN KİŞİLERCE KULLANILMASINA İLİŞKİN TEKNİK MUAYENE RAPORU(Araç üzerinde yapılan incelemeler neticesinde, söz konusu araç engeli olmayan kişinin kullanımına Uygundur)

ama işte ülkemizde kurumlar farklı farklı çalışoyor.Benim için çok önemli değil zaten eşim ve çocuğum kullansın yeter. Fakat sonuçta hatalı yanlış bir ibare var.

Üst Alt