Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2. el otomatik 2000 ve üzeri motorlarda mtv muafiyeti var mı?
Ahmedkilicc üstad sen konuyu yanlış anladın galiba.
soru: [FONT=sans-serif] 2el 2000 motor ve üstü araçlarda engelliye mtv muafiyeti olurmu yoksa 1600 le mi sınırlı kesin bilen yazarsa sevinirim.
senin bahsettiğin ötv özel tüketim vergisi sıfır araçlar için geçerli habip beyin bahsettiği mtv yani motorlu taşıtlar vergisi benim bildiğim 2. el araçlarda mtv den muaf oluyor bir araç olmak şartıyla.[/FONT]
Sadece MTV muafiyeti için motor hacim sınırlandırması yoktur.
MTV muafiyeti şartlarına uyduktan sonra mevzuatta herhangi bir motor hacmi zikredilmemektedir ve buna istinaden motorun hacmine değil engelliliğe uygun olup olmadığına bakılıyor.
benim aracım 2500 motor mtv ödemiyorum.fakat bu aracı 2. el satın alabilirsin sıfır km alamazsın zaten. tabi ötv ödemek istemiyorsan.
yani sorunun cevabı net arkadaşım eğer aracını 2. el aldıysan ve H sınıfısürücü belgen varsa kaç motor olursa olsun mtv yok. zaten ötv söz konusu değil, ok.