Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli engelli raporunu 6 ay sonra aynı hastaneden yenilememize engel var mı?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
350
18 EKİM 2019 tarihinde "DURUM BİLDİRİR RAPORU" için .......DEVLET HASTANESİNE müracaat ettim.

24 EKİM 2019 tarihinde "2 YIL SÜRELİ" ve %65 engelli raporu tarafıma verildi.

Ben şimdi aynı hastaneden rapor aldığım tarihten itibaren "6 AY GEÇTİĞİ TAKTİRDE" tekrar rapor alabilmemizin önünde herhangibir engel varmıdır?

hiç bir sıkıntı yok 6 ay sonra başvurabilirsiniz hastalıgım arttı diye tekrardanda başvurabilirsiniz 6 ayı beklemeden

[FONT=sans-serif](4) Yeni bir engel durumunun ortaya çıkması veya mevcut engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmesi hâlinde, bireyin talebi ve ilgili branş hekiminin sağlık kuruluna sevki uygun görmesi üzerine süre aranmaksızın engellilik durumu yeniden değerlendirilir ve yeni rapor düzenlenir.

[/FONT]
[FONT=sans-serif](7) Süreli olarak düzenlenen raporlarda, sürenin bitmesine altı aydan kısa bir süre kalması durumunda, engelli bireye talebi üzerine tekrar rapor verilebilir.[/FONT]

algaNihat

Bu konu biraz değil "baya" muallak sanırım. Kim cevaplayabilir başka görüşü olan varmı?

Kişisel müracaat sonucu "2 YILLIK SÜREYLE" alınmış olan "ENGELLİ DURUM BİLDİRİR" raporunu aldığımız hastaneden tekrar rapor almak için "6 AY GEÇMESİMİ GEREKİYOR" yada 2 yıllık sürenin geçmesimi gerekir?

ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK.in Raporların Geçerliliği Suresi maddesinde "4) Yeni bir engel durumunun ortaya çıkması veya mevcut engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmesi hâlinde, bireyin talebi ve ilgili branş hekiminin sağlık kuruluna sevki uygun görmesi üzerine süre aranmaksızın engellilik durumu yeniden değerlendirilir ve yeni rapor düzenlenir." denmekte olup, bu bentte sürekli /süreli rapor ayırımı yapılmamıştır.

Öngörülen şart ise "engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmesi, bireyin talebi ve ilgili branş hekiminin sağlık kuruluna sevki uygun görmesi"dir. Yani bu üç şartın sağlanması durumunda yeniden Sağlık Kuruluna çıkılabilir.

Süreli raporlar için de, raporun suresi biterken yenilenmesi ihtiyacı duyulacağından "7) Süreli olarak düzenlenen raporlarda, sürenin bitmesine altı aydan kısa bir süre kalması durumunda, engelli bireye talebi üzerine tekrar rapor verilebilir." denmiştir.

Yani süreli raporun geçerlilik süresi içinde engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmediyse, süre bitimine 6 aydan kısa bir süre kala basvurulabilir ve yeni rapor alınabilir.

ayDÜNYAvazo

Branş hekiminiz uygun görüp sağlık kuruluna sevk ederse yarın bile yeni rapor alabilirsiniz. Bir aceleniz ve ihtiyacınız yoksa rapor sürenizin bitimine 6 aydan az süre kalınca başvurun.

Ankyra evet tedavi gördüğüm ruh ve sinir hastanesinden "Durum bildirir raporu" aldım. Bu raporla birlikte Devlet hastanesi / Sağlık kuruluna 21 şubat a randevu aldım. Hastalığım psikiyatrik vede zihinsel. Sağlık kurulunda test veya başka bişey yaparlar mı? Başka bi ihtimal varmı hastalığım için.

Oncelikle ilgili hekimlere muayene olacaksiniz. Eğer hastaliginizda bir ilerleme olduğunu düşünüyorsanız muayene sırasında bahsedin. Hekim test isteyebilir veya istemeyebilir, kesin bilmek imkansız. Yanınızda varsa daha onceki muayene evraklarınızı bulundurun, belki görmek isteyebilirler.

Başka bölüm hastalıklarınız varsa onlardan da muayene olun tabiî ki de.

Başka bölümle işim yok, sadece psikiyatrik ve zihinsel.

Ozaprin 10/mg + 10/mg
Lustral 100/mg + 100/mg
Abizol 30/mg
Gyrex 200/mg

20 yıldır hastayım.
10 yıldan fazladırda hastalığım bariz ve meydanda.
7 buçuk yıldırda kesintisiz tedavi oluyorum.

Geçen 10 yıl içinde, Yatışlarım, Bakırköy Ruh Sinir, Süleyman Demirel Üniv. Hast., Tokat Ruh Sinir Hastanesi., Vs. Vs.
Toplam olarak hastanede yatışlarım:::10 + 35 + 35 + 20 + 10 + 20 = 130 gündür.

Ankyra

Doktor test falan istemedi benden. Bişeyler yazdı bilgisayara ve engelli sağlık kurulu formunu imzaladı ve bana geri verdi. İlk raporu alalı ve aynı hastaneden 4 ayı geçmişti. Bu rapora itiraz etme şansımız varmı. Eğer istediğimiz gibi çıkmazsa rapor?

2yıl süren bitince alırsın

Yeniden başvurcan yada itiraz etcen

Pluvia

Acaba "yeni rapor çıkınca" E-DEVLET ve E-NABIZ dan eski raporlar siliniyormu. (4 ay sonra aynı hastaneden ikinci rapor almış oldum, daha sonucu çıkmadı)

Birde bu almış olduğum rapor DURUM BİLDİRİR ENGELLİ RAPORUdur.

Bunı bende yazmıştım mhrs ye il sağlığa dilekçe vercen dedi

Eskileri silinmesi için e nabızdan

Ruhsal ve duygusal veya zihinsel hastalıklarda "sürekli" ibareli engelli raporu almak

Ruhsal ve Duygusal VEYA Zihinsel hastalıklarda "2 yıllık raporu yenilemeden sonra "SÜREKLİ" rapora dönermi"?

Bizzat sordum heyetteki dr a, (Manisa CBÜ araştırma hast. sağ. kur) raporunuz hep 2 yıl süreli verilir dedi. Tüm psikolojik rahatsızlıklar böyledir dedi. Söyleyenden aktaracaklarım böyle, aksi bir bilgisi tecrübesi vs olan varsa bilgi verirse ekleme yaparsa seviniriz.
Geçmiş olsun.

"Sürekli" ibareli engelli raporu Büyük Şehirlerden engelli raporu yenilemek dahamı kolaydır?

ayDÜNYAvazo raporu nasıl ettin aldınmı pandemiden dolayı heyet toplanmıyodu nasıl ettin

en son

sürekli alacaktın

Bu 2 yıl süreli %65 raporu TOKAT DEVLET HASTANESİ'nden almıştım. 2 yılın dolmasına 6 Ay kala sanırım bu raporu yenileyebiliyoruz. Yani 26 Nisan 2021 den sonra yenileyebiliriz. Bu yenileme işlemini başka ilden yani İSTANBUL'daki Devlet Hastanelerinden yapabilirmiyiz? TEŞEKKÜR EDERİM.

Yakın zaman içinde BAKIRKÖY RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİN DEN e-rapor olacak şekilde "ENGELLİ RAPORU" çıkartan varmı? Yani yeni sistemle.

Son 1 yıl içinde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden engelli raporu alan varmı?

Gülsüm yıldırım

Sorum başkaydı benimde en altta yazdım dı.

Bu 2 yıl süreli %65 raporu TOKAT DEVLET HASTANESİ'nden almıştım. 2 yılın dolmasına 6 Ay kala sanırım bu raporu yenileyebiliyoruz. Yani 26 Nisan 2021 den sonra yenileyebiliriz. Bu yenileme işlemini başka ilden yani İSTANBUL'daki Devlet Hastanelerinden yapabilirmiyiz? TEŞEKKÜR EDERİM.

Yakın zaman içinde BAKIRKÖY RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİN DEN e-rapor olacak şekilde "ENGELLİ RAPORU" çıkartan varmı? Yani yeni sistemle.

Son 1 yıl içinde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden engelli raporu alan varmı?

@Gülsüm yıldırım

Pekala BAKIRKÖY RUH VE SİNİR HASTANESİ'nden son 1 yıl içinde E-RAPOR şeklinde olan ENGELLİ RAPORU alan varmı?

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi hadi nerde burda yokmu?

ayDÜNYAvazo daha almadım bu ay alacağım raporu bakırköy prof.dr. mazhar osman ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden.

Üst Alt