Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli raporla emekli olursam daha sonra yeniden rapor istenir m?

zeki_eray

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
27 Aralık 2013 Güncel:

EMEKLİLİĞİM 1.12.2013 TARİHİNDE ONAYLANMIŞ. % 61 bağlama oranı GÖTERGE 9475 TEN KONTROL TARİHİ BOŞ YANİ SÜREKLİ EMEKLİ OLDUM .

SİZE DİYECEĞİM VERGİ İNDİRİM BELGESİNDE BELGENİN ŞU TARİHLER ARASINDA SÜRESİ YAZILMAMIŞSA SÜREKLİ EMEKLİ OLURSUNUZ RAPORUN 2 YILLIK OLMASINA BAKMIYORLAR VERGİ İNDİRİM BELGESİNİN İÇİNDEKİ SÜRELİMİ SÜRESİZ Mİ YAZISINA BAKIYORLAR..

selamlar herkese arkadaşlar ben a rapor aldım hastaneden, defterdarlıktan da aynı oranda a raporum geldi ben 1994 yılı 8.ayda işe başladım 5425 gün pirimim var emeklilik için başvurdum ihtiyarlığa emekliliği hak etmişsin dediler vergi indirim belgemi ve raporumu verdim 1 ay içinde haber gelir dediler bekliyorum benim sormak istediğim soru şu bana 2 yıllık rapor verildi a olarak eğer emekli olursam 2 yıl sonra tekrar rapor çıkartıp vergi dairesine vergi indirim,i için baş vuracak mıyım bilmek istedim teşekkürler

vergi indirim belgende sure kisitlamasida varmi 1 yil sonra veya 2 yil sonra gibi onemli olan o onun cevabina gore daha saglikli bilgi alirsin

Önemli olan raporun süresi değil, önemli olan, sakatlık indirimi için süre konup konmadığı. Bu blgi size gönderilece defterdarlık yazısına bulunacak. Orada bir süre kısıtlaması olmazsa, emeklilik de sürekli olacak demektir.

vergi indirim belgesinde olan yazı:

merkez sağlık kurulunca incelenmiş olup çalışma gücünün % 61 kaybettiğine karar verilmiştir bu nedenle 193 sayılı gelir vergi kanunu 31. maddesine göre rapor tarihinden itibaren (07.08.2013) itibaren 2 . derece sakatlar için uygulanan sakatlık indiriminden yararlanması gerekmekte olup; rapor aslı ekte gönderilmiştir.

raporda olan yazılar:

AĞIR ÖZÜRLÜ ( HAYIR ) SÜREKLİ (HAYIR ) ÇALIŞTIRALAMAYACAĞI İŞLER ( AĞIR EFOR İŞLERDE ÇALIŞAMAZ ) RAPORUN GEÇERLİLİK SÜRESİ ( 2 YIL ) ARKA SAYFADAKİ YAZI SÜREĞEN KRONİK ( X )

DEFTERDARLIKTAN RAPOR VE VERGİ İNDİRİM BELGESİ GELDİ EMEKLİLİK İÇİN BAŞVURDUM.
BU ŞARTLARDA TEKRAR 2 YIL SONRA RAPOR ALIP TEKRAR VERGİ İNDİRİM İÇİN MALİYEYE GİDİP İNDİRİM BELGESİ ALIP EMEKLİLİĞİN UZAMASI İÇİN TEKRAR GEREKECEKMİ BİLMEK İSTEDİM

zeki_eray, Bu yazıdan anladığım vergi indirim hakkınızda her hangi bir süre olmadığıdır.

geçerlilik süresi 2 yıl dediği için 2 yıl dolunca yeniden kontrol muayanesine gitmeniz lazım

1999 yılında aldığım %45 raporum ve aynı tarihte aldığım vergi indirim belgem mevcut. pazartesi emekli olacam sgk da sorun çıkarmı

Özürlü sağlık raporumun bitiş süresi11.01.2015 Ancak Vergi indirim belgemde herhangi bir tarih belirtilmiyor.

arkadaslarbu aslinda cok onemli konu aynisi benimde basimda benimde saglik raporum sureli fakat vergi indirim belgemde sure yok acaba biz kandiriliyomuyuz son zamanlarda sureli raporlara suresiz vergi indirimi veriliyo acaba yonetmelikmi degisdi editor arkadaslarimin bilgisi varmi yada boyle durumda emekli olan arkadaslar varmi yasadiklarini paylassin biz emekli olamicaz gibi geliyo bana lutfen yardim bu konuda sureli rapor sure olmayan vergi indirimi konunun ozeti bu

Bence maliye süresiyle ilgilenmiyor. rapor usulune uygunmu ona bakıyor. zaten sgk yazi asli ellerinde oldugu halde maliyeye yazi yaziyor. bence sureyi sgk takip ediyor. Bu arada maliyenin sureli yazi gonderdigi kimse varmi o õnemli.

Rapor da yazan süre şartı vergi indirim belgesinde belirtilmemiş vergi indirim belgeniz süresiz olarak onaylanmış. Lütfen arkadaşa yanlış bilgi vermeyin.

officer ilker bey teşekkür ederim vermiş olduğun bilgi için ben diğer arkadaşlar için teyit olunca ssk dan emekli olunca diğer arkadaşlara da bilgi olsun diye bilgi vereceğim teşekkürler

2 yılık süreli rapor aldım sürekli emekli oldum arkadaşlar ? ? ? ?

Selam arkadaşlar süreli rapor alıp süresi dolunca tekrar rapor çıkartacakmıyım diye düşünen arkadaşlara başımdan geçenleri söyleme gereği duydum en azından merakları biraz olsun hafifletir.

Sigortam hep tabandan asgari ücretten yattı benim
işe başlama tarihim 05.05.1994 ten 2000 yılına kadar 1645 gün 2000 yılından sonra 2013 yılına kadar 3780 gün toplam olarak 5425 günlük pirimimle

08.07.2013 tarihinde defterdarlığa vergi indirim belgesi için başvurdum. Hastaneye sevk edildim hastaneden % 61 rapor verdiler. Hastahane raporu postayla gönderecekmiş. Ptt, yle aşağı yukarı 15 ün sonra anca gitti defterdarlığa 15 gün sonra gittim sordum yeni geldi dediler. Raporun vergi dairesinin heyetine incelenmeye gittiğini söylediler.
Tabii bende her hafta gidip defterdarlığa raporumun çıkıp çıkmadığını raporum aşagı yukarı 75 gün sonra çıktı dediler. Elden istedim vermediler postayla işyerine gönderdiklerini söylediler. Aradan 14 gün geçti hala gelmedi. Postam ptt dağıtım yerine gittim bulamadılar postamı. Tekrar defterdarlığa gittim postam 14 gün oldu hala gelmedi dedim rica minnet fotokopilerini aldım vergi indirim belgemi aynı oranda % 61 den onay vermişler ama arkasına 2 yıllık raporumun fotokopisini de zımbaladılar
allah alah dedim eğer emekli olursam 2 yıl sonra tekrar rapor isteyecek mi sgk diye düşündüm durdum 1 ay araştırdım bu sitede kimi mesajlar 2 sene sonra kontrol isterler kimisi de istemezler dediler. Karamsarlıkta kaldım bir taraftan fazla çalışamıyom .sağlık sebeplerimden bir taraftan aylar geçmiş netice yok

bir mektup geldi sgk dan verdigim indirim belgesinin aslının onaylı 1 er nüshasını 3 adet belge diye gittim sgk ya sordum bu belgeleri ben getirdim size verdim dedim dediler 2 adet mektup gönderdik 1 tanesini size gönderdik işleminiz ne aşamada olduğunu bildirmek için 1 tanesinide defterdarlığa size bizden ihtiyarlıktan mektup gelecek dediler
bekle dediler 35 gün sonra mektup geldi emekli olmuşum....

.allaha şükür dedim emekliliğe 1.12.2013 tarihinde onaylanmış % 61 bağlama oranı göterge 9475 ten kontrol tarihi boş yani sürekli emekli oldum

size diyeceğim vergi indirim belgesinde belgenin şu tarihler arasında süresi yazılmamışsa sürekli emekli olursunuz raporun 2 yıllık olmasına bakmıyorlar vergi indirim belgesinin içindeki sürelimi süresiz mi yazısına bakıyorlar.

Maaşıma gelince 729.14 tl + 30.4 tl.ek ödenek = 759.18 tl. Olarak belirtmişler

allah herkese nasip etsin emekliliği allah sizlerede sabır versin. çok sitresli 4 ayım geçti ama gel bana sor ankarada ikamet ettiğim halde 4 ay sürede anca emekli oldum .taşradan kars tan falan emekli olacak arkadaşları düşünemiyorum ne kadar süreceğini

sizlere şuan için verebileceğim bilgiler bu kadar

kafasına takılan soru olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya cevaplamaya çalışırım tüm engelli arkadaşlara allah kolaylık versin iyi günler dilerim.....

hayırlı olsun...özel le girmiycekse engel durumunuz neydi neden sürekli rapor verdi hastane ...

Hayırlı olsun. Bilgilendirme için de çok çok teşekkürler

teşekkür ederim arkadaşlar darısı siz değerli engelli arkadaşlara inşallah sizlerde bir an önce emekli olursunuz inşaallah allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin hepimize.......

teşşekkür ederim officer arkadaşım ayriyeten sizede çok teşekkür ederim bana vermiş olduğun bilgiler için benim kafamdaki sorulara rahatlatıcı bilgileriniz oldu bana çok morel oldu kendinize iyi bakın iyi günler dilerim.

ozi09 özlem hanım teşekkür ederim.... benim raporum sürekli değil 2 yıllık süreli raporla emekli oldum diye başlık açmıştım yanlış okudunuz galiba açık açık yazdım raporumda yazılmış olan yazıları benim rahatsızlığım uzun süreli kalp durması ve ritim atışlarım çok dengesiz çalıştığından dolayı kalp pili takıldı + venöz yetmezliği vardı bende ikisinin toplam engeli olarak % 61 rapor verdi hastane iyi günler

Merhaba Sürekli %40 sakatlık raporum var fakat 2 yıl sonra tekrar rapor almam şartı ile emekli oldum bu nasıl iştir. Bilen var mı? Hastalığım iyileşmeyen bir hastalık, neden böyle yapıyorlar bunu anlamadım :(

İndirim raporunda 2 yıl sonra duzelebilir diyor halbuki ms duzelmez ve heyet raporum sürekli bu devletin işleri ne biçim

emekli olunurken SGK vergi indirimin surelimi yoksa süresiz olup olmadığına bakar sizinde vergi indiriminiz süreli olduğu için SGK sizi süreli olarak emekli etmiş.

Peki şimdi emekli kağıdında 2 sene sonra hastaneye sevk isteyeceksiniz raporu tazeliceksin diyor.Sevk ettirmeden direk raporu aldığım hastaneye gidip yeniletsem olur mu tüm dosyam vs orda ayrıca yine önce vergi indirimine mi baş vuracam bunuda cevaplarmısınız

Hayır olmaz ama sevk sırasında istediğiniz hastaneyi söyleyin onlar sizin istediğiniz hastaneye sevkini yaparlar.

Tekrar vergi indirimine başvuru yapmayacaksiniz SGK sizi hastaneye sevk eder %40 ve üstünde rapor alırsan emekliliği devam eder.

Sgk nın kontrol koyduğu tarihten 45 gün önce emekli olduğunuz sgk md. gidip sgk nın sevk ettiği hastaneden rapor alacaksınız. Eğer raporunuz %40 üstü olursa sgk sağlık kurulunda değerlendirilip onaylancak ve emekliliğiniz devam edecektir. Bu süre 3 yada 4 ayı buluyor işte bu süredeki maaşınız birikir ve alırsınız. Kendim rapor alıp tekrar vergi indirimi alırım diyorsanız sgk kontrol tarihi itibari ile maaşı ve emekliliği keser. Sizin bahsettiğiniz süre 4 yada 5 ayı bulur. O sürede maaş ve sgk güvenceniz olmaz. Kaybınızı siz düşünün...

tekken
Devletimiz birçok hastalığın duzelebilecegine inancı sonsuz bilim tıp önemli değil onlar için önemli olsa 9 Dr imzalı rapor ankara daki 4 Dr un insafina birakilirmiydi keşke bu hastalıkların çaresi olsa da insanlar aspirin içer gibi ilaçla care bulsalar tekrar geçmiş olsun kardeş

Yanıtınız için teşekkürler iyi günler.

benimde sağlık kurulu raporum süreli fakat vergi indirmim sürekli olarak verildi nasıl bir ülkede yaşıyoruz.

Saçma sapan insanlar saçma sapan yönetim benimki de tam tersi

Üst Alt