Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli raporla erken emekli olunabilir mi?

neyseo35

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
herkese selam.
arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. bende tiroid kanseri hastalığı var. 2 defa ameliyat oldum ilaç tedavisi oldum. sigorta günlerim erken emekliliğe yetecek kadar var. bu yüzden vergi indirimi alabilmek için başvurdum .rapor ankara maliyeden %50 olarak geldi fakat 2 yıl süreli ibaresi var.
ben bu raporla erken emekli olabilir miyim? olursam 2 yıl sonra hastaneye mi gidip raporu yenileteceğim?
sonuç iki yıl sonra düşük çıkarsa emekli olmuşsam emekliliğim iptal olur mu?

bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.
herkese şimdiden teşekkürler.

Raporonuz süreli olduğu için erken emeklilikten faydalanamazsınız.2 yılınız dolduktan sonra kontrole gittiğinizde herşey netleşecektir.Benim görüşüm beklemeniz.

cevap yazdığın için teşekkürler.anladığım kadarıyla 2 yıl sonra kontrole gideceğim.peki bu şekilde emekli olmanın bir çaresi yokmudur?birde bu 2 yıl süreli raporla ne yapılabilir kısaca bana şu an ne faydası olur?yazarsanız sevinirim.

emekli ola bilirsiniz fakat 2 yıl sonra %40altına düşerse hastalıgınız emekliliginiz iptal olur 2 yıl sonra konturolmü yazıyor raporun altında açıklarmısınız benim raporda da 1 yıl sonra konturol yazıyorda

rapor 2 yıl süreli verilmiş.sitedeki yazılarda gördüğüm kadarıyla şu anki cetvele göre özürlü görülmüşsen yine aynı şekilde kontrolde değişik sonuç olmaması gerekir diyorlar.emekli olsam şu durumda acaba riske girmiş olurmuyum tereddüt ediyorum.14-15 yıldır aynı hastalık var bundan sonra düzelirmi anlamadım gitti.peki siz 1 yıl süreli raporla emekli oldunuzmu acaba.

herkese selam arkadaşlar raporumla ilgili vergi dairesinin işyerine gönderdiği yazıda %50 işgücü kaybı nedeniyle vergi indirim hakkı elde etmiştir ancak 2 yıl sonra vergi dairesine hastaneye sevki için başvurması gerekmektedir yazıyor.anladığım kadarıyla kontrol muayenesi için tekrar hastaneye gitmem gerekiyor.benim erken emeklilik için gün sayım yılım doldu.şu an emekli olsam kontrol muayenesinde problem çıkarmı?hastalığım neredeyse 15 yıldır aynı değişeceğide yok troid kanseri.sizce emeklilik için başvursam nasıl olur?birde emekli olursam 2 yıl sonunda oran düşürülürse aldığım aylıkları geri isterlermi bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.herkese teşekkürler.

Hastalığınız sürekli olduğuna göre aksi bir karar çıkacağını tahmin etmiyorum.

selam.kardeş peki bu raporla şu an emekli olabilirmiyim 2 yıl sonrayı beklemeden.?

Gününüz dolduysa emekli olursunuz. Daha sonra öngörüldüğü şekilde 2 yıl sonra kontrol muayenesine gidersiniz. Eğer emekliliğinizi sağlayan işgücü kaybınız devam ediyorsa, emeklilik haliniz de devam eder. O aşamada ya yeni bir kontrol muayenesi süresi verilir, ya da sürekli ibareli raporla emeklilik sürekli kılınır.
Velev ki emekliliğinizin he hangi bir aşamasında sağlığınızın düzeldiği ve işgücü kaybınızın ortadan kalktığı tespit edilirse, o zaman geçmişe dönük olarak emekli maaşlarının geri alınması asla söz konusu olamaz. En çok, o andan itibaren emekli maaşınız kesilir.

aydınlattığın için çok sağol. yalnız kafama takılan, benim hastalığım yaklaşık 15 yıldır varolan bir hastalık, tiroid kanseri. 2 ameliyat ilaç tedavisi boyun bölgesinden alınan kas bunlar zamanındada vardı ilerki zamanda da var olacak. yani değişen ne olacak ki süreli rapor vermişler?!
2 yıl sonra gittiğimde oranı düşürürlerse sizce yasal olarak dava açsam kazanma şansım ne olur? bir aksilik olmasın diye soruyorum beni aydınlatırsanız sevinirim
sizden gelen yanıta göre hareket etmek istiyorum. şimdiden sağolun.

daha önce yazdığınız yazılarda kazanılmış haklarla ilgili bölümlerde şu an hesaplanan cetvel esas alınır 2 yıl sonrada aynı cetvele göre hesap yapılır yazıyor. yani hakkı elde ettiysem yine aynı hakkım devam eder diye düşünüyorum. doğru mudur acaba?

2 yıl sonra oranı düşürmezler, sadece, bir iyileşme oldu mu diye bakarlar.
İyilemeyen bir hastalık için süreli rapor verilmesi işgüzarlık! Emeklilikten sonraki ilk kontrol muayenesinde sürekli olarak rapor veriecektir diye düşünüyorum.

Ve evet, bugün hastalığınıza hangi oranda rapor veriliyorsa, o zaman da bugünkü cetvele göre değerlendirmek zorundalar. Andığınız danıştay kararı bunu söylüyor.

Benim rapor süremde 11.01.2015 tarihine gecerlı oranım %91...maliye ise süresiz olarak kabul etti.Bende bu hafta içinde başvuru yapacağım.Benden istenirmi tekrar bir rapor tereddütteyim.Rahatsızlarımda düzelme olması imkansız.. Çünki kanser nedeniyle çoklu organ kaybı...Ve kronik ve geçmeyen rahatsızlıklarım mevcut zaten raporumda yazılı herşey..Umarım emeklilik için uğraştırmazlar.Süreli raporla kontrol muaynesız emeklı olan varmı?

Uğur, süre kısıtlaması olmaksızın onaylanmışsa vergi indirim hakkı, bu durumda sgk da kontrol muayenesi istemeyecektir. İstemesi yüzde bir ihtimaldir! Çünkü Yaşlılık emekliliğinde temel olan şey rapor değil, vergi indirim hakkıdır ve orada belirleyici olan da manliye'dir. Orası "sürekli" demişse, sgk da ona uyar.

Teşekkür ederim bülent bey maliyeden gelen indirim belgemde bu yazıyor yani bir tarih belirtilmemiş....Zaten toplam 3 sayfa geldi..2 sayfasında ozurlu raporumun fotokopısı vardı..

kadesim ugur benimde saglik rsporum sureli ankaradan gelen yazi ayni senin gibi sure yok sen basvurunu yap sgk icin onemli olan bu yazi sayin oturanboganin dedigi gibi onlar biliyorlar tecrube sahibiler

Eyvallah arkadaşım..Hayırlısıyla biter inşallah bu süreç...Teşekkür ederim

Slm arkadaşlar buraya Yen'i üye oldum

benim 1 inci raporum %98 den %68 düşürüldü Üsküdar devlet hastanesinden özürlü engelli heyet kurulu raporum süreli verildi.
Ankara'ya gönderildi Ankara'da hastane süreli verdiği için o da süreli vermiş vergi indirimimi
2,raporum için İstanbul vatan caddesinde ki vergi dairesinden sevk aldım Üsküdar devlet hastanesine %94 raporum 67 olarak hastane vergi dairesine göndermiş orasında Ankara'ya ve aynı şekilde onaylanmış ama yine süreli
vergi indirimim de raporum da anlamadım neden düzelmeyen bir rahatsızlık için bu şekilde süreli rapor veriliyor

şimdi günüm geldiğinde tekrar SGK dab sevk alacağım bende belde liflerde erime ve ödem oluşmuş bu raporumda yoktu boyun fıtığım var kolum uyuşuyor boynumu hareket ettiremiyorum 2 taraflı artı ayaklarda varis de var bunlar raporumda ekli değil 3 üncü raporumu çıkartmaya gittiğimde bunlarıda eklettireceğim

şimdi ben emekliliğimi verdim
sigorta girişim 27.02,1993 dür
Doğum tarihim 02.01,1973
23 senelik sigortam 6536 primim mevcut

bundan sonra sorun yaşar mıyım saygılar arkadaşlar ..

Çakmak67

Şu anda geçerli olan bir vergi indirim hakkınız var mı?

Vergi indirim hakkınız süreli de olsa emekliliğe başvurabilirsiniz. Belki de sgk emekliliği sürekli olarak onaylar.

SGK'ya emeklilik için başvurduğunuzda oraya rapor veremez, ya da rapor sevki talebinde bulunamazsınız. Size "gidin vergi indirim hakkı alın" derler. Ya da vergi indirim hakkınız varsa ona istinaden işlem yaparlar.
Vergi indirimi ile ilgili sorununuz varsa bunu vergi dairesiyle halletmeli, sonra sgk'ya emeklilik başvurusu yapmalısınız

Not: Son 2520 primin fazlasının sgk statüsünde olduğunu ve emekliliğinizin de ssk statüsünde olacağını varsayıyorum.

Slm oturan boğa evet vergi indirimim var oda 2 yıl süreli verilmiş raporda 2 süreli raporum 2 inçi kez istenmişti 2 incisinde vatan caddesindeki vergi dairesi tarafından sevk edildim aynı hastaneyi istedim ve 67 olarak yine süreli verildi rapor süreli olunca vergi indirimim de süreli olmuş bende emekliliğimi verdim SGK ya inşallah bir pürüz çıkmaz göndermiş olduğunuz mesajınız için teşekkür ederim .

Malulen emekli olmak için yeni rapor almaya gerek var mı. Babamın devlet hastanesinden aldığımız evde bakım maaşı için %93 oranında sürekli agır engelli raporu var. Bu rapor ile malulen emekliliğe başvuabilirmiyiz.

Malülen emeklilikte kurum sevkiyle alınan rapor geçerlidir.
Elinizdeki raporla başvurunuz kabul edilmez.

Merhaba arkadaşlar,asgari ücretli olarak özel sektörde çalışmaktayım. Engelli vergi indirimi için başvurdum yüzde 75 oranınıda 1 yıl süreli rapor verildi,daha öncesinden 23 yıl çalışmışlığım var ,fakat daha beş yıl yaş a takıldım,raporla emeklilik için müracat etsem kabul görürmü? Bilgisi olan varsa sevinirim sağolun

@BuTcHeR Eyüp Bey,

Peki engelli emekliliğinde de kurum tekrar mı sevk ediyor acaba.

Ben haftaya kuruldan raporumu alıp vergi indirimi alacağım.Muhtemele 3 ay sonra gelecek indirim belgemle de SGK ya erken emeklilik için başvuru yapacağım.Kurum beni tekrar hastanee mi sevk edecek.eer edecek ise süreç nasıl ilerliyor.Yani sevkli gittikten sonra alınan rapor yine vergi dairesine verilip bir 3 ay daha mı beklenecek.Lütfen aydınlatırmısınız.

Vergi indiriminiz varsa,emeklilik zamanı kurum yeniden rapor istemez.
Daha sonra gerek görürse kontrol isteyebilir.

Merhaba,

Raporumda 2 yıl geçerli yazıyor, anladığım kadarı ile emekliliğe başvurabiliyorum.

2 yıl sonra tekrar heyete girmem gerekiyor ve bende siringomiyeli var geçecek bir hastalıkta değil bu rapora itiraz edip süresize döndürmeyi talep edebiliyor muyuz? yoksa emekliliğe başvurup iki yıl sonra tekrar heyete girmek daha mı mantıklı?

Arkadaalar maliye suresiz rapor verdiyse yani kontrol sarti su tarihe kadar gecerlidir demiyorsa vergi indiriminiz suresiz demektir. Bu durumda istediginizde sgk ya basvurup emekli olursunuz ve raporu normalde yenilemek zorunda degilsiniz. Ama 2008 sonrasi girislilerde sanirim sgk tekrar emeklilik oncesi hastaneye sevk eder.

Benimde raporum 3 yillikti ama maliye sure sarti koymadi. Arastirinca ve sorunca ancak bu bilgilere ulasabildim

Merhaba,
Emekli oldum sayılır😉 bu süreçte yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten yardıma ihtiyaç oluyor , bu ülkede bilgiyi vermesi gerekenler nedense yardımcı olmamak için anlaşmış gibiler. Bu siteden çok bilgi ve yardım aldım🙏

gogolveben
2 yıl süreli raporunuzla erken emeklilikten yararlanarak emekli oluyorsunuz galiba doğrumu anlamışım, memur muydunuz, memur bir arkadaşımada 2 yıl süreli rapor verdi hastahane, arkadaşım erken emeklilik için müracat edecek, emekli olabilirmi acaba, memur olarak süreli raporla erken emeklilikten faydalanmak mümkünmüdür, 2 yıl süreli raporla erken emeklilikten faydalanan memur arkadaşlar varsa aydınlatabilirlermi
teşekkürler

Üst Alt