Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli raporla erken emekli olunabilir mi?

Merhaba,
Ben memur değilim ve gerçekten memurlarda süreç nasıl devam ediyor bilmiyorum.
Ben raporumu vergi dairesine götürdüm ankara süresiz onaylayarak firmama gönderdi, o kağıtla Sgk ya başvurarak emekli oldum
Yardımcı olamadım kusura bakmayın , sitede memur arkadaşlar yardımcı olacaktır

1971 doğumluyum 4100 işgünü sigortam var ilk işe giriş 1988 engelli vergi indiriminden rapor için başvurdum eviste %50 cç 2yıl süreli yazıyor emeklilik için baş vurabilirmiyim

Ben iki yıllık raporla emekli oldum, vergi dairesi süresiz onayladı. Vergi dairesi raporunuzu süresiz onaylar ise diğer koşullarıda sağlıyorsanız emekli olabilirsiniz. Sürelide raporunuzun süresi bitince tekrar rapor çıkartmanız gerekiyor yoksa maaşınız kesiliyor

Anladığım şu kardeşim 2 yıl sürelide olsa .vergi dairesi kontrol ve 2 yıl süre koysada emekli olabiliyorum sadece 2 yıl sonunda maaş kesilmemesi için rapora müracaat edeceğim doğru mu anlamışım....birde rapor işyerine gönderildi yazıyor25 gündür gelen yok e posyamı normal postaylamı nasıl geliyor nasıl bir yol izleyeyim

Mehmet Oğuzhan akyol
Emeklilik şartlarınız oluşmuşsa evet başvurabilirsiniz.
Büyük ihtimalle emekliliğiniz de süreli olarak onaylanır ve kontrol tarihi şerhi konur.
Ender olmakla birlikte süreli vergi indirimine rağmen kurumun sürekli emeklilik onayladığı da olabilmektedir.

Benim vergi dairesi sürecim 45 gün kadar sürmüştü, eğer raporunuzda kronik işaretlendi ise vergi dairesi süresiz de onaylaya bilir, bana öyle oldu. Posta ile göndermiyorlar ben vergi dairesinden öğrendim, daha sonrada firmanıza gidiyor, firmanız size gönderecek yazı gelmeden sgk işlemleri başlatmıyor.

benim beyin kanaması sebebi ile raporum 2 yıl süreli,vergi indirimim ve emekliliğim süresiz..oranım yüzde 57.

gogolveben
Arkadaşın vergi indirimi 2 yıl süreli olarak onaylanmış zaten ve EVİS'e düşmüş. Bu aşamadan sonra süresiz onaylanması gibi bir seçenek yok.

süre dolmadan 3 ay önceden müracat edilip yeni rapor çıkartmak gerekiyormuş,o tarihe çok yakın zamanda çıkartılması ise işlerin uzaması riskinden dolayı maaş bile kesilebilirmiş..!

İşte bu yazı nasıl geliyor e mailemi desek hangi e mail ben müracaatta böyle bir şey yazmadım elden gitsek vermiyorlarmivergi dairesinden 15 gündür yazıyı nereden alıcam diye uğraşıyorum

Birde e devletten hiçbir şekilde bu belgeye ulaşılamıyor gerçekten nmi ulaşılamıyor yoksa ben mi bakacak yer ve konum bilmiyorum

Ufuk Alp kardeşim mecbur posta bekliycez ama bu nasıl bir postaki 15 20 gün oldu evise düşeli bize hala gelmedi

Mehmet Oğuzhan akyol
Karar çıktığında Evis'e işlenir, ama bu aynı gün postaya verilir anlamı taşımıyor.
Sabredin biraz, sonucu öğrenmişsiniz nasıl olsa, acele edecek bir durumunuz mu var ?
Sanırım hemen emeklilik başvurusu yapmak istiyorsunuz.
Özel sektörde çalıştığınızı varsayarak yazıyorum;
Emeklilik başvurusunu 1 Kasım'da da yapsanız, 30 Kasım'da da yapsanız, emekli aylığınız 1 Aralık itibariyle başlayacaktır.
O yüzden gün kaybınız olmaması açısından ayın son günlerinde yapmanız her zaman iyidir.

@Mehmet Oğuzhan akyol

Mehmet bey merhaba,

EVİS'e düştüğü anda mail olarak işyerinizin muhasebesi(veya vergi dairesi ile işyerinizin hangi birimi ilgileniyorsa)'ne gönderiyorlar. Gönderilen belgede e-imza ve pin kodu var. Bu kodla Online olarak https://intvrg.gib.gov.tr/intvrg_si...d8e202535fd70a7098396c74a6f7&gn=eblgdogrulama adresinden belgene ulaşabilirsin. Bunlara ulaşamadın diyelim Vatan Caddesindeki engelli birimine gidip biraz dil dökmen karşılığında yardımıcı olabiliyorlar. Ben oradaki birim şefine rica etmiştim.

Üst Alt