Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

20 bin TL'ye alınabilecek araçlar..?

musty35;

seatın benzinli modelleri çok verimli değildir. dizel modellerine baksın alacak arkadaşlar için konuşuyorum yoksa araba güzeldir.

20.000 tl bütçe ile alınabilecek sıfır araba önerileri?

20.000 tl bütçe ile alınabilecek ötv'siz sıfır araba önerilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum...

mgulel;

Hepsi vw motoru zaten.
Yeni motorların hepsi Turbo benzinli, performans olarak bence hepsi yeterli ancak yakıt konusunda hiç bi zaman bir dizel motor olamazlar.

Oğuzhan;
O fiyat aralıgında alcağın en iyi araçlar fiat ve hyundai olur.
Gerçi kendinmi kullanıcaksın yoksa ailenmi, yada sandalye kullanıyomusun bunların hepsi bi kriter.
Belirlediğin fiyat aralıgında araçlar kısıtlı bu yüzden.

Mami Junior;

ne alakası var sen vw motor tam olarak kullanıldığını mı zannediyorsun kullanılsa eyv. vw logolu bir motor kullanılıyor
arkadaşım otomobil-kontrol mühendisiyim her gün bu tip arabaları inceliyoruz motoru vw üretebilir ama sadece logo basıyor bunu anla bir vw arabasıyla seatı hayatta kıyaslamam hele motor konusunda bile benzinli seat bir kere verimsiz oluyor dizelde böyle bir sorun yok.

mgulel;
:)

Ama öyle, 2 side aynı motoru kullanıyor, verileride aynı.
Hatta skodayıda vw üretiyor, zaten ön konsola bakınca vw binmişsin hissi uyanıyor.
Herşeyi aynı olan bi arabanın birine verimsiz , diğerine verimli demen sence ne kadar mantıklı.
Örnek;
1.2 TSI 105 HP motor, hem vw de hemde skoda da bu motor var.
Teknik verilene bakıp bana farklarını söylebilirmisin ?

arkadaşım motora sadece vw logo basıyor nerede aynı ben bunu demek istiyorum seatın motorunu general yapıyor logoyu vw basıyor onu demek istiyorum

arkadaslar,eger tekerlekli sandalyeniz varsa,bence fiorino triptonic vites alin derim..Yok eger sandalye probleminiz yoksa,bence punto alin...Bu arada opelin otomatik sanzimaninda bir sure sonra problem cikiyormus diye duydum..soyleyenlerin yalancisiyim...bende fiorino var arkadasimdada punto var ve kesinlikle memnunuz...ayrica arac aldiginizda,periyodik bakim ucretlerinide dikkate almaniz gerek...bu arada Hakko 0101,neden 'sakinhaaa fiat alma' dedi merak ettim!!! not: kesinlikle triptonic vitesten sasmayin!! cunku otomatik vitesin cikaracagi ariza cok pahaliya patliyor haberiniz olsun...sevgiyle kalin

fero;

Söylediklerin malasef kulaktan dolma bilgiler.
Firmaların çoğu maliyeti düşürmek ve yakıt tüketimini azaltmak için tam otomatik yerine robotize edilmiş şanzımanlar kullanıyolar, siz buna tiptronic diyosunuz halbuki tam otomatiklerinde tiptronicleri var.
Ama bu robotize edilen yarı otomatikler hiç bi zaman tam otomatiğin konforunu vermezler, dayanıklılık konusuda aynı şekilde.
Bunlarda 2 ye ayrılıyolar çift kavrama ve tek kavrama.
Çift kavrama daha konforlu ve sağlam oluyolar.
Tek kavramalar daha az konfor sağlıyolar.
Çift kavramalara örnek vermek gerekirse, powershift(ford, volvo), dsg(vw,seat,skoda), edc(renault).
Tek kavramalara örnek, mcp (citroen),mmt(toyota),auto6r(peugeot),dualogic(fiat),easytronic(opel) vb.

Tek ile çift arasında ki en büyük fark, çift kavramalı şanzımanları vites geçişlerinin seri ve sarsıntısız olması, tek kavramada yıgılma ve sarsıntı olabiliyor.

Yanıldıgın bir noktada tam otomatiklerin bu yeni nesil otomatik şanzımanlara göre daha sağlam olması.
Bu yeni nesil şanzımanlar daha kolay arıza çıkartırlar ama tamiratları kolay olabiliyor, çift kavramalılar hariç. (dsg,edc vs.)

Sonuç olarak, yeni nesil şanzımanları kitapçıklarındaki uyarıları dikkate alıp, ona uygun kullanmak gerekiyor.

Daha ayrıntılı bilgiye burdan ulaşabilirsiniz.

Otomatik vites türleri, avantajları, dezavantajları... HIZLANMA VİDEOLARI EKLENDİ...

Tekerlekli sandalyesi olanlar HONDA jazz ı düşünsünler Ben aldım bir yıldır da kullanıyorum. ve araç hem yakıt hemde konfor acısından çok güzel fiyatıda çok uygun. mutlaka düşünmenizi öneririm.

mgulel
panda ve clio otomatik vites mi?

mrb arkadaşım alacağın aracın otamatik vites ve dizel olmasına önem vermelisin malum benzin çok pahalı
gelelim aracın kasa seçimine sedan mı hatchback mi ? sana en iyi hitap edeni seçmen gerek sonradan pişman olmaman için iyi karar vermelisin
hatchback aracı şehir içinde kullanmak park etmek daha basit sedana göre
büyükler nedemiş 9 kere ölç birkere biç sonra pişman olma benim gibi
şimdiden hayırlı olsun kendine cicibak görüşmek üzere.

hyundai i20 lere bakabilirsin benimde gönlüm fiesta 1.4 otomatikte 25000 civarında ama

mehva;
evet otomatik vites

güneyli;

bir kere alacağın araç sedan ve hb tip o kadar önemli değil ama dizel ve otomatik vites olmasına değişir . mesala tek kavrama ve çift kavrama sistemini duymuşsundur bunlarda arabalara göre değişir bu yüzden çift kavrama arabalar daha iyidir. vites geçişini çok zor anlarsın. bir kere alacağın araba 1.3 ile 1.6 motor olsun yeni çıkan 1.0 motorlara çok bakmayın gerekeni size veremez vermiyecektir. en iyi seçilen 1.0 motorlar bile belli bir km ömrü verildi. bu yüzden 1.3 motorlu araçlardan başlayarak arama yapınız. alacağın arabanın motorunun kuvvetli olmasının yanında sürücü koltuğunun ve pedal sisteminin simetrik olmasına dikkat edelim.
bu sayede daha konforlu bir araba sürersin. alacağınız araba arkadan çekişli olmasınada özen gösterelim.

Nostradamus;

hyundaidan uzak durun ford güzeldir ama.

3,5 yıldır accent era otm. kllanıcısıyım şimdiye kadar aracım tık demedi. uzun yol, yağmurlu yol, kar... her türlü yol şartlarında da kullandım. sizin kullanmadığınız belli...

sn mgulel

panda ve clio yani her iki arac mekanik vites. link atın da görelim.

veydel;
evet belli 5 senedir otomobil mühendisiyim yurt dışından gelen arabaları deniyoruz testlerde başarısını anlatamam arabanın.

mehva;
sitesine bak eğer bulamazsan özelden mesajını bekliyorum herhangi bir bilgide arabalar hakkında kafana takılanı sorabilirsin

mgulel;
çok belli oluyor araçların segmentlerinden anladığınız. alt segment araçlarla orta-üst segment araçları kıyaslamak elmayla portakalı kıyaslamak gibi bişey. önce buna bir karar verip sonra değerlendirme yaparsanız arkadaşları yanıltmamış olursunuz.
ha bu arada euro ncap testlerini mi yapıyorsunuz????

Saçma saçma arabalara para vermeyin.
O dediklerinizi alacağınıza gidin o fiyatlara adam gibi 2. el araba alın.
Biraz eski olsun ama arabaya bindiğiniz belli olsun.
Sırf sıfır alıcam diye abudik gubidik araba almayın.

Mami Junior;

bencede yani bi araba alcaksın ve uzun vadede kullanmak istiyorsanız güzel bişey alın 3günde bir bozulup sizin basınızı ağrıtmasın araba sadece direksiyona geçip kullanmakla olmuyor..
size önerim ufak aile segmentinde bişey istiyorsanız.. reno symbol acccent era gibi araçları alabilirsiniz hem az yakat hemde uzun yıllar sorun çıkarmaz..

sız memur oldunuzmu...
bukadar paraıyı nerden buldunuz ..

bende okdar para yok..
ne alırsan al hayırlı olsun

eğer nasip olurda ehliyet alırsam vw bora ikince el düşünmüyor değilim. 2000-2001 modeli piyasada 20.000-22000 tl arasında. bazen arkadaşlarla konuşuyorum; sıfır al diyorlar ama sıfır parasına küçük arabalar alınabiliyor... iyi bir sedan araba (sıfır) almak için en kötü ihtimal 2800-30000 arasında (indirimli fiyatı) para tutmak lazım elimizde. ayrıca, bunun tertibatı içinde para ödenecek v.s. hayırlısı inş.

Yeni i20 (Hyundai) bence ideal, 20-25 bin seviyesinde (opsiyonlara bağlı olarak) alınabilir. Aslında forum olarak araba alacaklar toplansa ve filo alımı yapsa güzel bir indirimde sağlanır, 5 adet ve üzeri filo indirimine tabi oluyor sanırım...
Ben yeni i20 düşünüyorum.

üstat güzel diyonda milletin tercihi o kadar farklıki :) nasıl filo alcan. benim bildiğim aynı araba türünden alınması gerek diye biliyorum.

efekt;
Evet dostum katılıyorum, ne bileyim oturup, toplanıp konuşularak alacak olan en az 10 kişi bulunabilir gibi...

Örneğin;
25 Bin TL Seviyesinde, (Bize indirimli) Hyundai i20, Opel Corsa, VW Polo vs araçlar var, 25 Bin bütçesi olanlar doğal olarak bu seviyeden dahil olabilir...
Yine 35 Bin - 40 Bin vs seviyesinde farklı araçlar var.

Doğal olarak belirleyici faktörün para olması insanları belli kategoriler altında toplayabilir, mesele benim bu iş için ayırabileceğim maksimum miktar şuan için 20-25 Bin TL arası, bütçesi bu rakamlar olanlar toplanıp model konusunda tartışarak en doğru kararı verebilir... diye düşünüyorum.

Filo indirimi 5 bin lira civarında sanırım (duyum).

20 000 tl ye alınabilecek araçlar..?

mümkünse sedan 1.6 silindir otomatik vites görüşleriniz nelerdir arkadaşlar..?

Reno sembol alan arkadaşım aracın otamatikmi yazarsan sevinirim ve aracı nezaman aldın

Mami Junior;

Kesinlikle katılıyorum

Üst Alt