Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

20 gün önce sığ suya atlama sonucu c5 boyun kırığı..?

can2020

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkese iyi gunler. forumu 20 gundur takip ediyorum ve bugun araniza katildim hastam hakkinda fikir verirseniz cok mutlu olurum...

abim yaklasik 20 gun once havuza atlama sonucu c5 seviyesinde kirik olustu ve ameliyati olaydan 4 gun sonra yapildi allaha sukur sinirlerinde kensik yokmus
abimin ilk gunku durumu sadece omuzlarini oynatiyordu simdi ise biraz solunum problemi yasadi yuttugu sudan dolayi simdi ise yogun bakimda solunumu normale dondugunu soyluyorlar
abimin suanki his ve hareket durumu omuzlarini kollarini elini rahat oynatabiliyor ve butun vucudunu hissediyor ayyaklarina balldirlarina dokunuyorum heryerimi hissediyorum diyor

yogun bakimdan sonra fizik tedavi donemi basliycak allahin izniyle
sizce suanki durumu nasil

yorumlarinizi bekliyorum herkese acil sifalar tesekkur ederim...

herşey kesiye yani sinirdeki zedeye bağlı,durumu iyi galiba yoğun bakımda sağa sola çevirin sürekli 20 dk bir yara riski var.çok iyi araştıma yapın,öyle basit bir durum değil.yoğun bakıma girebilirseniz ellerini ayaklarını hareket ettirin kireçlenme olmaması için fiziktedavide ise en iyi yer tsk rehabilitasyon ikinci olarakta ankara fizik tedavi biran önce hastayı sıraya yazdırın.tsk rehabilitasyona gitmeniz için büyük bir torpil gerekli rütbeli olarak.
özelden tel. gönder elimden gelddiğince yardımcı olurum.geçmiş olsun.

Ben her girdigimde elini ayaklarini hareket ettirmeye calisiyorum oradaki hemsirelerde biz yatis pozisyonunu degistirirken hareket ettiriyoruz diyorlar ama bilmiyorum altinda havali yatak var doktorlar sinirlerde kesi olmadigini soylediler ve ben her iceliye girdigimde abimin his durumunu kontrol ediyorum kollarda ve ellerde his haybi yok ayak ve bacaklarinin dokundugumda masaj yaptiginda hissettigini ve gidiklandigini soyluyor fizik tedavi icin gata ya gitmeyi dusunuyoruz bu asamadan sonra sizce abimin geri donusleri nasil olur ? Volki sanada numarami gonderdim .

Selam, Allah şifa versin... his olması iyiye işaret, Allah ın takdiri, zamanla her tür gelişme olabilir. Fizik tedavi, sabır, dua yardımcı olur inşallah...

Saolun allahim herkese sifa versin...

Herkes bu konuda fikrini yazip yardimci olursa cok sevinirim ...

can2020

Çok geçmiş olsun.

Henüz çok çok erken bir dönem ama hissin olması hareketin de geri kazanılması açısından umut verici bir durumdur.

Şu anda şunlar önemli:

1- Yatak yarası olmasın
2- Mesane enfeksiyonu olmasın
3- Tekerlekli sandalyeye geçiş sürecine odaklanmak gerek. Kasların güçlenmesi vs. Ve tabii o aşamada da yara olmaması için havalı minder kullanmak gerek
4- Bol bol nefes egzersizi yapın. Gerdirme hareketlerini kendi başına yapabildiği kadar yapmaya çalışsın

OturanBoğa tesekkur ederim
Sukurler olsun bacaklarinda his var kollarinda zaten var kollarda his kaybi yok biz umutluyuz Allah in yardimiyla daha iyi olacak insallah..

Bugun abimin yanina girdigimde artik buyuk tuvaletimi yaparken hissediyorum dedi yani tuvaletini hissediyormus ilk gunlere gore sizce nasil gelisme ?

can2020
Öncelikle abine çok geçmiş olsun,Allah tez zamanda şifa versin.Bülent bey zaten öncelikle yapmanız gerekenleri özetlemiş.
Anlattiğına göre de abiniz kazayı ucuz atlatmış,his olması ve tuvaletini yaptığını bilmesi çok önemli şeyler iyileşmesi adına.
Galiba hemşeriyiz de zaten,nacizane uyarmak istediğim en önemli konu yatak yarası oluşmamasına çok dikkat edin.
Zamanında bende paü de ameliyat oldum,yoğun bakımda 8-9 gün kalmama rağmen kuyruk sokumunda yara açıldı.Yara yüzünden ilk aylarda çok düzenli ve verimli fizik tedavi göremedim.Kazadan 3 ay sonrada ameliyat olmak zorunda kaldım.Ama inşallah sizde öyle bişey olmaz.

Deniz_lee_lee cok tesekkur ederim doktorlarda soyluyor bu seviyede ve suanda butun vucudunda his olmasi ve hareketin el bileklerine kadar olmasi cok iyi diyorlar sizin rahatsizliginiz neydi ?
OturanBoğa ilgin alakan icin tesekkurler bulent abi insallah zamanla abimin ayaklandiginin haberini vermek nasip olur allahin izniyle...
Allah butun dertlilere deva versin insallah...

c5 seviyesinde omuz ve biceps hareketi standart tır yani bu hareket kabiliyeti zarar görmez.sadece şok döneminde zayıf tır bi zaman sonra eski kuvveti ni kazanır
bunun daha altında ki tüm hareketler sinirin iyileştiğine işaret . mesela bi el bileği , parmağı ,triceps ayakta hareket fln ...
siz bolca eklem hareketi , nefes egzersizi yapın. bası yarasına dikkat edin kapağı bi an önce fizik tedavi ye atın.
çok geçmiş olsun

Cloud. Kollar dirsek alti ve sol el bilek hareketi geldi abimin gelisiminin bu kisa surede cok iyi oldugunu soyluyorlar hisleride var allah im yardim etsin ..

dostum benim de c5 kırığım var
kendi sakatlığımın ertesi gününe zamanı geri alabilseydim yapıcağım ilk şey bası yarası ve enfeksiyon oluşmaması için tüm önlemleri almak olurdu . düşünün bu 2si ne kadar önemli
bu evrede sizin bilinçli olmanız ve ciddiyet le bu önemli konuların takibini yapmanız çok önemli ...

kendimde c5 olduğum için şunları önerirebilirim

kesinlikle parasını verin iyi bir havalı yatak alın. hastanede kiler dandik olur genelde
uygun bir tekerlekli sandalye edinin raporla hallolur. sırt ı arkaya doğru yatan, boyun desteği olan
yine yara riski için tekerlekli sandalye minderi gerekli
el ve ayağa dinlenme ortezi gerekli , doktor bey e hatırlatın
bunlar c seviyesinde alınması gerekli medikal ürünler
erken ve doğru malzeme tedarik etmek tedavi yi olumlu etkiler
ki bunlar zaten alıncak.

bide sizin efor harcıcağınız şeyler var
hasta pozisyonu vermek
sıvı alımını takip etmek
nefes egzersizi balon şişirme ,3 top üfleme
cildin nemlendrilmesi
genital bölge hijyeni
pasif fizik tedavi yani kas kısalığı ve eklem rahatlığı için açma germe
vs

bide bol dua :)

Cloud. Onerileriniz icin cok tesekkur ederim gercekten cok onemli seyler bunlar yavas yavas ogreniyorum arastiriyorum enfeksiyon yonunden yanina kimseyi katmamaya calisiyoruz havali yatak konusuda ozel hastanede oldugumuz icin yataklarida kaliteli bas hemime kadar sordum guvenebilirsiniz dediler insallah sorunsuz sekilde fizik tedaviye baslariz ..

can2020 Bende C6 seviyesi omurilik felçliyim.Fakat abiniz kadar şanslı olanlardan değilim.
Anlattıklarınıza göre abinizin durumu oldukça umut verici,inşallah zamanla herşey daha güzel olur.

acil şifalar dilerim.sığ suya dalma sonucu bende 3 yıllık bir c7 liyim. süreci arkadaşlar hiçbir başka yerden öğrenemeyeceğin şekilde harika anlatmışlar. öğrenmeye devam et. en büyük yardımcısı sen olacaksın abinin. banada kardeşim ilk bir yılımda çok yardım etti allah razı olsun sizden.
bir an önce gataya gitme fikrine katılmıyorum nedeni ben 2. ayımda gataya gittim ve acil kısmında yattım. biraz toparlayıp öyle gidebilirseniz daha çok faydası olur diye düşünüyorum.çünkü yatakta geçirilen bir gata tedavisinin faydası biraz daha güç toparlandıktan sonraki ile çok farkı olur.
bu arada hastaneler bizi iyileştirmez sadece yol gösterirler. neye ??? hayatımızı daha rahat nasıl yaşarız zaten fizik tedavinin amacıda budur. mucizeler cennete bizi bekliyor buna eminim sizde emin olun. cennet sadece ölünce gidilen bir yer değildir. isterse insan bu dünyasınıda cennete çevirebilir

tsrahman allah razi olsun zaten bu surecte abimi bir dakika bile yanlis birakmiycam o iyi olsunda her sey yoluna girer zaten tayyip abi zaten hastaneden ciktiktan biraz pamukkale universite hastanesinde yatili fizik tedavi gorucez ondan sonra gata ya gitmeyi dusunuyoruz zaten rutbelide bulsan biraz bekletiyorlarmis . Abi 3 yilda nasil bir gelisim gosterdiniz ilk zamanlar durumunuz nasildi nefes probleminiz var miydi ?

şu anda bir hastanede yatmadan tedavi görmenizi düşünemiyorum bile. terapistlerinizden çok sizden önce aynı yollardan geçmiş ve kendini geliştirmiş hasta ve yakınlarından bilgiler almaya devam etmelisiniz. onlarla birlikte hastanelerde vakit geçirip başına gelenleri anlatacan nasıl çözümler bulduklarını ve gelecekte olası karşılaşabileceklerinizi konuşabilirsiniz.
nefes problemine sıra gelince sanırım abine trekeostomi açılmadı. eğer doğru anladıysam bu süper bir fırsat ve sizin tedavinizde size en az bir yıl kazandıracak. trekeostomi kendi kendine nefes alamayan hastalarda ve balgam atamayan hastalarda boğaza açılan deliktir kabaca.
nefes almak üflemek konuşmak ne mümkün bağarmak. zamanla akciğer için nefes egzersizleri ile başlıyor terapiler. ben ilk bir yıldan sonra baya yol kat ettim nefes konusunda.
fakat siz kendinizi kimseye benzetmeyin. HASTALIK YOKTUR HASTA VARDIR. HER HASTALIK HER HASTADA AYRI SEYREDER. aynı sorunlarla karşılaştığınızda önce aynı çözümleri denersiniz sonra sizin hayatınıza en kolay gelen şekile dönüştürüp uygularsınız.

benim son halime bir video çektim.

https://www.youtube.com/watch?v=CPOfaRGNSBs
böyle işe gidip geliyorum.

tsrahman abi verdigin bilgilerden dolayi cok tesekkur ederim trekeostomi acildi 10 gun once ama simdi makinaya bagli degil kendisi cok guzel nefes alip veriyor ver trekeostomiyi cikaricaklarmis bu soyledikleriniz cikardiktan sonrada tedaviye gecikmismi olacagiz... video nuzuda izledim masallahiniz var gercekten kollariniz cok guclenmis basaklarinizin gelisim sureci nasil kaza gecirdiginizde his ve hareket durumunuz nasildi ?

tedavi görebilmeniz için nefes alabilmeniz lazım. ne kadar rahat nefes alırsanız o kadar daha çok çalışan yerlerinizi hareket ettirebilirsiniz. çalışmayan yerlerinizi de her an çalışacakmış gibi hazır tutabilirseniz harika olur. ama ister istemez siz çalışan yerlerinize yoğunlaşmalı diğer organları yani bacakları da korumalısınız. kollar emin olun bacaklardan çok önemli. benim kollarım ve parmaklarım çalışmazsa ayaklarım çalışsa da yine şuanda kendi kendime yaptığım bir çok şeyi yapamazdım. ayak sadece yürüyor o kadar. Trekeostomi sürecinin atlatılması önünüzdeki büyük bir engeli bu yüzden kaldırır.
hiç bir şeye geç kalmıyorsunuz merak etmeyin. 2 yıl yatıp sonra hiç tedavi görmeden yürüyen var.
şu anda olan oldu anlıyormusunuz. neyin ne kadar geri gelebileceği tahminden öteye gitmiyor bizim hastalığımızda.

Tek gerçek var hayatımızın sonuna kadar spor yapmak zorundayız herkes gibi. tekrarlıyorum olan oldu. bundan sonra umutsuzluk yok hep umut ve hareket var. ne kadar çıkarsa o kadar hareket. aşırı zorlamaya da gerek yok. ben ilk bir yılımda sadece gücüm yettiğince spor yaptım spor dışında gözümü açıp dışarda ne oluyor diye bakmaya fırsatım olmadı çünkü bitkin düştüm. yanlış yaptım çünkü hayat devam ediyor du. eskiden ne yapıyorsam aynılarına devam etmeliydim. şimdi eskisinden daha çok hobim var. daha çok arkadaşım var. eksikler yok mu var ama ölümden dönen bir adamım ben nefes almak nedir biliyorum çünkü nefessiz kalmayı tattım ben. anlatabiliyor muyum?

tsrahman
video da daha çok t10 gibi duruyosun Maşallah
gata konusunda katılıyorum. sivil biri yılda en fazla 2 kere şans bulur oda 4er hafta . akut döneminde yatıp az seans tedavi gören çok var .
daha önce fizik tedavi hastanesi görüp gitmek daha iyi .o zaman yara enfeksiyon yoksa spinal cordda yatıp düzgün tedavi alıyosun gata da

kardeşim boyun yaralanmalarında kollar ve parmaklar çok önemlidir bileklerini hareket etmesi çok güzel ama kasda güç kaybı olmuşsa kol ve parmaklarına bolca çalışsın ve sakın bırakmasın çünkü olurda Allah muhafaza yürüyemezse ellerine ve kollarına çok ihtiyacı olacak ihmal etmeden azimle çalışsın birde nefes egzersizi ihmal etmeyin Allah yardmcınız olsun

teşekkür ederim. spora borçluyum. bırakmadan devam ediyorum. tüm hastalara şifalar dilerim.
burada ki paylaşımlardan çok şey öğrendim ve öğreniyorum.

@tsrahram abi zaman ayirdigin icin tesekkur ederim ben senin bu azimle daha iyi yerlere gelecegine cani gonulden inaniyorum...

@ozcanerkus verdiginiz bilgilerden dolayi tesekkur ederim yogum bakimda kaldigi icin ben cok hareket yaptiramiyorum ama kendisine moral kaynagi olacak abilerim yardimci oldu simdi yogun bakimda kollarini calistiriyo kaldiriyo indiriyo 45 derecelik acilarla havada tutuyo yani egzersiz yapiyo su an morali ve beslenmeside iyi insallah zaman bize ve butun hastalara ilac olur ...

Herkese selamlar sormak istedigim birsey var yardimci olursaniz sevinirim bugun abimi yogun bakimdan cikarip normal odaya almayi dusunuyorlar 1 haftadir nefesi duzeldi artik normal odaya cikmasi abim icin bir risk midir cunku abimin yatagini dik hale getirdigimizde bas donmesi falan yasiyor sizce bi sorun olurmu yardimci olursaniz sevinirim...

benim hala başım dönüyor arada
yüksek seviye yaralanmada bu görülür. kan basıncı problemi yaşayan bazı boyun kırığı olanlar akülü sandalye de hafif sırt yatık takılırlar mesela
hastayı çok dikmeye bi süre kasmayın yada bol molalı yapın
bi süre daha nefes önceliğiniz..

can2020

Kısa aralıklarla hafif dik olacak şekilde yatırın ve zamanla alışmasını bekleyin. 10 güne toparlar inşallah

OturanBoğa bulent abi tesekkur ederim ilgilendigin icin birde bormal odada kalp rimini ve tansiyonunu surekli olcen aletler olmayacak artik bundan kaynakli problem yasayabilirmiyiz bir haftadir herseyi normal ama yinede korkuyor insan

Cloud. Abi sen bu konuda ne dusunuyosun ?

can2020

Yok yok, bir sıkıntı olmaz. Sonuçta yine hastanedesiniz. Kendisini kötü hissettiğinde hemen müdahale ederler

Üst Alt