Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

20 yıllık memurum. Psikiyatrik nedenlerle emeklilik şartlarım nedir?

svskpt

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Memur olduktan 20 yıl sonra Psikiyatrik yönden (duygu durum bozukluğu/a tipik) hastalandım, Vergi İndirimi veya malulen emekliliğim nasıl ve ne şekilde yapılır.?
Bu konuda bilgiye ihtiyaç duymaktayım.Teşekkürler.

svskpt

Kuruma emeklilik başvurusu yapıp,hastaneye sevk edileceksiniz. 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

Raporunuzun oranına göre yukardaki şartlara göre emekli olabilirsiniz.

Üniversite hastanesine yeni başvurdum.
% 25 yaygın anksiyete bozukluğu
% 40 diğerleri
emekli olabilirmiyim sizce ne dersiniz.
EMEKLİ SANDIĞI emekli maaşına 1650 tl dedi doğrumu
TEŞEKKÜRLER.

%40 rapor aldım

kuruma müracaat edeceğim herhalde
BuTcHeR
%40 rapor aldım

kuruma müracaat edeceğim herhalde

Evet çalıştığınız kuruma gidip raporunuzu ibraz edin.
Emeklilik için işlemlerinizi başlatmak istediğinizi söyleyin.

svskpt doğrudur kardeş, aynı ünvanda 25 yılını çalışarak emekli olmuş memur emekli olduğunda ne alıyorsa sizde aynı maaşı alacaksınız.
svskpt, Raporunuzu kurum sevkiyle almışsınız hiç bir sorun çıkmaz.

algaNihat
kurum biz sevk etmiyoruz, herkes bireysel kendisi alıyor dedi,
yanlışlık yapmayalım.

svskpt kardeş, ''kurum biz sevk etmiyoruz, herkes bireysel kendisi alıyor dedi'' demişsiniz.

5510 sayılı Kanun’a eklettiği düzenlemeler ile;
Kanun’un yürürlüğe gireceği 1 Ekim 2008 gününden sonra uygulanmaya başlanmış olup Sonradan özürlü olanlar,
b-) Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulu’nca çalışma gücündeki kayıp oranının;
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480, gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.

Siz bu yazıyı kurumda o iş bilir yrtkiliye hatırlatın, ukalalık yamak yerine bir zahmet önündeki bilğisayardan bir araştırıversin lütfen.

algaNihat
5510 sayılı Kanun’a eklettiği düzenlemeler ile;
Kanun’un yürürlüğe gireceği 1 Ekim 2008 gününden sonra uygulanmaya başlanmış olup Sonradan özürlü olanlar,
b-) Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulu’nca çalışma gücündeki kayıp oranının;
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480, gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır
bunu tekrar ileteceğim.
selamlar.

OturanBoğa

sayın oturan boğa

1- diyabet %40, psikiyatri %25, göğüs % 15 aldım, % 62 vermişler ama yanlış olduğu kanısındayım, % 63 olmalıydı.
engelli kimlik kartına ve vergi indirim belgesi için müracaat ettim, su indirimi ve emlak vergisine de sonra müracaat edeceğim, başkaca yapacağım işlem varmı.
2- 20 yıl 6 aylık memurum, emekli maaşım ne kadar olur,
3- kuruma nasıl bir dilekçe ile müracaat edeyim,

Son düzenleme:
1- diyabet %40, psikiyatri %25, göğüs % 15 aldım, % 62 vermişler ama yanlış olduğu kanısındayım, % 63 olmalıydı.
engelli kimlik kartına ve vergi indirim belgesi için müracaat ettim, su indirimi ve emlak vergisine de sonra müracaat edeceğim, başkaca yapacağım işlem varmı.
2- 20 yıl 6 aylık memurum, emekli maaşım ne kadar olur,
3- kuruma nasıl bir dilekçe ile müracaat edeyim,

svskpt
derece ve kademeniz kaç?eğer 1.dereceye inmediyseniz maaşınız net 1.618 tl.olur.

turkuaz06
emeklilikte %63 ile %62 arasında bir fark yok?

3/4 deyim.
iş bulmak için işkurada müracaat etmem gerekir mi.

svskpt
Inşallah vergi indirimini sürekli alırsınız
Fakat psikiyatrik bir rahatsızlık olduğu için formdada yazan arkadaşlarima göre
Vergi indirim Belgesinin süreli olma ihtimali var.
Buda çok can sıkıcı bir durum.inşallah sürekli vergi indirimi alırsınız hayırlısı olsun inşallah...

amin teşekkür ederim ilginize

10.05.2016 da vergi kağıtlarım gitmiş. cevabı ne zaman gelir.

engelli kimlik kartımı aldım. su indirimine başvurdum. tren kartı için de pazartesi gideceğim.

başkaca yapacaklarım var mı. derneğe müracaat etmek gerekir mi.

svskpt

emeklilik sürecinizi kısaca yazarmısınız süreç nasıl işledi sırasıyla yazarmısınız kurum sizi hastaneyemi sevk etti süreç nasıl işledi emekli sandıgı mensupları vergi indirimi almıyor diye biliyorum direk zamanınız geldiginde hastaneye sevk olup rapor alıp raporununz degerlendirilecek diye biliyorum yanlışmı biliyorum cvp verirseniz sevinirim
ufukalp başka bi konuda devlet memurlarının girişi kaç olursa olsun vergi indirimine gerek yok diyor emeklilik açısından

paranoya
ben daha emekli olmadım.

vergi indirimi için başvurdum,
emekli sandığından emeklilik hakkında görüş talep ettim sonucunu bekliyorum,
tren,su,işkura kayıt oldum sadece bu kadar.

svskpt

ufukalp başka konularda emekli sandıgı mensubu vergi indirimi almasına gerek yok diye yazmıştı vergi indirimi geçersiz galiba memurlar için

arkadaşlar bu yeni geldi, süresiz olması gerekmezmiydi ne dersiniz

ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ SORGULAMA SERVİSİ
Kayıtlarımızla uyuşan bir kayıt bulunmuştur!
SORGU YAPILAN KİŞİYE AİT BİLGİLER
TC Kimlik No 1
Dosya Numarası 8510
Adı Soyadı SAVAŞ
Çalıştığı İş Yeri A
Başvuru Tarihi 05.05.2016
Başvuru Yapılan Birim VERGİ UYGULAMA MÜDÜRLÜĞÜ
GİB Giden Tarih ve Sayı 10.05.2016-
GİB Gelen Tarih ve Sayı 01.06.2016-
VD. veya İşyerine Gönderiliş Tarihi 08.06.2016-
Oran %62
Açıklama 05.05.2016 TARİHİNDEN 05.05.2017'YE DEK BİR YIL SÜRESİNCE İKİNCİ DERECEDEN ENGELLİ İNDİRİMİNDEN FAYDALANIYOR

svskpt

İşin içine psikiyatrik değerlendirme giriyorsa genelde süreli rapor/vergi indirimi verilir. Ama siz memursunuz, zaten emekliliğinizle vergi indiriminin bir ilgisi yok ki...

svskpt kardeş emekli olmak istiyorsanız diyabetle göğüsten almış olduğunuz oran emekli olmanız için size yetiyor.
Şayet çalışmaya devam edecekseniz vergi indirimi baş vurunuzu anlarım ama, emekli olmak istiyorsanız memurların engelli emekliliğin'de vergi indirimi aranmıyor sizin vergi indirimiyle ne işiniz var hiç anlayamadım.

algaNihat
çalışabilirsem biraz daha çalışmak istiyorum, vergi indiriminin süresiz olmasını bu sebeple arıyorum,
yoksa dediklerinizde haklısınız.
selamlar.

18 yıllık memurum ve sonradan yüzde 60lık bir psikiyatrik engelim oluştu. Raporum yeni alındı fakat kurum aracılığıyla alınmadı. Tam teşekküllü bir devlet hastanesinden. Şimdi ben bununla 5510 sayılı kanunun 4.maddesine istinaden emekli edilmek istiyorum diye başvuramıyor muyum?

turbo

Başvurabilirsiniz. Raporda bir eksiklik görürlerse, onlar sizi yeniden hastaneye sevk ederler zaten...

Üst Alt