Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 girişliyim, hiç rapor almadım. Yeni düzenleme beni etkileyecek mi?

Bugün çalıştığım yere yazılan yazı bilgi için banada gönderilmiş ve şuan elimde , hastalığı ile ilgili ilk defa düzenlenen raporu ve göreve giriş tarihinden itibaren bugüne kadar yatarak veya aykta yapılan tedavi ve istirahat raporlarının,
ilgilininin maluliyet durumunun sıhhi izin yönünden de incelenmesi gerektiğinden, kullanmış olduğu istirahatlarının dökümünün çıkardıktan sonra liste ile birlikte tüm istirahat raporlarının gönderilmesi istenilmiş,

Şimdi benim bu hastalıkla ilgili 1986 1987 yıllarında ilk teşhisin konulduğu bir rapor vardı ama bu rapor nerde bilmiyorum bu raporun alındığı il dışında hiç bir bilgim yok bu raporu bir yerden temin etme şansım varmıdır, zira o zaman daha 6-7 yaşlarındaydım, ikinci olarak bu hastalıktan dolayı sadece ben askerlik dönemi GATA dan almış olduğum bir hava değişimi raporu ve yina GATA da yaklaşık 15-20 günlük bir yatarak tedavi sürecim var, o hava değişimine ilişkin raporda yok bende,
Açıkcası bu hastalığın engellilere yönelik indirim emeklilik gibi işlemlerde kolaylık sağladığını bilmediğimden gerekli hiçbir dökümanı saklamadım, şimdi bunları SGK ya göndermezsem ve hastalığım dolayısıyla kullanmış olduğum istirahat raporu vs bulunmamaktadır dersem ne olacak onu merak ediyorum.

1 ekim 2008'den sonra olup 4a statüsünde emekli olacaklar ise yeni SGK Hastalık Listesi'ne göre değerlendirlecekler.

Bülent Hocam bu sgk hastalık listesinde olmayan rahatsızlar erken emeklilikten kesinlikle faydalanamayacak mı ? Ben de kalıcı kalp pili var ve konjestif kalp yetmezliği var. Listede ıcd kalp pili var bende ıcd (şoklamalı) pil takılı değil. Şoklama olmayan sürekli çalışan kalp pili takılı bende.

Bence 86-87 Hastane ismini yazın ilk olarak. Hastaneyle görüşün hasta evrakları duruyordur, saklamaları gerek, arşivlerinde olabilir. Baktınız yok bir şey, sadece 86-87 yılları hastane ismi ve tanısını aldığınız hastalığı yazın. Tanı alınan yıl önemli gibi🤔
Hastalığınız kontrol muayeneleri gerektiriyorsa, evrakları isteyin fotokopilerini koyun
Olmadı SGK ile görüşün son istenenleri, bir çıkar yol bulunur.
Hiç bir şey göndermezseniz, ben olsam “elinde bilgi yok ama, 2 satır olmadığını karalasaydı” derim. Evrakı beklemeye alırdım. Bunlar benim düşüncelerim. Belki bir şey yapmazlar böyle. Ama sorun SGK’ya derim ben.
Size kolay gelsin

engelsizgs

SGK Hastalık Listesi'nde son madde:

R. ORTAK HÜKÜMLER

1. Mevcut hastalık listelerinde tanımlanmayan ancak tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı hastalıklar ağır düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.
2. Birden fazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı durumlar, ağır düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.
3. Bu hastalık listesine göre birden fazla hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar, orta düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.

OturanBoğa

Şu konuyu okuyuncaya kadar nasıl vergi indirimi ile emekli olamam diye sorup duruyordum kendime :)

3. Bu hastalık listesine göre birden fazla hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar, orta düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir. Kalp ile ilgili hafif düzeyde yazan hiç bir hastalık yok. Yani bu garabet yönetmeliğe göre artık erken emeklilik hayallerim bitti. Ben sağlammışım haberim yokmuş. Çatır çatır ellerimizden lehimize olan ne varsa almışlar benim daha yeni haberim oldu. Dünden beri çok sinirli ve üzgünüm. Doktorlar zaten var olan hakkı almak için çabalarken artık bir çok kişi emeklilik hayali kurarken sağlıklı insanlar gibi yıllarca çalışmaya devam etmek zorunda kalacak.

Siz ısrarla bu yeni yönetmeliği belirtiyordunuz ben de yok ya öyle değildir modundaydım şimdi anlıyorum durumu :)

Bu yönetmeliğe karşı iptal davası açılması için ne yapabiliriz ? Organize olup sesimizi duyurmamız gerekiyor. Bugün ayrıca yeni bir şey öğrendim 5510 dan memur olarak emekli olacaklar için sigortalılık başlangıç tarihinin bir önemi yokmuş. Kendimden örnek vereyim 2005 ssk girişi var 2011 e kadar ssk lı 2011 sonrası ise memur olarak çalışmaya devam ediyorum. Emekli olacağım zaman bana sgk senin 2005-2011 arası çalışmanın emeklilik yaşını hesaplamada benim için hiç bir önemi yok. 2011 yılında ilk defa memur olmuş sayıp emeklilik için yaşını da ona göre değerlendiricem. Ha işçi olsaydın sayardım ama sen memursun sana yassah. Ne şanslı işçi olanlar gerçekten onlara hiç bir kısıtlama yok. Nedir bu memur düşmanlığı ? İşçi olanlar engelli de memur olanlar sağlam mı ?

GATA'dan 2013 yılında çıkartmış olduğum bir raporun örneğini aldım, onu göndereceğim, hastalığın tanısına ilişkin bunun dışında bir sağlık kurulu raporum yok elimdeki en eski rapor şuan için bu, ilk çıkarılan rapor için hastane ilede görüştüm ellerinde en eski 2007 yılına ait arşiv kayıtları varmış bundan önceki kayıtlar sel nedeniyle tutanakla imha edilmiş.
Raporun eski kayıtlı olmasının ne önemi varki, ben engelliyim ve bu zamana kadar rapor çıkarmadım diye engelli olmamışmı sayılmam gerekiyor.

emir2011
Siz malulen emeklimi olmak istemişti iz ?

CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

erdinc1972

Hayır zaten hastalık listesine göre hastalığım %40-59 diliminde kalıyor. Yaşlılık aylığı ile emeklilik talebim olacak SGK geri dönüş yaptığında.

emir2011
Sonuçtan bizi de haberdar edin muhakkak..
Ortalık toz duman!!

CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emir2011

Bence bu şekilde gönderin raporunuzu, aynı zamanda hastane ile görüştüğünüzü ve eski belgelere ulaşamadığınızı sel dolayısıyla imha edildiğini belgelerin belirtin yazıda.

Bugün Bursa SGK’ya dilekçemi verdim bende. Kurumum hastaneye sevk yazımı yazmamıştı. Bakalım sonuç ne olacak şimdi.

Bugün itibariyle son durum e-edevlet 4/c evrak takipde SAĞLIK KURULUNA YAZI YAZILDI olarak gözüküyor, sanırım ilettiğim rapora istinaden sağlık kurulunun kararına göre cevap verilecek.
nurka

Sizin bu sevk durumu 1 ayı geçti, işlemleri ağırdan alıyorsunuz sanırım.

Çok güzel, hayırlısı olsun diyelim artık, iyi haberler verdiniz.

Yok memur zamlı maaşı, giyim parası al dedi arkadaşlar (sendikalı değilim ama onu bekledim, hesabıma yattı o da)
SGK olmamış şimdi öğrendim, hastaneye dilekçe yazıp heyet için verilecek günü bekleyeceğim artık.

Merhaba arkadaşlar,
22 Şubat tarihinde, 22 Haziran için hastane randevu verdi. Beklemedeyim artık.
Hastaneye dilekçe ile başvurdum, şahıs olarak.

Son durum bugün itibariye EVRAK ORACLE SİSTEMİ'NE KAYDEDİLDİ! OTOMATİK DOSYAYA KALDIRILDI! bu şekilde gözüküyor işlem tarhi 15/03/2022 9:54 AM
Sanırım rapor üzerindeki işlemler bitmiştir, olumlu olumsuz yakında cevap verirler.

170 e ulaşabilen varmı 3-4 gündür arıyorum farklı saatlerde hep meşgul çalışıyor, rica etsem arayıp düşüp düşmediği konusunda bilgi verebilirmisiniz.

Bu iş artık canımı sıkmaya başladı kaç ay oldu halen daha rapor sağlık kurulunda diyorlar. Bu nasıl bir sistemdir ki 3 ayda bit yönetmeliğe kanuna bakıp karar veremiyorlar.

SGK dan cevap geldi, Sağlık kurulu 5434 sayılı kanunun 44. maddesine göre malul olmadığıma karar vermiştir.
Ancak benim zaten malul sayılmayı gerektirecek bir orana sahip hastalığım yok, yeni yönetmeliğe göre hafif sayılan bir hastalığa sahibim yani ben 18 yıl hizmet süresini tamamlamış olduğumdan ( 21 yıl hizmetim var) %40-59 oranlar yaşlılık aylığı ile emekli olmak istiyorum, bundan sonra yapmam gereken nedir, bunlara derdimizi nasıl anlatabiliriz, normal yüzdeli rapor alıp mı göndermem gerekiyor. Bilgi verebilirmisiniz lütfen.

Evet ikinci bir yazı geldi ve yazıda yeni yönetmeliğe göre hafif düzeyde çalışma gücünü kaybettiğine karar verilerek 6480 gün hizmet süresini tamamlanması ve talebim halinde emeklilik işlemi yapılabileceği bildirildi. Benim için hayırlı olsun diyelim.

Sanırım ilk yazıda sadece maluliyet yönünden ikinci yazıda yaşlılık yönünden inceleme yapıldı iki işlemide aynı yazı ile bildirebilirledi ancak iki ayrı yazı ile bildirim yapmayı tercih etmişler.

emir2011
Merhaba emir öncelikle hayırlısı olsun 🙏
1-Sen şimdi sana belirtilen günümü tamamlayacaksin,
2-kamuda mı gorev yapıyordun,
Bu konuda bilgi verirmisin rica etsem.
Çünkü benimde %40-49 arası bir oranım var sol koldan,ben 4a ya bağlı işçi statüsündeyim suan çalışmıyorum Eyt liyim yas bekliyorum,daha önce hiç malullük için başvuru yapmadim, vergi indirimli emeklilik için zaten müracaat edemem çalışmadığım icin,ben ne yapmalıyım diye buradaki arkadaşların yazılarını okuyup bazı değerli arkadaşlardan tecrübelerine dayanarak Bilgi alıyorum, başta@oturanboga Bülent bey ve Bilgihazinedir diye birinden ama senin gibi arkadaşlarda tecrübelerini paylaştığında okuyup soru soruyorum.Simdiden vereceğin bilgiler için teşekkür ederim🙋

Kamuda memur olarak görev yapmaktayım, maluliyet için değil çalışma gücü kayıp oranı (yaşlılık aylığı) tespiti için başvuru yapmıştım ancak sgk hem maluliyet (red) hem de çalışma gücü kayıp oranı (olumlu) olarak değerlendirme yapmış, hizmet süresi şartını sağlıyorum istediğim an emeklilik başvurusunda bulunabilirim.
Sizin konuya gelelecek olursak eğer elinizde %40 ve üstü bir raporunuz var ise kendinizi bir yerde sigortalı olarak gösterip vergi indirimine başvuru yapıp akabinde gün şartını tamamlamış olduğunuzu (eyt) düşünerek emeklilik başvurusu yapabilirsiniz, denemek belirsizliği ortada kaldırır, sizde durumunuzun ne olduğunu görmüş olursunuz.

Bunun yanında bu raporunuzla daha önce hiç vergi indirimi başvurusunda bulunmadınız mı ve ayrıca emeklilik açısından sgk ya direk bu raporunuzu sunarak emekli olma talebinizi iletebilirsiniz, onlar çalışmyorsunuz diye bunu reddedemezler diye düşünüyorum.

bu platform olmasa yüzlerce binlerce memurların bilgisizliği nedeni ile emekli olamazdı. net .

doğru ve faydalı bilgi verip yönlendiren herkese teşekkürler ...hakkınız ödenmez . bilmediğim birçok şeyi burda öğrendim ..haberim bile olmayan haklar mağduriyetleri burda okudum takip ettim. çok teşekkür ederim kendi adıma. bu konu başlığında da bir engelli sorununa çözüm buldu inanın çok sevindim. Allah hepinizden razı olsun.

Nasip olursa Ocak 2023 de dilekçemi vereceğim, merak ettiğim bu süreci yenidenmi yaşayacağım, yani tekrar rapor isteyecekler mi?

2021 yılındaki yönetmelik eki SGK hastalık listesine göre emekliliğe yetecek tanı alıp emekli olan kişi daha sonra hastalık listesi güncellenir ve aldığı tanı yeni listeye göre emekliliğe uygun değilse emekliliği iptal edilir mi?

Son düzenleme:
Bugün itibariyle Bakanlıktan emeklilik onayım geldi, tebellüğ ettim ve ilişiğimi kestim. Bundan sonraki süreç maaş bağlanma süreci olacak, memular maaşlarını peşin aldığından mart 14 den sonra maaş bağlanır diye düşünüyorum. Emeklilik ikramiyesi için ise ne zaman ödeneceği hakkında bilgim yok sanırım ilk maaşla beraber ya da ilk maaş bağlanmadan ödenir diye düşünüyorum.

emir2011
durumunuzu tekrar kısaca yazarmısınız ilk memur kaç yılında oldunuz mesela 2008 sonrası memursanız maaşı buraya yazarsanız seviniriz

siz zaten yeni yönetmenlige göre rapor almışsınız sıkıntı yok

(Gölge)

2008 öncesi girişliyim, memuriyete başlama tarihi 2000 yılı, 3600 ek gösterge ile emekli oluyorum o yüzden maaş bir tık yüksek 11.200 TL alacağım.

6480 gün hizmet süresini tamamlanması ve talebim halinde emeklilik işlemi yapılabileceği bildirildi. Benim için hayırlı olsun diyelim.

Emekli olmanız için belirli bir süre var mı? Yazıya dayanarak istediğiniz zaman emekli olabiliyor musunuz?

@emir2011

Hayır. Emekli olduğunda geçerli olan mevzuata tabidir.

Bülent bey emekli olduğunda yürürlükte olan mevzuat dersek yanlış anlaşılır kanısındayım zira halen emekli olmayıp 2021 öncesi yönetmeliğe göre emeklilik onayı olan memur çalışanlar var.Bunlar emekliliğine dayanak olan mevzuata göre değerlendirileceklerdir öbür türlü işler çıkmaza girer düşüncesindeyim.

login

İstenilen gün şartını tamamladığımdan 24 şubat 2023 tarihinde ilişiğimi kestim şuan maaş bağlanması aşamasındayım, ikinci olarak Bülent beyde sizin dediğinizi yazmış, farklı bir şey yazmamış, kısaca 2023 de emekli oldum, 2025 de yasa değişirse 2023 deki mevzuata göre değerlendirilir.

Dışarıdan alacağınız güncel engelli raporunu emeklilik için kullanamayacaksınız. Emekliliğe temel olacak olan raporlarda artık oran belirtilmeyecek, sadece sgk hastalık listesi'ne göre tanı yazılacak.

oturanboğa daha öncede yazdım ama görmedin sanırım şimdi iki hastalıktan aldık diyelim 60 oran emeklilikte sadece birine bakkılacak o da tamam peki hizmet süresi ne olacak hala geçerlimi 16 yıl 18 yıl gene tüm engeloranları toplamına göremi

6480 gün hizmet süresini tamamlanması ve talebim halinde emeklilik işlemi yapılabileceği bildirildi.

emir sen devlet memurusun neden 6480 gün oldu hizmet süresi onu anlamadım.

11.200 TL alacağım.

maaştan emin misiniz emir bey bende 2007 sgk girişi 2015 kamu girişi var 5500 tl anca veriyorlar şuan emekli olsak siz eski yasaya göre emekli oldğunız için yüksek bağlanıyor bize 5500 tl

Hayırlı olsun süreci aşama aşama paylaştığınız için teşekkürler.

Üst Alt