Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişim. 3600 günüm var. Emeklilik şartlarım nedir?

İşkur'da engelli olarak kaydınız yoksa yaptırın.

muratoto
Emekli çalışanın işverene maliyeti artar.
Engelli kadrosunda çalışan bir engellinin asgari ücret miktarıyla sınırlı olmak şartıyla sigorta priminin işveren payını devlet ödemektedir.
Emekli çalışan ise teşvik kapsamı dışındadır.

Ufukalp

Hocam bir hesap yaptım doğru mudur bakabilir misiniz? Şirket ile görüşüyoruz şu günlerde.. Çok mühim.

Örnek:

3300 lira brüt maaş alan bir engellinin işverene maaliyeti 293 lira civarında. (asgari ücrete kadar maaşın vergisini devlet ödüyor, kalan verginin %16'sını işveren veriyor. Ayrıca devletten 160 lira teşvik alıyor.)

Emekli olduktan sonra ise benim vergim %7.5'a düşüyor. İşverenin ise %22,5'a çıkıyor. Ek olarak teşvikte almıyor.

Bu durumda işverene maliyet 450 lira artarak 742 lira oluyor. Benim gelirim ise 214 lira artıyor.

Şirket vergi değişimini bana yansıtmasa. Yani %14'ten %7,5'a düşen vergimi devlete verse. (Benim maaşımda değişiklik olmasa)

İşverene maliyet artışı sadece teşviği alamaması oluyor. Yani 160 TL.

Değerlendirmeniz sigorta primi açısından, sanırım sehven vergi yazdınız.
Mantık kısmen doğru ama hesap ve rakamsal sonuçlarınız yanlış.
Ayrıca %7,5 olan sgdp nin devlete normal sigorta primi oranında %14 olarak ödenmesi mümkün değildir, maaşınızdaki artış size yansıtılmadığında aradaki fark devlete değil işverenin cebine girer.

Ufukalp

Hocam anlatamadım.

%14 olarak devlete ödenmesi değilde, benim düşen vergi gelirimden gelen artı kazancı, işveren artan kendi vergisi için kullansın diyorum.

Yani ben emekli olup çalışmaya devam ederken işverene maliyetim artmasın. Bu söylediğim şekilde bir işlem yapsalar bile benim işverene maliyetim ne kadar artar?

(Bunu isteme sebebimse yeni bir iş aramak istemiyorum. Piyasada zaten iş yok. Adı konmamış bir kriz var.)

Yasal olarak bu farkı yansıtmak zorundalar.
Çözüm olarak durumu dengeleyecek kadar maaşınız düşük gösterilebilir.

Ufukalp hocam yardımlarınız için teşekkür ederim.

Şirketle tazminat haklarım saklı kalarak emeklilik sonrası çalışma için anlaştık.

Şimdi dilekçe yazıp sgk'ya başvuru yapacağım.

Kıdem tazminatınızı bırakmayın bence.
Tazminatınızı alın, zaten tekrar işe girmiş olarak sıfırdan başlayacaksınız. Sonraki bir sorunda tazminatınız riske girebilir.

İşten çıkış yapıldığı için,mutlaka evrak yapılacak ve bunu size imzalatmak isteceklerdir.
Bence tazminatınızı alın

teşekkürler arkadaşlar. Malesef burası Türkiye ve çalışan olarak bizim haklarımızı arayabilmemiz pek mümkün değil.

Tazminatı bende bırakmak istemedim. Fakat durumu zorada sokmak istemedim.

Tüm haklarım devam ederek işten çıkış ve giriş yaptım.

[FONT=sans-serif]Merhaba,[/FONT]

[FONT=sans-serif]sigortadan evrak geldi bugün.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Hesaplanan:[/FONT]
[FONT=sans-serif]773,19 TL[/FONT]

[FONT=sans-serif]1-21 kasım arası birikmiş 1.314TL gözüküyor.[/FONT]

[FONT=sans-serif]bu durumda benim aylık maaşım 773 lira mı?[/FONT]

[FONT=sans-serif]Hesaplama sitelerinde 1150tl civarında maaş çıkıyordu.[/FONT]

[FONT=sans-serif]neden bu kadar fark oldu acaba[/FONT]

Ergin

Hesapama siteleri ile böyle büyük bir fark olmaz Ergin. Mutlaka bir yanlışlık olmalı...

Üst Alt