Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2000 sigorta girişim. 3600 günüm var. Emeklilik şartlarım nedir?
muratoto
Emekli çalışanın işverene maliyeti artar.
Engelli kadrosunda çalışan bir engellinin asgari ücret miktarıyla sınırlı olmak şartıyla sigorta priminin işveren payını devlet ödemektedir.
Emekli çalışan ise teşvik kapsamı dışındadır.
Hocam bir hesap yaptım doğru mudur bakabilir misiniz? Şirket ile görüşüyoruz şu günlerde.. Çok mühim.
Örnek:
3300 lira brüt maaş alan bir engellinin işverene maaliyeti 293 lira civarında. (asgari ücrete kadar maaşın vergisini devlet ödüyor, kalan verginin %16'sını işveren veriyor. Ayrıca devletten 160 lira teşvik alıyor.)
Emekli olduktan sonra ise benim vergim %7.5'a düşüyor. İşverenin ise %22,5'a çıkıyor. Ek olarak teşvikte almıyor.
Bu durumda işverene maliyet 450 lira artarak 742 lira oluyor. Benim gelirim ise 214 lira artıyor.
Şirket vergi değişimini bana yansıtmasa. Yani %14'ten %7,5'a düşen vergimi devlete verse. (Benim maaşımda değişiklik olmasa)
İşverene maliyet artışı sadece teşviği alamaması oluyor. Yani 160 TL.
Değerlendirmeniz sigorta primi açısından, sanırım sehven vergi yazdınız.
Mantık kısmen doğru ama hesap ve rakamsal sonuçlarınız yanlış.
Ayrıca %7,5 olan sgdp nin devlete normal sigorta primi oranında %14 olarak ödenmesi mümkün değildir, maaşınızdaki artış size yansıtılmadığında aradaki fark devlete değil işverenin cebine girer.
%14 olarak devlete ödenmesi değilde, benim düşen vergi gelirimden gelen artı kazancı, işveren artan kendi vergisi için kullansın diyorum.
Yani ben emekli olup çalışmaya devam ederken işverene maliyetim artmasın. Bu söylediğim şekilde bir işlem yapsalar bile benim işverene maliyetim ne kadar artar?
(Bunu isteme sebebimse yeni bir iş aramak istemiyorum. Piyasada zaten iş yok. Adı konmamış bir kriz var.)
Kıdem tazminatınızı bırakmayın bence.
Tazminatınızı alın, zaten tekrar işe girmiş olarak sıfırdan başlayacaksınız. Sonraki bir sorunda tazminatınız riske girebilir.