Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 yılı girişim ve 4250 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

ali161616

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
oncelikle herkesin bayrami mubarek olsun bilgisi olan arkadaslardan yardim istiyorum inade2012 yilinda hakem hastaneden almis oldugum %45 oranli ruhsal rahatsizliktan 1 yil sureli raporum vardi ben ayni yil bu raporumu ankaraya vergi indirimi icin gonderdim 45 oranla suresiz onaylandi sonra ben bu hastanenin raporunu her sure bitiminde heyete girerek yeniledim 3 sure sonra hastane surekliye cevirdi sigorta girisim 2000 yili 4250 gun sayim var ben bu durumda 2012 yilinda almis oldugum suresiz vergi indirimine istinaden emekli olabilirmiyim ve sonucu nasil olur bilgisi olan arkadaslarim yardimci olabilirmi saygilar sunarim

ali161616
Mevcut süresiz vergi indiriminiz ile erken emekli olabilirsiniz.
Tam kesin emeklilik şartlarınız için sigorta başlangıç tarihini ay, gün ve yıl olarak tam vermelisiniz. Çünkü 2000 yılı girişlilerin emeklilik şartları iki tür.

ufukalp cok tesekkur ederim size sigorta girisim 12.03 .2000 bir soru daha sorayim sgk gittigimde tekrar heyete gonderirmi enson raporumu subat ayinda yeniledim ve surekliye cevrildi yani simdi elimde surekli vergi indirimi ve surekli saglik raporu var simdiden tesekkurler

ali161616 mrb
Emeklilik şartlarınız %45 oran engelli raporunuz ve 3 derece
vergi indiriminize göre
18 yıl hizmet yılı ve 4080 güne tabisiniz sgk girişinizin olduğu dönem 18 yaş ve üzeri,idiniz ise şartlarınız oluşmuş emeklilik talebinde buluna bilirsiniz

sgk sizden tekrar rapor istemez vergi indiriminiz sürekli olduğu için.

umut2135

Peki bu koşullara rağmen kontrol muayenesine çağırırlar mı ?

perseküsyon
SGK'nın her zaman herkesi kontrol muayenesine çağırma yetkisi vardır.

Ufukalp

ilgi ve alakanıza teşekkürler. Üstte yazdığınız gibiyse ben erken emekli falan olmam. ..Gene de büyük konuşmayalım. Ne zaman ne olacağı kestirilemiyor. 15 senedir kadroluyum. Normal emeklilik yaşına kadar çalışırım.Allah, güç kuvvet verdikçe

perseküsyon
Mülga 506 sayılı kanunun 60. maddesinde de, yürürlükteki 5510 sayılı kanunun 28. maddedinde de 94. maddeye atıfta bulunarak kurum bu hakkını güvence altına almıştır.
Yalnız kontrol şerhi olmaksızın sürekli emekliliği onaylananlar, ihbar ya da raporun alındığı tarihlerde o hastanede bir yolsuzluk ve usulsüzlük tespit edilmedikçe kontrole çağırılmazlar.

perseküsyon..hocam olma zaten bence de sağlık açısından bir sorunun yoksa, benim beyin kanaması çalışmama olanak vermediği için mecburiyetten oldum, yoksa normal emekliliğime sadece 4.5 yılım var onu beklerdim ben de....adam 3 bin küsür maaşı var emekli oluyor sağlığı el vermediğinden maaşı hoop 1400 civarlarında yarı yarıya iniyor...çalışma- emeklilik sadece bu ülke de bu kadar uçurum fark dır eminim!

Ufukalp
Doğrudur. Rus ruleti gibi...

umut2135
:D Yine de teşekkürler

deathless
Geçmiş olsun O zaman bu memlekette uzun yaşamanın bir anlamı kalmamış. Yazık

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!
Bu iddianızın yasal bir dayanağı var mıdır ? Kaç sayılı hangi kanunla işliyor ? Cevabınız için de teşekkürler...

arkadaslar bugun dilekcemi verdim sureci sizinle paylasicam ilk gun vergi indirim belgemin fotokobisi ve hizmet dokum cizelgelerini cikartttilar ve bi form doldurdum bu form emekllige hak edip etmedigime iliskin formdu bunun cevabi 1 hafta sonra belli olacakmis ilk gun boyle gelismeleri paylasicam

ali161616 hayırlı olsun
Maaşınız baglanınca bizimle paylaşırsan memnun oluruz.

arkadaslar pazartesi gunu emekli olabilir yazisi istedim sgk dan 1 hafta sonunda cikicak dediler neden bu kadar uzun sizce pazaresi gidicem hayirlisi ile alip cikisimi alicam ama surec boyle isliyo heralde

23.06.2019 tarihinde tahsis numarami aldim surec ne zaman sonuclanir bayram ikramiyesine yetisirmi ve bu suresci takip edebilecegim adres varmi bilgisi tecrubesi olan arkadaslar cevaplayabilirmi

ali161616..hocam tahsis numarasını aldıysan bayram ikramiyen de cebinde demektir çok aksi bir durum tecelli etmez ise(ki inşallah da etmez)..şimdiden hayırlı olsun sağlıkla yemeyi nasip etsin yüce allah ım..

aslinda hocam surec su sekilde ben bilgisizim sgk ne derse onu yapiyorum bu ayin 17 si pazartesi gunu raporumu vergi indirim belgemi alip sgk ya emekli olmak icin basvurdum o gun benim hizmet dokumumu cikardi 70 gun eksik oldugunu soyledi askerlik borclanmasi yapabilirim dedim ve ayni gun askerlik borclanmasini yatirdim ve makbuzu aldi vergi indirim belgemi aldi hizmet dokumumu aldi ve emekli olabilir yazisi almak icin dosya olusturdu birde bunun icin form doldurdum sonra bu yazi tam 1 hafta sonra cikacak dedi ben isime geri dondum 23 u pazartesi gunu gittim dosyamin cevabi gelmis vergi indirimden emekli olabilir hak kazanmistir yazisini bana verdi ayni gun git cikisini bu kagitla al tekrar gel dedi ben cikisimi 8 koduyla aldim tekrar gittim bu sefer yine vergi indirim belgemi emekli olabir yazimi cikis kagidimi aldi ve form doldurdu imza attirdi birde banka tercihimi sordu simdi surec nasil islicek bilgisi olan arkadaslar benim dosyam 1 haftadir sgk da ne zaman sonuclanir bayram ikramiyesine yetisirmi ve sorun cikma ihtimali varmi ve ben bu sureci nereden takip edebilirim cevap yazarsaniz editorlerim arkadaslarim basindan gecenler cok tesekkur ederim

ali161616...hocam benim geçen sene eylül 13 iş çıkışı aynı gün sgk müracat, 1 ekim aylık başlama tarihi 25 ekim de ilk maaş alım şeklinde olmuştu..süreç ben de bu şekilde gelişti...23 haziran müracat ise senin de temmuz 1 başlangıç temmuz veya ağustos ayı da ilk maaşın şeklinde olabilir..basit bir anlatımla böyle eğer çok büyük aksilik çıkmaz ise ki inşallah çıkmaz hocam...hayırlı olsun şimdiden..

23 haziranda emekllik basvurusu yaptim bayram ikramiyesini hak ediyomuyum bilgisi tecrubesi olan arkadaslar cevaplayabilirmi

arkadaslar 24 haziran pazartesi emeklilik basvurusu yaptim bayram ikramiyesini hak edermiyim sizce

ali161616
Emekli aylığınız 1 Temmuz itibariyle başlar, kurban bayramı için ikramiye hak edersiniz.

dosyami internet veya baska nereden ve nasil takip edebilirim saygilarimla

arkadaslar dosyam hakkinda sgk ile gorustum vergi dairesinden yazi bekleniyormus gelsin maas baglanacak dedi memur simdi bu ay sonunda maas veya tahsis num belli olursa ek odeme filan bayram ikramiyesi agustos ayinda ilk haftasi soyleniyor o haktan yararlanjrmjyim sizce veya kisacasi ikramiyeden 2 gun once bile belli olsa alabilirmiyim ikramiheyi tesekkurler

arkadaslar bide e devlet te maas tutari yok sadece 55.15 ek odeme hesaplamayi bilen varsa benim ne kadar maasim cikmis onuda yazarsaniz sevinirim

Üst Alt