Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 sigorta girişliyim 4120 günüm var. Emeklilik şartlarım nedir?

salim2834

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar bugün %52 ortopedik engelli raporu aldım bununla ilgili haklarım nelerdir yazarsanız sevinirim 2004 sgk başlangıcım var 4120 gün ödenmiş pirimim var

salim2834
* En önemli ve avantajlı hakkınız erken emekliliktir.
Rapor oranınıza göre 3. derece vergi indirimi hakkı elde ettiğiniz takdirde 20 yıl ve 4400 prim gün sayısı ile emekli olabileceksiniz.

* Yine vergi indirimi hakkı elde ettiğinizde maaşınıza ufak da olsa vergi indirimi yansıyacaktır.

* Şehiriçi toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanabileceksiniz.

* Engelinizin ortopedik olduğunu belirtmişsiniz.
El, kol, ayak, ve bacaklarda manuel vitesli bir aracı kullanabilmek için ek bir tertibata ihtiyaç duyacak şekilde bir kısıt varsa ÖTV muafiyetinden faydalanarak tüm vergiler dahil fiyatı 200 bin lirayı aşmamak şartıyla araç alabilirsiniz.

* Engellilere sağlanan genel ve yerel tüm haklardan faydalanabilirsiniz.

Rapor sınıfı ortopedik diye belirtilmiş 4 ayrı hastalıktan verildi

El ayak kol bacak gibi bir engelim yok

Ortopedi karşısındaki tanı ne ?

Engel gurubu ortopedik karşısında sınıflanamayan yazıyor ilgin için teşekkürlerkardeşim

salim2834
Anlatamadım ben sanırım.
Resimden anlaşılacağı üzere hem ortopedik, hem de sınıflanamayan türde bir engeliniz mevcut.
Ben diyorum ki; ortopedik değerlendirmeye söz konusu olan rahatsızlığınız ne, yani ortopedik olarak neyiniz var ?
Raporun ön yüzündeki ortopedik değerlendirme ne ?

Uyku apnesi boyun fıtığı hiper tansiyon infertilite azospermi hastalıklarımdan aldım

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sanırım ortopedi, boyun fıtığından dolayı işaretlenmiş.

42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı
kodlarındaki tertibatlara uygun rapor almak denenebilir belki diye düşünüyorum.
Tabi özel tertibatlı araç kullanır raporu alabilirseniz. Önce bu denenmeli ki olmazsa ehliyet boşuna kodlarla doldurulmasın.

teşekkürler kardeşim
birşey daha sormak istiyorum bu mesajlar nasıl siliniyor

Mesajı tamamen ortadan kaldıramazsınız.
Yalnız mesajın altında kalem resmi olan ''değiştir'' bölümüne tıklayıp düzenleme ekranında yazdıklarınızı silerek boş mesaj haline getirebilirsiniz.

[FONT=sans-serif]Saol kardeşim

[/FONT]
Selam abi %52engelli raporum var engel gurubum ortopedik sınıflanamayan diye yazıyor hastaneden bana 3600den emekli olabilirsin dediler birde yüksek maaş almak için 7000 gün pirim yapabilirsin denildi ben 2004 sigorta girişliyim 4120 günüm var şuan bilgi verirseniz sevinirim

@salim2834
İlk mesajımda, bu oranla 3. derece vergi indirimi hakkı elde ederseniz erken emekli olabileceğinizi belirttim zaten.

Yine aynı mesajda emeklilik şartlarınızı da yazdım. 3600 günle emekli olamazsınız. Her söylenene aldırmayın.

Prim gün sayınızı doldurmanıza az var ama tek başına prim gün sayısı yeterli olmuyor. 20 yıllık sigorta süresini de doldurmak zorundasınız. O da 2024 yılına karşılık gelmektedir. (Sigorta başlangıç tarihinde 18 yaşınızı doldurmuş olduğunuzu varsayıyorum.)

Askerden sonra başladı sigortam birde birşey daha sormak istiyorum 7000 bin günü tamamlar isem maaşdan kesinti yapılmadan emekli olabilir miyim

salim2834
Sigorta başlangıcınız askerden sonra ise fiili olarak yaptığınız askerlik süresini borçlanabilir, sigorta başlangıç tarihinizi borçlanma süreniz kadar geriye çekebilirsiniz.. Prim gün sayınız zaten gereken sayıya yakın. Yapacağınız borçlanma size sadece sigorta süresi bakımından avantaj sağlayacaktır. Değip değmeyeceği sizin kararınız.
7000 günü tamamlayarak MAAŞTAN KESİNTİ OLMADAN ENEKLİ OLMAK la ne demek istediğinizi anlamadım.

Raporu veren sekretere haklarımı sordum 7000 bin günü tamamlarsanız yaşı beklemeden emekli olabilirsiniz diye söyledi

[FONT=sans-serif]En doğru bilgiyi vergi dairesinden alırım değilmi[/FONT]

salim2834
Sizin durumunuz için doğru bilgiyi yukarıda verdim zaten. 7000 gün ile bir işiniz yoktur. Tamamen uydurma bir bilgi.

2022 den yararlanır ibareside var onunla bir ilgisi varmıdır

salim2834
Hayır, sigortalı olarak çalışan kimse 2022 aylığı alamaz zaten.
Ve 2022 nin prim gün sayısı ile falan ilgisi yoktur.

Sizin dediğinize göre beş yıl daha çalışmam lazım ozamana kadar 6000 bin gün pirimim olacak maşımın yüksek olurmu sizce

salim2834
Emeklilik şartları sadece prim gün sayısından ibaret değildir.
Engellilerde her ne kadar yaş şartı aranmasa da belirlenmiş sigorta sürelerinin de doldurulmuş olması gerekmektedir. Bu süreler, engel oranına ve sigorta başlangıç tarihine göre belirlenmektedir.
Sizinkini yukarıda yazdım, bu benim görüşüm değil yasa gereğidir.
4400 prim gün sayısını doldurunca ister işten ayrılır sigorta sürenizin dolmasını beklersiniz, isterseniz çalışmaya devam ederek beklersiniz.
Emekli aylığınızın miktarı için prim gün sayısından ziyade prime esas kazanç tutarı önemlidir.
Örneğin 5.000 lira ücretle çalışıp 5 bin günü olan birinin emekli maaşı, asgari ücretle çalışıp 10 bin günü olan birinden daha yüksek olacaktır.

Anladım teşekkürler

[FONT=sans-serif]Benim çalışmam gerekiyo pirim gün sayısı 6000 olursa bunun bir avantajı olurmu birde 4800 bürüt yatıyo [/FONT]

Tabi ki avantaj olur.
Maaşınız yüksek, prime esas kazanç tutarı yüksek olduğunda prim gün sayısı ne kadar fazla olursa o kadar avantaj olur.
Ama asgari ücret ve o yakınlarda ücret alınıyorsa 2008 den sonraki her ayınız emekli aylığına olumsuz yansır.

@Ufukalp

Vergi dairesinden istenen belgeler neler yazarsanız sevinirim

[FONT=sans-serif]%52 engelli raporum var çalışan biriyim vergi dairesine giderken hangi evrakları götürmem gerekiyor yazarmısınız[/FONT]

salim2834 engelli raporunuz aslı gibir veya aslı
Kimlik fotokopisi iş yerinden sgklı çalıştığınıza dair yazı ve imza sürgüsü iş verenin

Emeklilik zamanı geldiği zaman tekrar heyete girmem gerekiyormu

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

salim2834 hayır tekrar heyete girmenize gerek yok aktif çalışma hatınız boyunca bir kere vergi indirimi almanız yeterli olacaktır
Tüm şartlarınız oluştuğunda sgk vergi indiriminizin olduğunu belirtin yeterli olacaktır varsa yazı örneğinin bir nüshasınıda vere bilirsiniz

İşyerinden orada çalıştığınıza dair onaylı belge.
1 adet vesikalık resim
Kimlik fotokopisi
Varsa son yönetmeliğe uygun sağlık kurulu raporu
Rapor yoksa oradan rapor için hastaneye sevk edilirsiniz.
Orada dolduracağınız hazır matbu dilekçe.

slm arkadaşlar bugün vergi indirimi için başvuruda bulundum bana nekadarı yansıyacağını nasıl hesaplarım yardımcı olurmusunuz
birşey daha sormak istiyorum ben 3. derece engelliyim emeklilik için beş yıl daha çalışmam lazım vergi indirimi alırsam emekli maaşımda düşüş olurmu maşımız bürüt 4800 şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
salim2834
Onaylanacak vergi indirimi derecesine göre değişir. Raporunuzun oranı kaçtı ?

% 52 bugün başvuru yaptım 3 yada 4 ay sonra sonuçlanır dedi

Üst Alt