Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 sigorta girişliyim 4120 günüm var. Emeklilik şartlarım nedir?

salim2834
Vergi indiriminiz onaylanırsa 3.derece olacaktır.
Aylık gelir vergisi matrahınızdan 240 tl düşülecektir.
Bunun da maaşa yansıması %25 lik ilk gelir vergisi diliminden 36 tl, %20 lik ikinci vergi dilimine geçtiğiniz aydan sonraki aylar 48 tl olacaktır.

Yani maaşın yüksek olması birşeyi değiştirmiyormu

[FONT=sans-serif]Birde anlamadığım aylık sadece 48 tl yatacak öylemi

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bu aldığım vergi indirimi emekli olunca maaşı etkilermi

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ufuk abi bi numaranı yazarmısın konuşsak daha iyi olacak[/FONT]

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

salim2834
1- Maaşınızın yüksekliği birşey ifade etmez, 3.derece vergi indiriminde vergi matrahından düşülecek tutar 240 tl dir.
2- 48 bile değil, Ocak ayı itibarıyla 36 lira olarak başlar. Maaşınızın tutarına göre hangi ay 2. vergi dilimine girerseniz o aydan itibaren 48 tl olarak devam eder.
3- Vergi indiriminin emekli maaşına bir etkisi yoktur.

Sizce ben vergi indirimi alabilirmiyim erken emeklilik için %52 rapor oranıyla

Alırsınız tabi ki.
oranınız sınırda bir orann değil, bir kaç puan düşürülse bile %40 ın altına düşecek kadar kkırpılacağını sanmıyorum.
Siz 2004 girişliydiniz, o yüzden vergi indirimi maaşa yansıyacak miktardan çok erken emeklilik için işinize yarayacak.

Eğer vergi indirimi onaylanırsa erken emeklilik sürem değişirmi 20 yıllık sigortalılık süresi

salim2834
Hayır değişmez. 20 yıl 4400 prim gün sayısı zaten vergi indirimi ile mümkün olan şartlar. Vergi indirimi olmadan bu şartlarda emekli olmanız mümkün değil.

Herkese selam.Foruma yeni katildim.Benim de merak ettigim bazi seyler var. Benim de bu aralar dahili problemlerden dolayi bir engellilik durumum cikti. Vergi indirimi icin heyete girdim ve %74 oraninda rapor aldim.Raporu vergi dairesine verdim bekliyorum.3 ay beklersin dediler.Bekliycez artik. Simdi arkadaslar 1997 memurluk baslangicim var( engelli degil ve o zaman alinmis raporum da yok) 2006 2010 arasi ssk sonra tekrar 2 yil memurluk ve 2012 2018 arasi gene ozelde ssk ve subat 2018 de aciktan atamayla tekrar memurluga dondum.3200 sgk 4400 ems prim gorunuyor uyg.sgk. sitesinde .Acaba ben rapor onaykaninca ne zaman emekli olurum? Ssk surem fazla okdugundan son 7 yilda hemen mi oliyim yoksa ems emeklisi olmayi mi bekliyim? Simdiden tesekkur ederim.

Imla hatalari icin kusura bakmayin telefon iste!

Bahadırdr
Hangi sosyal güvenlik kurumu kapsamında emekli olunacağını sizin de belirttiğiniz gibi son 7 yıl, daha doğrusu son 2520 günün primi belirler, fazlası hangisinde ise o kurumdan emekli olunur. Anlattığınızdan anladığım kadarıyla şu an 4A SSK açık ara önde. Vergi indiriminiz sonuçlanınca SSK dan hemen emekli olma imkânınız mevcut.
Şayet yok ben emekli sandığından olmak istiyorum derseniz memuriyette 3,5 yılınızı tamamlamak zorundasınız. Bu da 2021 in ikinci yarısına denk gelir.
Tercih sizin, ben olsam hiç beklemeden SSK dan emekli olur, emekli olarak SGDP kapsamında çalışmaya devam ederim.

@Ufukalp

Benim ssk başlangıcım 2004 20 yıl şartı var 5 yıl daha çalışmam lazım sizin dediğiniz bana uyuyor mu

[FONT=sans-serif]10 yıldır aynı yerde çalışıyorum kurumsal bi şirket[/FONT]

salim2834
Başkaları için yazdığım mesajları alıntı yapmayın lütfen.
O mesajımın sizinle hiç bir ilgisi yoktur. Sizin tüm hizmetiniz 4A kapsamında. Sizinle ilgili tüm bilgileri yukarıda verdim.

Üst Alt