Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004'te SSK'lı işe başladım. %51 rapor ile ne zaman emekli olurum?

ekinos

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
ben 2004 te ssk lı işe başladım yüzde ellibir engellim var kaç yılda emekli olurum acaba şuan bağkurdan yetim aylığı alıyorum

20 yıl 4400 güne tabisiniz tabi maliyeden vergiden muaf raporu alırsanız

vergi indirimi alırsan bu geçerli birde. rapororanını %60 üzerine çıkarabilirsen 18 yıla düşer..

Ayşe hanm,
Emekli olmak istiyor iseniz ssk,Bağkur veya E.sandığına tabi olarak çalışmaya başlayacaksınız.Belirli prim ve yıl şartını tamamlayıp emekli olacaksınız.Tabiki çalışmaya başladığınız da yetim aylığınız kesilecek.

Ssk dan 2004 de sigortam başladı yüzde 44 işitme raporum var işe girmeden raporum yoktu ama doğuştan engelim var kaç yılda emekli olurum acaba

4a (ssk) statüsünde emeklilik için defterdarlıktan sakatlık indirimi hakkı elde etmeniz şart:

2008_oncesi.PNG

teşekkürler birde doğuştan engelli olduğunu belgeleyenler 15 yılda emekli olabiliyormuş doğrumu bunu nasıl belgeleyebiliriz işe girmeden raporum yoktu

Hayır... Sizin için geçerli olan kriterller yukarıdaki tablodaki gibidir.

Bir şey öğrenmek istiyorum. Yukarıdaki tabloda verdiğiniz bilgilerde.. oradaki 15,16,17,18,19 yıl bu yılları nasıl hesaplıyoruz. Sigortaya giriş yaptığımız günden itibaren bu güne kadar geçen zaman mı? Şayet öyle ise; 90 da giriş yapılmış olan biri bugüne kadar 21 yıllık SSK lı mı olmuş oluyor.. Arada gün ve primi olmadığı yıllar nasıl hesaplanıyor.. onu merak ettim.

emeklilik için iki kriter de tamamlanmış olmalı:
1- Sigortalılık süres: İlk sigortalı olunan tarihten "bugüne" geçen süredir
2- Prim gün sayısı: Sigortalılık süresi içinde yatırılan sigorta prim günüdür.

Arada boşluk olmasının bir önemi yok. Yeter ki emeklilik zamanı geldiğinde yukarıdaki iki şart da tamam olsun.

o zaman tek sıkıntım kalmış vergi indirimi almak :)

ben raporsuz 2004 yılında ssk lı olarak işe başladım 2006 da % 51 rapor aldım tekrar 2012 aralıkta baltazarla raporum sürekli 66 ya yükseldi şimdi memur olsam malulen mi vergi indirmiylemi kaç yılda emekli olurum doğru bilmeyen yazmasın

ömss den memur olursam

Memur olursan emeklilik için şu tablo geçerli Ayşe:

bagkur.PNG

tşk bi sorum daha var 66 olan yeni raporda çalışamayacağı iş alanları yazılmış ama isdihdam değerlendirilmedi diyo ömss de atanırsam sorun olurmu ve şimdi gitsem elimde ki raporu düzeltirler mi tşkk

2 yılda ödenmiş sigortam var yani 13 senede mi olacağım süperrr

inşallah teşekkürler cevap için

istihdam bölümünde değerlendirimediyi sildi evet yazdı memur uğraştım ama değdi şimdi içim rahat bekliyorum seni memurluukkkk

sürekli raporumla vergi indirimini aldım memurum emekli olurken tekrar rapor alarak mı emekli olacağım acaba

1 Ekim 2008'den sonra memur olduğunuz için yeni rapor istenir sizden emeklilik zamanınız geldiğinde...

sürekli vergi indimi bile alsak yeniden heyete gireceğiz emeklilik için ne kötü

2004 yılında SSK lı işe başladım 2013 yılında Belediyede memur oldum SSK dan 814 ödenmiş günüm var bunu intibak yapsam tamamı sayılır mı acaba

ekinos..burdaki üstadlar daha iyi bilirler gerçide..birleştirme yapıp gereken prim yıl tamamsa yüzde 40 ı geçen bir rapor ve buna istinaden vergi indiriminiz varsa erken emekli olabilirsiniz diye biliyorum..

Ben onu sormuyorum işçiykenki prim gününün tamamı dahil edilir mi intibakta

ekinos

Tabii ki dahil edilir. Emeklilik hesabı yapılırken tüm sigorta kollarındaki primler hesaba dahil edilir.

Teşekkürler Oturanboğa. Belediyedeki memurlarda durum farklı sanıyordumda o yüzden sordum.

Dün SGK kurumuna gittim 2004 te ssk lı 2013 te memur oldum dedim 66 raporum var dedim emeklilik için 5.400 gün 15 yıl lazım diyo bu nasıl olur. toplam hizmet yılım 9.yıl 8 ay

Üst Alt