Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004'te SSK'lı işe başladım. %51 rapor ile ne zaman emekli olurum?

Güncel ilk skk lı işçi olarak işe başlamam normal statüydü ondan mı acaba yardım.

2 kişiye gittim yüzde 40 en az diyo iyide benim 66 ona bi cevap vermediler bilen yok.bence hizmet yılın 15 olacak diyo

ekinos

Hizmet yılı 15 değil sigortalılık süresi yani sizin aslında 15 yılınız geçen yıl dolmuş prim şartınıda tamamladığınızda emekli olabilirsiniz.

Bir dilekçe ile Kamu Çalışanları Emeklilik daire Bşk.lığından öğrenebilirsiniz net bilgiyi.

ekinos

merhaba;

aranıza bu gün katıldım kardeşimle ilgili bir konu hakkında bilgi almak için ancak benimde başımda olan kamudan emeklilik durumunuzu görünce bildiğim kadarını paylaşmak istedim. bende memurum emeklilik için 2 ay önce müracaat ettim sonuç beklemekteyim. ilk ssk başlangıcım 1998 ve 2010 da memur oldum. 2008 öncesi ssk lı olanlarda 5510 sayılı yasa şartları aranmaz hizmet birleştirmesi yaptıysanız. bu durumda da memurlar için emeklilik şartı 15 yıl 5400 prim esastır. ben de 5400 primden emeklilik için müracaat ettim. raporum %58 di. müracat sonrasında Kamu Çalışanları Emeklilik Daire Başkanlığından yeni rapor istendi tekrar hastaneye gittim ve yeni rapor aldım %62 olarak gönderdim sonucunu bekliyorum.

@fazlıdrn yani rapor oranı isterse 70 olsun yine 5.400 gün demekki hizmet birleştirmesi yaptım.

samedo99
Vergi indirimim var. Ancak SGK emeklilikte %99 yeni rapor istiyor. 4a - 4b - 4c olması fark etmez hepsinden istiyor yeni raporu ve hastalıkla ilgili en son verileri. sonrasında kendi sağlık kurulu karar veriyor emekliliğe.

ekinos
hizmet birleştirmenizle sigorta başlangıcınız 2008 öncesi olduğunuzdan 5400 prim esastır. onun üzerinden değerlendiriyorlar.

fazlıdrn

Bir yanlislik var yeni rapor istenmez sürekli vergi indirimim var diyorsun.sanirim memurlardan istiyorlar o halde @OturanBoğa cevaplarsa iyi olur

Göreve girmeden önce % 60 oranında engelliliği mevcut olanlar hakkında malullük hükümleri uygulanmaz,

2008 sonrası memurlar 5510 sayılı Kanuna tabi olurlar. 5510 a tabi göreve girenler için emekli olacakları zaman emeklilik hakkının kazanıp kazanamayacağı hakkında yeni rapor istenmesi gerektiğini değerlendirmekteyiz.

Ancak, yeni rapor istenilmemesi olayı 2008 öncesi engelli olarak göreve girenlerde bulunur, bu bakımdan 5510 a tabi olanlar dezavantajlı olabilirler.

Ayrıca, şayet göreve girmeden önce engellilik oranının en az % 60 olması ve bu nedenle malullük aylığından yararlanamayanlar için yeni bir raporun istenilmemesi gerektiğini söyleyebiliriz.

Yeni rapor istenilmesindeki gerekçenin de 5510 sayılı Kanun Madde 28 hükmünde bulunan bir hüküm olduğunu değerlendirmekteyiz. Buradaki hüküm çalışmaya başladıktan sonra çalışma gücündeki kayıp oranının ve asgari SGK. hizmet süresinin tespit edilmesine yönelik olmaktadır.

Şayet memur çalışmaya başladıktan sonra çalışma gücündeki kayıp oranının;

- % 50 ila % 59 arasında olduğu kararı verilen memurların, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,

- % 40 ila % 49 arasında olduğu kararı verilen memurlar için ise, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,

Olduğunda, bu şartları taşımaları halinde yaşlılık aylığı bağlanabilmektedir.

samedo99

SGK raporu hangi şartta olursa olsun istiyor memur olmak yada olmamak fark etmiyor. tecrübe ile sabittir. kardeşim de 4a lı ve 10 gün önce %92 rapor aldık emeklilik için SGK ya gittik ve o rapor bizi bağlamaz bizim yolladığımız hastaneden rapor alacaksınız dendi. konuyu araştırdım aynen dedikleri gibi kendilerinin sevk ettiği hastaneden rapor almak gerekiyor. bizde bu raporla diğer işlemleri (vergi indirimi, araç alımı, sosyal haklar v.s.) hallediyoruz. en son emeklilik için SGK ya müracaat edip emeklilik işlemlerini yapacağız.

ilk sigorta girişiniz ne zaman ise o tarihteki yasalara göre emekli olursunuz buda tecrübe ile sabittir. 2008 den sonra memur olmanız sizi çok etkilemez ilk sigorta başlangıç tarihiniz önemlidir. hizmet birleştirme yapacaksınız doğal olarak. o zaman da ilk sigorta başlangıç tarihindeki yasalara tabi olacaksınız.

benim bildiğim ve tecrübe ettiğim bu yöndedir. farklı bir durum varsa söylenirse bizde yanlışlarımızı düzeltiriz zira uzun zamandır bu işlemler ile uğraşıyorum. şimdide kardeşim için başladım uğraşmaya en azından onun için daha basit bir yo varsa öğrenmiş olurum.

@fazlıdrn
Mevcut raporunun ile vergi indirimi almadini mı ? SGK neye göre rapor istedi vergi indirimini gostermediniz mı ?sanirim.keyfi zorlamislar sizi

Bir çok tanıdığım önceden almış oldugu vergi indirimi ve rapor ile emekli oldu sonucta takipli hastayi SGK nin gönderdiği hastane bilmez sizin durumu anlayamadim.neyse

@samedo99
Ayrica bu raporla vergi indirimi işini halledeceğiz demişsin sanırım vergi indirimin yok daha ozamam boşuna alma hastaneden yeni raporda oranın düşer ise elindeki alacağın vergi indirimininde bir önemi olmayacak

@fazlıdrn

Bilmeden yorum yapmışsın 2008 öncesi sonrasi diye araştır biraz öyle yaz memurluktan emekli olurken yeni rapor hermzaman istenir vergi indiriminin olması birşey değiştirmez 2008 den sonra memur olmuşsunuz kamu dairesi yeni rapor istedi diyorsun evet ister net

Üst Alt