Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 4A sigorta girişi ve %68 engelli raporu ile nasıl emekli olurum?

Üstadım peki 4a ve 4b prim günlerini şimdiden birleştirmek için edevlet üzerinden başvurayım mı? 1-2 ay da onun sürdüğü söyleniyor

Hizmet birleştirmesi nedir, nasıl yapılıyor?

Hizmet birleştirme işlemi farklı sigorta kollarında çalışanların toplam çalışma sürelerinin birleştirilmesine deniyor. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı hizmetlerinin birleştirilme talebi e-devlet üzerinden yapılabilir. Başvuru sonrası hizmet süreleri, nerede hizmet verdikleri incelenerek SGK ile yapılan yazışmalar sonucunda hizmetler birleştirilir. Kamu çalışanları da memuriyet hizmetine başlamadan önce çalıştığı süredeki hizmetleri ekletmek için hizmet dökümü alarak başvurabilir.

Ne zaman başvurmak gerekiyor?

Hizmet birleştirmesi farklı sigorta kollarında çalışanların emeklilik dönemlerinde herhangi bir sorun yaşanmaması için başvurudan önce yaptırmaları gereken bir işlemdir. Emekli olmadan bir yıl ya da 6 ay süre kaldığında SGK hizmet birleştirmesi için başvuru yapılması tavsiye ediliyor.

imkanınız varsa birleştirme işlemi için en yakın SGK başvurun daha sağlıklı olur benim dusuncem imkan yoksa e develtte başvurun biraz sürüyor işlem tamamlanması

Sgk dan emekli olabilir yazımı aldım. Aynı gün işyerinden kod 8 ile çıkış yaptım. E devlet üzerinden emekli başvurusunda bulundum artık beklemedeyiz. Herkese teşekkürler

@samedo99,
Gelir aylık ödenek talep belgesinin verilmesi sekmesi altında başvuru yapılabiliyor

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
Çok teşekkürler hocam ama şikayetvar.com a baktım izmir konak sgk hakkında çok sayıda olumsuz yorum var 6 ay 1 sene bekleyen insanlar var onayı

Üst Alt